יש לי שאלה ,אני לא ממש בטוחה שכאן

מצב
הנושא נעול.

ur2fast4me

New member

המקום לשאול,אני מנסה ואם אכן זה לא המקום אשמח אם תכוונו אותי. אני התחלתי לעבוד בתחילת חודש אוקטובר עד עכשיו לא קיבלתי משכורת (מסיבות בירוקרטיות),בעלי דיווח שאני עובדת ולכן הורידו לו ממס הכנסה 2000 ש"ח החודש,מה עליי לעשות אם בכלל? הודיעי לי מהעבודה שאני אקבל תשלום בסוף חודש הבא על כל שלושת החודשים ואז מה? האם העיניין תקין?

שיר ורד

New member
אין קשר בין הדברים

המקום לשאול,אני מנסה ואם אכן זה לא המקום אשמח אם תכוונו אותי. אני התחלתי לעבוד בתחילת חודש אוקטובר עד עכשיו לא קיבלתי משכורת (מסיבות בירוקרטיות),בעלי דיווח שאני עובדת ולכן הורידו לו ממס הכנסה 2000 ש"ח החודש,מה עליי לעשות אם בכלל? הודיעי לי מהעבודה שאני אקבל תשלום בסוף חודש הבא על כל שלושת החודשים ואז מה? האם העיניין תקין?
אין קשר בין הדברים
בעלך פעל נכון, ודווח על פי חוק ובהתאם לכך ניכו נקודת זיכוי אחת מהכנסתו. את אמורה לקבל שכר מהמעסיק, אם הוא לא משלם בזמן, זה נחשב להלנת שכר ואת יכולה לתבוע בבית המשפט את השכר וגם פיצויי הלנת שכר. גם אם יש בעיות ביורוקטיות, על המעביד לשלם מקדמות על חשבון השכר.

ur2fast4me

New member
הלוואי שהבעייה הייתה כ"כ פשוטה יש

אין קשר בין הדברים
בעלך פעל נכון, ודווח על פי חוק ובהתאם לכך ניכו נקודת זיכוי אחת מהכנסתו. את אמורה לקבל שכר מהמעסיק, אם הוא לא משלם בזמן, זה נחשב להלנת שכר ואת יכולה לתבוע בבית המשפט את השכר וגם פיצויי הלנת שכר. גם אם יש בעיות ביורוקטיות, על המעביד לשלם מקדמות על חשבון השכר.
בעיה בין התשלומים של משרד החינוך שהועברו לעיריות כי שם הן מעוכבות בגלל הבעיות ברשויות המקומיות זה סיפור מאוד מסורבל ומסובך. השאלה שלי היא האם גם לי יורידו מס? אני עשיתי תיאום מס(כי אני עובדת ב2 מקומות) ואמרו לי שעד סכום של 5000 ש"ח לא לוקחים לי מס,מבחינת תשלומים אני כנראה אקבל את סכום שלושת חודשי העבודה יחד וסביר להניח שהסכום יהיה מעט מעל לתקרה הזאת,האם אשלם מס? סביר להניח שכן אז אני שוב עומדת באמצע,נכון?

שיר ורד

New member
לא מדויק

בעיה בין התשלומים של משרד החינוך שהועברו לעיריות כי שם הן מעוכבות בגלל הבעיות ברשויות המקומיות זה סיפור מאוד מסורבל ומסובך. השאלה שלי היא האם גם לי יורידו מס? אני עשיתי תיאום מס(כי אני עובדת ב2 מקומות) ואמרו לי שעד סכום של 5000 ש"ח לא לוקחים לי מס,מבחינת תשלומים אני כנראה אקבל את סכום שלושת חודשי העבודה יחד וסביר להניח שהסכום יהיה מעט מעל לתקרה הזאת,האם אשלם מס? סביר להניח שכן אז אני שוב עומדת באמצע,נכון?
לא מדויק
אם תקבלי תשלום בגין 3 חודשי עבודה במשכורת חודש דצמבר, המעביד צריך לחשב את המס לפי משכורת של 3 חודשים ואז לא מתעוררת כל בעיה. אם הוא יחשב לך את זה כמשכורת של חודש אחד ויוריד לך מס, עדיין תוכלי להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה ולקבל את ההחזר המגיע לך. אבל, אם התשלום ידחה (מסיבות ביורוקרטיות נוספות) למשכורת ינואר, זו כבר שנת מס חדשה ויכול להיות שתצטרכי לשלם יותר מס. במקרה כזה, עלייך לדרוש לקבל מקדמה (בערך בגובה השכר המצטבר ) במשכורת חודש דצמבר ולא יאוחר מ 15 בינואר. שימי לב, דווקא בביטוח הלאומי יתכן ואת מפסידה כסף, אם התשלום מרוכז לחודש אחד. אם שכרך במקום הראשון נמוך מחצי השכר הממוצע במשק , אזי תדרשי לשלם לך בגין כל חודש בנפרד ( עם תלוש משכורת נפרד). כמו-כן, במקרה כזה נראה לי שאת צריכה לעשות תאום מס גם בביטוח הלאומי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה