יש לי שאלה,במקרה עכשיו ראיתי שאת

Blackpanter1י

New member
יש לי שאלה,במקרה עכשיו ראיתי שאת

Have A Cigar שר מישהו בשם Roy Harper מי זה לעזאזל?

Fatach

New member
ואם כבר, אז...

למה ללד זפלין יש שיר שנקרא Hats off to roy harper?!!?!?!

לדעתי הביאו אותו

כדי לשיר את השיר, כי הלחן ממש מסובך ולא ווטרס ולא גילמור ידעו לשיר אותו כמו שצריך, מעבר לזה לא יודע מי זה, אבל הוא טוב

Fatach

New member
בעעע,

לא שרשרת כמו שצריך ולקח לי מאה שנה להבין על מה אתה מדבר

weird dust

New member
גם אני שמתי לב ולא היה לי את מי

לשאול. רוי הארפר היה זמר שהיה חבר של רוג'ר והוא הביא אותו לשיר את השיר (השיר היחיד שלא פינק פלויד עצמם שרים). אפשר לחפש אותו באול מיוזיק למי שזה מעניין אותו. ולמה שלא נכניס גם את זה לשאלות הנפוצות של הפורום.

אפשר, אבל...

אין לשאלה הזו תשובה ברורה. הפלוידים נתנו כמה תשובות שונות, כששאלו אותם במהלך השנים מדוע הארפר הוא זה ששר. האמת, אני לא מאמינה לאף אחת מהן. להערכתי, זו היתה תולדה של מחלוקת בין ווטרס לגילמור, על עצם השיר.

One Echoe

New member
רגע,

לפי מה שאני הבנתי. ווטארס היה צרוד, וגילמור לא רצה לשיר שיר מלא מסרים כ"כ ביקורתיים כלפי תעשיית המוזיקה. זה לא נכון?

weird dust

New member
אפשר לכתוב על השתתפותו

והשערתנו למה הוא זה ששותף, בערכך כמו השרשור כאן. הרעיון הוא לציין שהיה כזה דבר ולתת קצת רקע על הסיפור.

מה, אף אחד לא ענה?

ישנם כמה נושאים שהעסיקו את ווטרס מאז ומתמיד. אחד מהם הוא מותו של אביו במלחמת העולם השניה, ומכאן שנאתו של ווטרס את המלחמות בכלל, ואת הפוליטיקאים הגורמים להן, בפרט. הנושא השני הוא השגעון, והלחצים שמביאים אנשים לידי התמוטטות נפשית. ברור מה ההשראה שלו בתחום הזה. ווטרס החל לכתוב על כך עוד בסוף שנות השישים, אך הביטוי האמנותי לתימה הזו הגיע לשיא, לטעמי, ב-DSOTM וב-WYWH. DSOTM מדבר על הלחצים היומיומיים שמביאים אנשים לידי טירוף: כסף, הזמן החולף, לחצי עבודה וכו'. האלבום מגיע לשיאו בשני הקטעים האחרונים – Brain Damage/Eclipse, שבהם מתאר ווטרס כיצד מביאים לחצים אלו להתמוטטות. מסקנתו באלבום זה היא די פסימית, כזכור: Everything under the sun is in tune/but the sun is eclipsed by the moon. (היינו, מסר הפוך - לכאורה - מזה של קהלת, עליו נסמך הקטע הנ”ל). ווטרס המשיך לעסוק בתימה הזו גם ב-WYWH, כאשר כאן, לראשונה, הוא הודה באופן פומבי ששיריו נכתבו בתגובה למה שקרה לסיד בארט. בתחילה, הוא היה מוכן להודות רק ב-SOYCD, אך כיום הדעה הרווחת היא שהאלבום כולו הוא “מחווה” לבארט. HAC ו-WTTM מתארים לחצים מסוג שונה, המביאים לטירוף: הלחצים של תעשיית המוסיקה הדורסנית. חברות התקליטים מציעות דברים מפתים לאמנים רגישים, ואז מנצלים אותם, דורסים אותם והורסים אותם. ווטרס דן בכך גם בשירים שכתב קודם לכן. התימה הזו מופיעה גם במפורש בשיר Cymbaline מתוך האלבום More (לטעמי, אולי השיר הכי טוב של הפלויד). כאן, כל האלבום הוא בעצם על כך. כמובן, ש-WYWH הוא יותר מאשר רק סיפורו של סיד. זהו אלבום בעל מסר אוניברסלי, כמו כל אלבומי הפלויד. היינו, כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לראות את עצמנו במצבים דומים. כולנו עברנו, עוברים ונעבור חוויות מסוג דומה, ויכולים להזדהות עם הרגשות המבוטאים בשירים האלו. וזו גדולתו של האלבום - וכנראה ההסבר להצלחה המסחרית הגדולה של הפלויד.

holo

New member
Cymbaline

למה לדעתך הוא השיר הכי טוב של הפלויד? ויש ניתוח של מילות השיר כאן?

כן..

יש ניתוחים של השיר במסגרת “פרוייקט השירים”, וכן בקטע שכתב ברוטוס לפני שבוע, שנמצא בקטגוריית ההגיגים ב”מאמרים”. למה זה אחד השירים הטובים שלהם? אין לי כוח לכתוב כרגע, אולי מחר, אם יהיה לי זמן. סורי. אבל תקשיבו לו, ותקראו את הניתוח, ואולי תבינו בעצמכם בינתיים.

לשון המעטה

חבל להמעיט כל כך במילים על רוי הארפר. סיפור חייו כולל הסתבכויות שונות ומשונות עם החוק ומוסדותיו, ושירים ואלבומים שהשפיעו רבות על יוצרי תקופתו (מכאן המחווה של לד זפלין). שווה לחפש מידע עליו במנוע חיפוש. הוא חי, יוצר ומופיע בימינו ובאתר שלו יש המון מידע מעניין עליו.

הייתי שמח אבל...

אני לא יודע מספיק עליו ואין לי איך לחפש- אני נכנס לפורום דרך הטלפון שלי, מחברון הקרירה (אני נח"לאי בקו). אשמח אם מישהו שיש לו את האפשרות לחפש דברים באינטרנט ימצא ויספר.

תנחומיי (על חברון, ועל הקרירות)

לי אין כ”כ זמן כרגע. אולי מישהו אחר, עם יותר ידע וזמן?

flowerboy69

New member
אז ככה

השיר מספר על המפגש הראשון של הלהקה וסיד בארט עם המנהלים באולפני emi ואז הם חשבו שיש חבר בשם פינק ושאלו אותם מי מהם זה הוא... רוי הרפר הוא זמר נפלא וידוע מאוד וחבר של הפלויד. הוא הוזמן לשיר איתם את השיר בפסטיבל נבוורת בשנת 75 השיר האטס אוף רוי הרפר זה שיר עליו כי הוא אהב כובעים ותחפושות ויש לו אוסף באותו שם שכולל שיר יחד עם גילמור.

Fatach

New member
איני מזלזל בידע שלך או משהו...

אבל Hats off זה לא מין ביטוי כמו "להוריד את הכובע" שמבטא הערכה?

למעלה