יש לי שאלה בקשר לבריאת העולם...

• פותח הנושא dlml
  • פורסם בתאריך

dlml

New member
יש לי שאלה בקשר לבריאת העולם...

דבר ראשון, אני חילוני לגרמי שלא מאמין ברוב מה שכתוב בתנ'ך ובאלוהים, אבל עכשיו אנחנו לומדים בבצפר על בראשית, אני בכיתה י'ב, לא א'.. ויצא לי לחשוב על זה מנקודה אחרת, ואני רוצה שאתם תביאו לי הוכחות דיי מספקות. ידוע שהעולם קיים מיליארדי שנים, כמה בדיוק?.. ושהאדם קיים מילונים שנים, השאלה הראשונה שלי, איך יודעים מתי נוצר העולם, ואיך מתארכים את העצמות נגיד?.. אני מאמין שזה נכון, כי אני מאמין בפיזיקה ובמדע , אבל מעניין אותי לדעת איך יודעים את זה.. אבל מה שגורם לי לחשוב אחרת זה, אם התנ'ך באמת נכתב לפני 5000 שנה בערך, אז כולי שלם עם האבלוציה, אבל... לא פעם שמעתי שאולי השנים שם היו אחרות, או שסיפור הבריאה עצמו וספר בראשית עצמו נכתב לפני מיליארדי או מילוני שנים, זה נשמע הזוי, אבל האם באמת, יש הוכחות מדעיות או אכיולוגיות שהתנ'ך אכן נכתב לפני 5000 שנה ולא לפני מילוני או מילארדי שנה, אם כן אני ישמח לדעת איזה... תודה.

demoloc

New member
בקשר לתאריכים

יש סוג של פחמן O 14 או משהו דומה (קראתי על זה פעם, לא זוכר בדיוק) , שיכול לקבוע את גיל החומר , מתי העץ נוצר , מתי העצם הפכה מסידן פשוט לעצן וכו' בקשר לתנ"ך , אני חושב שמשערים , כי הם מחפשים עיקבות , מתי אנשים השתמשו מתי המבנים נבנו ולאט לאט מתגלה השנה המוארכת שזה הופיע לראשונה , יכולל היות שזה נכתב מיליארדי שנים קודם ושרד איכשהוא , אבל האיזכור הראשון מביע על הפעם הראשונה שכביכול נכתב בו

dlml

New member
ולפיכך...

אי אפשר עם כל הטכנולוגיה המתקדמת פשוט לתארך את התנ'ך עצמו, ממש את הספרים המקוריים נמצאו.. (איפה הם אגב?. ומתי מצאו אותם, סתם שאלה שסקרנה אותי..) או לתארך את הפירמידות שכיביכול נבנו על ידי היהודים, וכך פשוט לשים סוף לשאלה הזאת...?

demoloc

New member
זה קצת יותר מסובך

כי שאתה בודק ספר אתה לא מגלה מתי הספר נוצר , אלא מתי העץ שממנו זה עשוי גדל , וכנ"ל על מבנים , הם מגלים מתי האבן נוצרה , לא מתי המבנה נבנה ... וייתכן שזה נבנה (חלק מהפירמידות) על ידי יהודים , זה שאלוהים לא קיים לא אומר שכל מה שכתוב בתנ"ך לא נכון , לדוגמא ממלכות ישראל , האשורים וכל אלו , זה אכן קרה ונימצאו שאריות של אותן ממלכות. אתב שוכח שאפילו לאגדה הכי מופרכת , יש גרעין של אמת

dlml

New member
לא הבנת אותי נכון

אני כן מאמין ויודע שחלק מהתנ'ך נכון, כלומר הרקע ההיסטורי.. אני לא מאמין לכל הניסים והיחס של אלוהים כאילו בתנ'ך... וניסו לתארך את הפירמידות נגיד? או לפי הארכיאולגיה לדעת או לשאר מתי התרחשה התקופה שמתוארת בתנ'ך?. אם כן, זה יצא שזה באמת מלפני 5000 שנה +?...

demoloc

New member
אני חושב שחלקן כן

וחלקן לא , זה היה מסורת ארוכת שנים של בניית פרמידות, חלקן נבנו על ידי עבדים , חלקם על ידי גדולי המומחים מכל רחבי הממלכה

הלן בום

New member
יותר מדויק יהיה לומר כי.....

לפי איזוטופים אפשר לקבוע גיל של חומר מסוים. ישנם יסודות שיש להם אטומים שונים במקצת. כאשר יש שוני במסה של היסוד- הניאוטרונים משפיעים על המשקל, אך הפרוטונים נותנים לאטום את תכונותיו. ישנם איזוטופים מסוימים שלוקח להם מליוני שנים להתפרק, ולפיכך ניתן לקבוע גיל של חמרים מסוימים (תרכובות אורגניות) על סמך איזוטופים. ניצן גם לקבוע אם חפץ מסוים הוא מזויף או אמיתי. מקווה שזה ברור יחסית... /:

netbird

New member
תארוך

כדור הארץ נוצר לפני 4.5 מיליארד שנים. האדם קיים כמאתיים אלף שנים. ישנן שיטות שונות לתארך, תלוי באיזו סקאלה אתה רוצה לעבוד. אפשר לתארך על ידי קצב התפרקות של יסודות רדיואקטיבים כגון פחמן 14, קניונים מספקים חלונות זמן והסלעים בהם משמשים לתארוך, היחס בין הגאזים הקבורים בכיסים בעומק רב למשל באנטרקטיקה יכולים גם הם לשמש לתארוך כיוון שיחס הגאזים באטמוספירה משתנה כל הזמן. ישנם דתיים שגורסים שהעולם נברא לפני 5700 שנה בערך אבל כשנברא גילו היה מספר מיליארדי שנה. זו כמובן התפלפלות כדי להתאים עצמם לממצאים מחקריים. אני לא מכיר שום תופעה בה נוצר משהו כשהוא כבר זקן. תופעות מחזוריות בטבע כמו היווצרות והזדקנות אוקיינוסים, נהרות, הרי געש, חיים אינן מתחילות באמצע המחזור. כשמדברים על ספירה שונה של שנים בתנ"ך מדברים לרב על ספירת שנות חיי אדם. מדי פעם נכתב בתנ"ך שדמויות מסויימות חיו 900 או יותר מאלף שנה. מגילות שנמצאו מוכיחות את זמן כתיבת הדברים.

dlml

New member
אוקיי, וכנס...

אז אם אומרים על מישהו שהוא חיי 1000 שנה, יכול ליהיות שזה מגביל ל50 שנה נגיד בספירה של היום.. השאלה שלי אם תיארכו איכשהו או הגיעו למסקנות וודאיות על פי ארכיאולוגיה או משהו דומה, לקח שהתנ'ך הכן נכתב לפני כ5000 שנה +-?..

netbird

New member
תארוך לטווח הקצר

לא נראה לי שמישהו יודע היכן נמצאים לוחות הברית האורגינליים
לפי אירועים/סיפורים שנכתבו בתנ"ך והתאמתם לממצאים ארכיאולוגיים כגון מטבעות שהוטבעו מבנים כלים סחורות וכדומה.

demoloc

New member
אומרים שזה נימצא במקדש

ההוא בתימן , ארון הברית והלוחות הקדושים כביכול שם , אבל זה סוד שמור ולא נותנים לאף אחד להכנס, את לא יודעים אם זה שם או לא....

netbird

New member
ברור!

ארון הברית ולוחות הברית נמצאים בתימן במקדש שאין כניסה אליו. וגם רוח השכינה שם מתה לצאת מהבקבוק. תקרא שוב את הציטוט שבחרתי...

2LIRONOS7

New member
הסיבה שלא נותנים להיכנס היא בגלל

שזה קדוש ואתאיסט מחולל כמוך חייב להתרחק מדבריי קודש! כמובן בגלל שאין שם שום דבר, אלא מה... או שיש שם משהו רגיל ואומרים שאסור לראותו בגלל קדושתו הרבה...
|מצה|

netbird

New member
אני?

מחולל? פעם ראשונה שאני שומע את זה
חוץ מזה היה אפילו סרט בטלויזיה: "אינדיאנה ג'ונס ושודדי התיבה האבודה" רגע, אולי זה לא היה באמת...

2LIRONOS7

New member
זה לא היה באמת...

צר לי לאכזב אותך אבל אתה חי באשליה אופטית.

demoloc

New member
אני לא אמרתי שאני מאמין לזה

(אגב, מזל טוב על המינוי שלך למנהל! (או מנהלת?) ) רק אמרתי שיש כאלו שמאמינים בזה...

תשובות

שימוש בכתב במזרח התיכון אני חושב שקיים כ-5000 שנה. הכתב העברי נראה לי שקיים כ-3000-3500 שנה. יש טענה שעזרא הסופר הוא זה שערך את התנ"ך - זה יוצא לפני כ- 2400 שנה. כתב-היד העתיק ביותר של התנ"ך בשלמותו המוכר לנו הוא כתר ארם צובא מלפני כ-1000 שנה. יש קטעים עתיקים יותר מהתנ"ך שנשמרו - שהם מלפני 2000 שנה ויותר. כדוה"א קיים 4.5 מיליארד שנים. היקום התחיל במפץ הגדול לפני 13 מיליארד שנים. בני אדם קיימים... על זה קשה לענות... תלוי מה מוגדר כבן אדם. נראה לי שהתשובות יכולות לנוע בין מיליון שנה ל 50000 (הומו סאפיאנס סאפיאנס). יש הרבה שיטות לתיארוך של ממצאים עתיקים. השיטות הן שונות למימצאים בני אלפי שנים לעומת מליוני שנים. זה בערך, מהזיכרון. לא בטוח שדייקתי.

demoloc

New member
איך זה יכול להיות!?

הרי התנ"ך עצמו טוען שהעולם בן פחות מ5000 (היום , לא אז)

2LIRONOS7

New member
התכוונתי ל...

התכוונתי לאדם הראשון, הפרימיטיבי ביותר. דרך אגב, שאלתי את המורה שלי לתנ"ך בתיכון "אם העולם נברא באותו זמן, איך יתכן קיום של הדינוזאורים?" והוא ענה לי ב:"הפרשנים אומרים שאלוהים בונה והורס עולמות וכנראה שהדינוזאורים זה אחד העולמות שהרס במו ידיו".

למעלה