יש לי שאלה בקשר לסרט שיהושע המליץ עליו לפני כמה שבועות.

מיכי 10

Member
יש לי שאלה בקשר לסרט שיהושע המליץ עליו לפני כמה שבועות.

סיפרתי לכם עליו כאן, אבל הערב חיפשתי, ובשום אופן לא הצלחתי למצוא איפה כתבתי על כך.

בכל אופן, מדובר בסרט "קפטן פנטסטיק", שאיפשהו יש בו הפתעה בשבילנו, לדבריו של יהושע: משהו שקשור לאספרנטו.

התכוונתי ללכת מתישהו לקולנוע ולראות את הסרט, אבל האמת שלא בא לי. אז חיפשתי אם אפשר לצפות בו ביוטיוב או ב-vimeo או איפשהו.
מצאתי איזה אתר לא מוכָּר לי, שכדי לצפות דרכו ללא תשלום, יש להרשם בכל זאת.

רציתי לשאול אם מישהו מכם יודע אם כדאי לי להרשם, ואם כן, מבקשים כתובת אימייל + סיסמה. אני מצרפת צילום מסך.
האם הכוונה לסיסמה שדרכה אני נכנסת לדואר שלי?

אשמח על כל תשובה/הכְוונה.
בתודה מראש,
מיכל.

Eldad S

New member
תשובה חלקית:

אני לא יודע אם כדאי לך להירשם - אולי כן, אם אפשר לראות שם סרטים חינם.
הסיסמה שמתבקשת כאן היא לא הסיסמה לאימייל שלך, אלא סיסמת כניסה לאתר.
למעשה, אם אני מבין נכון, דבר ראשון את צריכה ללחוץ על Create a free account now. אז תיפתח לך האפשרות להזין כתובת מייל, ואחר כך סיסמה שבאמצעותה תוכלי להיכנס לאתר (מן הסתם, תהיה שם שורה נוספת, שבה תצטרכי לכתוב מחדש הן את כתובת המייל והן את הסיסמה, כדי לוודא שלא טעית בהקלדתן).

לאחר שתגדירי באתר את כתובת האימייל ואת הסיסמה, תוכלי לכתוב אותן בשני השדות שמופיעים בתמונה, ואז יתאפשר לך להיכנס לאתר ולצפות בסרטים.

מיכי 10

Member
תודה. אבל אז איזו סיסמה עלי לכתוב? אני יכולה סתם להמציא

סיסמה כלשהי לצורך זה, והיא תתקבל? זה לא נשמע לי כל כך הגיוני.

Eldad S

New member
לא, הסברתי:

את לא כותבת כאן סיסמה.
קודם כל את לוחצת על השורה שבתחתית המסך, ואז, מן הסתם, תוכנסי למסך של הגדרת חשבון משתמש וסיסמה. לאחר שהגדרת את אלה, תחזרי למסך הזה, ואז תוכלי לכתוב את הסיסמה שחיברת לצורך העניין.

כי בשורה הנוכחית אין מה להקיש סיסמה (הרי את יכולה להקיש כאן כל צירוף של אותיות ומספרים - איך האתר ידע שזו הסיסמה שלך?).

DoronModan

New member
אני לא ממליץ להירשם

את לא יודעת אם זה אמין, ומה פתאום הם פראיירים להביא בחינם סרט שמוצג כיום בקולנוע. יכול להיות, שיש שם מלכודת, אם כי לא בטוח.
אבל אם את בוחרת כן להירשם - אז צריך ללחוץ על Create a new account ואז להמציא סיסמא שהיא בשום אופן לא הסיסמא של הדוא"ל שלך, אלא סיסמא חדשה שאת ממציאה. את הרי לא רוצה לתת לאתר לא מוכר לך את הסיסמא הפרטית של הדוא"ל שלך!
במקום זה אני ממליץ לך להתייעץ עם יותם, שרואה לפעמים סרטים מהעולם, דרך האינטרנט.
קחי בחשבון שאם תצליחי לאתר את הסרט, זה יהיה קרוב לוודאי בלי כתוביות בעברית.

מיכי 10

Member
תודה. מזה בדיוק חששתי; מלתת להם "בהתנדבות" את הסיסמה

האישית שלי. וגם אם אין שם מלכודת, אני לא רוצה שיציפו אותי אחרי זה בהמוני פרסומות וזבלים.
אני בכלל לא רוצה להוריד סרטים למחשב, ובוודאי שלא לצפות בסרטים ללא תרגום מובנה.

אבל זוכרת שאתה כתבת בזמנו לאחר ההמלצה של יהושע שהעברתי לפורום - לא זוכרת איפה - שהיה לך קשה להתאפק, ולכן ראית כבר את הסרט ואת הקטע באספרנטו. התוכל להפנות אותי לקישור המתאים, או שאתה ראית את הסרט פשוט באנגלית, ללא תרגום?

DoronModan

New member
כתבתי משהו אחר

לא ראיתי את הסרט. כתבתי, מצאתי שמישהו באיזה פורום באנגלית שאל מה נאמר באספרנטו באותו סרט, ודובר אספרנטו שצפה בסרט תרגם לו מהזיכרון את חילופי הדברים. מדובר בשניים-שלושה משפטים.

מיכי 10

Member
אה, תודה.

חבל. ראיתי טריילר (או איך שזה נקרא), ונראֶה שהסרט יפה.
אולי יזדמן לי פעם לראות אותו איפשהו, או בכל זאת במחשב, בלי להרשם.

DoronModan

New member
תתיעצי

עם יותם, אולי הוא ידע (אם בכלל הסרט הזה הגיע לאינטרנט).
מנסיון, במקרים רבים שכתוב שאפשר להגיע לסרט דרך קישור מסוים, ולפעמים אחרי הרשמה, בסופו של דבר לא מגיעים לסרט.

מיכי 10

Member
אה, תודה. ואכן, יש המון אפשרויות כאילו, "לצפייה ישירה"

עם או בלי תרגום מובנה. אבל אחת מהן באמת הובילה אותי אל משהו בסגנון של "הדף אינו קיים".

מיכי 10

Member
שם הסרט, כפי שכתבתי בהודעה הראשונה בשרשור:

"קפטן פנטסטיק".

DoronModan

New member
טוב, אז הנה הפתעה!

כאן תוכלו לראות את הקטע המדובר באספרנטו. שימו לב שאספרנטו מופיעה רק בסביבות נקודת הזמן 0:46
https://www.youtube.com/watch?v=oqQ-tHVb49w
העלה את זה אספרנטיסט קולומביאני. תודו לו, לא לי.
ההיגוי לא תמיד הכי ברור, אז הוסיפו כתוביות במעלה המסך.
ניל בלונשטיין, אספרנטיסט יהודי שבילה כמה שנים בארץ, העלה את הטקטסט בתגובה הראשונה.

מיכי 10

Member
אז תודה רבה!! אומנם התכוונתי לעשות כפי שיהושע הציע,

לצפות בכל הסרט בקולנוע, ואז לראות את ההפתעה במהלכו. ולא ללכת ישר אל "הדובדבן שבקצפת". אך נראה שלא תהיה לי ברירה. :)
ואם יזדמן לי מתישהו לצפות בסרט בשלמותו, אני מניחה שאיהנה מההפתעה האספרנטית בכל זאת.

אני זוכרת את ניל, האמריקאי-ישראלי, שפגשנו בירושלים, בפתיחה של קונגרס אסיה, ועוד.
תודה לך על ההפתעה שהבאת לנו לכאן, וכן לניל ולאספרנטיסט הקולומביאני. תודה לשלושתכם, ומיד אשמח לצפות דרך הקישור. :)

מיכי 10

Member
אלכס מילר מצא חן בעיני. :)

נראה לי שהשיחה הראשונה שלו (בינתיים לא המשכתי לצפות עוד), מתאימה לענייני הפונטיקה שלך, כדוגמאות ממש יפות, של השוואה בין שתי השפות.

את הקטע של הסרט עצמו, לא הספקתי לקלוט במהירות. אז אחזור אליו מיד. ההיגוי באמת לא הכי ברור כל הזמן, והיה לי קשה להתרכז גם בלהקשיב, וגם בלקרוא את הכתוביות דווקא למעלה, שלא כרגיל.
אבל לא התייאשתי, כמובן. ואפילו בגלל השיעורים הקצרים של אלכס, כבר שווה לי לשמור את הקישור הזה בתיקיית א-ו במחשב. תודה.

DoronModan

New member
אני לא יודע מי זה אלכס ובאיזה שיחות מדובר

וגם אין לי זמן לבדוק.
הקטע באספרנטו באמת לא נהגה ברור, אבל כמו שכתבתי, ניל בלונשטיין הביא את הדיאלוג האספרנטי בתגובה הראשונה שמופיעה מתחת לסרטון. כך שאפשר לקרוא את זה ואז לראות את הסרט.

מיכי 10

Member
En ordo, vi pravas; Vi verŝajne ne vidis la saman

daŭrigon de mi vidis. Ĉar mi observis la fragmenton tri fojoj, kaj בכל פעם estas aliaj daŭrigaj filmoj.
Domaĝe, la fragmentoj de Aleks Miler, probable plaĉus al vi.

Dankon pri la הפניה de vi al la konversacio. Tiamaniere ĉio estas tute klara.

* Mi unue pensis ke la dankoj tie malsupren estas via, sed poste komprenis ke "Doĉja Filmo (Doniben)" ne estas vi, sed apartenas al la "Kolombia Esperanto-Ligo."
La ELI de Kolombio.

DoronModan

New member
למרבה הצער, נפלו כמה טעויות...

אני די בטוח שלפחות חלק מהן היית יכולה, ואת עדיין יכולה לבער בקלות. אני די בטוח שכתבת מהר, ולא התעכבת על הדקדוק.
למשל במקום
Vi verŝajne ne vidis la saman daŭrigon de mi vidis.
מה צריך להיות?

למעלה