יש לי שאלה לכולם

peachy

New member
אופק ../images/Emo76.gif

קצת העציב אותי לקרוא שאתה אתאיסט...
אתה יכול לפרט קצת מה גרם לך להיות כזה? תמיד היית כזה? הנה נשיקה לעידוד
peachy

peachy

New member
יש לי שאלה לכולם ../images/Emo55.gif

סתם מסקרנות: איך אתם מבחינת הדת? חילונים גמורים/ מאמינים/ מסורתיים/ לא מאמינים בכלל?? אני מקווה תוכלו לשתף אותי בתובנות שלכם על משמעות האלוקים בחיים שלכם או שמא איזה שהוא כוח עליון, ואם יש לכם איזו שהיא שינאה/ טינה אליו...
peachy

the_new_guy

New member
הי peachy,

היי פיצ´י, שאלה מסובכת משהו, אבל ננסה: אני לא ממש מאמין באלוהים - לפחות לא במובן שאת בוודאי מאמינה בו, ככה שאני לא יכול לכעוס עליו או משהו (הממ...כשחושבים על זה, דווקא יכול להיות נחמד אם היה מישהו להאשים אותו בכל צרות העולם...). אני מאוד אוהב את הדת ולאו דווקא היהודית. אפשר ללמוד מכל דת הרבה דברים ועקרונות לחיים טובים ונכונים. הבעייה שלי היא לא עם אלוהים או עם הדת, אלא עם אנשים. נראה לי שהרבה אנשים בעלי סמכות דתית (רבנים למיניהם) מנסים לגרום לאנשים להאמין בפירוש שלהם לתורה ולדת. בהרבה מקרים, אין מקום לפרשנות שונה ומי שחי לפי פרשנות שונה הוא חוטא (כך לרוב יחשוב רב אורתודוכסי כלפי הרפורמים, למשל). הם מתיימרים להעביר למאמיניהם את רצון האל ולא חושבים לרגע שאולי אפשר לקבל גישות שונות, ואולי אלוהים התכוון להשאיר עמימות מסויימת כדי לאפשר גוון(
) - כל עוד העקרונות הבסיסיים נשמרים. אני כועס על אותם אנשים שגורמים, לעניות דעתי, לכל הדת להתפספס. אנשים שמים דגש על פרטים קטנים (כמו כמה זמן בין בשר (למשל עוף) ו"חלב אימו") ומפספסים את הפואנטה של הדת- ערכים מוסריים כמו כבוד לזולת למשל. ודוגמה בעניין פורום זה: כמעט כל פסוק בתורה אינו מפורש כלשונו ויש התפלספות שלמה לגבי "כוונת המשורר" תוך התחשבות למשל בהקשר בו מובא הפסוק. עד שמגיעים ל"משכב זכר". פתאום הפסוק מובא ומפורש כלשונו (עם עונש מוות המבוטח בהמשכו) וכל עקרונות המוסר שביהדות נעלמים.

טל קר

New member
אהלן פריצ´י, אני גם אתאיסטית.

אלוהים מבחינתי הוא משהו שנברא על ידי האדם. אין לי שנאה או טינה אליו מהסיבה הפשוטה שלדעתי מדובר פשוט בהמצאה אנושית. לעומת זאת יש לי טינה לגבי מי שמנסה לכפות עלי אמונות ומנהגים שאני לא מאמינה בהם.

DJNYC

New member
הי Peachy

טוב, לי יש בעיה עם "דת" (כל דת) בגלל שבדת יש גם המון נזק והרס, ובשם דת נהרגו מליוני בני אדם לאורך ההיסטוריה. אני מאמין באלוהים, אני מאמין שהוא נמצא בכל אחד מאיתנו, ולא בשמיים. הדת שלנו היא מקסימה, והיא חכמה, והיא מסבירה המון תופעות אבל בטח לא כפי שה´דת´ נראית כיום. עכשיו, בנוגע למשכב זכר. סוגיה בעייתית. אפשר לקרוא פה על יחס היהדות להומוסקסואליות. אז בקיצור אני מאמין בהרבה דברים. אני לא יכול לקרוא לזה דת, אני יכול לקרוא לזה חיים.

MARMELAD

New member
אם הייתי צריך להגדיר את עצמי

אז זה היה חילוני מאמין. כלומר, מאמין באלוהים, יישות עליונה, כוח עילאי, איך שלא תקראי לזה. לא ממש חושב שהאלוהים שעליו מדובר בתנ"ך הוא הוא האלוהים שלמעלה באמת. כלומר, חייב היה להיות מישהו/משהו שיצר את כל הדבר הזה, כדור הארץ, ואותנו בתוכו. אני לא יודע אם ממש ישב לו אלוהים וברא אותנו אבל אני מאמין שיש סיבה לכך שאנחנו קיימים. אני גם חושב שהמחשבה שאין אלוהים או כוח עליון היא די מפחידה... כי אז הכל חסר תוחלת בעצם! ואין לי שום טינה אל האלוהים שלי, להיפך, אני אוהב אותו ואני גם חושב שהוא אוהב אותי. אני לפעמים מוצא את עצמי מבקש ממנו כל מיני חסדים קטנים.. ולפעמים זה עוזר. את יודעת מה? יכול להיות שמה שאני מבקש קורה בגלל שאני משכנע את תת המודע שלי בקיומו של הגורם ההוא, העליון, וכך בעצם זה אני שמקיים את המשאלה שלי בלי לדעת. אבל מה זה חשוב? העיקר שדברים בסוף מסתדרים, תקופות קשות עוברות, העולם עוד עומד על תילו... ואם זה אלוהים או שזה אני שיוצר את כל זה... זה לא ממש משנה, כי אם אני הוא זה שעושה את כל הטוב בעולם שלי אז בעצם האלוהים שאני חושב שיש קיים בתוכי. ככה שלכל כיוון שאני לא אנתח את זה.. כן, אני מאמין.

Yaniv-DC

New member
הרפורמים עשו את העבודה...

אחד הדברים שאני בז להם במדינת ישראל, היא ההשתלטות האורתודוכסית המוחלטת על מוסדות הדת. בגלל זה לא ביקרתי בבית כנסת מיום אחרי הבר מצווה, שגם את זה עשיתי כדי שסבא שלי לא יחטוף התקף לב... זילזלתי בדת, בדתיים, במאמינים למיניהם, אנשים חשוכים הנוהגים כמו בכת. אנשים שלקחו דת של כוווולם והפכו אותה לדת של עצמם. ואז הגעתי לארה"ב... העבודה השנייה שלי כאן, היא מורה בבית ספר רפורמי כזה של אחה"צ וימי ראשון. וזה פשוט יפה... התפילות בערבי שישי המנוגנות בגיטרה... תפילות מיוחדות בימי ראשון מותאמות לילדים... ותמיד - כולם ביחד. גברים, נשים, בלי "עזרת נשים" בלי בלבולי מוח, כי אצל הרפורמים אלוהים אוהב את כולם במידה שווה. לא חייבים לשים כיפה אם לא רוצים, ועדיף שתסעי לבית כנסת בשבת מאשר לא תגיעי לשם בכלל. וזה יפה... את רואה איך הילדים אוהבים את זה ולפעמים מזמינים את החברים הנוצרים שלהם לבוא ולראות כמה יפה הדת שלהם. וגם אני מצאתי את עצמי עושה את פה, כי מה שעשו לדת בארץ מאוד לא יפה. מכוער. מגעיל. מחליא. הרעיון הרפורמי אומר יש 613 מצוות שנתנו בידי אלוהים. ברור לכולנו שאף אחד, אבל אף אחד לא יכול לקיים את כולם. גם האמא של האולטרא אורתודוכסים לא מבצעים מחצית מהן... אז באים הרפורמים ואומרים יש לנו את זכות הבחירה להתאים את הדת לחיים האישיים שלנו. כל אחד רשאי לבחור מה הוא מקיים ומה לא, אבל צריך לדעת מה עומד מאחורי זה. למשל, אני לא צם ביום כיפור, כי אני חושב שזה לא בריא ושבקשת סליחה מאדם שפגעתי בו בצירוף שי קטן זה עדיך על פני ענוי עצמי, ולא "כי לא בא לי". הדת בארץ הצליחה להגעיל אותי כל כך כאשר שמעתי על ניפוץ החלונות ושבירת הדלת במרכז התנועה הרפורמית בירושליים. האורתודוכסים טוענים שהיהודים הרפורמים והקונסרווטיבים אינם יהודים. אני למדתי כאן שהם הרבה יותר יהודים מהאורתודוכסים, שהם בעצם, עלוקה על גב האומה...

peachy

New member
עוד תגובה ל yaniv

הלו! תתעורר ותריח את השוקו! אתה מסתמך על המעשים וההתנהגות של המנהיגים ולא על האנשים עצמם! האנשים הדתיים ( לאומים, ברסלבים ושות´ ) שמסתובבים כאן כן מקבלים אתכם ואני מכירה אנשים דתיים שיש להם ידידים הומואים. כנראה לא יצא לך להכיר אנשים דתיים מקרוב, או שאם כן הכרת, אז עשית מאותו מיעוט הכללה לכולם. לא זכור לי ששאלו אותי, או כל אזרח דתי אחר ( לא שר או רב ) אם לשים סרטים כחולים בלווין, או אם לסגור חנויות בשבת. זה כמו שראש הממשלה שבחרת בו (אולי לא זה שעכשיו) לא מבטא את כל הדעות שלך, אז אני לא בחרתי בשום רב שיבטא את הדעות שלי, או שיפגע באנשים אחרים. הם לא מאפשרים חתונות רפורמיות בדיוק כמו שאר העולם (חוץ ממדינות מעטות) אז מה, תשנא את כל העולם? אולי תחפש דרכים לשנות אותו במקום? ואם רק תפסיק לשלול אותנו, אז אולי תגלה שאנחנו לא כ"כ צבועים וחשוכים. ורק ע"י כך שתקבל אותנו ותשתף אותנו אז נוכל ליצור עולם יותר טוב. ( אני כותבת אנחנו כאילו שעומד מישהו מאחורי או שאני מייצגת עוד אנשים, אז לא,אני מייצגת רק דעתי שלי – peachy) Love you

Yaniv-DC

New member
על מה את מדברת...

בחתונה רפורמית? מי זה שאר העולם? תבהירי בבקשה את הנקודה הזאת, כי אותה לחלוטין לא הבנתי. ותשרשרי.... זה הרבה יותר קל ונוח מאשר להתחיל לחפש לאורך הפורום. אה, ועוד דבר. יצא לי להכיר ה-מ-ו-ן דתיים מקרוב. בינישי"ם קוראים להם. היו לי אפילו כמה חברים שם. וברור לי שאת מייצגת את דעתך? גם אני לא כותב בשם מישהו אחר מלבדי. אני רק יודע שמאוד חרה לי שאת הדברים היפים בדת (בדת - לא בדתיים!) מצאתי בארה"ב ולא בארץ.

MARMELAD

New member
עד כמה שאני יודע

בארה"ב רוב היהודים נוסעים לבית הכנסת כי אחרת זה קצת רחוק... לי יש משפחה בטקסס שהולכת לבית כנסת אורתודוקסי, ואתה יודע מה? שם בית כנסת אורתודוקסי הז כמו רפורמי אצלנו. פסנתר, חיוכים, ארוחות משותפות, שירים..... אל תשכח גם שליהודים בארה"ב הקשר היחיד ליהדות הוא בית הכנסת. אז למי שייצא להגיע ליוסטון פעם: בית כנסת "בית ישורון.." וד"ש לרביי לוינגר ממרמלד.

SC

New member
אין לי שנאה, יש לי כבוד

אני חילוני מבית מסורתי. יש לי 3 דודים שהתחרדו בשנים האחרונות. אני מאמין באלוהים למרות שאני לא מקיים את מצוות התורה. אני לא שונא בשום אופן את הדת או את הדתיים. אני יכול לכעוס על מספר דברים שקשורים אבל בשום אופן לא שונא. כולנו אחים ובאנו לכאן לבנות בית במדינת ישראל, כי אנחנו יהודים ומה שהחזיק אותנו כך לאורך כל הדורות היתה ותהיה הדת היהודית ולכן אני מכבד מאוד את הדת. לפני מספר שנים הייתי בחופשה בירושלים, היה לי שיער ארוך טבעת ועגיל. ירדתי במעלית עם זוג דתיים חרדים מאוד. האישה הסתכלה עליי במן גועל כזה, ממש לא נעים, כשיצאתי משם שמעתי את בעלה אומר לה "כל מה קדוש ברוך הוא ברא, לו לא לנו". המשפט הזה חילחל במוחי וגרם לי לחשוב רבות בעניין ומאז כך באמת אני מתייחס לזה. זהו בגדול, במופלא ממני אני לא דורש. מה שנתן אלוהים נתן וזה מה יש ועם זה אני צריך לחיות ואני חי. זהו בגדול ממש, זה נושא שאפשר לדבר עליו בלי סוף, כל אחד מנקודת מבט שונה.

peachy

New member
תגובות (1) ../images/Emo9.gif

ל the_new_guy
אתה באמת צודק בקשר לכך שיש אנשים ששמים דגש על הפרטים הקטנים ומפחיתים בערכים המוסריים, ולכן אמרו חכמים " דרך ארץ קדמה לתורה" חוץ מזה קיימת החמרה רבה יותר במצוות בין אדם לחברו מאשר בין אדם לה´, ואני חושבת שה´ יכעס הרבה יותר אם אדם ישנא הומואים ויתייחס אליהם בצורה מגעילה, מאשר שהוא ישכח לשמור זמן בין בשר וחלב. רק לא הבנתי מה כוונתך שכל עקרונות המוסר שביהדות נעלמים.. יכול להסביר שוב? ל - טל קר
רק משהו קטן שתחשבי עליו: אם אלוקים הוא משהו שהומצא ע"י האדם, אז למה אף אחד לא יודע איך זרע מתפתח וצומח לפרח? איך נוצר האדם הראשון, מי "מעביר" את השמש למקום אחר ומאיר את הירח? למה אין תרופות לכל המחלות? כי אם אנחנו היינו ממציאים את הבריאה, אז למה להמציא מחלות והרס? ואת צודקת בטינה שלך כלפי אנשים שמנסים לכפות אמונות ומנהגים, שום טוב לא בא מכפיה. ל – DJNYC
אתה באמת צודק, אבל לא רק בשם דת נהרגו מליוני בני אדם לאורך ההסטוריה, כמו בשואה למשל, שפה לא מדובר על דת, אלא על גזע,גזע הארי ה"טהור" שרצחו שם לא רק יהודים אלא גם נכים, מוגבלים, צוענים וגם הומואים. לעניות דעתי לא הדת יוצרת נזק והרס, אלא אנשים עם שיגעון גדלות שרוצים כח ושליטה בכל דבר עד כדי כך שהם מוכנים להרוג ולהרוס בשביל להשיג את זה.
נשיקות וחיבוקים לכולם peachy

the_new_guy

New member
פיצ´י- הבהרות:

הי פיצ´י (ושבת שלום
), התכוונתי בדיוק לדוגמה שהבאת (להקפיד על הפרדה בשר-חלב מול לשנוא הומואים), מול ההקפדה על הפרטים הקטנים, הרעיונות הגדולים וביניהם כללי מוסר מחווירים ומתגמדים. רוצה עוד דוגמה? כשהייתי בצבא, יצא לי להיות הרבה בחברון. ראיתי את מתנחלי חברון, שחיים שם לטענתם בהוראת הבוס שם למעלה בשמיים(לזה אני קורא להקפיד על פרטים קטנים). ובה בעת, הם חיים ומביעים שנאה לשכניהם הערבים ועל השנאה הזו הם מחנכים את ילדיהם. ורק שיהיה ברור, אני לא בא להביע דיעות פוליטיות, פשוט בלי קשר לימין או שמאל: כשראיתי מתנחלים וילדיהם הופכים דוכנים של ערבים בשוק, או יורקים על ערבים מהאוטובוס , לא הבנתי איך אדם שמקפיד על כל המצוות הקטנות (עד כדי סיכון חייו וחיי ילדיו כשהוא גר שם) יכול לפספס כל כך בענק את הרעיון הגדול (ותסכימי איתי שבדוגמה הנ"ל, הקפדה על פרטים קטנים גורמת לכללי המוסר היהודיים להיעלם). מקווה שהנקודה הובהרה... ושוב, שבת שלום!

peachy

New member
תגובות (2) ../images/Emo9.gif

ל – MARMELAD
כמה מרגש שאתה אוהב את האלוקים שלך, ושאני אגלה לך משהו? הוא בטוח אוהב אותך, כי אתה הבן שלו והוא היה שותף ביצירה שלך, ועצם זה שאתה קם כל בוקר ומהפק לך, רק מראה כמה שהוא אוהב אותך ונותן לך מתנה כל יום מחדש – החיים שלך. ל – SC
מכיוון שחשפת כאן את סיפורך על האישה החרדית שהסתכלה עליך במין גועל שכזה, אז אני אספר את סיפורי (קורע הלב) על כך שבאיזה שהוא חופש מהחופשים הלכתי לעבוד ב"גלאט מרקט" בבני ברק, התלבשתי כרגיל, חולצה וחצאית ארוכה, בעוד אני הולכת לי ברחובות בני ברק, בחור חרדי מסתיר את פניו עם ידו בכדי שלא יראה אותי (תועבה!) , אתה מבין? אני לבושה כמו דתיה (והסתכלתי אחורה ולא, לא עמדה מאחורי איזו חשפנית) ולא רק זה, כשהגעתי לסופר ההוא, אז הבוס הסתכל עלי כאילו שהוא אכל משהו מקולקל לפני רגע והוא צריך לרוץ לשירותים, והוא אמר לי שהם לא צריכים עובדים, התקשרתי לחברת כח-אדם, היא צעקה עליו כנראה, עבדתי שם יומיים וחצי ופיטרו אותי, אתה קולט? אני צריכה להתמודד עם נעיצות העיניים של שני העולמות… ואתה יודע מה אני עושה כשאני נתקלת בנעיצת עיניים? פשוט נועצת חזרה וחושבת לעצמי: !!BITE ME .
נשיקות וחיבוקים לשניכם

../images/Emo98.gifפיצ´י! אני מקווה שלא מאוחר מדי.. ../images/Emo63.gif../images/Emo39.gif

לי אישית קצת קשה להגדיר את עצמי מבחינת הדת...(וגם להגדיר בכלל...
) אבל ככה: אני מאמין שקיים מישהו/משהו שגדול מאיתנו, בני האדם. קוראים לו "אלוהים", כנראה. כמו לכל בן אדם מודרני, שהתחנך בבית ספר מודרני, ולמד על אבולוציה והתפתחות הגזע האנושי, גיאוגרפיה, גיאולוגיה, ביולוגיה ושאר מדעי החיים קצת קשה לי עם הסיפור המקראי של בריאת העולם. אבל אני חי עם זה. לא יודע איך, אולי הדחקה כלשהי אל התת מודע, או משהו כזה. אני מאמין כי נראה לי שיש משהו שמייחד אותנו, כעם, משאר העולם: יש בנו משהו. את זה אף אחד לא יכול להפריך, אולי זה קצת קשה להגדרה אולי זה חמקמק וקצת ערטילאי, אבל אנחנו שונים! תמיד היינו ותמיד נהיה! ל-מ-ה ?! אולי כי באמת יש משהו בסיפורים על עם סגולה, נבחר וכו´ אני לא רואה סיבה אחרת: ואני מחפש, אני מנסה, אבל לא מוצא. אז כנראה שזה נכון. ככה אני חושב. ולכל מי שבוחר לא להאמין או לייחד את עצמו כאתאיסט: זכותכם המלאה! זה בסדר גמור, זה אפילו מובן (קצת...) מה שמפריע לי זה שאנשים באים בטענות אל ה"כח העליון" הזה, אלוהים: למה קרה ככה ולמה יצא ככה. אני לא מקבל את זה . שמעתי פעם מישהו חכם אומר (או שקראתי את זה איפשהו) "אלוהים לא קיים כדי לשרת אותנו" ואני חושב שזה נכון: באילו טענות אני יכולים לבוא אליו?! הוא לא חייב לנו כלום. לפי דעתי , צריך לקבל את מה שקורה (מה שאינו ניתן לשינוי) כמו שהוא ולהשלים עם מצבים מסויימים. לנו כבני אדם יש זכות בחירה - החיים הם שלנו בלבד! ולכן כל איש הישר בעיניו יעשה! מי שרוצה לעבוד את אלוהיו יום ולילה שילך ויעשה כן. מי שרוצה לחיות חיים נטולי דת - לגיטימי לחלוטין! כמובן, הכל תוך כדי התחשבות בזולת - כמו המשפט עם היד והאף של השכן...וציות לחוקי המדינה וחוקי מוסר בסיסיים, החוקים ששומרים על צלם האדם - לא לרצוח, לא לעשוק, לא לענות, לכבד את חיי הזולת. ודרך אגב, גם אני חושב שהתנועה הרפורמית פשוט מצליחה בצורה טובה מאד לשמור על הייחוד שלנו כיהודים ולהשתלב יפה בחיים המודרניים! אין בה שום כפייה, הכל בנועם, בשקט, ברוח טובה. קראתי גם סיפורים על אנשי דת יהודים. רבנים ורבניות ( רחמנא ליצלן...
) שהם הומואים!!!
וזה הכי יפה בעיניי! שם אפשר לשלב בין הנטיה המינית הכל כך סוררת שלנו עם הדת, שכביכול כל כך לא רוצה אותה! איך הם מצליחים?! הם הבינו שיש דברים שאי אפשר להתנגד להם, נטיות שגם אם מתנגדים להם, התוצאה היא איבוד אישיותו של האדם, כי הומואיות היא חלק מהאישיות! לא חלק הכי עקרוני, אבל משפיע ביותר. עוד הם הבינו שאין אפשרות, כמו שכבר אמר כאן מישהו, למלא את כל תרי"ג המצוות ככתבן ולשונן, פשוט אי אפשר, ולכן יש מקום להתפשרות! בקיצור, נראה לי שאני מתבחבש יותר מדי
מה שאני אומר בגדול: אלה החיים שלכם, תעשו איתם מה שאתם רוצים (ואני בטוח שזה גם מה שאלוהים חושב
כי הוא הרי אמור להיות כמו הורה של כולנו, ומה הכי חשוב להורה (או אמור להיות חשוב!!!) לכל הורה?! שהילד יהיה מאושר, שיחיה טוב, שיהנה, שלא יהיה חולה, שילבש סוודר בחורף וישתה תיייי כשהוא חולה...זהו! זה הכל! אה, וכמובן שימצא אהבה ויהיו לו חברים טובים וילדים ובית יפה וכו´... כל טוב לכולם

לי יש שאלה אליך...

באומרך "איך אתם", למי אתה מתכוון? לקהילה הוורודה בכללותה, או לאנשים מסויימים? כי לא נראה לי שאפשר לשאול שאלה כזו קהילה שלמה. אני למשל חילונית, ויש לי ידי הומו שאמה שלו חברה ברבנות, אז... למה אתה מתכוון?

שרונ(י)

New member
מה קורה פיצ´י, זה מה שאני חושב

אני אישית מאמין שיש שם למעלה כוח עליון, תקרא לו איך שאתה רוצה, אלוהים זה בסדר, אני לא מאמין בדת הממוסדת, שאותה הרבנים ושאר "יודעי הדבר" ועובדיה יוסף הרסו, במקום להיות הדת המרתקת שהיא היהדות הפכה להיות דת שצוחקים עליה בגלל השחיתות בה וגם בגלל הפסיקות המטומטמות של אותם רבנים (לדוגמא: "אסור לשתות שתן בשבת" שיט, עכשיו מה אני ישתה?) אין לי שנאה לאלוהים כי הוא לא עשה לי כלום, יש בי שנאה לדתיים שמנסים לכפות עלינו את הדת וכך להרוס את הדרך חיים שבנינו כאן, לפי איך שאני רואה את זה, החרדים רוצים שכאן תיהיה איראן השנייה.

למעלה