../images/Emo98.gifפיצ´י! אני מקווה שלא מאוחר מדי.. ../images/Emo63.gif../images/Emo39.gif
לי אישית קצת קשה להגדיר את עצמי מבחינת הדת...(וגם להגדיר בכלל...
) אבל ככה: אני מאמין שקיים מישהו/משהו שגדול מאיתנו, בני האדם. קוראים לו "אלוהים", כנראה. כמו לכל בן אדם מודרני, שהתחנך בבית ספר מודרני, ולמד על אבולוציה והתפתחות הגזע האנושי, גיאוגרפיה, גיאולוגיה, ביולוגיה ושאר מדעי החיים קצת קשה לי עם הסיפור המקראי של בריאת העולם. אבל אני חי עם זה. לא יודע איך, אולי הדחקה כלשהי אל התת מודע, או משהו כזה. אני מאמין כי נראה לי שיש משהו שמייחד אותנו, כעם, משאר העולם: יש בנו משהו. את זה אף אחד לא יכול להפריך, אולי זה קצת קשה להגדרה אולי זה חמקמק וקצת ערטילאי, אבל אנחנו שונים! תמיד היינו ותמיד נהיה! ל-מ-ה ?! אולי כי באמת יש משהו בסיפורים על עם סגולה, נבחר וכו´ אני לא רואה סיבה אחרת: ואני מחפש, אני מנסה, אבל לא מוצא. אז כנראה שזה נכון. ככה אני חושב. ולכל מי שבוחר לא להאמין או לייחד את עצמו כאתאיסט: זכותכם המלאה! זה בסדר גמור, זה אפילו מובן (קצת...) מה שמפריע לי זה שאנשים באים בטענות אל ה"כח העליון" הזה, אלוהים: למה קרה ככה ולמה יצא ככה. אני לא מקבל את זה . שמעתי פעם מישהו חכם אומר (או שקראתי את זה איפשהו)
"אלוהים לא קיים כדי לשרת אותנו" ואני חושב שזה נכון: באילו טענות אני יכולים לבוא אליו?! הוא לא חייב לנו כלום. לפי דעתי , צריך לקבל את מה שקורה (מה שאינו ניתן לשינוי) כמו שהוא ולהשלים עם מצבים מסויימים. לנו כבני אדם יש זכות בחירה - החיים הם שלנו בלבד! ולכן כל איש הישר בעיניו יעשה! מי שרוצה לעבוד את אלוהיו יום ולילה שילך ויעשה כן. מי שרוצה לחיות חיים נטולי דת - לגיטימי לחלוטין! כמובן, הכל תוך כדי התחשבות בזולת - כמו המשפט עם היד והאף של השכן...וציות לחוקי המדינה וחוקי מוסר בסיסיים, החוקים ששומרים על צלם האדם - לא לרצוח, לא לעשוק, לא לענות, לכבד את חיי הזולת. ודרך אגב, גם אני חושב שהתנועה הרפורמית פשוט מצליחה בצורה טובה מאד לשמור על הייחוד שלנו כיהודים ולהשתלב יפה בחיים המודרניים! אין בה שום כפייה, הכל בנועם, בשקט, ברוח טובה. קראתי גם סיפורים על אנשי דת יהודים. רבנים ורבניות ( רחמנא ליצלן...
) שהם הומואים!!!
וזה הכי יפה בעיניי! שם אפשר לשלב בין הנטיה המינית הכל כך סוררת שלנו עם הדת, שכביכול כל כך לא רוצה אותה! איך הם מצליחים?! הם הבינו שיש דברים שאי אפשר להתנגד להם, נטיות שגם אם מתנגדים להם, התוצאה היא איבוד אישיותו של האדם, כי הומואיות היא חלק מהאישיות! לא חלק הכי עקרוני, אבל משפיע ביותר. עוד הם הבינו שאין אפשרות, כמו שכבר אמר כאן מישהו, למלא את כל תרי"ג המצוות ככתבן ולשונן, פשוט אי אפשר, ולכן יש מקום להתפשרות! בקיצור, נראה לי שאני מתבחבש יותר מדי
מה שאני אומר בגדול: אלה החיים שלכם, תעשו איתם מה שאתם רוצים (ואני בטוח שזה גם מה שאלוהים חושב
כי הוא הרי אמור להיות כמו הורה של כולנו, ומה הכי חשוב להורה (או אמור להיות חשוב!!!) לכל הורה?! שהילד יהיה מאושר, שיחיה טוב, שיהנה, שלא יהיה חולה, שילבש סוודר בחורף וישתה תיייי כשהוא חולה...זהו! זה הכל! אה, וכמובן שימצא אהבה ויהיו לו חברים טובים וילדים ובית יפה וכו´... כל טוב לכולם