יש לי שאלה לכולם

פינגו

New member
תגובות

אני אתאיסט מוחלט. אני לא מאמין באלוהים וסולד מכל מעורבות של הדת בחיים ובמוות הפרטיים שלי (אני נגד ברית מילה דתי, לא עשיתי בר מצווה, ומתנגד לחתונה וקבורה דתיים- ואלו רק מעט דוגמאות). כמה תגובות לדברים שנכתבו כאן: א. למרמלד- אני חושב שהביטוי "חילוני מאמין" שכתבת קודם לכן, הוא אוקסימורון. אדם חילוני או בשמו הפחות נפוץ-חופשי, כשמו כן הוא. הוא חופשי מכוחות עליונים. הוא נטול גורל מכל סוג שהוא- שמוכתב על ידי כוכבים, כפות ידיים או ישות אלוהית. ב. לגבי התגובה שלך לטל קר: אני איני מתיימר לומר שבידי כל התשובות בייקום. ממש לא. ההבדל ביננו הוא שאני, כאדם חופשי, מעדיף לומר: אין לי תשובות ואת, כאדם דתי, אומרת התשובה שלי היא אלוהים, כי אין לי תשובה אחרת ואת זו לא ניתן להוכיח או להפריך. אני מעדיף לחיות בחוסר תשובה מאשר בתשובה שגוייה. ג. למשנה תורן- אני לא מקבל את הטענה שלך שהעם היהודי שונה מהעמים האחרים ושיש בו סגולה.ובוודאי שניתן להפריך את זה, או שאנחנו מאוד מתאמצים להסתיר את זה...

peachy

New member
לפינגו

רציתי להגיב על כך שכתבת שהביטוי "חילוני מאמין" הוא אוקסימורון. למה אתה חושב שזה סותר אחד את השני? מה זה בסה"כ חילוני? במה הוא שונה מדתי? אנחנו בדיוק אותו דבר, רק שהחילוני לא שומר תורה ומצוות והדתי כן, זה לא אומר שאין אמונה בליבו והוא לא מאמין שיש מישהו ששומר עליו מלמעלה. הסיבה העיקרית שאני התחזקתי בדת באה מסיבה דומה, שלא הבנתי איך אפשר להיות חצי-חצי, קצת חילוני וקצת דתי שזה נראה לי צבוע. אבל לרוב האנשים החילונים שאני מכירה יש אמונה, אמונה זה רגש עמוק בפנים, כמו שלך יש רגש עמוק שאין ישות עליונה, אמונה אי אפשר להסביר (לוגית כן) אפשר בעיקר להרגיש... peachy

פינגו

New member
שונים מאוד

מצטער שאני חוזר לדיון המעלה אבק הזה, אבל תגובתך הפליאה אותי. בישראל אמנם נהוג להגדיר את החילונים- ככל אלו שאינם מקפידים בשמירת מצוות, אך זו לא מהותה של החילוניות. שאלת במה שונה חילוני מדתי? ההבדל בין דתי לחילוני (במובן של אדם חופשי- חופשי מגורל או כוח עליון)- אינה במידת אדיקותו הדתית- כך נוח לך לתפוס את ההבדל. אך, האמת היא, גם אם אינה נוחה לך, היא ש"לאחיך היהודים", החילוניים- אין קשר של ממש לאמונה שלך, והם נטולי אמונה בגורם עליון. זה עדיין לא הופך אותנו למוקצים, אבל ראוי שלא תתאימי אותנו למידות הנוחות לך.

../images/Emo13.gif פינגו יקירי, ../images/Emo39.gif

אנחנו עם עתיק, שמקיים כבר אלפי שנים מנהגים, מצוות ומסורות שמיוחדות רק לו, חי על פי כללים מיוחדים משלו ואפילו שומר על קוד גנטי שמיוחד רק לו. הייתי אומר שאנחנו כעם, מיוחדים. תופעה היסטורית-אנתרופולוגית יוצאת דופן ומעוררת השתאות. עברנו רדיפות, שנאות, פוגרומים ועלילות דם בכל אחת ואחת מארצות הגולה - כולן כולל כולן: גם באירופה, גם באסיה וגם באפריקה. ולמרות הכל - הגענו לתחייה לאומית במולדת האם שלנו! מה תגיד על זה? מדהים! אם אתה משתייך לקבוצה של מטילי ספק - כבר אמרתי - זכותך! אני מקבל את זכותך להביע את דעתך (השערוריתית מבחינתי או לא...
) תטיל ספק, תחקור, תתעמק, תגלה, זו גם תכונה ידועה אצל יהודים... עלה והצלח כל טוב

אופק L

New member
אין צורך לעודד אותי, אני מרגיש נהדר

עם הבחירה שלי (והרי אני עשיתי אותה לא?). מה גרם לי להיות כזה? מאז ומתמיד לא האמנתי באלוהים, לא נוח לי להאמין באלוהים וזהו - אני לא חושב שיש עוד מה לפרט בנושא. איש איש באמונתו יחיה, תודה על הנשיקה אבל אין צורך. הנה נשיקה בחזרה

למעלה