יש לי שאלה לכל חברי הפורום

Dia Leoghann

New member
בצורה מסויימת כן

אינני רואה במיתולוגיה כשלעצמה מקור הסטורי אמין במיוחד, אך ישנם סיפורים מיתולוגיים שניתן לשייך אותם גם לארועים הסטוריים. אני רואה את המיתולוגיה כמקור אמין ביותר להבנת צורת החשיבה, המבנה החברתי, פוליטי ודתי של הפגאנים הקדומים. בברכת אור, Dia Leoghann

Dia Leoghann

New member
מצטער, אתה צודק.....

אני לא כל-כך מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר סיפורים דידקטיים. אם תוכל לפרט ולהרחיב את השאלה אני אשתדל לענות לך.

sandchicken

New member
אוקיי

אתה אמרת: אבל מה שחשוב במיתולוגיה הוא מה יש בין השורות ומה ניתן ללמוד ממנה. על פי המיתולוגיה ניתן ללמוד על סדרי הטבע וסדרי עולם (חמשת הפלישות), סדרים חברתיים (הוראות קורמאק, המעגל ההסטורי), אמונות שונות ועוד..." שאלתי האם לדעתך (והאם יש ראיות לכך) התפיסה הזו על המיתולוגיה היא מודרנית או שזו הייתה תפיסתם של הפאגאנים הקדומים? האם נכונה הבנתי שאתה מתייחס למיתולוגיה כאל איזשהו מקור חינוכי (ולכך התכוונתי כשאמרתי "סיפורים דידקטיים") ולא [רק] כאל תיעוד היסטורי של קורות הפאגאנים או רישום אמונתם?

Dia Leoghann

New member
בוודאי ובוודאי!!!!!!!!!

אין לי ספק בכלל שזו היתה התפיסה הפגאנית העתיקה, ואני בטוח שכל פגאן עתיק פשוט הבין את המיתולוגיה יותר טוב ממני, שלא לדבר על הברהונים, הדרואידים והפייטנים למיניהם!! אני חושב שההגדרה שלך של המיתולוגיה כמקור חינוכי היא מצויינת, אבל לא רק מקור חינוכי אלא גם מקור להחלטות פוליטיות, חוקתיות, שבטיות, משפחתיות וכו´. אני לא חושב שיש איזו הוחכה מדעית ממש למה שאני אומר, אך ישנם כתבים עתיקים (בעיקר בסקוטלנד) מהתקופה הנוצרית כבר, שבה מציינים שכאשר היה מתפתח וויכוח משפטי, או וויכוח על גבולות וכדומה, היו קוראים להסטוריונים לצטט מן המיתולוגיה את הדברים הרלוונטים. המשפט "כך היה אז וכך יהיה לעד" חוזר בכתבים האלו פעמים רבות. בברכת אור, Dia Leoghann

למעלה