יש לי שאלה מצחיקה בעקבות הרבה

kisses

New member
יש לי שאלה מצחיקה בעקבות הרבה

תשובות שהבנות פה נותנות. מי פה פמניסטית? אני לדוגמא נורא רחוקה מלהיות אחת כזו.

נופר30

New member
יש לי שאלה חזרה

באיזה מקום מסקלת הפמינסטיות צריך להיות? אני לדוגמא לא שורפת חזיות אבל יש דברים שאני עושה אז לדעתי אין נושא כזה פמיניסטית מובהקת כל אחת לוקחת את מה שנוח לה בנושא

kisses

New member
אז כמו שאני אמרתי אני ממש ממש לא

וגם לא עושה מה שנוח לי; יש ביננו הנשים ובינם הגברים הבדלים עצומים (לדעתי כמובן). אבל צודקת כל אחת עושה מה שנוח לה3.

fila

New member
אני לא .... המלחמות האלה לא

בשבילי

אתי@

New member
כנ"ל ../images/Emo68.gif../images/Emo66.gif

אני מודעת להבדלים בין גברים ונשים, לא מנסה להנציח פערים, אבל גם לא מתיימרת לנצח אותם. הם קיימים וזהו. כמובן שאני מתנגדת לאפלייה על רקע מיני, כמו משכורות נמוכות לנשים וכיו"ב. אבל... אני גם לא חושבת שבנות יכולות וצריכות למלא אותם תפקידים בדיוק שגברים ממלאים בצבא. כלומר, יש דברים שבהם צריך להיות שיויון ויש דברים שאי אפשר שיהיה שיויון.

rinutza

New member
גם אני חושבת ככה, יש הבדלים

בינינו, מכורח הנסיבות של היונו נשים והם גברים ואין שום סיבה שהכל יהיה שווה בינינו. כמובן שנאי נגד אםליה לסוגיה (בייחוד במקומות העבודה - משכורת, קידום וכו´) אבל אני לא חושבת שנשים צריכות לעשות כל מה שגברים עושים כמו שאני לא חושבת שגברים צריכים לעשות כל מה שנשים עושות. תארו לעצמכן שאנחנו היינו צריכות לקחת כל פעם את הרכב לטיפול, לתקן דברים בבית (מסובכים יותר מתפיסת ג´וקים או החלפת מנורות) והם היו מטיילים בקניון ועושים קניות

Ronnie*

New member
אם כך, את פמיניסטית...

פמיניסט הוא אדם שחושב שלנשים ולגברים מגיעות זכויות שוות. זה לא אומר שגברים ונשים הם זהים. יש כמה אסכולות, כמובן - הפמיניזם הליברלי כן הלך לכיוון של נשים צריכות להיות דומות לגברים. גישות מתקדמות יותר אומרות שמובן שאנחנו לא זהים, אבל אין סיבה שלא יהיו לנו זכויות שוות. למשל - ברור שהריון הוא משהו ייחודי לאישה, ושהיא צריכה לקבל זכויות שקשורות בו. וברור שאי אפשר לצפות מגברים ומנשים שימלאו אותם תפקידים בצבא. אבל זה לא אומר שאי אפשר לחתור לכיוון של זכויות שוות. אני פמיניסטית (כפי שאני תופסת את המושג) ואני גאה בזה. מבחינתי, זה כמו שישאלו אותי "האם את מאמינה שאת שווה לגברים ולא נחותה מהם?" לכן, אני לא רואה איך יכולה להיות לי תשובה אחרת. אני לא טיפוס פוליטי ולכן אני לא פעילה בכיוון הזה, אבל אני פמיניסטית גאה (בלי לשרוף חזיות ובלי לגדל שפם
). אופס, לא התכוונתי לתת כזו הרצאה... ככה יצא לי...

הילית*

New member
על הסקלה אני חושבת שאני יותר

קרובה לפמיניסטית מאשר ללא. אבל אני מאוד מקווה שאף אחת מפורום פמיניזם לא תיכנס לפה... לפעמים נדמה לי שפמיניסטיות ממש לא אוהבות גברים וזה גובל אפילו ברצון שלהן להשיג זכויות יתר לנשים על חשבון הגברים. אני סוברת שאנחנו יכולות להיות שוות לגברים בחלק בלתי מבוטל של הדברים. גם אנחנו יכולות להביא הכנסה טובה הביתה, לא פחות מהגברים וקריירה זו לא מילה גסה אצל נשים. גם אנחנו יכולות ללכת ולעשות טיפול לאוטו (ואני עושה את זה וכל פעם המוסכניקים משום מה מסתכלים עלי בפליאה) אנחנו יכולות להחליף נורה אנחנו יכולות להתחלק עם בני זוגנו בגידול הילדים (פעם הוא חוזר יותר מוקדם כדי להיות איתם ופעם אנחנו) עבודות הבית יכולות להתחלק ביננו בלי חשבונות מיותרים. נכון שלנו הרבה פעמים יותר אכפת ואנו נוטות לעשות יותר אבל אפשר להיות שותפים ועוד ועוד... מה שאני מנסה להגיד שאני רואה אותנו כשותפים! כאנשים עם אותם זכויות וחובות. רק דבר אחד אנחנו לא יכולות- להרוג ז´וקים

אתי@

New member
פמיניסטיות דורשות אפליה מתקנת

ואני לא. וזה ההבדל הכי גדול ביני ובין הפמיניסטיות. אה, וגם אין לי שפם

Ronnie*

New member
לא בהכרח.

פמיניזם זה תחום רחב מאוד, עד כדי כך שמדברים על "פמיניזמים" (כלומר, סוגים שונים של פמיניזם). לא כל הפמיניסטיות דורשות אפליה מתקנת. פמיניסטית לא אומר שונאת גברים, לא אומר לסבית (לא שיש לי משהו נגדן), לא אומר גברית, וזו לא מילה גסה... מסכימה שבמקרים מסוימים זה מתבטא בסוג של שוביניזם הפוך, של "אנחנו יותר טובות מהם" ואת זה גם אני ממש לא אוהבת. אבל שוב - לא בהכרח. באופן כללי, אני לא מרגישה שיש לי זכות להגיד "אני לא פמיניסטית". אלמלא הן, לא היתה לנו היום זכות בחירה. לא היינו יכולות לצאת מהבית ולעבוד ולבנות קריירה. ויש עוד כל כך הרבה דברים חשובים שלא השגנו עדיין, במיוחד במדינה כמו שלנו, שהדתיים שולטים בה במידה רבה. מדינה שבה נשים וגברים עובדים באותם תפקידים, אבל אנחנו מרוויחות פחות בלי שום סיבה.

dorlim

New member
מסכימה עם כל מילה ../images/Emo9.gif

האמת היא שידעתי שאם את ענית, אז אני רק יכולה לאשרר ולהסכים
....

הילית*

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif כן, אני נוכחתי כבר שאנחנו

חושבות באופן דומה !

מאי26

New member
רוני אני מצטרפת אלייך. כשהייתי

בקורס קצינות, הרצתה לנו קצינת ח"ן דאז ואמרה לנו שפמיניזם זה אומר שלאישה יש את הזכות לבחור מה היא רוצה לעשות ואיך היא רוצה לנווט את חייה, בין אם לשים דגש על הקריירה ובין אם להיות עקרת בית מאושרת, והעיקר שהיא תעשה מה שהיא בחרה ורצתה. אני משתדלת לפעול לפי זה, ואני חושבת שכולכן כאן, גם מי שלא מגדירה את עצמה פמיניסטית, היא כן, כי כל אשה שקמה ובוחרת איך לחיות את חייה ונמצאת בשליטה על כך, היא בעצם פמיניסטית. כך אני מבינה את המושג.

shelycat

New member
לא מתה על ההגדרה "פמיניזם"

אני די פלפלית, שמאמינה שמגיע לי הטוב ביותר ואם זה אומר שמישהו יקפח אותי כי אני אישה או מכל סיבה אחרת אז סביר שאני "אכנס" בו די חזק, כיוון שאני די לוחמנית באופיי אז יהיו כאלה שיגדירו אותי כפמיניסטית אבל....... וזה אבל גדול אני נלחמת רק למעני והמטרות שלי (סוג של אגואיזם) ולא תתפסו אותי נלחמת למען נשים בלי שזה יקדם מטרה אישית שלי ואם במקרה זה עוזר לאחרים זאת רק תופעת לוואי מבחינתי. דעתי על נשים כ"עם" היא לא חיובית ואני לא בעיניין של לעזור לאלו שלא עוזרות לעצמן.

אני עם רוני (החלפת את סמיילי מפורום

חתונות, בתור מרצה על מגדר?
). ואני גם הורגת ג´וקים, והוא בורח!

Ronnie*

New member
ידעתי שתגיעי לפה מתישהו ../images/Emo6.gif

באמת סמיילי חסרה בשרשור הזה...

למעלה