איזו שאלה ? ודאי שכן !
ויותר מזה, גם הגבר פמיניסט. שורפת חזיות ? לא תודה, הן עלו לא מעט כסף. ואני גם מורידה שערות מהרגלים ואין לי שפם ואני מתאפרת ואוהבת שמחמיאים לי ושפותחים לי את הדלת ועוזרים לי לסחוב ולפלרטט עם גברים (ועם הגבר) ולהתלבש סקסי ולבשל ולפנק את הגבר שלי. הכי חשוב - אני מסרבת להרוג ג´וקים בכל תוקף. כי כמו שרוני וסמיילי אמרו, פמיניזם זה בראש ובראשונה ערעור על האמונה בעליונות הגברית. יש המון גישות וכל אחת מציגה גירסא משלה לנושא השוויון והאפליה, לכן זה לא רלבנטי לאיזו גישה אני שייכת. אבל אני לא מוכנה לקבל תכתיבים שאומרים "יש דברים שאת לא יכולה לעשות כי את אישה", או "יש דברים שאת חייבת לעשות כי את אישה". אני אדם בזכות עצמי ורוצה לבחור מה אני עושה ומה לא. יותר מזה, פמיניזם הוא גם מודעות לאותן זירות בהן ראיית האישה בתפקידיה ודימוייה המסורתיים נתפסית כמובנית מאליה. למה הכוונה ? הנושא של שינוי שם משפחה, למשל. הנושא של מי לוקח חופשת לידה. האם זה שאני מודעת לנושאים אומר בהכרח שאני אתעקש על לעשות ההיפך ? כמובן שלא. אבל אני בוחרת מה לעשות ומה לא לעשות. שוב, חופש הבחירה המודעת, ולא הבחירה העיוורת. דוגמא - המון ספרי נעורים קלאסיים שגדלתי עליהם (נשים קטנות, למשל) מכילים תיאורים ודימויים מאוד סטריאוטיפיים של נשים ונשיות. האם זה אומר שאני אוהבת אותם פחות ? כמובן שלא. האם זה אומר שאני לא אתן לילדיי (בנים ובנות) לקרוא אותם ? ברור שאני אתן להם לקרוא את הספרים - ואפילו אעודד אותם, כי קריאה היא קריאה היא קריאה. אבל במקביל אני אתן להם עוד ספרים (לדוגמא אני גדלתי על במקביל גם על ז´ול וורן, שנתפס ´לבנים´). ויותר מזה, כשהם יהיו גדולים מספיק אני גם אלמד אותם קריאה ביקורתית - לא בצורה אקדמית משמעממת אלא ע"י שיחה, חשיפה לאלטרנטיבות, קריאה של ספרים על ספרים ועוד. אם הבת שלי תרצה ללמוד בלט, היא לא תלמד ? ברור שכן, ובמקביל אני אציע לה חוגים במדעים, מחשבים, ספורט, חוגי סיור ועוד. היא תוכל לבחור מה היא רוצה. וכנ"ל, אגב, לבן - אם הוא ירצה בלט... והכי הכי חשוב - הדוגמא שהם יקבלו בבית תהייה של משפחה פמיניסטית, של נשים חזקות - ללא קשר להשכלה, קריירה או תפקידים בבית, אלא של נשים שמאמינות בעצמן, שיש להן זהות שאינה תלויה בזו של בן-זוגן, שיודעות לנצל את הכוח והיכולת שלהן, שמעצבות את חייהן במו-ידיהן. כי זה פמיניזם. [וסליחה על הנאום, זה נושא שקרוב לליבי]