יש לי שאלה על ימי מחלה...

מצב
הנושא נעול.

SHON20

New member

שלום... אז ככה אני עובד בביטחון 5 חודשים והייתי 3 שבועות בימי מחלה ויש לי אישורים. הבאתי למעביד שלי את האישורים וקיבלתי בקושי על יום וחצי ימי מחלה... האם ביטוח לאומי צריך לשלם? או שהמעביד? לפירוט אני מרוויח 6500 בחודש שבכל יום עבודה לפי שעה שזה 24 שקל יוצא לי 253 שקל. וקיבלתי רק 380 שקל... מה לעשות ואיך?

ימי מחלה נצברים

שלום... אז ככה אני עובד בביטחון 5 חודשים והייתי 3 שבועות בימי מחלה ויש לי אישורים. הבאתי למעביד שלי את האישורים וקיבלתי בקושי על יום וחצי ימי מחלה... האם ביטוח לאומי צריך לשלם? או שהמעביד? לפירוט אני מרוויח 6500 בחודש שבכל יום עבודה לפי שעה שזה 24 שקל יוצא לי 253 שקל. וקיבלתי רק 380 שקל... מה לעשות ואיך?
ימי מחלה נצברים
עובד זכאי ל-18 ימי מחלה בשנת עבודתו הראשונה. היינו, 1.5 יום בחודש. במהלך 5 חודשי עבודתך, צברת 7.5 ימי מחלה. עפ"י חוק, על היום הראשון המעביד לא חיי לשלם. על היום השני והשלישי המעביד צריך לשלם, 37.5% משכרך. החל מהיום הרביעי ישולמו לעובד 75% משכרו. היינו, הינך זכאי לתשלום של 75% משכרך בגין 4.5 ימים מתוך ימי סך 7.5 ימי המחלה להם אתה זכאי ולגמול של 37.5% משכרך בגין כל אחד משני ימי המחלה הנוספים. בדוק כי אכן שולמו לך סכומים אלו, כאמור, המעביד לא חייב לשלם לך על שלושת השבועות באופן מלא, לאור הותק שלך. ראה קישור מצורף.

מצב
הנושא נעול.
למעלה