יש לי שאלה.. עמודי שלמה..

m m e r a v

New member
יש לי שאלה.. עמודי שלמה..

נקראים בועז ויכין.. (העמודים של בית המקדש..) מדוע?

מלכים א', ז', כ"א

"וַיָּקֶם, אֶת-הָעַמֻּדִים, לְאֻלָם, הַהֵיכָל; וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַיְמָנִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ יָכִין, וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַשְּׂמָאלִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ בֹּעַז"

פלגיה

New member
פירוש מצודת דוד

בועז - היא מלה מורכבת בו עז, רצה לומר, בהבית הזה בקרבנות הנעשים בה, ימצא עוז וחוזק לישראל יכין - לסימן טוב שיכון הבית לעד

masorti

New member
לגבי הבועז זה פשוט מאוד...

ובועז הוליד את עובד ועובד הוליד את ישי וישי הוליד את דוד... ודוד הוליד את שלמה אז שלמה הקדיש את העמוד בבית המקדש לסבא של סבא שלו. (וזה אפילו בלי תרומה של כמה מליוני שקלים.)

פלגיה

New member
אבל זה לא מסביר את יכין

למרות שהקדשה לסבא נראית הגיונית

m m e r a v

New member
אבל...

מה עומד מאחורי העמודים הללו? הם עשויים מנחושת.. ויש אפילו אומרים שהיה כתוב עליהם משהו.. הרי העמודים הם סתם באויר, כלומר הם לא כתווך לבית המקדש.. אולי כדי להמחיש את העוצמה שיש לבית המקדש?!

masorti

New member
האם יש לנו מידע מוצק...

איך קראו לאבא של סבא של בת-שבע? אולי קראו לו יכין, ואז שלמה הקדיש כל עמוד לסבא-של-סבא מהורה אחר?

פלגיה

New member
../images/Emo6.gif

זה רעיון מקורי ויצירתי, אם כי קצת אנכרוניסטי.

m m e r a v

New member
זה עדיין לא פותר לי את השאלה..

למה דווקא עמודים?! למה דווקא נחושת? מה רע ב2 מאגרי מים על שמם?!

masorti

New member
מה פתאום מאגרי מים?

מי בכלל יידע על מאגרי המים? הרי רוב העם היו איכרים שבקושי עזבו את כפרם. המקום היחיד בו יתאסף כל העם כל שנה הוא בית המקדש. אז ברור שעמוד עם הקדשה באולם הראשי הוא ה-מ-ק-ו-ם שבו כדאי לשמר את שם הסב הקדמון.

m m e r a v

New member
בטח שהיה שם מאגרי מים!

הריי איך הכהן הגדול שטף את ידיו ואת רגליו כל פעם לפני שהוא נכנס למקדש?! היה שם מאגר מים.. כלומר כלי גדול ששם אגרו את המים..

masorti

New member
אתה היית מקדיש לסבא של סבא שלך...

את הכיור בו רוחצים רגליים? חוץ מזה, מי יראה את המאגר פרט לכמה כוהנים?

m m e r a v

New member
המאגרים היו גם מנחושת..

עד כמה שניראה לי... טוב אז לא מאגרי מים... אולי במקום עמודים נשים שם עצים מנחושת ענקיים שצילם משתרע על כל השטח שמלפני בית המקדש.. או פסלים של הכרובים בענק.. או אריות.. למה דווקא עמודים? נ.ב מצטערת שאני נודניקית..

masorti

New member
באמת לא יודע...

בא לו לבנות עמודים ולא עצים. אולי זו היתה האופנה של צור וצידון באותה תקופה (הרי חירם שלח לו עצים ופועלים ומהנדסים ואדריכלים).

m m e r a v

New member
אולי זה כדי להראות עוצמה וחוזק..

כמו הספינקסים .. אבל שוב השאלה למה עמודים ולא אריות או כל דבר אחר המראה על עוצמה?

masorti

New member
למה זה כל כך חשוב?

הוא בנה עמודים כי בא לו. אולי זה התאים לפנג-שוואי, או סתם נועד לחלק את אולם הכניסה לבית המקדש לכמה חללים. באמת לא ברור לי למה להתעמק בכל פרט אדריכלי של המקדש. זה אפילו לא אביזר פולחני בעל משמעות דתית.

m m e r a v

New member
זה הקטע..

אני צריכה להתמקד בעמודים.. במשמעות שלהם.. באדריכלות של המקדש.. ואני לא מוצאת את כל החומר הזה באינטרנט.. :( אני צריכה לעשות דגם שלהם ועבודה.. אני לומדת תולדות האומנות..

למעלה