יש לי שאלה פינק פלויד כתבו והלחינו

Blackpanter1י

New member
יש לי שאלה פינק פלויד כתבו והלחינו

את רוב השירים שלהם תחת השפעת סמים?

oribarak

New member
לא יודע אם בהשפעת סמים..

אבל בהחלט חלק מהשירים של סיד בארט בעיקר. ווטרס טען שהוא עישן רק סיגריה...והוא מוכיח את זה בפומפיי, מי יודע מה היה בסיגריה שגרם לו לעשות פרצופים מוזרים. אתה צריך לשאול את גילמור התמים.

weird dust

New member
משום מה גם העשן היה די סמיך שם

והוא עושה כל מיני צורות ושטויות. טוב רק צינגלה קצת לא נחשב
(או שזה באמת היה סיגריה ואנחנו לא נחמדים)

melancholy man

New member
לא עשיתי בדיקה

למה? ההיתיחסות הזו לפינק פלויד כלהקת מסוממים מאוד מרגיזה ולגבי רוב הקרירה של הלהקה גם מאוד לא נכונה.

weird dust

New member
כן זה נכון

הלהקה כתבה הרבה שירים גם בלי הסמים והנגינה והמילים מאוד טובים גם בלי הסמים.

Blackpanter1י

New member
אני שאול את זה כי למשל בDark Side

ובשיר Welcome to the machine, זה נשמע ככה...אבל אם זה עוזר להם לכתוב מוזיקה טובה, אז לא איכפת לי.

weird dust

New member
ניראה לי שהלהקה פשוט אהבה

אפקטים וחדשנות וגם סגנון מוזיקה מסויים. כמו שאתה אוהב סוג מסויים שכניראה כולל גם את הקטעים היותר פסיכודלים של הלהקה גם הם אהבו את הסגנון ויצרו מוזיקה בהתאם. הדבר לא מחייב שהם מסוממים למרות רוח התקופה והידע שהרבה מאומני הרוק היו על סמים בשלב זה או אחר.

holo

New member
welcome to the machine

באמת משאיר רושם של שיר פסיכודלי עלי ועל הרבה כנראה, אני לא מבין לא השיר הזה לא יכול להיחשב כשיר פסיכודלי? מי זה שיקבע בשבילי מה זה פסיכודלי ומה זה לא, השיר מורכב מהרבה אפקטים הזויים וכך גם האווירה של השיר, וזה מספיק בשבילי בשביל לראות את זה כשיר פסיכדלי. אפילו אחותי בת ה 11 אמרה לי שזה כזה פסיכדלי בלי ממש להבין את המשמעות המורחבת של המילה, סימן שזה נותן תחושה כזאת..

melancholy man

New member
אפשר גם לקרוא לסגנון הזה

שלמה אם אתה ממש רוצה, אף אחד לא יכול "להגיד" לך איך לקרוא לזה, אם אתה רוצה לקרוא קצת על פסיכדליה, אני ממליץ על זה למשל.

One Echoe

New member
מהסיבה הפשוטה,

שרוק פסיכדלי זה סגנון מוזיקה. לא מונח בשפה העברית.

s h e k e l

New member
מזתאמרת "נשמע ככה"?

אתה יכול להבין אם מישהו על סמים לפי איך שהוא נשמע? וצורת הנגינה? אני לא בכל אופן יכול להיות שהם כתבו\הלחינו את השירים על סמים אבל אני לא חושב שחכם מצידם להקליט שירים בזמן שהם מסוממים אם הם עשו את זה, ויצאו להם יצירות מופת כמו dark side, ו-welcome to the machine - כל הכבוד להם!

One Echoe

New member
הוא לא התכוון ללהקליט,

הוא התכוון ללכתוב. איך אפשר להקליט בזמן שאתה מסומם?! נו באמת, אפשר לתפקד בכלל בזמן שאתה מסומם?! :\

weird dust

New member
אני מנייח שאפשר לתפקד

באיזה אופן זה משהו אחר. אנשים בכל זאת הולכים ומדברים ורוקדים ועושים שטויות כשהם על סמים.

weird dust

New member
הייתה איזו הופעה של פינק פלויד

שסיד היה מסומם לחלוטין בה והיה ליי בק והוא היה צריך רק לעשות כאילו והוא נישאר תקוע. (אם למישהו יש תיקון הוא מוזמן לכתוב).

tziftzifit

New member
not exactly

I think you're referring to the American TV show, American Bandstand, where Syd would not lip-sync to See Emily Play. It is not known whether Syd was on drugs at that moment. This was just one of the odd behaviours he displayed during their American tour (Nov 67), which made the band's management decide to cut the tour short after only a week.​

weird dust

New member
אני דווקא זוכר שדיברו על זה באחת

התוכניות על פינק פלויד. ובקט הראשון כן זאת הופעה זה לא הקלטת אולפון. כל שירה ליפני ציבור גם בתוכנית זאת הופעה. בכל מקרה אני זוכר שדיברו שהוא לקח סמים ופשוט נעמד במקום ולא עשה כלום.

למעלה