יש לי שאלה פינק פלויד כתבו והלחינו

One Echoe

New member
ולעשות כלום זה נקרא לתפקד...?

בקיצור, אני לא מאמין שהפלוידס היו מסוממים בזמן שהם הקליטו שירים. בהופעות אולי, האמת שאני כמעט בטוח.(רוח התקופה ..... ) ובכתיבת שירים, יש שירים שאשכרה רואים שהם נכתבו על השפעת סמים. אבל אין הרבה כאלה.

weird dust

New member
הבהרות

פעם היתה תוכנית על פינק פלויד. שם דיברו על זה שהיה להם קטע שסיד היה צריך לעשות כאילו והיה קצת על סמים ואז הוא פשוט ניתקע. הופעה היא כל דבר שעושים ליפני קהל גם אם זה הקהל בבית. (אני מקווה שזה מובן יותר)

tziftzifit

New member
the floyd never lip-synched

during live performances!!. The lip-synching incident happened only once: when they were doing the American Bandstand show on tv in america.​

emmily plays

New member
ומה עם

ההופעה בטלויזיה הצרפתית כשרואים את גילמור שר וקולו של סיד בוקע מגרונו ?(הופעה משנת 68 או 9 כמדומני, הם מבצעים שם את אמילי פלייז וארנולד ליין אם זכרוני אינו מטעני, ראיתי את זה בערב הקרנות של פינק פלויד בסינמטק)

tziftzifit

New member
אולי

I only know of a French tv performances of Flaming and Let There Be More Light - done live before an audience in the summer of 1968 - and it's certainly Gilmour singing there. I'm not familiar with tv versions of Emily and Arnold with Gilmour miming, but it's possible. On the other hand, the Belgian clips have Waters and Gilmour miming to Syd's vocals: Apples and Oranges, and other songs.​

holo

New member
אני חושב שאת טועה

מה שגילמור כביכול של היה flaming, ראו ששפתיו זזו וקול של בארט בוקע מפיו. ייפי יו כן סי מי באד איי כן יווו

tziftzifit

New member
טעות בידך

זה גילמור שר בטוח באותם ימים הנחיה שהוא קיבל היתהלחקות את סיד ולקחלו חודשים רבים עד שפיתח סגנון משלו ובטחון עצמי

holo

New member
את בטוחה?

כי בהקרנה בסינמטק זה היה נראה כי לפעמים השפתיים שלו לא זזו בהתאם לקול..

One Echoe

New member
תקשיב...

להקליט זו עבודה מאוד מסובכת. שדורשת ריכוז מוחלט. וגם לנגן...ובתור אחד שמנגן, אני ערב לזה.

weird dust

New member
זה בסדר גם אני מנגן

ואם אתה אומר שהם הצליחו לנגן בזמן הופעה מסוממים אז לה שלא יבואו מסוממים (לא בצורה השלילית שאנשים שפוכים לחלוטין) משהו קטן כמו הצינגלה של רוג'ר שרק נותן הרגשה טובה יותר והדגשה לצלילים (הכותב לעולם לא התנסה בסמים) (מה שכן קראתי על העיניין פה ושם ככה שיש לי מושג במשהו?)

tziftzifit

New member
gam ani lo

The Floyd did not play live while on drugs. They saw what happened to Syd, and stayed well clear of drugs while recording or performing. What they did in their spare time is something else; but even then, it did not go further than an occasional joing.​

weird dust

New member
עוד הבהרות

זה כניראה המבח בביולוגיה מחר. אתה אומר שהם ניגנו מסוממים, אני לא אמרתי את זה, אז אני מדגיש שאם אפשר לנגן על סמים בהופעה זה אומר שאפשר לנגן על סמים גם באולפן. עכשיו אני גם מדגיש שהקטע של הסיגריה הקטנה שלוקח רוג'ר בקטע ההוא בפומפיי (שאין לי מושג מה זה אבל כיף לצחוק על העיניין והם בסך הכל גם ניראים כזה קצת על סמים), לרוב כשלוקחים סמים קלים קשים במידה מסויימת מה שזה עושה זה "נותן תחושה טובה" (לא צריך פירוט ביולוגי) מה שלרוב זה עושה גם זה נותן הדגשה לקטעים קיימים אם זה פחד הפחד יגבר עם זה צלילים הם יגברו וכ'ו.

One Echoe

New member
לא נכון ...

להקליט ולנגן זה לא אותו דבר, זה משהו שונה לגמרי... ובמיוחד אם מדברים על נגינה בהופעה חיה... אני לא מבין גדול בסמים(לשמחתי), אבל שמעתי על הופעות שהיו מלוות בסמים מצד הנגנים(לאו דווקא של פלויד, בכלליות). אבל להקליט בזמן שאתה מסומם, נשמע לי אבסורד. אולי לשיר בזמן שאתה מסומם, נשמע יותר הגיוני

One Echoe

New member
....

להקליט בזמן שאתה מסומם=לנגן בהקלטה. לשיר בזמן שאתה מסומם=לשיר בהקלטה.

weird dust

New member
יש כמה סוגים של סמים

ויש כמה דברים שכל אחד משפיע עליהם. בעיקרון אם תיקח הרבה אקמול גם אתה תרגיש מסומם (לרוב תקיא מזה ליפני אבל זה העיקרון). כשאתה מעשן סמים קלים כסיגריה פבה ושם היא לא תהפוך אותך למסומם שאתה מדמיין (אני מנייח שאתה מדמיין משהו כזה). סיגריה היא גם סוג של סם אבל הגראס חזק יותר, (אם אתה רוצה קצת יותר ביולוגיה זה גורם ל"חלקיקים" לשבת בתוך הקולטנים של העצבים וככה בעצם לשתק אותם). כשאתה לוקח את הסם בגבול מסויים הוא כמו משכך כאבים טוב. הוא נותן הרגשה טובה ואין לזה השפעה כזאת גרועה שניתן להרגיש בהקלטה באופן ברור חוץ מתופעות לוואי כמו קפיצות יתר או כהות יתר וכ'ו. חשוב לציין שהסמים לרוב רק מגבירים את ההרגשה שהרגשתה ליפני, אם ההיתה שמח תהיה שמח יותר עם הייתה עצוב תהיה עצוב יותר. (וכשלוקחים אקסטה עם מוזיקה וריקודים אסור להפריע למסומם כי הוא עלול להיכנס למצב של קומה טוב?).

Blackpanter1י

New member
זה לא קשור שפוך או לא

גם אם תעשן הרבה גראס אתה לא תוכל לעמוד, אבל סיגריה עם כל מני דברים בפנים (תבחר אתה) רק תמסטל אותך קצת מה שנקרא ראש טוב אבל לא כמו ששותים קצת אלכוהול קצת יותר... וזה פותח את הראש המחשבות יותר צלולות וזה עוזר מאוד לכתוב ולהלחין. נ.ב אני אומר את זה לא מנסיון אישי, אלא כי אני מכיר כמה חברים.

weird dust

New member
דיברתי על סיגריה פה ושם

זה ברור שכל מי שיעשן יותר מידי גראס יפול הרעיון הוא להסביר שקצת לא הופך אותך למישהו חצי מת ומזדחל על הריצפה. צינגלה קטן כמו של רוג'ר (בהנחה וזה צינגלה) לא חייבת להפוך אותך לחצי מת ומסומם.

למעלה