יש לי שאלה פשוטה מאוד בכימיה

pulpula

New member
יש לי שאלה פשוטה מאוד בכימיה

מה המשקל האטומי של היסוד C כן אני יודעת.. זה סתום.. אבל זה למטרות טובות.. סיפור ארוך אקיצר , מישהו יכול לענות? ~תודה

2_be

New member
אם אני זוכרת נכון...

12AMU ... ואם מישהו צריך לדעת משקל אטומי של פחמן..זה חייב להיות למטרות טובות..
וכמובן, ברוכה הבאה..

2_be

New member
../images/Emo36.gif

מסה מולרית-המסה של מול חלקיקים. (נתונה בטבלה המחזורית או בספר הנתונים) מסה מולרית של תרכובת היא סכום המסות המולריות של האטומים המרכיבים אותה. כאשר: מול – כמות של חומר המכילה מספר אבוגדרו של חלקיקים בסיסיים. מספר אבוגדרו NA – מספר אטומי הפחמן של האיזוטופ שמכיל גוש פחמן שמסתו היא בדיוק 12 גרם. NA = 6.022 x 1023 mol-1. משקל אטומי- ממוצע משוקלל של מסות האיזוטופים של יסוד מסוים. chimya/yud_a/stcum.ppt target=_blank>כאן יש שקופיות (פאואר פוינט) עם הסברים ודוגמאות וs01/124104/1.doc target=_blank>פה יש קובץ word עם הגדרות.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

איי איי לא צריך את כל הפירוט הזה
אני יודעת מה זה מסה מולרית
אני רק שאלתי מה זה משקל אטומי
משקל אטומי זה בעצם המסה המולרית, לא
אבל זה לא נכון להגיד משקל , לא

2_be

New member
../images/Emo36.gif

שאלת מה זו מסה מולרית..אז עניתי . אגב, את לא לומדת כימיה מורחב? (ככה התרשמתי מההודעות שלך..כנראה שאני טועה..
) משקל אטומי נמדד ב- amu מסה מולרית נמדדת בגרמים. לכן התשובה היא לא. <שימי
שצריך להבדיל גם בין מסה מולרית למסה מולקולרית (שהיא סכום המשקלים האטומיים...>

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אני כן לומדת כימיה מורחב, אבל אני רק בתחילת הדרך~~~ לא הבהירו לנו את ההבדל בין מסה מולקולרית למסה מולרית, חשבתי שזה אותו הדבר
מה זה amu

2_be

New member
../images/Emo36.gif

אני אוהבת את החיצים האלו
מכיוון שרוצים להשוות את האטומים זה עם זה נוח לדבר על המשקלים שלהם ביחידות אחרות מגרמים, לכן הגדירו יחידת מסה אטומית ובאנגלית amu=atomic mass unit. "הוסכם " שאטום פחמן שוקל 12 amu בדיוק. ושיהיה בהצלחה עם הכימיה...

למעלה