יש לי שאלה קטנהנ

nIcKiTa

New member
יש לי שאלה קטנהנ

אני וחברה שלי עושות כתבה על צימחונות יש לנו כבר מעל 20 עמודים על למה זה טוב (פנינו לאנונימוס) אבל אני חייייייבת גם למה זה רע! זה חלק ממש קטן מהכתבה אני אישית צימחונית אבל כאילו כל התופעות לוואי וויטמנים וכו..
חן-=]

Lady Wood

New member
רע..../images/Emo4.gif

טוב, אני לא מהפורום, אבל רק רציתי להגיד מה בדיוק רע בצמחוניות. באופן כללי, צמחוניות זה לא דבר רע, ואני אישית לא אוכלת הרבה בשר בזמן האחרון, הושפעתי רבות מהרבה אנשים. ובכל זאת, אני לא צמחונית איך לומר.. לא צמחונית לגמרי. אני עדיין אוכלת בשר, אולי לעיתים יותר רחוקות, אבל אוכלת. אני לפעמים מזדהה עם אנשים צמחוניים, אבל יש לי גם דעה מנוגדת אליהם. תראו, גם צמחים זה משהו חי. משהו חי שגודל. אי אפשר לקרוא לצמח: ´דומם´ כי בעצם הצמח, כמו כל בעל חיים זקוק למזון משל עצמו כדי לחיות. במקרה של הצמח, הוא זקוק למים. זה האוכל שלו. אני לא מתכוונת להיסחף ולומר שגם לצמח יש רגשות וכו´ וכו´, מפני שאנשים צמחונייים הרוב אוכלים פירות וירקות, משכולנו אוכלים. אבל פשוט, הכל חי. הכל צומח. גם הפירות והירקות ככה שהם לא ממש שונים מבעליי החיים, הם זקוקים למים כדי להתפתח, בעליי החיים זקוקים למזון. הם גודלים, בעלי החיים גודלים גם כן. פשוט ככה בנוי הטבע ואני לא חושבת שאפשר ממש לשנות זאת. אולי עם השנים היו יותר ויותר צמחוניים, אבל תמיד ישארו אלה שאוכלים בשר, ככה שדי מיותר לנסות לשכנע עוד ועוד יותר אנשים. כי כל בני האדם יודעים זאת, ויש כאלה שזה לא מפריע להם. ויש בני אדם שיודעים זאת, וזה מפריע להם. אין טעם לנסות לשכנע, אם אתה רוצה להיות צמחוני אתה תהייה, אבל אם לא, אז לא. להת´ E&F

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

shanty.G

New member
צמחים צומחים, נכון

אולם ההבדל המהותי בינם לבין בעלי החיים הוא העובדה שאינם חשים, אינם בעלי מוח, הבנה, אפשרות לסבול דבר זה או אחר. בעלי חיים יכולים לחוש, פיזית ומנטאלית (כאב של החדרת מחטים לגופם, הסבל שבהפרדת גור קופים מאימו בטרם עת, חוסר היכולת לנוע באופן טבעי בטבע וכו´). "גם ירקות מרגישים" משפט המשמש את המלעיזים באשר הם, הוא משפט שאינו נכון בבסיסו. אפשר להישאר צמחונים/טבעונים ולא לעשות דבר מעבר לכך. אפשר גם שלא להפעיל כוחות צבא ומשטרה כנגד פורעים ופושעים (בהנחה שאנו באופן אישי אנשים שומרי חוק). אפשר לחיות בעולמנו הצר ללא נסיון לעזור לזולת באשר הוא- אוכלוסיות אנושיות חלשות, או אוכלוסיה מסוג אחר: בעה"ח. אבל לשמחתי, לא כולם אדישים לסבל העוטף אותנו מכל עבר, יש אנשים הדואגים לאחרים (אם כי זה לעולם לא מספיק) ויש הדואגים ספציפית לבע"ח- אם ע"י התנדבות לעמותה כזו או אחרת, אם ע"י אורח חיים מסויים ואם ע"י הגברת המודעות בקרב הציבור לסבלם המתמשך באינספור תחומים. ישראלי ממוצע אחראי לחיי סבל ולהרג של כ-4,000 בעלי חיים באם אינו צמחוני. מדוע שנתעלם מעובדה זו ונמשיך לחיות כרגיל? כמובן, שעם אנשים שאינם מוכנים להקשיב או לפתוח את ליבם לאידאות אחרות מאלו שהורגלו אליהן ("בקר" הוא אוכל. הוא לא משהו שהיה פעם חי, נושם, סובל:פרה), השיח מסובך יותר, אולם כל זמן שיש עם מי לדבר, אנו ושכמותנו, נמשיך לנסות להפיץ את האינפורמציה הלאה לציבור וסובבים אותנו. ולפעמים, כמה זוגות עיניים נפקחים.

AmitKar

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

Lady Wood

New member
אם לא אכפת לך, קוראים לי אמילי. ../images/Emo46.gif

ייאוש.. ניסיתי לכתוב תגובה אבל לא הצלחתי. א´ מפני שכל משאני יגיד את תמצאי טעונים יותר הגיוניים (כן, אני מודה) וב´ אין לי כוח בכלל להסביר. תיראי, אני לא תומכת בהתעללות בבעליי חיים, אני אף פעם לא תמכתי בהתעללות בבעליי חיים ובהריגתם, תאמיני לי! אני יכולה להישבע ביקר לי מכל שאני לא מאותם אנשים שמתייחסים בשוויון-נפש לכל הדברים הנוראיים שחיות עוברות במעבדות או בכל מקום אחר. אני מודה שאת צודקת, ואחרי התגובה הזאת חשבתי פעמיים. מרוצה? אבל מה פתאום קישרת את הנושא להורים וילדים, יש קשר?! E&F

AmitKar

New member
הי, הי, רגע, מה כבר אמרתי?

לא ניסיתי להיות תוקפני כלל וכלל אני נורא מצטער אם פגעתי בך מעולם לא אמרתי שאת תומכת בהתעללות בבעלי חיים אני ראיתי שמאוד אכפת לך אני ממש לא ידעתי שקוראים לך אמילי מאיפה אני צריך לדעת זאת? פשוט ליידי ווד בעברית זו גברת עץ אז חשבתי שזה נחמד אני שמח שחשבת פעמיים על מה שאמרתי אבל רק בגלל שאני אוהב שחושבים על מה שאני אומר והוא לא יוצא מהאוזן השנייה (למרות שלא שומעים דרך המחשב) תאמיני לי, לא באתי לכעוס או משהו את הנושא קישרתי להורים ולילדים, בגלל שאמרת שבגלל שמגדלים את הפרות יש זכות לעשות להם מה שהם רוצים הדוגמא הבולטת לכך היא הורים שמגדלים ילדים אך אין להם זכות לעשות לילדיהם ככל העולה על רוחם לא אמרתי חלילה שאת מצדיקה הורים מכים רק רציתי להראות לך את ההשוואה זה הכל שמעי, אני ממש ממש מצטער אם פגעתי בך! ?friends עמית

tipid

New member
בשמחה אמשיך לעשות כמבוקשך!

ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

אדווה ג

New member
הממממ

צמחונות זה לא רע, וזה גם לא קשה, במיוחד עם כל התחליפים שמוצעים בשוק היום. תופעות לוואי כתוצאה מצמחונות? לא שמעתי... מה שכן, צריך שתהיה מודעות למזון ולערכו התזונתי (לא רק בצמחונות, אבל בהחלט צריך לתת לעניין תשומת לב מיוחדת אם אתה צמחוני). כמו כן, ישנו וויטמין B12 שנמצא, אם אני לא טועה, במיוחד בבשר ולא במזון צמחי. למזלנו כיום B12 ישנו, באופן מלאכותי, בתחליפים למיניהם. צריך לשים לב גם לברזל וחלבונים (שכדי לקבל אותם צריך לשלב קטניות עם פחמימות, אורז עם עדשים למשל). בכל מקרה, אני בטוחה שיש עוד צמחוניים בפורום, שישמחו לעזור לך!

shanty.G

New member
תופעות לוואי יש לתרופות,לא לצמחונות

אם שומרים על תזונה מאוזנת ונכונה, המכילה את כל מרכיבי המזון החיוניים לגוף אין כל "תופעות" לוואי או אחרות להימנעות מבשר/עוף וכו´ פרט להרגשה פיזית ומנטאלית טובה יותר. תמיד יהיו אלו החושבים כי צמחונות היא סוג של סגפנות קרי, להימנע ממטעמים שלא יסולאו בפז מבחינתם- הם אולי ישתמשו במושג "רע" בהקשר לצמחונות. מתנגדים יכולים גם לטעון כי יש צורך בתוספי מזון כמחוייבי המציאות דבר שאינו נכון- שוב- אם אוכלים נכון. ישנם, אגב אנשים רבים שאינם צמחונים וסובלים מאנמיה וחוסרים שונים, אך אינם מודעים לכך וגם לא טורחים לגשת להיבדק. צמחונות "נכונה" מובילה למודעות גדולה יותר לתזונה מאוזנת. הדבר דורש התמחות מסויימת. האם זה רע
? בהצלחה לך בעבודה, ואל תתני לאפחד לשכנע אותך מדוע אכילת חיות מתות היא טובה יותר מצמחונות... סופשבוע שקט ונעים לכולם,
shanty

AmitKar

New member
הערה קטנה

לדעתי היא דווקא יכולה לתת לאנשים לשכנע אותה זה לא בטוח שאנחנו, הצמחונים, צודקים אני אמנם חושב שכן אבל אף פעם אי אפשר להיות בטוח לדעתי צריך להיות יותר פתוחים לא להתבצר בעמדה ולהגיד "החלטתי, אין סיכוי לשכנע אותי" על תשכחו שתותח מספיק חזק יכול לפוצץ אפילו חומות אך כאשר יוצאים עליו במתקפה עם תותחינו בד"כ לא יהיה לו סיכוי מה שאני מתכוון לומר הוא, שאם מישהו מנסה לשכנע אותנו להפסיק להיות צמחוניים צריך להקשיב ולהיות פתוחים אבל שידע דבר אחד לפני שהו פורץ עלינו במתקפה - גם הוא יכול להפסיד כלומר, להפוך גם הוא לצמחוני אז תתני לכולם לשכנע אותך אבל אני מאמין שזה יהיה עם 0% הצלחה עמית

babe10

New member
רע?....

צ´מעי, זה עניין של איך מסתכלים על זה.. לא יודעת אם זה יעזור לך בהגדרות של "רע", אבל יש כמה דברים ממש מבאסים בלהיות צמחוני.. כל ארוחה זה פרויקט, הדודות תמיד שונאות אותך כי הן צריכות להכין במיוחד בשבילך מנה מיוחדת. במיוחד אם יש לך דודות פולניות ובארוחת ראש השנה ופסח מחויב המציאות (לפי מילון המונחים שלהן) שהמנה הראשונה תהיה רגל קרושה / ראש דג / גפילטע פיש (תבחרי מה דוחה יותר בעינייך...
) כשלכל מקום שאת הולכת אם זה חברים שמארחים או מסעדה את חייבת לשאול מה המנה מכילה, ולהסביר כל פעם שכשאת מתכוונת ב"בלי בעלי חיים" את מתכוונת בלי כל דבר שחי, וכן, דג היה חי פעם... כשאת מתלבטת אם להקיא או להרוג את הדודה שלך שבמיוחד בשבילך בישלה אפונה לבד, בלי בשר, וכשאת מוצאת נוצה באפונה היא מסבירה לך שבתהליך הבישול היא שמה שומן עוף בשביל הטעם... כשמנסים לשכנע אותך שצ´ולנעט את יכולה לאכול, את לא חייבת לאכול את הבשר מבפנים... כשאת "הורסת" לכולם את התענוג שבלהזמין פיצה עם פפרוני.. כשהאחיינית שלך ממבקשת שתעשי לה "פו" על הקלמרי, ובעוד את מתאוששת מהטראומה היא מציעה לכבד אותך אבל אסור לך להגיד לה למה את לא אוכלת חיות מפוחלצות כדי לא להרוס לה את החינוך... זה בגדול. מקווה שעזרתי. בהצלחה עם העבודה.

m_shy

New member
בייב

רוצה לעבור למשפחה שלי, ועדיף רגע לפני שבתבחרי באלטרנטיבה של להרוג את דודה שלך? שי משולם

babe10

New member
ברור שהמונח

להרוג היה הקצנה ללא כוונות... אני לא הורגת אף אחד, גם לא בני אדם. הפתרון פשוט בהרבה. אני משתדלת להמעיט בביקורים אצלם, וכשאין ברירה אני מתנדבת להוריד מהם את העול ומביאה את האוכל שלי מהבית. ותן פרטים על המשפחה שלך, אולי נעשה עסקה

למעלה