יש לי שאלה קטנהנ

m_shy

New member
זה נאמר בקריצה../images/Emo8.gif

הייתי צריך להוסיף את הסימון הזה קודם... ברור לכולנו שזו היתה רק צורת ביטויי. שי משולם

AmitKar

New member
עד היום לא שמעתי כמעט שום דבר

נגד צמחונות הטיעון הכי נפוץ והכי נכון הוא עניין הבריאות והB12 בפרט יש לו הרבה פתרונות יש כמה שפשוט יגידו "זה טעים - מותר" ועוד קצת... אבל מי אני שיגיד לך? לכי אל מישהו שמתנגד לצמחונות באופן עקרוני - ותראייני אותו ותשימי את הראיון בכתבה כמובן שאת תהיי הצד השני כלומר, תשאלי אותו שאלות שנוגדות את מה שהוא אומר אבל לא כאילו זה ויכוח אל תתני לו להרגיש לא בנוח או אפילו מאויים יכול להיות שגם הוא ישתכנע למה דרך אגב הכתבה הזאת?

nIcKiTa

New member
אני יסביר עכשיו על מה בדיוק

הכתבה ואז אולי תבינו.. אני וגל בתור שתי צמחוניות, רוצות להראות שלא נכנסים לזה כי זה "אופנה" כמו שכמה שנשים אומרים אלה כי זה מסמל משהו וחשוב וכדי להראות שעולם הצימחונים זה יותר מלא לאכול בשר החלטנו שאנחנו מראות המון צדדים חיוביים אבל מעט שלילים שיראו שמי שלא מאמין בצימחונות לא יכנס לזה סתם בשורה התחתונה זה כדי להראות שצמחונות זו לא אופנה

לילךLilach

New member
הקטע הבעייתי יכול להיות בתקופת

הגדילה. מכיוון שחשוב מאד לקבל תזונה מאוזנת שמכילה את כל אבות המזון במיוחד בתקופה שבה הגוף עדיין בשלבי גדילה ,הצמחונות בגיל הזאת יכולה להיות קצת בעייתית. אבל אם ילד/ילדה נער/נערה רוצים להיות צמחונים ,הם יכולים לאכול הרבה מאד תחליפים לבשר שמכילים חלבונים ,לקבל ויטמינים כתוספת ולעבור בדיקות רפואיות נדרשות כדי לאשר שאין בעיה בריאותית שנובעת ממחסור במרכיב מזון חיוני לגדילה.

babe10

New member
לא מדוייק...

אני הפסקתי לאכול בשר ודגים ובקיצור כל מה שחי בגיל 15. לפני 16 שנה. (ותעשו לבד את החשבון, אני לא מודה..
) מהרגע שהפסקתי לאכול בשר, כשה"פוש" הרציני היה בצבא, צמחתי בעוד 9 ס"מ. מה שגורם לי לחשוב, שאם את צודקת, מזל שהפסקתי לאכול בשר, כי תחשבי לאיזה גובה הייתי מגיעה ככה... ראית אותי, גמדה אני לא..
מה גם שבתקופה ההיא עוד לא היתה כזו מודעות לצמחונות, והתזונה שלי היתה מבוססת בעיקר על פחמימות - תפ"א פסטות ולחם, וירקות. מאכלי גבינה מדי פעם. אני לא ממש חסידה של חלבים למיניהם.. מה שכן אכלתי - והוא נורא בריא, אגב לתזונה צמחונית, הוא טחינה וחלבה (ששניהם בעצם עשויים משומשום) שמכילים המון ברזל. עם התוספים התחלתי רק בתקופות הדיאטות המטורפות שלי וללא קשר לצמחונות. ומעולם לא התמדתי.... בכל מקרה - מומלץ להיות במעקב אצל רופא למניעת נזקים. בדיקת דם פעם בשנה - חצי שנה. זה הכל.

AmitKar

New member
גובה קשור גם לגנטיקה

עד כמה שידוע לי, לכל בן אדם יש גובה פוטנציאלי ש"נקבע" מאז שהוא נולד אמא שלי אכלה ואוכלת בשר מאז יום היוולדה כנ"ל לגבי אבא שלי אבל היא בגובה 1.55 מ´ והוא בגובה 1.82 מ´ (כמובן גם שהעובדה שהוא גבר משפיעה) אבל הרב קשור לגנים סבא שלי מצד אבא ז"ל היה בגובה 1.91 מ´ וסבתא שלי בגובה מטר שישים ושניים (מצטער שאני מסבך אתכם עם נתונים) את מבינה, הגובה כמעט ולא קשור לאוכל הוא קשור לגנים והורמונים אבל חייבים חלבון כדי "לספק" לאותם גנים "אבני בניין" כלומר, אתם מחליטים לבנות בית גבוה ובית נמוך, לא משנה כמה לבנים תתנו לבית הנמוך, הוא יהיה נמוך הבית הגבוה יהיה גבוה (אבל רק אם יהיה תקציב) אני לדוגמא, לא בדיוק גבוה (חבל...) אבל לא לגמרי נמוך (מזל...) נראה לי שאני בין אבא שלי לאמא שלי מצטער על ההודעה הדי טפשית וחסרת הטעם עמית

babe10

New member
עמיתוש ../images/Emo8.gif

לא התכוונתי שבגלל שאכלתי או לא אכלתי בשר מגיל צעיר גבהתי. (כן, אני מאוד גבוהה - יחסית) טענתי ש למרות שהפסקתי לאכול בשר בגיל הצמיחה, המשכתי לצמוח עוד שנים אחרי זה, כך שהפסקה של אכילת בשר לא משפיעה על הפסקת צמיחה. בקיצור - אין שום סיבה בריאותית לאכול בשר!!! בתיאבון.

AmitKar

New member
אופס, כנראה שלא הבנתי אותך נכון../images/Emo8.gif

בייב היקרה, כנראה באמת שלא הבנתי אותך נכון - סליחה אם ככה מה שאמרת הוא נכון ב 100% אכילת בשר באמת לא משפיעה על הצמיחה מה שכן משפיע זה החלבון הנמצא בבשר אך נמצא גם בסויה (ודגנים וקניות אחרים ואחרות) אין באמת שום סיבה בריאותית לאכול בשר למען האמת, יש סיבה בריאותית לא לאכול בשר אז בתאבון גם לך!!! עמית

AmitKar

New member
כנראה שהבנתי אותך לא נכון../images/Emo8.gif

בייב היקרה, לא הבנתי אותך נכון - סליחה עכשיו כשאני מבין אני רואה שאת צודקת ב100% אכילת בשר באמת לא משפיעה על הצמיחה מה שכן משפיע זה החלבון הנמצא בבשר אך נמצא גם בסויה (ודגנים וקניות אחרים ואחרות) אין באמת שום סיבה בריאותית לאכול בשר למען האמת, יש סיבה בריאותית לא לאכול בשר אז בתאבון גם לך!!!
לילה טוב
עמית

AmitKar

New member
סליחה על כפל התגובות

זה שלח לי ללא ידיעתי תגובה חצי גמורה שנמחקה ושוחזרה מצטער על ההצפה

shanty.G

New member
זה עדיין לא מכוון לכוון "רע"

זה הופך את הנושא למעט מורכב יותר. כמו בייב, אני יכולה לתת דוגמא מתקופת התחלת הצטמחנותי (הצעה רשמית לאקדמיה ללשון תוגש עם אור ראשון): כפי שכתבתי בעבר, הצטמחנתי גם כן בהתחלת גיל העשרה, ו...אני הגבוהה שבנשות המשפחה!!!
לא זאת בלבד, אלא גם בעיות ברזל ושאר מרכיבים חיוניים בגוף מעולם לא היו טפו טפו טפו
(שיהיה
) כך שלא צריך לחשוש מצמחונות כמו מאיזו ´מחלה´, אלא לקחת בחשבון שצריך להיות מודעים יותר לתזונה. אז בהצלחה למצטמחנים שבדרך...

babe10

New member
תיקון טעות, אחותי היקרה

בטח התכוונת ל- טופו טופו טופו

החיוך

New member
אני לא מוצא שום דבר רע!!!../images/Emo86.gif

אני צמחוני מהיום שנולדתי, בחיים שלי לא נגעתי בבשר, גדלתי טוב, אכלתי אוכל טעים(כל החברים ה"אוכלי בשר" תמיד התלהבו ממה שאני מכין) ואני גם ספורטאי מעולה, בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה נמצא שהכון אצלי ברמות אופטימליות. חשוב לציין שבחיים שלי לא לקחתי שום תוסף...

למעלה