יש לי שאלה קטנה גובלת בפילוסופיה

Deathatred

New member
זה שאלה פיסיקלית לחלוטין

משקל הוא פשוט כוח הכובד שפועל על גוף. עפ"י המכניקה הקלאסית, לכל גוף בעל מסה יש משקל. עפ"י היחסות הכבידה היא בעצם עיוות המרחב והמסה אקוויולנטית לאנרגיה ולכן העסק מתחיל להסתבך. במודל הסטנדרטי כבידה פועלת גם על עצמים חסרי מסה כגון פוטונים (איך? כי יש להם תנע ויש להם אנרגיה).

voguemaster

New member
למה לערבב מושגים ??

המודל הסטנדרטי הוא תוצאה של עשרות שנים של מחקר במכניקת הקוונטים. ממתי המודל הסנטנדרטי שמתאר את יחסי הגומלין בין החקיקים ומסווג אותם קשור איכשהו ליחסות הכללית ????????

Deathatred

New member
ציינתי מה אומרים

שתיים מן התיאוריות המרכזיות כיום לגבי המסה של פוטונים.

MerlinTheWizard

New member
נכון אבל...

אם לא מדובר בגופים שהם נראים לעין כמו אור אלה למשהו שהוא הרגשה? ומי שאמר שמסת האור שואפת לאין סוף אני חושב שהוא התבלבל עם חור שחור כי חור שחור כל הזמן שואב לתוכו בכבידה אדירה כל חומר ואנרגיה אבל אני חושב שאנרגיות שהם מעבר למהירות האור כמו ליזר שהוא פי 5 יותר מהיר מאור יצליח לחמוק מהכבידה הזאת! מישהו חולק עליי? -------------------------------- מרלין ראש מסדר המכשפים

voguemaster

New member
אני

"חושב שאנרגיות שהם מעבר למהירות האור כמו ליזר שהוא פי 5 יותר מהיר מאור יצליח לחמוק מהכבידה הזאת!" אור לייזר נע במהירות האור, בדיוק! המהירות יכולה להשתנות בהתאם לתווך שבו הלייזר נע, אבל בגדול זו מהירות האור באותו תווך וזו המהירות המקסימלית האפשרית באותו תווך. שום דבר לא בורח מחור שחור. הדבר היחיד הוא פיצול של פוטונים ממש בקו הגבול או משהו כזה..

MerlinTheWizard

New member
תלוי...

איזה חור שחור ואולי אתה צודק בקשר למהירות הליזר זה מה שנאמר לי לא ידעתי אחרת. ואם החור השחור רק עכשיו נוצר וכוכב השבת ממנו נוצר הוא בגבול 140% מסות שמש אז הוא לא ימשוך כל דבר יהיו עצמים כבדים ממנו שהוא לא יוכל למשוך, לא? ------------------------------------------- מרלין ראש מסדר המכשפים

למעלה