יש לי שאלה קצת דיבילית

l o s t

New member
לוציפר זה שד שאחראי לכאב נדמה לי ..

אבל אני לא יודע .... אני סתם פוזר ...

טוב, אם אתה מודה בזה.....

לוציפר זה המלאך שגנב מהאלים את האור,שמתואר בתור לפיד האלים בכמה וכמה מיתולוגיות, והביא אותו לארץ (לעולם). הוא נענש על זה בכך שנשלח לגיהינום. ויש כל מיני דברים כאלה שהוא משרת את השטן וכו'. יש כאלה שטוענים שלוציפר זאת נקבה בכלל, והיא אחותו של השטן. הוא נקרא גם "הבוגד באלים" "מלאך האור" "מביא האור" "אדון הבוקר" ועוד רבים טובים. על השימוש באור נלמד בשיעור הבא. סתם זה לא מעניין אף אחד בכלל...

A Giant Midget

New member
אני יודע, המורה! אני יודע!

הוא גמב להם את האור והקים תאגיד תאורה קפיטליסטי. הנה, 'סתכלי.

כמעט. התבלבלת בין שתי מיתולוגיות.

לוציפר אכן היה מלאך (ארכי-מלאך, בעצם). הוא היה האחראי לכך שהאור יגיע כל בוקר אל האנושות, ולכן נקרא "כוכב הבוקר". לוציפר, אבל, בתור זה שהביא את האור לאנושות, גם ראה כל בוקר איך הם חוטאים תחת אפו של האל. הוא שאל איך זה יתכן שאלוהים נותן לאנושות החוטאת את כל האור, ובעוד המלאכים שהם יצורים טהורים מכל חטא חיים כעבדים. הוא התמרד וביקש לקחת את האור מהאנושות ולתת למלאכים, ואז התחילה המלחמה הראשונה, מה שנקרא "המרד המלאכי" הראשון. לוציפר (שכמו כל דמת במיתולוגיה הנוצרית נובע מדמות במיתולוגיה היהודית, ששמה - תאמינו או לא, היה הילל בן שחר). לבסופה לוציפר וחסידיו הובסו על ידי הארכי-מלאכים, ובראשם גבריאל, מיכאל, ורפאל, והם הושלכו מגן העדן אל הגיהנום. לוציפר הפך לשטן, ושאר המלאכים שמרדו איתו נקראים "נפילים" (Fallen Angels). כשאומרים "הנפיל" בה- הידיעה (THE Fallen Angel), הכוונה היא ללוציפר. כל אדם שמת, נשמתו עולה ללימבו, שם או שהוא ילך לגן העדן, או לגהנום. הנשמות הטהורות, כמובן, לגן העדן כמלאכים (Guardian Angels), והנשמות החוטאות לגיהנום כשדים (Imps). הנשמות שהן "גם וגם" (הרוב, בעקרון) נשארות בלימבו, שם ילחמו עליהן גם המלאכים, שרוצים לגאול את הנשמות מחטאיהן, וגם השדים שרוצים לגייס את הנשמות לצבא השדים שלהם, על מנת שיום אחד יוכלו לעלות שוב ולהשתלט על גן העדן.

יאי, אני אף פעם לא באמת קראתי את

המיתולוגיות. אני יודעת מפה ומשם. תודה על התיקון!:) מאיפה אתה יודע את כל זה?

חקרתי רבות את הנושא ../images/Emo13.gif

ד"א, המיתולוגיה השניה שהתבלבלת איתה, למרות שהיא דומה, היא של פרומותיאוס, מהמיתולוגיה היוונית. פרומותיאוס היה אחד מהטיטאנים. הטיטאנים היו מאין על-אלים. לכל אל במיתולוגיה היה את התפקיד שלו, לדוגמא אל המלחמה, אלת האהבה, וכו'. אך הטיטאנים, לעומת זאת, היו בעצם "אלמנטים". לדוגמא השמש, הים, השמיים, האור, וכו', קיבלו האנשה במיתולוגיה בדמותם של הטיטאנים. הסיפור מתחיל כשזאוס, מלך האלים, נכנס לסכסוך עם פרומותיאוס והחרים לאנושות את האש (אותה נתן לה פרומותיאוס). פרומותיאוס, שיצר את האנושות במו ידיו (על פי חלק מהגרסאות), ריחם על בני האדם וגנב ניצוץ של אש מהאולימפוס, בחזרה לאנושות. פרומותיאוס נענש בכך שנכבל לסלע בראש הר, כשבכל יום ויום בא עיט וניקר את כבדו. בכל לילה היה הכבד מגליד, כדי שלמחרת בבוקר העיט יוכל לשוב ולנקר אותו, וכך נגזר עליו לסבול לנצח. רק דורות רבים אחרי כן, עבר במקום הרקלס, ירה בעיט בחיצו, ושיחרר את פרומותיאוס.

מעניין ^_^

אני צריך לקרוא את זה בהזדמנות

DreamINGG

New member
WOW, איזה סיכום ..

באמת מאיפה אתה יודע את כל זה?! גם אני רוצה לדעת:) ותודה על המידה

גררררר..

למרות שזה מעניין אותי (באמת מעניין) אין לי כוח ליקרוא... אבל תגיד לי רק דבר אחד... האם יש שטן בעולם?!?! האם הוא קיים?!?!?!
אני רוצה להקדיש לו שיר אימו אם הוא קיים.. אני כתבתי
As years go by I race the clock with you But if you died right now You know that I'd die to I'd die too You remind me of the times When I knew who I was But still the second hand will catch us Like it always does We'll make the same mistakes I'll take the fall for you I hope you need this now Cause I know I still do Until the day I die I'll spill my heart for you, for you Until the day I die I'll spill my heart for you Should I bite my tongue? Until blood soaks my shirt We'll never fall apart Tell me why this hurts so much My hands are at your throat And I think I hate you But still we'll say, "remember when" Just like we always do

l o s t

New member
אני שומע מטאל רק כי יש בו אנשים

מגניבים , סתם מוזיקת מוות דפוקה ....

למעלה