יש לי שאלה שהייתי רוצה לעלות לדיון

• פותח הנושא JimiH
  • פורסם בתאריך

JimiH

New member
יש לי שאלה שהייתי רוצה לעלות לדיון

מה אתם חושבים על הקאברים של שליחי הבלוז לפינק פלויד? אני חושב שהם מבזים את הפלוידים, פשוט ככה, לדעתי 85% מהקאברים לא טובים, הם מנגנים את הלהיטים ולא יותר (דארק סייד, וויש יו, החומה, ואנימלז, שגם את אנימלז הם פחות ופחות עושים) את דארק סייד הסולן פשוט מבזה, בקול הרוקנ'רולי שלו, שבכלל לא מתאים לאופי של דארק סייד, ושל וויש יו גם כן הקלידן צריך לשיר במקומו באלבומים האלו, שכן הקול של הקלידן מדהים. הקול של הסולן מתאים לחומה, שכן הקאברים שהם עושים לחומה הם טובים, על זה אני לא מתווכח, אבל כשהם מנגנים את Comfortably Numb זה פשוט מעליב, כל הקאבר זה פשוט מפגן גראנדיוזיות ושחצנות של הגיטריסט (אני מדבר על הנמוך, השני מנגן מעולה), שהוא מתחיל לטפס על השולחנות וסתם מפריע לקאבר כשהוא מנגן עם בקבוק בירה. ומה עם-Wish You Were Here ??? מה זה?! שירה בציבור עם שרה'לה שרון??? אין לכם בושה? אומנם השיר הזה חרוש, אבל לנגן את הפיזמון 3 פעמים בשביל שהקהל ישיר אתכם, וזה מחזיר אותי לבעיית הקול של הסולן, שהוא פשוט לא מתאים. אני אישית הייתי ב-3 קאברים בשביל לקבוע את דעתי על הדרך שבה הם מבצעים את המוסיקה של פינק פלויד, מצד אחד הוא כל הזמן אומר "לכבד את המוסיקה של פלויד... איפה היינו אם לא היו פינק פלויד..." אבל הוא פשוט מבזה את המוסיקה. המוסיקה של פינק פלויד זה הדבר הכי נהדר שנוצר במאה ה-20, הוא כמעט קדוש, והם מעליבים את המוסיקה, ואותי בתור מעריץ וקהל שבא לראות מחווה ומקבל בחילה.

itaikuskus

New member
"כמעט דבר קדוש"

עד כאן....אתה הופך את המוסיקה של הפינק פלויד למין כת או דת או משהו כזה, שבקלות יכול להתפרש כצורה שלילית, בעוד אתה ודומיך עוקבים כזומבים אחרי הפלויד, קונים את אלבומיהם, שוכבים עם נשותיהם וכו' וכו'.... המוסיקה של פינק פלויד זה באמת נהדר. עזובתך משליחי הב(ל)וז, שב בבית, שים אוזניות...ותיזהר לערבב בין הערכה לדת.

JimiH

New member
אל תראה אותי ככה

באמת שלא התכוונתי להציג את זה בתור כת של זומבים אבל אני מבדיל בין להקות רוק מדהימות כגון הדורז, פרפל או זפלין, לבין פינק פלויד שבאמת יש להם מקום של כבוד בהשפעה על המוסיקה המודרנית. אני לא חסיד של פלויד, אתה לא מכיר אותי, יש לי ביקורת מאוד קשה לגבי כל אחד מהפלוידים, ולגבי למה שהם הפכו. אבל אני לא מתכחש לעובדה שפני המוסיקה לא היו כמו שהם היום בלי הפינק פלויד, אני לא זוכר איפה קראתי, פינק פלויד אף פעם לא היו הרכב של נגנים גדולים ומוכשרים, אבל הם הצליחו לשלב בדרך שאף אחד לא הצליח לפני ואחרי מוסיקה ומילים, שלא לדבר על אפקטים והשפעה, שפה באמת הגיעה הגדולה שלהם. טוב בלי שטויות, טיפה סטיתי מהנושא, השתמשתי בביטוי "דבר כמעט קדוש" על מנת להמחיש את הייחודיות של המוסיקה של פלויד מול הרכבי רוק אחרים, שום כת או דת ושום זומבים, אבל זה באמת בושה וחרפה הקאברים האלה.

melancholy man

New member
אז ככה

פינק פלויד הם להקת רוק, להקת רוק חשובה אפילו חשובה מאוד, יש טובות ממנה ופחות טובות, לא צריך לצאת מפרופורציות בענין החשיבות של הלהקה. יש הרבה להקות חשובות טובות ומענינות, אני עד היום מגלה חדשות.

melancholy man

New member
תיקון

טוב ורע זה עניין מורכב שמבוסס בעיקר על טעם סוביקטיבי. יש להקות חשובות יותר מפ"פ וחשובות פחות, מענינות יותר ומענינות פחות, לא נכון לעשות איזושהי הפרדה כאן.

GingerBread Man

New member
לא בחרת להקה טובה כדוגמה

אני חושב שללד זפלין דווקא הייתה יותר השפעה על המוסיקה המודרנית. פינק פלויד מעולם לא היו חדשנים גדולים. הם פשוט עשו מעולה את מה שהתקופה דרשה. אולי חוץ מהחלילן. לפיכך ההשפעה הבאמת גדולה שלהם היא בתחום ההפקה, ההקלטה ואיכות הסאונד ופחות בפריצת דרך.

One Echoe

New member
לא מסכים איתך...

הם לא פינק פלויד. מה אתה מצפה? שיהיה לו קול כמו לדיוויד גילמור? יש שירים שהקול שלו מתאים יותר, יש פחות. כל המרבה הרי זה משובח, אבל מה לעשות, הם לא פינק פלויד, פינק פלויד יש רק אחת(טוב...אולי 2
). אני חושב שזה מעולה שהם עושים מחוות כאלה! מה רע בזה שהגיטריסט " מפגין גראנדיוזיות ושחצנות "...?! הוא בא לנגן, וזה מופע רוק... הייתי אומר שקצת הגזמת. ומה הקשר לעזעזל שירה בציבור?! למה לא לשיר את וויש יו וואר היר עם כל הקהל? אני אישית שמח שיש להקה כמו שליחי הבלוז ואני מתכנן ללכת לעוד הופעות שלהם:)

JimiH

New member
זה אולי מופע רוק

אבל צריך לשמור על האותנטיות. הם יכלו לעשות את זה הרבה הרבה הרבה יותר טוב למה להרוס סולו מדהים כמו של Comfortably Numb עם נגינה של בקבוק על הגיטרה?? זה מפגן גראנדיוזיות ושחצנות, וואלה, אתה יודע לנגן עם בקבוק, אני שילמתי 60 שקל בשביל לשמוע את הסולו הזה! ואני חושב שהם קיבלו החלטות ממש לא נכונות, לדעתי הקלידן צריך לשיר את דארק סייד ו-וויש יו, הקול שלו פשוט הרבה יותר מתאים לאלבומים עם טון כזה, הקול של הסולן באמת מתאים לחומה כי זה אלבום הרבה יותר "טעון ועצבני", שמתאים לקול מחוספס כמו שלו, אבל לשיר את Shine On You Crazy Diamond עם הקול שלו זה פשוט לא מתאים, מה גם שהוא קוטע מילים באמצע שזה בכלל לא במקום.

One Echoe

New member
אתה צודק.

אבל אני לא מסכים עם הגישה שלך. שזה בושה, ושזה מווזה. זו להקה, וזו הרמה שלה. יש לי גם המון הצעות לשיפור שלה, ואם תשים לב, למטה בדף כתבתי את זה אפילו...עוד לפני שפתחת את השרשור. אבל מה לעשות...אם אתה לא נהנה, פשוט אל תלך להופעות, לא ככה

One Echoe

New member
אני אפילו ארחיק לכת...

תראה את הביקורת שלי לפני 4 חודשים, ציינתי בדיוק את מה שציינת.

JimiH

New member
אחלה, אז אני ואתה מסכימים

אני אולי טיפה מדבר בטון עצבני ואולי גם מוגזם, אבל זה כי המחווה ביום שישי ממש הרגיזה אותי... תעשה לי טובה 70 שקל בשביל קצת לייזר?, זה לא היה שונה אפילו בקצת משאר המחוות (אני לא מדבר על המחווה שהם מנגנים את אנימלז, דווקא את זה הם עושים טוב) כל המחוות שלהם הם בדיוק אותו דבר, כולל הסולו של הגיטרה בליווי טובורג רד ב-Comortably Numb, אז מה פתאום יש קצת לייזר אז הם דוחפים מאות אנשים לבארבי בכפ"ס ועוד לוקחים 70 שקל, תשמע זה ממש בושה, זה פשוט מסחרה לשמה.

One Echoe

New member
שמע, זה סילבסטר.

לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה... רוב המחוות שלהם יותר צנועות... אבל אין רע בהופעות גדולות :) הם לצוותא שילמנו 75 שקל... אלו המחירים בארץ, לצערי

אני חייבת להגיב

אני הייתי במחווה שלהם לאנימלס. הם עשו אותה טוב. זה עלה 70 ש"ח. כל המחוות שלהם עולות 70. הם שרים טוב. אפילו טוב מאוד. הם פשוט לא פינק פלויד. הם לא מביאים מסוק כדי לעשות את one of these days. אין להם חבורה שלי ילדים בריטיים שישירו. הם עושים מחווה, אבל בסגנון שלהם. הם לא עושים את האלבומים המוקדמים כי הם לא אוהבים אותם. גם אני לא אוהבת אותם, לדוגמא. יש להם את הזכות לשיר רק את מה שהם רוצים. זה סגנון שונה החלילן והחומה, לא? אני לא יודעת מה היה בסילווסטר, אבל בהופעה האחרונה שהייתי בה, היה קהל ממש קטן, והייתה ביתיות, אז הוא נתן לאנשים לשיר. אני אישית שרתי, וזה דווקא היה נחמד.

דווקא את אנימלז

הם עושים די רע לדעתי,בהופעה האחרונה בבארבי בת"א זה נראה היה כאילו הם לא מכירים את האלבום.הסולן פולט שטויות במקום את המילים הנכונות כשזה בעיקר בולט בשיר dogs שמה הוא גם דפק כניסה לא קשורה באמצע סולו גיטרה הם מוותרים שם על המון אלמנטים של גיטרה שיש בשירים המקוריים וזה נשמע ממש טפל וחד מימדי לעומת המקור. נכון שכנראה ציפיתי יותר מידי וזה לא פשוט לנגן את הגיטרה של גלמור אבל החד מימדיות של הנגינה וחוסר הדיוק המשווע של הסולן היו די מביכים לדעתי לעומת זאת כשהם התחילו לנגן את החומה הלהקה כאילו כמה לתחייה.היה מורגש שהם מכירים את האלבום הרבה יותר טוב והביצועים היו בהתאם.

היינו באותה הופעה

הם עשו את החיות היטב. המאת שכמעט לא הורגש שוני, כי הם ניגנו אותו תו תו. מה שכן, זאת הופעה דיי נדירה, בד"כ זה דארק סייד, חומה, וויש וכד', אנימלז יותר מוקדם. אז היא פחות מוכרת אבל בעצם, את החומה הם עשו פשוט רע. הסולן לא ידע את המילים של חלק מהשירים, התבלבלו פעמיים בשירים, היו כניסות של קשורות לכלום.

חח

היינו באותה הופעה אבל לפי הדברים שאנחנו אומרים זה לא נראה ככה בכל מקרה אני מכיר טוב את הדיסק אינמלז ומה שהם ניגנו שם זה גרסה ענייה מאוד של האלבום פלוס טעויות זיופים כניסות לא קשורות... את החומה אני מכיר פחות טוב מבחירה, ככה שלא שמתי לב לטעויות שאת מדברת עליהם (וכנראה שהבירה התחילה להשפיע).מה שבטוח הם נראו הרבה יותר בטוחים בעצמם כשהם עברו לשם

shabby

New member
../images/Emo45.gifמחזקת את דעתך

גם אני הייתי בהופעה הזו והרגשתי בדיוק כמוך. צרם לי לשמוע את הפאשלות החוזרות בדוגז, השיר שאולי ציפיתי לו יותר מכל.. וכמוך כמוני, מכירה פחות את דה וול ועל-כן לא שמתי לב יותר מדי לטעויות שם, אך היה נראה שאותו הם ביצעו הרבה יותר טוב.

Absolut3sbk

New member
ההופעה שלהם ביום שישי...

אני אישית מעדיף לקרוא להם שליחי הבוז... ההופעה שלהם ביום שישי לא הייתה משהו...הסולן שלהם- דני שושן הוא תותך אין מה להגיד... אבל ללד זפלין דיפ פרפל... אין לו קול לפינק פלויד.הגיטריסט שלהם - צ'לי לא ממש שולט בבאנדים שלו... ברוק כבד לא ממש שומעים אבל פינק פלויד ? שערורייה... הקלידן שלהם תותך אין תלונות...הגיטריסט האורח... היה סבבה.. אבל טיפה חלוד קצת... עבר זמנו...פעם הוא היה אחד הגיטריסטים הכי טובים בארץ... בקיצור אם נתעלם מעניין הבאנדים של הגיטריסט... אז שווה ללכת להופעות אבל למחוות של דיפ פרפל או זפלין... לא פינק פלויד.

למעלה