יש לי שאלה שהייתי רוצה לעלות לדיון

• פותח הנושא JimiH
  • פורסם בתאריך
יש לי שאלה יותר כללית

העליתי אותה פעם, כמדומני, אבל לא התפתח דיון. אני חוזרת עליה במיוחד לאור הדברים האלה שכתב ג'ימי: “המוסיקה של פינק פלויד זה הדבר הכי נהדר שנוצר במאה ה-20, הוא כמעט קדוש, והם מעליבים את המוסיקה, ואותי בתור מעריץ וקהל שבא לראות מחווה ומקבל בחילה.” מה, בעצם, אנחנו מחפשים בהופעות-מחווה? האם אנחנו רוצים שלהקות המחווה יחקו, תו-לתו, את המקור? היינו, שהגיטריסט יחקה את גילמור, המתופף את מייסון והבסיסט יעשה פרצופים כמו ווטרס? או, האם אנו מצפים שהם שלהקות המחווה יתנו פרשנויות משלהם לשירים אותם הם מכסים, כך שבאופן טבעי הם לא יישמעו כמו המקור? ומה זה, בכלל, להקות מחווה? מה מטרתן? במה הן שונות, למשל, מלהקות סתם שעושות פה ושם גרסאות כיסוי לשירים של אחרים (ה שרוב האמנים עושים, ממילא). האם הן קיימות בגלל שהלהקות המקוריות התפרקו (ד זפלין, ביטלס) או שאינן מופיעות כרגע (פלויד), והן “ממלאות חלל” אצל האוהדים, שצמאים לשמוע את המוסיקה “חיה”? האם הקהל - אנחנו, אתם - באים לשמוע את הקטעים המפורסמים, הלהיטים הגדולים של הלהקות המכוסות (נניח, הפלויד), או שאנו פתוחים גם לאקספרימנטים (נניח, חצי שעה של אסטרונומי דומינה, עם התחרעות נוסח בארט)? לי עצמי התשובות לשאלות האלו אינן ברורות. הייתי באחת המחוות לפלויד לפני כשנה וחצי - אולי זה היו שליחי הבלוז, אני כבר לא זוכרת - ונהניתי. לא, זה לא היה קרוב למקור, אבל לשמוע את התווים המוכרים ב”חי” היה נחמד. מצד שני, זה רק הגביר את הגעגועים למקור. ומצד שלישי, אני לא יודעת אם אלך לדבר כזה שוב. אולי רק אם אתייאש מלחכות שגילמור יחליט כבר, או אם הם יתפרקו ממש. מה דעתכם?

Absolut3sbk

New member
זאת שאלה...

שפשוט אין לי זמן לענות עליה.. אני אשתדל מאוחר יותר

flowerboy69

New member
אני יאמר ככה...

יש לי אולי 80 או יותר אלבומי הצדעה ללהקה בכל סגנון אפשרי.יש לי גם כמה הופעות הצדעה. אני דווקא אוהב את הדברים האלה-לשמוע גרסאות אחרות לשירים ואת הרגשות שכל אחד מרגיש מהשיר ומכניס אותם לגירסה שלו. נראה לי שכל הדברים האלה לא מתאימים לכל אחד-אלא רק למי שבאמת אוהב את השירים ולא מחפש את פינק פלויד אלא את השירים שהוא אוהב בגרסאות אחרות ופשוט לשמוע אותם שוב קצת שונה ממה שהוא מכיר. אני הייתי בהופעה של השליחים היה נחמד שרתי ושמחתי אבל לא ממש מהלהקה אלא מאהבה לשירים למילים ולמי שיצר את כל זה במקור. אני מתכוון לנסוע להופעות של גילמור ווטרס במהלך השנה אבל למשל לא מתרגש לנסוע להופעה של הלהקה האוסטרלית שגם מופיעה-אפילו שהם מעולים-כי זה פשוט לא גורם לי לרצות להתאמץ ככ... ככה ששוב כל הנושא הזה של הצדעות הוא מורכב ואישי לכל מאזין ושוב-לדעתי לא מתאים לכל אחד.

JimiH

New member
הדעה שלי

קודם כל בואו נגדיר "מחווה"-ביטוי של רצון טוב, מעשה מרשים המעיד על כוונה אוהדת. (וזה לפי מילון
) דבר ראשון, מופע מחווה הוא מופע (וכל זה לדעתי הצנועה בלבד) שאמור לחקות את המקור על מנת להפיק את המיטב מאותן יצירות שאותו המבצע שואף לנגן, מקומו של האומן במופע מחווה הוא לא לנגן גירסה שונה של השיר, כי זה לא מחווה, במופע עם קונספט אחר אולי יש לזה מקום, אבל לא במופע מחווה, לא צריך להגזים "לעשות פרצופים כמו ווטרס", אבל מבחינה מוסיקלית האומן המבצע צריך לשאוף לבצע את השיר בצורה הטובה והמדוייקת ביותר, לדעתי. אני חושב שמקומן של הופעות המחווה הוא באמת להשלים את החלל החסר אצל המעריצים, שיודעים שלהקה כמו פלויד, או הדורז, או זפלין לא תופיע יותר, ואפילו אם כן מקומן של הופעות המחווה בישראל חשוב מאוד מכיוון שלארץ לא מגיעות כמעט הופעות מחו"ל. בקשר ליצירות הלהקה לדעתי בהופעת המחווה צריכים לבצע באמת שילוב מספק של להיטים לעומת קאברים מעניינים (אני אישית לא שמעתי שמנגנים במחוות של פלויד בארץ שום דבר מה"חלילן", בטח ובטח שלא שום דבר מ-Meddle (אבל אני לא יודע עד כמה ביצוע קאבר של Echoes יהיה טוב, או אפילו שירים פחות נבחרים מהחומה כמו One of my turns , וגם לא שמעתי כלום מ-Atom Heart Mother". לדעתי, ואני מקווה שאם אחד מחברי "שליחי הבלוז" יראה את זה פה (אם הוא לא שולל את דעתי ישר מהתחלה לאור ההודעה שלי), או כל להקת קאברים אחרת, תיקח את דעתי לתשומת ליבה ותנסה לגוון קצת באופי של הקאברים, אני זוכר שראיתי בבארבי בת"א פוסטר עתיק יומין של קאבר -Pulse, לדעתי גם בביצוע שליחי הבלוז, חבל לי ממש שאני לא שומע על דברים כאלה יותר. וזו דעתי.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifמסכים.

ו...כשאני הייתי בצוותא דווקא ביצעו את " וואן אוף דיס דייז " וגם, קטעים מהתקופות המוקדמות של סיד סארט...אני אמנם לא הכרתי אבל ביצעו! להקה בשם " מג'נטיק " ...והביצוע לוואן אוף דיס דייז היה מעולה... אני מסכים עם מה שאמרת, גם לדעתי להקת מחווה צריכה לשאוף לשלמות מבחינה מוזיקלית, מצידי שיופיעו ערומים, מצידי שיופיעו כמו זונות בצומת או כמו קאבויים במערב הפרוע:) אבל מבחינה מוזיקלית אני רוצה כמה שיותר שלמות, כמה שיותר קרוב למקור. כל המרבה הרי זה משובח-שישאפו להשים כמה שיותר אלמנטים של השיר, אינטגרליים וגם לא אינטגרליים!...ודווקא הלהקה האוסטרלית עושה את זה בצורה מדהימה... (ואני שאלתי פעם ולא ענו לי...הם יופיעו בארץ אולי? מישהו יודע?) וזהו:)

flowerboy69

New member
נכון

בהופעה בצוותא היו שירים גם מהתקופה של בראט וגם בכלל מאלבומים מוקדמים. בקשר ללהקה האוסטרלית הם מופיעים רק בארצות הברית אבל אולי אני ישכנע את להקת "המכונה" להגיע לפה שוב...

flowerboy69

New member
כבר כתבתי עליהם בעבר

הם אחת הלהקות הטובות בעולם שעושות הופעות הצדעה לפינק.יש לי 3 דיסקים שלהם ודיוידי ויש להם ביצועים ממש מטריפי חושים ואני לא מגזים כשהם שרו את פיינל קאט ממש התרגשתי...

holo

New member
80 אלבומי הצדעה?

לי איך לאמר..זה נשמע כמו חירטוט, לפי כל האוסף שלך הגעתי בערך למיליארד אלבומים ושאר מוצרים..

flowerboy69

New member
מצטער אבל...

קודם כל לא ממש משנה לי אם מאמינים או לא כי אני אוסף רק בשבילי ומתוך אהבה אמיתית ללהקה ולמוזיקה.דבר שני תשאל את האנשים פה כבר הראתי תמונות של כמה מהדברים הכי נדירים בעולם ישר איך שהם הגיעו אלי. ואם ממש תתעקש עם דמעות-אני יראה לך צילום של חלקים מהאוסף.

Ramble on

New member
לקלידן יש קול חבל על הזמן

לדעתי כדאי שהוא ישיר חלק מהשירים במקום דני שושן שגם יש לו קול מעולה אבל כשהוא מגיע לטונים גבוהים לקלידן יש קול הרבה יותר טוב... אבל זה דווקא הייתה הופעה טובה אבל לא כמו הקאברים שהם עושים ללד זפלין ודיפ פרפל והדלתות שזה היה מצוין.

למעלה