יש לי שאלה שמענינת במצב של

יש לי שאלה שמענינת במצב של

ההתנתקות המטורף הזה שאני חייב לשאול את דעתכם אז ככה בערך חודשיים שלושה הרבנים של מועצת יש"ע ובערים אחרות בארץ מדברים כל הזמן על אותו נס שאלוהים יעשה עם המתנחלים ולא יתן בשופ פנים ואופן שיפנו אותם מה יהיה על האמונה של אותם אנשים שהיו בטוח באמת ובתמים שיגיע ה17 לחודש ובאמת לא יהיה פינוי הם באמת האמינו שיפתח חור באדמה ולא יהיה פינוי מה יהיה על אותם האנשים מה יהיה על הדת שלהם ? איך הם יוכלו להמשיך ולאהמין ?

אממממממממממממממממממ../images/Emo77.gif

לדעתי הם ימשיכו להאמין באלוהים.... הכביכול אמונה שלהם שיקרה "נס" לדעתי זה סתם הכחשה שזה הולך לקרות.....
הם לא מבינים שעכשיו לא חנוכה!

irashady

New member
זאת פעם ראשונה שלא קורים נסים?

גם בשואה חיכו לנס... ו-6 מליון נרצחו... הגיע הזמן שהם יחטפו סטירה שתגרום להם קצת להרהר בדברים שהם מבססים את כלה החיים שלהם עליהם...

lihi r

New member
מסכימה עם...

כל מה שאמרו מעליי על כך שזו לא פעם ראשונה שלא קורים ניסים אבל עדיין אני חושבת שכמו שאחרי פעמים קודמות אנשים המשיכו להאמין גם עכשיו אנשים ימשיכו כי אני לא יודעת אם האמונה שלהם שיקרה נס הייתה אמונה או רק נסיון הכחשה

mayamoreno2001

New member
לא יודעת אם

האמונה תימשך... אבל יש להבין דבר אחד..(כלומר הם צריכים להבין) אם זה אכן קרה אלוהים רוצה את זה... והם צריכים להבין את זה...

הרבנים

אלוהים והרבנים יעזרו להם כמו שהם עזרו ליהודים במסע המופלא לאושוויץ טרבלינקה מאידנק ושאר המחנות. ההבדל היחיד הוא שלמתישבי גוש קטיף מחכה בית וליהודים אז חיכו תאי הגזים. אין אלוהים, והרבנים הם משיחי שקר ומסיתים.

nofar 250

New member
לא שאני נגד מה שאתם אומרים...

אני דווקא ממש מסכימה איתכם בנוגע לפאנטיות של החרדים.... וגם אותי הם דיי מגעילים לפעמים עם כל החוקים וההגבלות של הדת... אבל זה סתם "מצחיק" לחשוב על איך אנחנו העם היחיד בעולם שלמרות שכולם שונאים אותו, גם בתוכו כולם שונאים את כולם.. והאמת אני חושבת שהדת הזאת הורסת לנו את המדינה. תראו איך כל הנוצרים שלמים עם עצמם, בחיים לא שמעתי על מלחמות דת באירופה בתקופתנו.. הדת לא כופה את עצמה על האנשים וככה כולם חיים יותר טוב. אני רק מקווה שנזכה לראות בימינו איך הדת היהודית מקבלת קצת שכל ומפסיקה לכפות את עצמה על אנשים שלא רוצים להכנע לחוקים שלה... ואיך אוטובוסים נוסעים אצלנו גם בשבת וחנויות סגורות בשבת כי הבעלים שלהן רוצים חופש ולא כי הם חייבים... הארץ הזאת חייבת שינוי דרסטי ומהר

irashady

New member
אם את אומרת את זה

אז כנראה את לא לומדת לא היסטוריה ולא איסלם ובתור אחת שלומדת את שני המקצועות האלה באיסלם תמיד הייתה כפייה ובנוצרות גם (תתנצר או תמות-לא נשמע מוכר?)

nofar 250

New member
את מתיימרת להשוות את האיסלם אלינו?

שזאת דת שהנשים צריכות לכסות בה אפילו את הפנים....? לא שהיהדות יותר טובה.... גם השיער זה יותר מדיי תתנצר או תמות? לא נשמע מוכר.... אולי בתקופות של ההיסטוריה אבל עכשיו?

irashady

New member
חחח אני לא משווה...

את פשוט הצגת את הדת שלנו כגרועה... והיא אחד משלושת הדתות המונטאיסטיות הגדולות... אז הצגתי לך עוד דת שהיא לא בדיוק מושלמת... ובנצרות בטוח יש גם סכסוכים... גם אצלם יש דתיים וכאלךה שמאמינים פחות... לא רק אצלנו

irashady

New member
ורק שתדעי שאת שוב מראה בורות

כי רוב האיסלם הוא לקוח מהיהדות.. אז כן זה דיי דומה... רק שאצלם הכפייה יותר חזקה... אבל רק שתדעי שהאלה שכופים את האיסלם... הקיצוניים... הם 10 אחוז מכל המוסלמים בעולם ככה שהרוב הגדול דיי בסדר... חילוניים כמונו שלא רודפים כל הזמן את האנשים עם הדת... כי האלה שעושים פיגועים שייכים לקיצוניים-האלה שרוצים שהדת תשלוט... בדיוק כמו שאצלנו טוב אז אני כן משווה...

nofar 250

New member
תקשיבי...

שיעור ראשון בתקשורת..אל תנסי לעשות את הפרטנר שלך קטן כי אז השיחה תהיה חסרת תכלית... וזה בדיוק מה שאת עושה..את לא מנסה להוכיח טענה שלך... כי אין לך את מנסה להוכיח למה אני טועה ואני לא ממש טועה... האיסלם הוא דת הרבה יותר קיצונית ואלימה מהיהדות (אגב מה הקשר שהאיסלם לקוח מהיהדות? הפגנת ידע לא רלוונטי?) נוסטרדמוס חזה שמלחמת העולם השלישית תגיע משליט בעולם הערבי ותהיה כי האיסלם ירצה לשלוט בעולם... מה שממ קורה עכשיו? ניו יורק? לונדון? מה היעד הבא... חוצמזה... שכל הקטע לא קשור לאם יש כפייה באיסלם או לא... הוא קשור לזה שאני שונאת את הכפיה שיש ביהדות שמשפיעה לי על החיים... וכשאמרתי שאני לא רואה כפייה בדתות אחרות התייחסתי לנצרות יותר מאשר לאיסלם.. כי באיסלם זה ברור שיש כפייה..

irashady

New member
טוב שניה.. נעשה סדר...

גם אני שונאת את הכפייה שיש אצלנו... לגמריי... אבל אני אומרת לך, שבכל דת יש את הכפייה הזאת... כי בכל דת יש מאמינים יותר ויש כאלה שמאמינים פחות... מן הסתם שכל אחד יחזק את הצד שלו ותמיד ינסה לגרום לאנשים להאמין בו... בטח כמוני וכמוך... שאני למשל קצת הרבה לא סובלת-לא יכולה לראות-חרדים... וברור שאני גם מאמינה באמונות שלי ומחזקת אותן... כמו שהם ישארו בשלהם ותמיד ינסו להתסיס... וגם אני שונאת את זה...

זה ברור כי בכל דת יש את אלה שכופים

והם קיצונים וחושבים שכולם חייבים להיות כמוהם זה ברור אין דת מושלמת!!

הרֵעוּת

New member
דבר ראשון,הרבה מלחמות הן כתוצאה מדת

הנאציזם לא היה על רקע דתי, והיטלר עצמו היה אתיאיסט, אבל שנאת היהודים היתה קיימת שנים וינקה את שורשיה מהנצרות! וסתם שאלה - איך בדיוק את יודעת שהנוצרים שלמים עם עצמם? את גרה איתם?

12בומבה

New member
מה שהחזיק את עמ"י כל השנים

היה האמונה השלמה שהמשיח מגיע כל רגע, והנס כבר בפתח. כל ארוע בציבור הדתי מסתיים במשפט "אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח" "לשנה הבאה בירושלים הבנויה". כל שנה מחדש מבטיחים לנו ששנה הבאה נהיה בבית המקדש והגאולה תבוא. וכשלצערנו זה עוד לא הגיע זה כלל לא שבר אותנו אלא מילא תקוות ששנה הבאה נהיה בירושלים הבנויה. האמונה שיבוא נס היא דבר בסיסי ביהדות. הבטיחו לנו נס. וכן-גם לי עד יום שלישי היה ברור שבשבת אני אהיה בגוש. אבל המציאות אחרת. אנחנו לא נשברים- העם היהודי מתעצם. מי שמנסה לשבור אותנו-לא יצליח. יש לנו רוח ששום יס"מניק לא יוכל לעצור. לפני שבוע כשהייתי בדרך למעצר,שאל אותי אחד החיילים ששמר עלינו ברכב השטרתי אם אנחנו יודעים לאן אנחנו נוסעים (משום שהמצב רוח היה מאוד מרומם),עניתי לו שמפה אנחנו הולכים ישר לבית המקדש. הוא הסתכל עלי בתמיהה ואני הסברתי לו שהרוח שלנו היא ישר לבית ה'. שום הפחדות על מעצר,פינוי בתים, לא יחלישו את עם הנצח בדרך לגאולה. אני מניחה שגם אתם שמעתם הרבה פעמים בתקופה האחרונה בתקשורת את השיר "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה". כשהייתי בפולין שרנו אותו אחרי כל המקומות הקשים. ובסוף המסע הרב אמר שאנחנו חייבים להבין את משמעות המילה "נצח". לא מלשון ניצחון. בשואה לא "ניצחנו" וגם במאבק על חלקי ארצנו לא "ניצחנו". אבל המאבק הוא לא על ניצחון. אלא על נצחיות. הרוח המסורת האמונה היהודית תהיה לנצח!

למעלה