יש לי שאלה שמענינת במצב של

הרֵעוּת

New member
טוב, אני אנסה..

אנחנו חיכינו לנס, קיווינו לנס ורצינו נס, אבל הנס לא הגיע. גם אני, אישית, הייתי בטוחה ב-100 אחוז שלא יהיה גירוש, אבל התבדתי. זה לא קשור לאמונה שלי בקב"ה, בגלל שהוא לא חייב לי שום דבר, והוא לא חייב לא לפנות את גוש"ק ולתת אותו לערבים. במהלך ההיסטוריה היו הרבה עונשים שקיבל עמ"י. אןי מה לעשות - "מפני חטאינו גלינו מארצנו". ועוד נקודה - בהספד של הרב אבינר לנחשון וקסמן הוא עונה על השאלה איך בעצם אפשר להאמין אחרי שהתפללנו ככ הרבה והתאמצנו ככ להשאיר את נחשון בחיים, ובכל זאת הוא נרצח. התשובה שלו היא ש: "לאבא מותר גם להגיד לא". לענ"ד, המצב עכשיו הוא אותו דבר. ניסינו, קיווינו, התפללנו, אבל "לאבא מותר גם להגיד לא".

רעות עכשיו אני רוצה שאלה רצינית

ואמיתית לשאול אותך כמו שאת אומרת כל פעם מחדש אתם מקבלים אכזבות נוספות מאלוהים הרבנים נטו בכם אמונה מיותרת שאכן יקרה נס ולא יהיה פינוי אבל כל בן אדם הגיוני מבין שאחרי שהממשלה אישרה כן יהיה פינוי בית המקדש את אומרת כל שנה ומתאכזבים כל שנה אם אלוהים מאכזב אותכם כל פעם מחדש על מה בעצם את מבססת את האמונה שלך אני לא מבין כל פעם אכזבות חדשות ואל תגידי לי בבקשה כי לא מגיע לנו שאלוהים יעשה לנו ניסים תעני לי באמת תשובה הגיונית על מה מתבססת האמונה שלך אם את לא רואה את האלוהים הוא לא עושה לכם את הניסים הוא לא עוזר לאנשים שמאמינים בו באמת לפני שאת עונה תחשבי ותגיבי ותעני לי תשובה שתיהיה הגיונית ובלי כל הסיסמאות ששמענו כבר תודה

הרֵעוּת

New member
אמרתי שאנחנו מקבלים אכזבות?

דווקא לא. האכזבה היא בעיני האדם שספג אותה, "כגודל הציפיה כן גודל האכזבה". ביקשת תשובה הגיונית, אז הנה תשובה הגיונית - כשאתה תהיה אבא, תרצה לעשות טוב לילדים שלך, נכון? ואם הם יעצבנו אותך? עדיין תאהב אותם. אבל אם הם יקללו אותך, ירביצו לך, ימרדו בך, יעשו בדיוק ההפך ממה שאתה אומר להם? מה אז? (סתם דוגמא) ואם הבן שלך ישלח יד לאש - תתן לו מכה כדי שלא יכניס את היד לאש, נכון? ועוד שאלה - כשאתה זוכה בלוטו, אתה שואל: "למה דווקא אני?". וכשח"ו קורה לך משהו רע (מאוד רע), אז אתה שואל: "למה דווקא אני?" עכשיו שאלה - בורא עולם, שיצר אותנו ונתן לנו חיים, נתן לו בית טוב לגדול בו, שכל, גוף בריא, תבונה, חכמה ובעצם נתן לנו הכל. הוא חייב לנו משהו? האם הקב"ה חייב משהו לי? או לך? הוא חייב להשאיר אותנו בחיים? הוא הבטיח שהחיים יהיו גן של שושנים? לא! הוא לא הבטיח את זה. הוא לא הבטיח כלום. הוא הבטיח שמי שילך במצוותיו יקבל שכר. ובעז"ה אנחנו באמת נקבל שכר (בעוה"ב). לדעתי התשובה הזו הגיונית. ואני אסיים בסיסמא, "אדם צריך לברך על הטובה כשם שהוא מברך על הרעה".

nofar 250

New member
הלוואי שהייתי יכולה להבין אותך...

ובכלל את התפיסה של אני אקבל כל מה שאלוהים יעשה בלי שום ביקורת..?את לא חושבת שיש בזה סוג של עצימת עיניים?או שאולי החרדים (אני לא יודעת איך את מגדירה את עצמך..אני מדברת בכלליות) כ"כ מפחדים מהעולם החילוני שבחוץ שהם מסתגרים בתוך עצמם ומבליגים גם על דברים שאי אפשר להבליג עליהם..?זה כמו שאם חברה שלי תבגוד בי או תעשה לי רע אני אעיף אותה לאלף עזאזל ולא אמשיך לתת בה אמון...לא?

הרֵעוּת

New member
דבר ראשון, אני לא חרדית.

ולא, אין בזה בכלל עצימת עיניים. נראה לי שמי שעוצם את העיניים הוא דווקא הציבור החילוני. אני ממש לא מסתגרת בתוך עצמי, להפך. והחרדים, אגב, מסתגרים בתוך עצמם מתוך אידאולוגיה, לא מתוך פחד. ההבדל הגדול (העצום!) בין חברה שלי לה' הוא שה' ברא אותי, וחברה שלי לא. את יכולה לבוא בטענות או ל"העיף לאלף עזאזלים" את מי שברא אותך? נתן לך חיים? את היכולת לשמוע? לראות? להבין? לדבר? לחשוב? (והרשימה עוד ארוכה)

nofar 250

New member
אם את לא מאמינה בזה מלכתחילה אז כן.

נכון שההורים שלי נתנו לי חיים ואני מדגישה ההורים שלו ולא אלוהים ולא אף כוח עליון בכל צורה סוג או שם שתרצי לקרוא לו.. אבל עדיין אם אחד מההורים שלי היה עושה לי משו בקנה מידה חמור ביותר הייתי מעיפה אותם לאלף עזאזל... את חושבת שאם אב מתעלל בבת שלו ואונס אותה היא צריכה לסלוח לו? אני חושבת שלא... ובואי נלך לפי התפיסה שלך.. הוא ברא אותך והעניק לך חיים.. סבבה מגיע לו על זה כל הכבוד בעולם.. אבל למה את חייבת לו משהו? למה את חייבת להודות לו כל יום על זה שהוא נתן לך חיים? להורים שלך את מודה? וגם אם כן... את ביקשת מהם או ממנו שיתן לך חיים? את בנאדם חופשי בפני עצמך ואת לא חייבת שומדבר לאף אחד... ולמרות שזה כבר ויכוח שלגמרי לא קשור לפורום אבל אם כן יוצא לדבר מעניין אותי לשאול.. מה הקשר בין לתת כבוד לאלוהים ולדת ולכל מה שתרצי לבין ללכת צנוע..לא לגעת באישה בזמן מחזור..לשכב עם בעלך דרך סדין עם חור.!?!??! לא להדליק אור בשבת..וכו' וכו' וכו'... ואני יודעת שאת לא חרדית אבל את יודעת... את הכי קרוב לזה שאני הכרתי..

שרוך

New member
ראות כל הכבוד../images/Emo45.gif

בס"ד רעות כל הכבוד כל ההסבר המפורט... אני ממש מסכים איתך ורק ברשותך תרשי לי להוסיף משהו... אצלנו ביהדות כשאדם נפטר הלך לעולמו האבלים מברכים "ברוך דין האמת" כמה שזה קשה אבל אנחנו בעצם האמירה זאת מנסים להשלים עם זה שמה לעשות אנחנו לא בורא עולם והוא זה שקובע מתי אדם בא ומתי הוא הולך... ושוב אני ממש מסכים בימים האלה עם מה שרעות כתבה בסוף כשם שבמברך על הטובה כך מברך על הרעה זה ממש נכון.. שרוך

למעלה