יש לי שאלה

מצב
הנושא נעול.

ליאללל

New member
יש לי שאלה../images/Emo35.gif

יש לי שאלה

אחרי 8 חודשים במקום עבודה, שמתי לב שאף פעם לא מצויין לי בתשלום משכורת שעות נוספות. כשעשיתי חישוב ראיתי שהשעות נוספות בכלל לא מחושבות. פניתי לפקידה שלנו שתבדוק את הנושא היא חזרה אליי בגמגום שהבוס ידבר איתי על כך. לקח לי כמה וכמה טלפונים להשיג אותו-מה שבדרך כלל לא קורה, ובשיחה עם עובדת נוספת היא אמרה לי שמשהו לא בסדר עם המשכורת, ואמרה שאני אשים לב ולא רצתה לפרט. כשתפסתי את הבוס,שאלתי אותו לאן נעלמו השעות נוספות, הוא אמר שבגלל שהשכר הוא שכר חודשי והיו חסרות למשל 5 שעות זה התקזז עם 5 שעות נוספות שעשיתי (למרות שאני בטוחה שעשיתי יותר אך את זה אני אברר שיהיה לי את כרטיס העבודה ביד). אמרתי לו שעל שעות נוספות משלמים אחרת משעות רגילות ושהוא לא יכול לקצץ לי שעות נוספות משעות רגילות, וגם אם כן עדיין נשאר משהו לקבל מעבר לשעות רגילות. המשכנו להתווכח במשך מספר דקות ואז הוא הכניס את זה כהתחלתי לעבוד אצלם הם אמרו לי שימי שישי יהיו שבוע כן ושבוע לא מה שהוא שכח להוסיף שהם אמרו שיהיו ימי שישי שאני לא אעבוד בכלל וזה תלוי בעבודה. אז הוא הוסיף שהם לא מורידים את ימי השישי שבהם אני לא עובדת. בקיצור כל העניין מריח לי מסריח האם זה חוקי מה שהוא עושה?

שיר ורד

New member
אנא פרטי את שעות עבודתך הרגילות

יש לי שאלה

אחרי 8 חודשים במקום עבודה, שמתי לב שאף פעם לא מצויין לי בתשלום משכורת שעות נוספות. כשעשיתי חישוב ראיתי שהשעות נוספות בכלל לא מחושבות. פניתי לפקידה שלנו שתבדוק את הנושא היא חזרה אליי בגמגום שהבוס ידבר איתי על כך. לקח לי כמה וכמה טלפונים להשיג אותו-מה שבדרך כלל לא קורה, ובשיחה עם עובדת נוספת היא אמרה לי שמשהו לא בסדר עם המשכורת, ואמרה שאני אשים לב ולא רצתה לפרט. כשתפסתי את הבוס,שאלתי אותו לאן נעלמו השעות נוספות, הוא אמר שבגלל שהשכר הוא שכר חודשי והיו חסרות למשל 5 שעות זה התקזז עם 5 שעות נוספות שעשיתי (למרות שאני בטוחה שעשיתי יותר אך את זה אני אברר שיהיה לי את כרטיס העבודה ביד). אמרתי לו שעל שעות נוספות משלמים אחרת משעות רגילות ושהוא לא יכול לקצץ לי שעות נוספות משעות רגילות, וגם אם כן עדיין נשאר משהו לקבל מעבר לשעות רגילות. המשכנו להתווכח במשך מספר דקות ואז הוא הכניס את זה כהתחלתי לעבוד אצלם הם אמרו לי שימי שישי יהיו שבוע כן ושבוע לא מה שהוא שכח להוסיף שהם אמרו שיהיו ימי שישי שאני לא אעבוד בכלל וזה תלוי בעבודה. אז הוא הוסיף שהם לא מורידים את ימי השישי שבהם אני לא עובדת. בקיצור כל העניין מריח לי מסריח האם זה חוקי מה שהוא עושה?

ליאללל

New member
אוקיי

אוקיי
אני עובדת כל יום 8.5 שעות,משעה 09:00-17:30 מעבר לכך, מידי פעם יוצא לי לעבוד בימי שישי-תלוי בעומס בעבודה מ- 08:30-12:30 השעות נוספות שלי נמשכות מידי פעם עד 19:00-19:30

שיר ורד

New member
מקרה מורכב

אוקיי
אני עובדת כל יום 8.5 שעות,משעה 09:00-17:30 מעבר לכך, מידי פעם יוצא לי לעבוד בימי שישי-תלוי בעומס בעבודה מ- 08:30-12:30 השעות נוספות שלי נמשכות מידי פעם עד 19:00-19:30
מקרה מורכב
החוק מתייחס לשתי שיטות מקובלות של עבודה 6 ימים בשבוע או 5 ימים בשבוע במקרה של 6 ימי עבודה בשבוע עד 8 שעות עבודה בימים א עד הועד 7 שעות ביום ו נחשבות לשעות רגילות. במקרה של 5 ימי עבודה בשבוע עד 9 שעות עבודה ביום נחשבות שעות עבודה רגילות. שעות מעבר לאמור לעיל נחשבות שעות נוספות, בגין שעתיים ראשונות ליום יש לשלם 125% מהשכר הרגיל ובעד כל שעה נוספת 150%. כמו-כן , במקרה של עבודה מעל 45 שעות בשבוע , גם אם ברמה היומית לא היתה חריגה של שעות נוספות , ברמה שבועית זה נחשב לשעות נוספות ויש לשלם עליהם 125% מהשכר הרגיל. במקרה של 5 ימי עבודה בשבוע, עבודה ביום הפנוי (בדרך כלל יום ו) תחשב לשעות נוספות רק מעבר לעבודה של 45 שעות בשבוע. בנוסף, לאחר קיצור שבוע העבודה ל 43 שעות, הרי השעתיים שבין 43 ל 45 נחשבות כשעות עודפות, כלומר , לעובד במשכורת קבועה, מגיעה תוספת של השכר הרגיל בגין שעות אלו. בלי קשר לכך, אם שעות העבודה כוללות הפסקה של חצי שעה או יותר בה רשאי העובד לצאת ממקום העבודה, אין לכלול את ההפסקה כחלק משעות העבודה. ועכשיו לענינך. אם נגיד שמקום העבודה עובד 6 ימים בשבוע, אזי , אם המעביד רוצה להעסיק את העובדים ביום שישי רק מדי פעם, ולקזז את שכר שעות אלו, עליו לקבל את הסכמת העובדים לכך. אחרת, עליו לשלם את מלוא השכר. הסכמה, יכולה להיות גם כאשר רשום בחוזה העבודה, כי בחלק מימי שישי לא יועסק העובד ושעות אלו ינוכו משכרו. אם נניח שאת מקבלת חצי שעה הפסקה בה את רשאי לעזוב את מקום העבודה. אזי בגין שעות העבודה הרגילות לא מגיע לך שכר שעות נוספות. בגין שעות נוספות שאת נשאר בימים א-ה , מגיע לך שכר שעות נוספות 125% ו 150%, אם העובד הסכים לניכוי שעות בימי ו מסוימים, אזי המעסיק רשאי לקזז את אותן שעות עבודה העודפות על 43 בשבוע ולהפחיתם מהמשכורת החודשית (וזה כולל גם תנאים נלוים, כמו קרן פנסיה והשתלמות, צבירת ימי חופשה וכו). אם לעומת זאת, מחליט המעסיק שהוא הולך לפי 5 ימי עבודה בשבוע, אזי צריך לברר האם הוסכם ביניכם שיום העבודה יהיה מקוצר (8 שעות במקום 9), או שיום העבודה הוא של 9 שעות, אך העובד מסכים לקיצורו על פי החלטת המעסיק ל 8 שעות ולניכוי שעה אחת משכרו בכל יום כזה. מעבר להחלטה לגבי הניכוי, בימים א-ה אם עבדת מעל 9 שעות, בגין היתרה מגיע לך 125% ו 150^ בהתאמה. לגבי שבועות בהם את עובדת ביום ו , לאחר שייעשה חישוב של סך כל שעות העבודה באותו שבוע בניכוי שעות נוספות בימים א-ה. בגין השעות שמעל 45 שעות שבועיות ושעבדת ביום ו מגיע לך שכר שעות נוספות לפי 125% ו 150% .

מצב
הנושא נעול.
למעלה