יש לי שאלה

כן.

כתוב: " ונשמרתם לנפשותיכם" ולכן חשוב גם לשמור על איכות החיים. להמנע מכל דבר מזיק.

../images/Emo13.gifלא, חלילה. את אתנו פה וזה העקר.

עכשו כדאי לחפש את כל מה שמחזק את האחיזה שלך כאן. כל דבר מעניין הקושר אותך לחיים. זו המשימה שלך. ותשכחי מן הספור הזה. הוא מאחוריך.. בהצלחה!

shani115

New member
לא יודעת עם נשאר

מה שקושר אותי לחיים רק רציתי לדעת עם זה חטא ואסור להתאבד ובקשר לשאלה כן אני צעירה.

תודה שענית לי.

הדברים האלה נפוצים מאד אצל צעירים. נדמה שאין בשביל מה לחיות, והכל אבוד. אבל עם הזמן, נמצאים הפתרונות, והחיים מפתיעים. נכון, שכדאי לעזור לחיים להיות טובים אלינו. לחפש עניין. לחפש עזרה כשיש צורך. בעצם, גם בפורומים אפשר קצת להעזר. אבל מי שכבר מגיע למחשבות אבדניות זקוק לעזרה יותר מקצועית. אשמח להמשיך את הקשר אתך גם במסרים אישיים.

galgal21

New member
כן זה חטא חמור.

ויש פה עוד בעיה כאשר אדם מבצע פשע חמור הוא יכול להתחרט עליו בכל ליבו ואז הוא יקבל מחילה. אבל אני לא יודע איך מתאבד יכול להתחרט? חייו הסתיימו ואין לו אפשרות להתחרט. יש לך בשביל מה לחיות. את חיה בשביל הקשר עם אלוהים שהוא אמור להיות הדבר המרכזי בחיינו. תתפללי אילו בכל ליבך במילים שלך (לא מתוך טקסט כתוב), תדמידי בכך כל יום. אני בטוח שתקבלי הבנה על משמעות החיים ולמה כדאי לחיות.

התאבדות היא חטא מאוד גדול

ואת צריכה לדעת את זה. אנשים שמתאבדים הם אנשים שבד"כ מתעלמים מהסיבה האמיתית בגללה הם נשלחו לעולם הזה. תנסי לקרוא את הבלוג שלי ואולי בזכות זה תזכי להבין מה היא המטרה בגללה אנו חיים כאן ועד כמה שבעיות וטרדות שונות שיש לאנשים הם הבל בלבד. בהצלחה :)

arriy80

New member
תשובה

בראשית ט ה: "וְאַךְ אֶת-דִּמְכֶם לְנַפְשֹׁתֵיכֶם אֶדְרֹשׁ" - ההורג את עצמו, אדרוש ממנו את דמו. המתאבד הרי הוא רוצח. הוא רוצח את עצמו.

shani115

New member
אבל אני לא פוגעת באף אחד!

זה לא כאילו רוצחים כי אני פגעתי בעצמי.

arriy80

New member
המתאבד פוגע במשכון שאינו שלו!

החיים הם משכון, הם אמצעי להשגת מטרה. לא אנו יצרנו אותם, ולכן אינם ברשותנו, אלא לנצל אותם ולא לפגוע בהם! אין לנו רשות לקצר אותם, לא את של אחרים, וגם לא את של עצמנו אנו.

מלבד החטא שבדבר להתאבדות יש משמעויות נוספות

שצריך לקחת בחשבון. האם ניסית להתייעץ עם גורמים טיפוליים?

shani115

New member
איזה משמעיות?

וכן ניסיתי להתייעץ וכל הפסיכולוגים אותו הדבר שילמדו קודם איך להתייחס למטופל.

להערכתי הם לא כולם אותו דבר

בטח לא בדקת את כולם. אני מניח שנפלת על כמה לא מוצלחים במיוחד. אחת המשמעויות הנוספות היא מקומנו בעולם. להתאבד זו מבחינתי פעולה אנוכית ביותר. האם באמת נגמר להערכתך התפקיד שלך בעולם הזה? האם אין אדם שיקר לך ואת יקרה לו (לאו דווקא במעגל המשפחתי)? האם העלת במחשבתך שאולי פגישה עם פסיכיאטר תהיה מועילה יותר ממפגש עם פסיכולוג?

כן,מהגישה שאת לא אדון לעצמך ואת לא לוקחת

בעלות אבסולוטית על הגוף שלך אלא אלוהים קובע מתי תמותי.את יכולה להתפלל,לצעוק,לצום ולבקש מאלוהים שיבוא אלייך מישהו מאחורה וישסף לך תגרון ללא רחמים-אבל את בעצמך לא יכולה לעשות זאת.

ערב טוב לך ילדונת..

יש בהתאבדות סוג של אגוצנטריות מאוד חזקה הרואה ב"עצמי" מרכז ומתעלמת מהיותו חלק מרשת (משפחה קהילה מקום..) כמו כן יש בכך סוג של בריחה ומנגד זהו לעיתים מעשה שמתחבר עם סוג של הרואיות.. ואומץ לב.. (לפחות במלחמות..או במצבי דחק וחוסר מוצא נראה לעיין..) אני מאמינה שכל שנקרה בדרכנו הוא שיעור ועלינו ללמוד ממנו ומנסיון חיי שלי ומשל קרובי אני יכולה רק לאמר לך שממצבים קשים למדתי המון..ומדברים שבאו לי בקלות, לרוב לא כ"כ. מאחלת לך הרבה אור ואהבה...!

shani115

New member
אבל אם אין כמעט אנשים שיתאבלו עלי?

וממש רע לי ואני סובלת גם אני למדתי ממצבים קשים המון אבל זה פשוט גדול עלי

למעלה