יש לי שאלה

החיים

לא קשים כמו שהם נראים בביה"ס האדם חושב שקשה לו ואז הוא מגיע לצבא ורואה שביה"ס היה פיקניק ואז הוא חושב שהצבא קשה וכשהוא משתחרר הוא רואה שהאזרחות קשה כי הוא צריך גם לעבוד וגם ללמוד ואז הוא מבין שהצבא היה פיקניק ואז הוא מתחתן ויש לו אחריות על משפחה/ילדים והוא מבין שתקופת הלימודים לתואר שלו הייתה פיקניק ואז הוא נהיה זקן וחולה (לא כולם תלוי באיך שהתייחס אל הגוף כל החיים וכן בגנים) ואז הוא רואה שגידול המשפחה היה פיקניק ואז הוא מת ומגיע לעולם שכולו טוב ורואה שכל החיים שלו היו הבל הבלים , כמו חלום שחלף ברגע בחיים מה שחשוב זה הגישה אלייהם וכן הדרך שבחר לו האדם (הדרך נמצאת במסכת אבות רצוי לעיין במפרשים מה שלא מבינים או בנושאים שרוצים להעמיק) צריך לזכור שבחיים הכל עובר - כולל הדברים הלא-טובים עוד צריך לדעת שהאדם צריך בן/בת זוג כדי להתמודד עם החיים וכן הוא צריך חברים וכן הוא צריך אנשים חכמים שיוכל להתייעץ איתם / להחכים ("החכמה תחיה בעליה") כי אחד הדברים הכי חשובים/הכי משפיעים על איך שהחיים שלנו נראים -----> זה ההחלטות שאנחנו מחליטים. בכל תחום , איזה מקצוע ללמוד / איפה לשרת בצבא / האם כדאי לי לעשות כך או אחרת וכו וכו בסופו של דבר , אדם מתחתן , מקים משפחה ורואה את החיים האמיתיים שנעים כל הזמן - לפעמים רגעים יפים יותר ולפעמים רגעים יפים פחות - והכל עובר (לפעמים די לאדם מלהסתכל בטלוויזיה בחדשות בצרות של אחרים שהן יותר גדולות משלו ואז הוא מעריך את מה שיש לו) עוד החיים הם אף-פעם לא שחור ולבן לעולם גם אם יש רע בתחום מסויים - ישנו טוב בתחום אחר ד"ש

חי בסרטים

זה חיבור מזעזע על משמעות הקיום! המלצה שלי - תרחיב את רשימת הקריאה שלך ותעשיר את כלי הביטוי שלך...DEAR!!!

יש לנו כלל בתורת ישראל

שום דבר בעולם הזה לא שייך לנו* - וזה כולל את החיים שלנו * מלבד המצוות (והעבירות) שלנו שרק הם נשארים איתנו לעולם שמעבר

כף הקלע הסבר

זה ריק. אין לך ריצפה אין לך תקרה אין לך קירות אין לך כלום בעצם,אתה נמצא בתוך שומדבר,אתה בודד בלי כלום כמו חדר אתה נמצא באינסוף. או הנשמה שלך נמצאת בבריחה אינסופית מפני מזיקים ומלאכים רעים בלי הפסקה. בשני המקרים אין גלגול נשמות. וזה מקום שהרשעים הכי הכי הכי גמורים הולכים לשם. מועדון עם קריטריונים גבוהים...

MrAnderson

New member
תקשיבי.....התאבדות זה המעשה הכי אנוכי שיש.

זה המעשה הכי אגואיסטי שיש. למה? כי אדם עכשיו בא ואמר עכשיו רע ואני יקח את חיי ואני לא יסבול יותר. והוא מאשיר את כל הקרובים שלו ואת החברים שלו ואת כל מי שהוא מכיר אם הרגשות אשם. היה איתי בחור בצבא שהתאבד ואני לא רוצה להסביר איזה עולם חרב עם המעשה הזה..... פשוט על תחשבי על זה אפילו. ואם את גם מאמינה באלוהים אז בכלל מה השאלה פה.את תסבלי פי אלף עם תעשי את זה. ומה שחי בסרט הסביר זה נכון. לפי מה שאני יודע אנשים שמתאבדים מגעים לכף הקלע שזה בערך יותר גרוע מגהינום. אז כמו שאמרתי על תחשבי על זה אפילו.

למעלה