יש לי שאלה...

chen349

New member
יש לי שאלה...

ליהודים מותר לבקר בכנסייה? יענו רק לראות... לא להתפלל או משו כזה? ואם לא,למה אסור? כאילו זה רשום בתורה שאסור?

אסור ליהודי להכנס לכנסייה.

הטעם לא זכור לי כרגע, אולי כי אסור להנות(גם בראייה) מעבודה זרה, אבל יהדות בשבילך בטח ידאג לתשובה יותר ברורה. בכל אופן בתורה שבכתב זה לא כתוב, אך בתורה שבע``פ זה כתוב, ואף מובא שגם משום דרכי שלום אין להקל.

כמו מה שעשה מי שחילל שבת בלי כוונה

לבקש סליחה מכל הלב, ולקבל על עצמך שזה לא יחזור. כי בסה``כ זה מחוסר ידיעה. זה שוגג.. (הדוגמא לשבת אינה בהכרח השוואה לחומרת המעשה.)

arriy80

New member
הסבר

אסור להנות מכל עניני עבודה זרה. וכך פוסק הרמב"ם [הלכות ע"ז פ"ז]: "עבודת כוכבים ומשמשיה ותקרובת שלה וכל הנעשה בשבילה אסור בהנאה שנאמר ולא תביא תועבה אל ביתך". דעת רוב הפוסקים שהנצרות היא בכלל עבודה זרה. (לכן לכאורה שונה הדין מכנסייה למסגד) מי שיש רגש בליבו על כבוד הבורא, וכואב על הפגיעה בו, ודאי יחוש להתקרב לכל שמץ של עבודה זרה.

chen349

New member
אבל...

אם כבר נכנסתי, מה אני צריכה לעשות? =\\ לא ידעתי שאסור... [המורה שלנו אמר שכן מותר =\\\]

arriy80

New member
התיעצי עם רב מוסמך

את מתארת מקרה של כניסה בשוגג, ולא מתוך כוונה להשתתף ח"ו בעניניהם. שאלי רב מוסמך לגבי תיקון השגגה.

מה עם הרבנות האשכנזית?

הפוסקים המזרחיים פוסקים לעצמם בלבד, מה עם הפסיקה האשכנזית? לפיה כל דתות המונותאיזם הן לא עבודה זרה. אם האמונה והקשר לבורא עולם חזק, ניתן להעריך מקומות של קדושה לדתות אחרות, מה רע בזה? הרי הכל יוצא מפאת מחשבתו של השם יתברך, ולכל תכלית מאוד ספציפית.

גלבטרון

New member
הבעיה יותר עם הפסלים מאשר המקום

יש כנסיות שבהם יש פסלים למיניהם ויש כאלה שאין בהם. אני חושב שהאיסור כניסה לכנסיות נובע יותר מעצם היות הפסלים בהם (לא משנה למה הם נועדו או לא) מאשר עצם זה שהמבנה הוא כנסיה. אבל עצם כניסה למבנה בו יש פסלים לא הופך את האדם לכופר, גם עם אותו מקום נחשב לקדוש ע"י אחרים. העצה שלי ל-chen349 היא שתקח נשימה ארוכה, שום אסון לא קרה. אלוהים לא יעניש אותה או יכעס עליה על זה שהיא נכנסה לכנסיה. יש לציין אבל כי אינני אדם דתי, כך שאם chen349 מחפשת רק עצות ותשובות לפי הדת עצמה עדיף באמת שתפנה לאיזה רב. יש גם הרבה פורומים של "שאל את הרב" ברשת אולי שם.

arriy80

New member
עצם המקום הוא מיוחד לעבודה זרה

הפסלים הם סמל. הצלב שמופיע בכל מקום בכנסיה הוא הסמל של הנצרות, כמוהו ככל סמל של עבודה זרה. וגם אם עצם הכניסה למקום ע"ז לא הופך לכופר, אך בודאי שיש בזה פגיעה. וכמו בכל פגיעה, יש לתקנה. >שום אסון לא קרה. אלוהים לא יעניש אותה או יכעס עליה על זה שהיא נכנסה לכנסיה.< מהיכן יש לך ידע על מעשיו של אלוקים? דיברת איתו? שאלת אותו? מנין לך הבטחון לקבוע כי אלוקים לא יעניש אותה או יכעס עליה? כמדומני שדבריך אלה הם בגדר הטעיה (גם אם סייגת אותם בהמשך וכתבת שאינך אדם דתי).

גלבטרון

New member
היגיון פשוט

אם הגדרה הדתית של אלוהים נכונה שאז: הוא יודע מה בליבו של כל אדם. שאז גם אם אדם נכנס ביודעין לכנסיה אשר בה צלבים ופסלים מכל עבר, אבל הוא נכנס לא כדי לסגוד שם אלא כדי להתפעל מהמבנה והמקום שאז אלוהים אמור לדעת זאת - אז למה שיעניש אותו? האם אלוהים לא "כל יודע"? לא בוטח בעצמו? זקוק לליטוף אגו כל הזמן? קטנוני? אם אלוהים לא יודע מה בליבו של אדם שאז הוא שופט אדם רק לפי מעשיו, האדם נכנס לכנסיה, אלוהים לא יודע למה הוא נכנס ולכן ישר קופץ למסקנה שהוא בוודאי "חוטא" ומהיותו אל קטנוני מעניש אותו - זה נשמע לך כמו אלוהים שראוי לסגידה? אני לא חושב ככה. בנוסף כאשר הדבר סותר את הגדרתו הדתית. ולכן עצתי ל-chen349 עדיין בתוקף. אם אלוהים קיים והגדרה הדתית שלו נכונה, הוא לא יעניש אותה. אם הוא לא קיים בכלל, אז היא לא צריכה לחשוש בכלל. ואם הוא קיים אבל ההגדרה שלא לא נכונה והוא אל לא יודע הכל, טיפש וקטנוני אז שתבקש מימנו סליחה ואולי תיתן לו איזה שוחד ואז הוא ירגע.

arriy80

New member
הגיון שטחי

אני אכנס למרכז פעילות של ניאו-נאצים, מתוך ודאות שאינני מזדהה עימם, אינני חושב כמותם, ואני מתנגד להם. אני אתפעל מסגנון המבנה, מעיצוב המוצגים ומהסדר הקפדני. אוכל גם להתפעל מהמולטימדיה המרתקת על הכחשת השואה - כמובן בלי להסכים עם הדברים... במשך הסיור אני גם ארכוש מהם דברים נטרליים כמו יין, חפצי אומנות וכדו'. גם אם כספי יסייע לפעילות ניאו-נאצית, אך הרי בלב לא התכוונתי לזה! אני יודע שבליבי אני מתנגד להם! אם יבוא ניצול שואה או ילדיו ויוקיעו את מעשי, הרי שאינם צודקים כלל! כי בליבי אני מזדהה עם ניצולי השואה ולא עם מכחישיה! אם יבואו קהילות יהודיות בחו"ל (וגם בארץ) ויוקיעו את מעשי, הרי שאינם צודקים כלל! כי בליבי אני מתנגד לפעילות ניאו-נאצית ולאנטישמיות! זה ההגיון שלך!

גלבטרון

New member
לא! זה ההיגיון המעוות שלך!

התחלת להשוות נצרות לנאציזם?! תגיד, אתה בסדר?! זה לא הפעם הראשונה שאתה נוהג כך. מי מחדיר לכם את השטויות האלה? זה פשוט מטריף את הדעת! להשוות ביקור בכנסיה למרכז פעילות נאו-נאצי, בחיי. שלא לציין בכלל שכל מה שאמרת לא קשור לנושא הנדון ולמה שאני אמרתי. אני דיברתי על אלוהים אתה מדבר תפיסה של בני אדם. הרי זה ידוע שיש בני אדם טיפשים שחושבים שלהיכנס לכנסיה עושה אותה נוצרי וחוטא. מה לעשות שכנגד שטויות כאלה קשה לפעול כאשר הם כבר בוגרים. צריך רק לקוות שלאנשים כאלה יחדור קצת שכל. אבל גם אם ניקח את ה"דוגמא" השגויה שהבאת אז גם בה, בהנחה (הכל בהנחה!!!) שההגדרה הדתית של אלוהים נכונה! שאז הוא אמור לדעת את ליבו של אדם, לא? ולכן הוא ידע האם אותו מבקר באמת מלא שנאה עיוורת ובורות או שהוא פשוט מבקר במרכז כדי לחקור ולבדוק את ההתנהגות וצורת הפעולה של הניאו-נאצים. ואז, אם אם אותו אדם נכנס למרכז, סייר וקנה שם מוצרים אלוהים ידע שהוא לא באמת נצאי ולכן לא יעניש אותו. אם אלוהים יעניש אותו על כך משמע שאלוהים לא יודע הכל וטיפש - ואני לא חושב שאתה מאמין שהוא כזה, נכון?

גלבטרון

New member
מתנצל על טון הדיבור

אבל כאשר אני שומע דברים איווילים מסויימים אז לעיתים הרגש חזק מימני.

arriy80

New member
שפה נמוכה לא תאשר את דבריך

ההגיון הוא אותו הגיון רק המקרים שונים. אם הזדעזת על ההשוואה בין ניאו-נאצים לבין נצרות, כדאי שתלמד קצת הסטוריה יהודית. כדאי שתברר מה עשתה לעם היהודי "דת האהבה והרחמים" מאז שקמה. אכן, האלוקים יודע מה בלב בני האדם. אין זה סותר שעל האדם מוטל לכוון את דרכיו שמעשיו יהיו תואמים לכוונותיו. אם אדם יקח ספר תורה וידרוך עליו מפני שהוא רוצה לבדוק את עמידות הקלף, אך ח"ו אינו מתכוון לזלזל בו, היש בזיון גדול מזה? האם כוונותיו מפחיתות מהבזיון שבמעשיו? ודאי שלא! אם אדם מנשק את הצלב רק כדי למצוא חן בעיני האפפיור, האם מעשהו לא מבזה את האלוקים, את תורתו ואת העם היהודי? בודאי שכן! כוונותיו, יהיו אשר יהיו, לא מצדיקות את מעשיו.

גלבטרון

New member
שוב אתה מראה את בורתך בנושא

גם היהודים התעללו בעמים אחרים ולמעשה יש אפילו מצוות להתעלל בלא יהודים ואף להרוג! אז לפני שאתה שופט אחרים תסתכל על עצמך. שנית, רק בור יאמשים נוצרים של היום במעשי נוצרים של פעם (קצת מזכיר את התפיסה האנטישמית שפעם החזיקה הנצרות שהיהודים רצחו את ישו) - אז כאשר אתה עושה את זה, זה בסר אבל כאשר הם עושים את זה, זה לא בסדר? - צביעות. ממתי אדם שמבקר בכנסיה מנשק צלב?! היית בכלל פען בכנסיה?! - מה אני שואל , הרי ברור שלא היית. לכן אתה גם לא יודע מה הולך שם. ולא. אלוהים לא צריך להיות איכפת גם עם אדם מנשק את הטבעת של האפיפיור - כי מעשה כזה, מבחינת האדם המנשק, זה מעשה של נתינת כבוד. שוב, אתה מזלזל באלוהים ולמעשה לא מתייחס אליו לפי ההגדרה הדתית שהיהדות העניקה לו. אולי כדי לחסוך את כל "האי הבנות הללו" פשוט תאמר כיצד התפיסה שלך את אלוהים שונה מזו של היהדות וכך אוכל להתייחס רק לדעה הספציפית שלך על אלוהים.

arriy80

New member
זה מה ששפה נמוכה מראה....

היהודים לא התעללו בעמים אחרים והשטויות על מצוות להתעלל בלא יהודים אפילו לצחוק לא מספיקות. יש מצוות מחיית עמלק שטעמה בצידה אך אין זה נוגע לשאר העמים. רק בור יאשים ניאו-נאצים במעשי קודמיהם לפני 60 שנה. מה ההבדל? שהנוצרים יותר מתורבתים מהם? לא שואפים במוצהר להרס העם היהודי? פועלים בשיטות מתוחכמות יותר? אין הבדל מהותי. כמובן שלא הבנת את הקשר בין נישוק הצלב לבין הביקור עצמו בכנסיה. אתה בוחר לקחת את הדברים לכיוונים אחרים לגמרי. הנה, כתבת בעצמך: >אדם מנשק את הטבעת של האפיפיור ... זה מעשה של נתינת כבוד< האם אני יכבד אדם שפגע באבא שלי? האם אני יכנס לביתו ויתפעל מכשרונותיו? האם זה לא יהיה בזיון לאבי? שום כוונה נסתרת לא תחפה על המעשה עצמו גם אם אבי יהיה מודע לה.

גלבטרון

New member
נאו-נאצים הם כמו נאצים

זו אידיאולוגיה של שנאה. אדם נאצי זה אדם שחושב שהוא עליון מכולם, כל השאר נחותים מימנו ועל כן זכותו להתייחס עליהם כאל רפש, לפצוע אותם והרוג אותם. נצרות היא לא דת של שנאה. היא לא מטיפה אלימות. אלא יש נוצרים שהם אלימים. כדיוק כמו שאיסלם היא לא דת של שנאה ולא מטיפה לאלימות אבל יש מוסלמים אלימים ובדיוק כמו שיהדות היא לא דת של שנאה אבל יש יהודים שהם אלימים. הדתות היחידות שבהן חבריהם לא אלימים הם הינדואיזם ובודיהזם וגם הפלג הנוצרי של האיימיש. ואם אתה לא מבין מה הבדל בין נאצי לנוצרי לא רק שצר לי מאוד עליך אלא אתה זקוק לעזרה דחוף.

arriy80

New member
עדיין לא הבנת את הנקודה

ההשוואה בין נאצים לבין הנצרות היא לאו דווקא במעשי האלימות. אכן, הנוצרים היום לא מבצעים מעשי אלימות כלפי יהודים. אך מעשיהם (ובלי להכליל) לא פחות גרועים מהנאצים. הם שואפים לבטל את המושג "עם ישראל". מטרתם להפוך כל יהודי לנוצרי, ובמטרה זו הם משקיעים משאבים כספיים רבים, כוחות ואמצעים פסיכולוגיים בכדי להפוך כל יהודי שיפול ברשתם - לנוצרי. זו אינה אלימות. זו מהפכה שקטה. אז זה בסדר שאני אכבד את המרכזים להפצת רעיונם? זה בסדר שאני יתפעל מאומנות המוקדשת לאמונתם שהיא זו שחותרת לכלות את העם שלי? אם אתה לא מבין מה כ"כ גרוע בכיבוד הנצרות ומרכזיה, אתה הוא זה שזקוק לעזרה.

גלבטרון

New member
ראשך מלא בשטויות ושקרים על הנצרות

לא פלא שאתה אומר מה שאתה אומר. הנוצרים לא רוצים להמיר את כל היהודים לנצרות כי לפי הנבואות שלהם צריכים יהודים להתקיים כדי שישו יחזור ויום הדין יתקיים. וביום הדין יהודים ונוצרים צדיקים יזכו להגיע לHeaven. הנצרות כן מאמינה שישו הוא המשיח ושאם אדם רוצה להיגאל הוא צריך להאמין בו. הדבר זהה גם ביהדות, רק שביהדות היו כבר מס' משיחים שכל אחד מהם לא נתפס נכון מבחינתם היום. ואתה עדיין לא מבין את ההבדל בין נאצים לנצרות, שזה הבדל של שמים וארץ, שחור ולבן. מוחך מורעל מתעמולה של אנשים איווילים ורשעים שליבם מלא בשנאה כלפי כל מי ששונה מהם.

למעלה