יש לי שאלה...

arriy80

New member
עיניך לוטות בערפל ולשונך נמוכה

אין פלא שאתה מטיח דברים בשפה נמוכה ותוקף בלי להבין. כמו שהדגשתי בהודעה הקודמת, אין בדברי משום הכללה לכל פלגי הנצרות, אך רבים מהם רוצים בהמרת דת היהודים ולכך מקדישים משאבים רבים. המפורסמות אינן צריכות ראיה. ואם לא הבנת את הקשר בין נאציזם ומסיון נוצרי, אז יש לך בעיה בהבנת יסוד היהדות.

גלבטרון

New member
הלשון שלי לא נמוכה אלא נכונה

כל דבריך הם המצאה מופרכת והנוזיה שאין לה שום סימוכין! לא במציאות! וגם לא בתורה! פשוט אמונה תפלה גזענית שמקורה בבורות - דבר שיכול היה להיפתר אילו היית לומד ובודק את הנושא לעומק.

לילית36

New member
אתה צודק וגם הוא צודק

מעשה ברב שנדרש לפסוק בין שני אנשים, שטח הראשון את טיעוניו, קימט הרב מיצחו ואמר אתה צודק, שטח השני את טיעוניו, וגם לזה אמר הרב אתה צודק, שאלה אשת הרב את הרב איך יכול להיות ששניהם צודקים, השיב הרב, גם את צודקת. קשור לא קשור בכל אופן גלבטרון, אכן ההשוואה בין הנאציזם לנצרות מקוממת,(לא מעט נוצרים היצילו יהודים, אני לא בטוחה שבסיטואציה הפוכה יהודי חרדי היה מציל נוצרי). ברם, מבחינת החרדים כשמדברים על שמד הכוונה להמרת הדת, ומבחינתם אין הבדל בין התבוללות לרצח.

יהודיים משיחיים קיימים גם היום.

ישוע היה יהודי ומת יהודי, הוא דרש קבורה יהודית ועל צלבו נכתב "מלך היהודים". הוא לא ניסה להמציא דת חדשה. כל השקרים האלה התגלגלו להם מפאת כורח הזמן. מי שעיוות את כתבי הברית החדשה, היו אלה שניסו במעט להבין אותה - מאות זרמי הנצרות המפולגים.

לילית36

New member
אקטיביות ופסיביות

ביקור בכנסיה לצורך להתרשמות הינה פעולה פסיבית, כמו ביקור במוזאון, שגם דתיים לא מדירים מהם רגליהם (וזה עונה על שאלת הצלמים). כשאתה נכנס למרכז פעילות, או מוזאון נאו-נאצי ואתה קונה, אתה תורם להמשך פעילות, זו פעולה אקטיבית. אתה יכול להתפעל גם מדבר שאתה לא מאמין או מסכים איתו, יופי לא קשור לאמונה, אני מתפעלת מהתעמולה של החאמס שעובדים על כל העולם, זאת אומרת שאני מסכימה עם דבר אחד שקשור לחאמס? מאיפה הבאת שהנצרות מבקשת להרוס את העם היהודי? האפיפיור הקודם כינה את היהודים אחינו הבוגרים. אם תכנס לביתו של מכה אביך, אתה לא מבזה את אביך, אלה את עצמך.

arriy80

New member
גם פסיביות פוגעת.

ביקור בכנסיה לצורך התרשמות דומה להתפעלות מכשרונותיו של הפוגע באבא שלי ועוד מתוך מעשיו שמוקדשים לכך! מאיפה הבאתי שהנצרות מבקשת להרוס את העם היהודי? תלמדי קצת על ארגוני המסיון בקרב היהודים. בררי כמה משאבים הם משקיעים בכדי לגרום ליהודים להמיר את דתם ולכפור באמונתם.

לילית36

New member
ושוב אתה טועה

כשאני רואה ציור יפה אני מתפעלת בלי קשר לזהות הצייר. כשאתה מבקש ממני ללמוד אנא הפנה אותי למקור, הרטוריקה המתנשאת של "לך תלמד" מבית המדרש האמוני מוכרת לי. אתה כותב שטויות ושולח אותי לברר, ביררתי ודעתי התחזקה, אתה כותב שטויות מהולות בטיפשות. אולי אם תפנה אותי למקורות שלך אשנה את דעתי.

arriy80

New member
שטויות?

שמעת פעם על כת בשם "עדי ה'" או "היהודים המשיחיים"? ועוד כתות... בררת עליהם? או שתרצי ביקורת עליהם מאנשים דוקא לא חשודים כחרדים?

לילית36

New member
שטויות!!!

מצטערת שאני עונה רק עכשיו, עניין של כוח עליון, אתה לא תבין את זה. אתה מפנה אותי לאתר הבית שלך (האוביקטיבי) על מנת להוכיח דבר מה למי שלא מאמינה בדרכך, אם לא למעלה מזה. מאחר ולא מצאתי אף לא אתר אחד או פורום של הכופרים המיסיונרים, אין לי את משנתם, שאם לא כן, אין לי ספק שהיית משתכנע, הרי זה כתוב. כשאתה מסתמך על השופט ברנזון, אני מבינה שאתה מכיר בסמכות בית המשפט, ועל כך תבורך. ברם שלא במפתיע אתה(כחרדי) זורה חול בעיני הקוראים, ובכך אתה עובר על הציווי " לא תשים מכשול בפני עיוור". דברי השופט לקוחים מפסק דין במשפט (1975!) שבו ביקש יהודי שמאמין בשוקי, לרשום אותו בתעודת הזהות כיהודי, והשופט פסק שהוא לא יהודי, לא יותר מכך! באשר ליצחק רבין זצוק"ל, אני מבינה שהוא האורים והתומים שלך, אכן יש מה ללמוד מהפטריוט הציוני רבין, בעיקר יושרה. רבין סילק מהצבא (1986!) חייל שהסיט והדיח, האם הוא הפסיק את שרותם הצבאי של כל חברי אותה כת? לא. האם הם משרתים כיום בצבא? כן. בימים אלה עומד לדין בחור חרדי שמואשם במעשים מגונים ב-29 ילדים, האם אפשר לטעון שכול החרדים סוטי מין? באשר לאלי ויזל, אז הוא אמר, אלי ויזל גדל בבית חרדי, לאחר השואה אמר שאין אלוהים, גם קביעה זו מקובלת עלייך? אני מקווה שאתה לא משתייך לחב"ד, יען כי הרב ש"ך אמר שחב"ד היא הכת הכי קרובה ליהדות. כול שהבאת לא מוכיח כלום (שלא לדבר כמה רחוק הלכת) פרט לחוסר יושר. ברם אולם לצורך הדיון אני מקבלת את כל ה"הוכחות" שלך, מה חלקם של אותם מיסיונרים העולם הנוצרי? ואתה כתבת על הנצרות בהכללה, האם נטורי קארטא המשוקצים מייצגים את העולם היהודי? או את כלל הזרמים החרדים?.

arriy80

New member
חוסר הבנה

דבריי על הנוצרים המעונינים בהמרת דת היהודים הודגשו שאינם מוכללים. כלומר, אין כוונתי לכלל הנוצרים, אך אלה שעושים זאת, הם רבים ומשקיעים משאבים אדירים לכך. העובדה הזו אינה העיקרית בדבריי, ותקיפתה לא תשנה את העיקרון והוא: כניסה לכנסיה היא ביזוי האלוקים ותורתו, ובכך גם ביזוי העם היהודי. לעצם תגובתך: >לא מצאתי אף לא אתר אחד או פורום של הכופרים המיסיונרים< אתריהם קיימים ופעילים ברשת, ומסתתרים תחת שמות מושכים. אין לי ענין בהפניה אך הם מוכרים. >כשאתה מסתמך על השופט ברנזון, אני מבינה שאתה מכיר בסמכות בית המשפט, ועל כך תבורך< תודה על הברכה. אך מדוע חשבת שלא אכיר בסמכות בית המשפט? כמו שאכיר בסמכות בית המשפט הצרפתי בהיותי בצרפת, ואכיר בסמכות בית המשפט האמריקאי בהיותי בארה"ב, כך אני מכיר בסמכות בית המשפט של מדינת ישראל בהיותי גר בה. האם אני מכיר בבית המשפט של מדינת ישראל כבית משפט יהודי (לא השופטים, אלא הפסקים) לפי דרך היהדות? ודאי שלא! המשפט הישראלי אינו המשפט היהודי. >ברם שלא במפתיע אתה(כחרדי) זורה חול בעיני הקוראים, ובכך אתה עובר על הציווי " לא תשים מכשול בפני עיוור". < אינך יודעת מי אני, גם אם את מזהה את דברי עם מגזר מסויים. זורה חול? השופט הנכבד כותב ש"יהודות משיחית" היא נוצרית. מובן, שמעשיהם - לשכנע יהודים להצטרף אליהם - הם בגדר מסיון להמרת דת הראויים לגינוי. >באשר ליצחק רבין ז"ל אני מבינה שהוא האורים והתומים שלך< הוא אינו האוריים והתומים שלי, אלא של חילונים רבים. בעצם זה שעשו ממנו "שאהיד" לאחר מותו, ומקדשים כל זכר שלו. >אלי ויזל גדל בבית חרדי< על כל דעה של חילוני שאביא, תוכלי לומר שסבא שלו היה רב. אין זה נוגע לעצם הענין. >ואתה כתבת על הנצרות בהכללה< חזרי לתחילת ההודעה.

לילית36

New member
דמגוגיה נמוכה

חשבתי להתחילה לצטט משפטים שכתבת על הנוצרים בהכללה, אבל הגעתי למסכנה שאלה דברים בטלים על אזניים ערלות. כשאתה כותב בלי הכללה,(וגם זה במקום אחד בלבד) השכל הישר, וההיגיון הבריא מבין שיש יוצאים מין הכלל. לא נכון יותר לכתוב שבנצרות ישנם זרמים שמבקשים לחסל את העם היהודי? שגם בכך אני מסופקת. דמגוגיה כבר כתבתי? במיגזר שלך אתה יכול להתפלפל גפן או גאפן, בציבור החילוני שחונך לחשיבה הדמגוגיה שלך נמוכה. האוונגליסטים, שאתה רואה בהם מיסיונרים מאמינים שהגאולה תגיע רק כשכל היהודים יחזרו לארץ ! האוונגליסטים תורמים למדינת ישראל הרבה יותר מכל החרדים גם יחד. המיגזר החרדי מכיר בסמכות בית המשפט רק כשהפסיקות לרוחו. השופט ברנזון לא כתב שהיהדות המשיחית היא נוצרית, לא רק שאתה שם מכשול בפני עיוור, אתה גם מעיד עדות שקר, נראה לי ששניינו נשב רחמנא ליצלן באותה אמבטית זפת בגהנום, שמעתי שאין שם הפרדה בין נשים לטיפשים. בהחלט יש מה ללמוד מרבין, וחבל שהמיגזר שלך לא לומד לתרום במקום לינוק את לשד המדינה שלא מכיר בה. רק מוח מעווות יגיד שהפכו את רבין לשאהיד, ואתה טוען שלנוצרים אין נשמה. במחשבה שניה אני מעדיפה את גן העדן, למרות הקרירות שנושבת משם. לעצם העניין שרתמת את רבין להוכחת המיסיונריות לא הגבת, וכך גם עם ויזל, פשוט שקרים. ואיפה יד לאחים שאמורה לחשוף ולפרסם פעילות מיסיונרית. איפה אותן משפחות שנפגעו מהמיסיונרים הנוצרים לא שומעים אותן, מאידך שומעים ורואים לא אחת בטלביזיה המשוקצת משפחות שנפגעו מהמיסיונריות החרדית. אם בתחילה כתבתי שטויות, הוספתי טיפשות, אני מוסיפה גם שקרים.

arriy80

New member
בושה

למה בושה? כי הוא הגדיר את הארגון שלך - "בני ברוך" כ"כת"? מה שנכון, נכון.

מעניין איך עושים סיפור

מכתבה מפוברקת אחת.....בעוד שהרבה יותר אנשים מחבבים את בני ברוך. תתחילו לפקוח את העיניים שלכם.

זה לא בהכרח נכון. בני ברוך הם אינם כת.

מה שבטוח נכון הוא שיד לאחים מתעללים פיזית ביהודים משיחיים אוהבי ישראל. מה מפריע לכם??? אני מכירה ממש טוב את ה"דת" שאתם הדתיים המצאתם....כזו זוועה צריך להכחיד. אתם עיוותתם את התורה הניצחית והפכתם את הדת היהודית לסמרטוט עלי אדמות. זאת יגידו ואמרו הרבה מקובלים. ניתן להתחיל ולקרוא.

arriy80

New member
את מוזמנת להציג את צפונות ליבך

הסנגוריה על היהודים המשיחיים נראית ממש אהדה להם. נראה שהדרך שלהם קורצת לך. את מכירה ממש טוב את ה"דת" שלדעתך המציאו? ואיזה מקובלים לדעתך אומרים זאת? ד"ר ליטטמן? או אולי היהודים המשיחיים? מענין איזה דת הם מציגים...

לאט לאט...

קודם כל, אני הייתי דתייה עד גיל 12 ולמדתי בבית ספר דתי 12 שנה. היותך אדם דתי לא מתקן את נשמתך, ובטח ובטח לא הופך אותך להיות אדם טוב יותר ומאין אני יודעת? אני חושבת שזה ידוע לכולם שדת כפי שהיא מוצגת כיום, איננה יותר מאמונה מפלה, והאמת שזה חבל, כי ליהדות פני אור ניצחיים ולא כפי שמציגים אותה כעליונות על פני הגויים. דבר שני, אני התנסיתי במספיק דברים מצד העולם הדתי ועדיף שלא אציין אותם. (האמת שאני גם לא מעוניינת) הבטחתי ציטוטים ממקובלים נכון? נו, בבקשה... "אוי להם לבריות מעלבונה של תורה. כי בלי ספק בהיותם עוסקים בפשטיה ובסיפוריה לבדם, היא לובשת בגדי אלמנותה, ושק הושת כסותה, וכל האומות יאמרו לישראל, מה דודך מדוד, מה תורתכם מתורתינו, הלא גם תורתכם סיפורים בהבלי העולם, אין עלבון תורה גדול מזה. ולכן אוי להם לבריות מעלבונה של תורה. ואינם עוסקים בחכמת הקבלה, שהיא נותנת כבוד לתורה, כי הם מאריכים הגלות, וכל הרעות המתרגשות לבא בעולם... ומה יעשו הפתאים היתושים אשר בזמנינו זה, בהיותם חכמים שמחים בחלקם וששים בעבודתם... ואינם יודעים כי מיראתם ליכנס בה הם נמנעים מלהתעסק בה כנזכר, וע"כ גבעות אלו נתקלקלו, וליבם שורש פורה ראש ולענה, ועלתה בהם חלודת טיט ורפש, לכפור בחכמת האמת, ואומרים שאין בתורה אלא פשטיה ולבושיה בלבד... ואין ספק כי לא יהיה להם חלק בעוה"ב... ועליהם נאמר, הנה עבדי יאכלו ואתם תרעבו." ---->הרב חיים ויטאל, כתבי האר"י, עץ חיים ח"א, הקדמת מוהרח"ו זיע"א, יא' - יב' "ומכאן תבין את היבשות והחשכות שמצאנו בדורנו זה, שלא נשמע כמוהן בכל הדורות שקדמו לנו, שהוא משום שאפילו עובדי ה' שמטו ידיהם מהעסק בסודות התורה." ---->הרב יהודה אשלג, הקדמה לספר הזהר, אות נז', עמוד 57 "אוי להם לאותם אנשים הגורמים, שרוחו של משיח יסתלק וילך לו מן העולם, ולא יוכל לשוב לעולם, שהמה, הם העושים את התורה ליבשה, כלומר, בלי משהו לחלוחית של שכל ודעת, כי מצטמצמים רק בחלק המעשי של התורה. ואינם רוצים להשתדל להבין בחכמת הקבלה, לידע ולהשכיל בסודות התורה וטעמי מצוה. אוי להם, שהם גורמים במעשיהם הללו, שיהיו עניות וחרב וחמס וביזה והריגות והשמדות בעולם." ---->הרב יהודה אשלג, קבלה למתחיל, הקדמה לספר הזהר, אות ע' עמוד 62 "וחז"ל אמרו, שהתורה הקדושה מקוננת לפני הקב"ה: "עשאוני בניך שיר בבתי משקאות". והמה אפילו דמות שיר אינם עושים מהתורה, רק דיבורים מבהילים לכל שומע וכדי בזיון וקצף. ועוד מבקשים שכר כפנחס באמרם, שבאמונה שלימה המה עושים. ועליהם הכתוב אומר: "יען נגש העם הזה בפיו ובשפתיו כבדוני ולבו רחק הימני" שזוהי סבת החורבן דבית ראשון. ועדיין השטן מרקד ביננו דוקא בעקבתא דמשיחא, שהוא זמן תכלה דרזין דאורייתא. וקנאת ה' צבאות באה כאש בעצמי לא תכבה. אשר מסבתה נתהותה בקרבי התעוררות לגלות את השמלה בשיעור כזה, אשר ידעו שיש חכמה בישראל." ---->הרב יהודה אשלג, קבלה למתחיל, הקדמה לספר פי חכם, עמוד 271 "נזר התורה היא חכמת הקבלה אשר רוב העולם פורשים ממנה באמרם במה שהורשית התבונן ואין לך עסק בנסתרות אתה שלח נא ידך ואחוז בזה אם אתה מסוגל לתורה הזאת ומנה לא תזוע כי מי שלא טעם טעם חכמה זו לא ראה מאורות מימיו והולך בחושך ואוי להם לבריות מעלבונה של התורה הזאת... ולבאר גודל העון של אותן האנשים הגורמים מניעה לאותם הרוצים ללמוד חכמת הקבלה בסברות טענותיהן המזוייפים... והמכשלה הזאת איננה תחת יד ההמון בלבד אך יד הסגנים והחכמים מתחכמים בדעתם במרד ובמעל הזאת ולא זו בלבד שמואסים בידיעת האלהו"ת אלא אף זו התחילו לבזות ולגנות החכמה הזו בחושך ילכו ובחושך שמם יכוסה על שפערו פיהם ואמרו ידנו רמה בנגלה מה לנו לחכמה הזאת די לנו בפשוטי התורה ." ---->ר' פנחס אליהו בן מאיר, ספר הברית, חלק ב' מאמר יב' פרק ה' "על אותם חסידים שיש בהם הרבה רעשנות אך לא עמקות ורגש, היה אומר שהם ארובות בלי בתים: מעלי עשן ללא אש". ---->הרבי מנחם מנדל מקוצק, אין שלם מלב שבור עמ' 38

arriy80

New member
תשובה

זה שהיית דתיה עד גיל 12 ושלמדת במוסד דתי, לא הופך אותך לנציגת היהדות בכללה. מקסימום לנציגה של עצמך על חייך. אף אחד לא קבע שהאדם הדתי מתקן את נשמתו באופן אוטומטי. האדם הדתי מבין שעליו לפעול על מנת לתקן את נשמתו, והוא לפחות מכיר את הדרך לכך. גם אם ידע את כל התורה כולל את החלקים הנסתרים שלה, הוא לא יוכל לתקן את נשמתו ולהשיג את שלמתו, אלא רק ע"י ביצוע ההוראות של התורה בדיוק. על עובדה זו לא תמצאי ולו מקובל אחד (!) שיחלוק עליה! הציטוטים של המקובלים לא סותרים את האמור לעיל, ואינם קשורים לטענתך. את כתבת: >אני מכירה ממש טוב את ה"דת" שאתם הדתיים המצאתם....כזו זוועה צריך להכחיד. אתם עיוותתם את התורה הניצחית והפכתם את הדת היהודית לסמרטוט עלי אדמות.< רק תזכירי לי בבקשה, מי היה בעל ה"סולם" ומי היה בנו? באיזה דרך חיים הם הלכו? לא באותה "דת" שאת מנסה לבוז לה? הם גם רק דיברו ודיברו אך לעולם המעשה לא הגיעו? מה הם היו אומרים - למשל - על כניסה לכנסיה נוצרית? ולגבי לימוד עניני הקבלה, שוב אפנה אותך לדברי האר"י המופיעים בהקדמה השניה לספר "שומר אמונים" הקדמון. אף מקובל אמיתי לא התכוון על לימוד המוני של חכמת הקבלה כפי שהחוגים המוכרים לך עושים. אף מקובל אמיתי לא היה תומך בלימוד חכמת הקבלה לפני הכנה מתאימה. אם הבאת את דברי מהרח"ו, אני מקווה שעיינת בכל דבריו. הנה חלק מהם: " ואמנם אל יאמר אדם אלכה לי ואעסוק בחכמת הקבלה מקודם שיעסוק בתורה במשנה ובתלמוד כי כבר אמרו רבינו ז"ל אל יכנס אדם לפרדס אא"כ מלא כריסו בבשר ויין והרי זה דומה לנשמה בלתי גוף שאין לה שכר ומעשה וחשבון עד היותה מתקשרת בתוך הגוף בהיותו שלם מתוקן במצות התורה בתרי"ג מצות "

למעלה