יש לי שאלה...

• פותח הנושא mgre
  • פורסם בתאריך

mgre

New member
יש לי שאלה...

אם החמאס יוצא בהצהרות ואומר שהוא לא יניח את הנשק עד שכל פלסטין תשוחרר...למה אנחנו צריכים להאמין להבטחות של הפת"ח ושל השמאל שמתי שנחזור לגבולות 67' ונסכים לזכות השיבה יהיה שלום? שאלתי את חיים אורון ועוד איזה מישהו שהיה בפת"ח שהתארחו בוואלה לייב ושניהם התחמקו לי מהשאלה...אני מקווה שיענו לי פה...

THE WIZARD 55

New member
לא יהיה שלום עד שלא יכבשו את כל ישראל

ומאחר שלא ניתן להקים 2 מדינות ללא הסכמתם...אזי.... הזיות נעימות לכולם..

זה מה שאומר החמאס כל הזמן

אך בינם ובין עצמם הם יודעים שזה רק דיבורים, אם הייתי ישראל החזקה, הייתי מכיר בחמאס למרות שהוא לא מכיר בי ומזמין אותו למשא ומתן, אולי דברים ישתנו ויכירו בעובדה שיש כאן עוד עם וכי הדרך היחידה לשחרור פלשתין היא השמדת העם הזה שגם אם ישמידו אותו לא ישכח לקחת אותו עוד כמה עמים במזרח התיכון.

mgre

New member
אבל כשמאות אלפי פלסטינים בוחרים חמאס

זה אומר משהו..אתה לא חושב?

mgre

New member
מעניינת אותי התשובה של מרים טוקאן

אני יקבל תשובה ממך בקרוב?

mgre

New member
אני אמרתי שאת חייבת לי משהו?

לא...ביקשתי שתעני על השאלה..מה עשיתי רע תגידי לי?

חמאס סותר את עצמו בערך כל חודשיים

לפני שנה שנה וחצי חמאס תמך ביוזמה הערבית שכללה שלום עם ישראל בדיוק לפי התנאים שכתבת בהודעתך, אחר כך הוא הודיע את ההצהרות הלוחמניות, אח"כ תמך בתהדייה ארוכת טווח, אח"כ כשאולמרט נכנס בו הודיע שלא מוכנים לדבר על רגיעה כשהאויב תוקף, לאחרונה עוד פעם חזרה הצעת הרגיעה, ובימים האחרונים משעל התראיין לעיתון אלאיים ושוב אמר שהעמדה הפלסטינית צריכה להיות תמיכה במדינה פלסטינית בקווי 67 וכיבוד זכות השיבה. בקיצור, בחמאס עצמו אפשר למצוא רעיונות סותרים. אם מישהו בממשלת ישראל היה רוצה באמת לדעת אם יש עם מי לדבר על הסדר קבע על בסיס התנאים שהזכרת למעלה, כבר מזמן היו יושבים לדבר עם חמאס ולראות אם יש בסיס להתקדמות, אבל את המחיר הזה שהזכרת אף ממשלה ישראלית בינתיים לא היתה מוכנה לשלם, והסיכוי שממשלה עתידית תסכים הוא קלוש, ככה שאין טעם לשאלה שלך האם יש טעם להאמין לשמאל ולפת"ח, כי הבעיה היא לא שאתה (ומרבית הישראלים) לא בטוחים אם להאמין, אלא שאתםקודם כל בכלל לא מקבלים את המחיר הנדרש, עוד הרבה לפני שמדברים על אמינות הסוחר..

mgre

New member
את האמת

אני התרככתי בזמן האחרון חחח אני כבר נראה לי מסכים למדינה פלסטינית... בירדן
סתם
אני בעד פינוי פיצוי לתושבים הפלסטינים ביהודה ושומרון ולערביי ישראל...אומנם זה לא יקרה אבל זו הדעה שלי

אושרי 7

New member
אין שום סתירה

הרצון למחיקת ישראל מהמפה הוא אחד הדברים היחידים שמאחדים את רוב הערבים בעולם, לעיתים הם חכמים מספיק ע"מ להסתיר את הרצון הזה מאחורי מכבסות מילים טיפשיות כמו היוזמה לחיסול ישראל שנקראת גם "היוזמה הסעודית", לעיתים הם פועלים בטיפשות ומצהירים על הרצון שלהם בפומבי, אבל הרצון שם והוא תמיד ישאר. אין שום סתירה בין "לא ננניח את נשקינו עד שכל פלסטין תשוחרר" לבין "אנחנו בעד יוזמת השלום הסעודית" אין שום הבדל בין שני המשפטים, חוץ מהבדל אחד: המשפט השני חכם יותר. זו הסיבה שאני מעדיף את החמאס על פני הפת"ח. לשניהם יש אותו רצון בדיוק, אבל אני מעדיף אויב טיפש על פני אויב חכם בכל יום מימות השבוע.

אושרי 7

New member
ולא, אנחנו לא מקבלים את המחיר הנדרש.

המחיר הוא שיבת הפליטים, פתרון לא מקובל. מצידי אפשר להמשיך להלחם לנצח, אני לא מאמין בשלום או בדו קיום עם ערבים.

אני מאמין בהפרדה והפסקת השליטה על הפלשתינים

באופן חד צדדי, אנחנו כאן, הם שם, לא קווי 67' (חילפי שטחים אחד לאחד כולל וואדי ערה והמשולש), לא ריבונות פלשתינית על הר הבית (שיקחו את השכונות הערביות של מזרח י-ם), לא ל""זכות"" השיבה, זכות שבכלל לא קיימת. אחר כך, שיחליטו לבד מה הם עושים עם המצב החדש, יטפלו בעצמם? ישגשגו ויפרחו, ימשיכו "להלחם על הזכויות" ומה שיש להם - גם הוא לא יהיה, אנחנו נשתלט עליו, נכבוש אותו והזה לא יהיה יחד איתם, גם הם לא יהיו בו יותר. שיבחרו: שגשוג או חורבן, חיים או "צדק".

mike00

New member
בוא נצא מתוך הנחה שקיבלנו את המחיר....

על מה אפשר לבסס את "האמון" שניתן? הרי כל הבטחה שקיבלנו הופרה בגסות ובאלימות....

מוחמד5

New member
לא להאמין לאף אחד

כל אחד דואג לעצמו ולאינטרסים הצרים שלו. חלקו של חמאס באי הגעה לשלום לא קטן מחלקה של ישראל ולא גדול מחלקו של פת"ח.

אני לא מסכימה איתך החמאס הכי פחות אשם

הוא באמת אשם אבל פחות מכולם. חמאס הוא הממשלה הנבחרת וגם היום הסקרים מראים שאם היו בחירות הוא היה מנצח ובגלל זה ממשלת פיאד לא חוקית ואי ההכרה של ישראל בממשלת חמאס גם היא צבועה כי היא והאמריקנים דרשו דמוקרטיה. ישראל אשמה כי היא הכובשת ופתח אשם כי הוא משת"פ וגנב וחמאס הכי פחות אשם כי אילצו אותו לפגוע בפתח כדי לנקות את הזוהמה הישראלית אמריקנית שהשתלטה על עזה

הזוהמה הישראלית-אמריקנית......?

טוב, שיהיה להם בהצלחה עם ה"שיחרור" וה"נקיון"..... בינתיים נראה לי שהם באמת דואגים לנקות את עזה - מכל חיבור לציויליזציה המודרנית.

למעלה