יש לי שאלה...

• פותח הנושא mgre
  • פורסם בתאריך
תירוצים, תירוצים, תירוצים, תירוצים, תירוצים..

את מי זה מעניין שלחמאס יש הרבה תמיכה והוא נבחר דמוקרטית? זה שארה"ב וישראל בעד דמוקרטיה ברשות זה בכלל לא אומר שהם יקבלו ויעבדו עם כל מי שהעם הפלשתיני יבחר... ישראל אשמה בדבר אחד, שהיא לא מוחקת מעל פני האדמה את כל פעילי החמאס/ג'יהאד איסלמי/וועדות ההתנגדות/גדודי אל אקצה וכו' ושולחת אותם לעולם שכולו בתולות.

../images/Emo6.gif תגיד,במה אתה שונה מתומכי חמאס בעולם הערבי

שאומרים אותו הדבר ובאותה התלהבות לגבי ישראל? לדעתי ישראל לא מדברת עם נציגי חמאס בגלל לחץ של גורם שלישי (ואולי גם רביעי - מצריים). אף אחד לא מכריח אותך לחתום איתם על כל הסכם ולהסכים לדרישות שלהם, אבל לא להכיר בהם? זו יהירות. גם שלנו וגם שלהם, שלא מוכנים להכיר בישראל.

mike00

New member
אבל הם בעצמם לא מוכנים לדבר עם ישראל....

לא רק שהם לא מוכנים לדבר עם ישראל אלא בתיווך של גורם שלישי,הם גם לא מכירים בישראל וקוראים לחיסולה.. למה שאני אשקול אפילו לדבר עם ארגון כזה??

כי מה אתה מפסיד מזה?

אם תסכים לדבר איתו , יהיה הוא היהיר והאגרסיב ברגע שיסרבי. מה רע? ואם הוא יסכים פתאום לדבר, מה רע אז?

למשל על תנאים להפסקת אש זמנית

בכל אופן, תן לי סיבה אחת מדוע ישראל צריכה להעדיף את פת"ח על פני חמאס, עד כדי כך שהיא לא תהיה מוכנה לדבר בכלל עם חמאס... אני בטוח שישראל "עשתה פה טובה" לאיזשהו גורם שלישי, שמעדיף שלטון של פת"ח.

respecta1

New member
פחח... באתי להגיב לך

כשמדברים, אין בעיה שמדברים... למה לא מדברים על שליט ומין הסתם דחפו עוד נושאים.. למה להעדיף את הפת"ח? הפת"ח יותר מתון (כמובן כמו שאיינשטין אמר הכל יחסי) ומוכן בכלל לדבר על שלום אבל לדבר על הפסקת אש עם החמאס, זה בדיחה, ומי שאומר את זה זה גורם להתחיל לפקפק בכוונות ליבו- או שפשוט הוא לא מבין את המצב בגרוש לתת לחמאס הפסקת אש שזה אמור להיות החלום הרטוב שלו, חוץ מלהביא טילים על אשדוד, לא יעזור בכלום לישראל, אין דבר אחד שהפסקת אש עם החמאס עוזרת לישראל, לעוטף עזה זה יתן מספיק זמן לקחת נשימה גדולה ואז לחטוף יחד עם אשדוד גראדים קאסמים ופראג'ים על הראש.

לא מדוייק - ברגע שיש הסכם, יש מחוייבות

פת"ח היה מושחת מאין כמוהו, ולמעשה הונה גם אותנו וגם את האזרחים הפלסטינים. כולם הרגישו נבגדים בגללו. ואל תשכח שגם פת"ח הוציאו פיגועי טרור בסיטונות, ותוך כדי כך ישבו עם ישראל לדיונים על "הפסקת אש". במה בדיוק פת"ח יותר מתון? נו, אז הם חילונים יותר, כאילו. מה זה נוגע לנו? העזתים רוצים מדינת הלכה - שיקבלו אותה. זו ממש לא הבעייה שלנו. פת"ח ידעו היטב שכל הסיפור של "פינוי" התנחלויות, כלומר טיהור אתני של יהודים, לא באמת יביא לסיום הסכסוך. מה שדבר כזה היה ללא ספק מביא, זה עוד כוח ויוקרה לפת"ח, רק מפני שהצליחו לכופף את ישראל. אבל ראית מה קרה לחיזבאללה, שהשיג את מטרתו המוצהרת וכופף את ישראל. ברגע שמתחו את הגבול קצת יותר מדי - קיבלו גשם של טילים על הראש, תוך שישראל קיבלה גיבוי עולמי להמטיר עליהם טילים. זה מה שהיה קורה גם לחמאס ברגע שהיה נכנס להסכם הפסקת אש עם ישראל. ברור שהם היו יכולים להבריח יותר טילים - אבל היו צריכים לשקול היטב את השימוש בהם. זה אינטרס עליון של ישראל, להכניס את החבר'ה שבצד השני לתובנה, שהם צריכים לקבל את האחריות על עצמם. ויחד עם אחריות, מגיעים הכוח והסמכות לנהל את כל ענייניהם בעצמם. אז מי לא מבין את המצב בגרוש?

mike00

New member
אני מעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא ולא

לתת לחיזבאללה,חמאס או כל אירגון טרור אחר מסביב לישראל להצטייד בכמות טילים שיכולה למחוק אותנו מעל פני כדור הארץ.. מה יהיה אם יום אחד הם יחליטו שלא מעניין אותם מהעולם?? אני צריך לסמוך על זה שהם משחקים לפי הכללים המוכרים?? אני אישית כבר יודע שלא....אין שום היגיון בפעולות שלהם,אני לא מעוניין לבדוק את המילה שלהם...לא בתחום הזה לפחות..

אם הם יחליטו שלא מעניין אותם אף אחד...

מן הסתם, יהיה לזה מחיר. גם הם למדו מתקדים חיזבאללה, שלא תמיד אפשר לצפות מראש מה המחיר שישראל תחליט לגבות. אתה מאמין להצגה הזו, כאילו אין היגיון בפעולות שלהם? הלוואי שזה היה נכון. אם זה היה כך, הם לא היו שורדים יותר משתי דקות במזרח התיכון הפרוע.. אין ספק שיש היגיון, אלא שמי שלא מכיר את התמונה השלמה מהצד שלהם, לא יבין אותו. אתה צודק, קיים קושי להעביר את השליטה למישהו אחר שאתה לא סומך עליו. זו בדיוק הדילמה של הורים שצריכים לאפשר לילד שלהם לנהוג לבד ברכב שלהם, כשהם לא בטוחים עד כמה הוא מסוגל לנהוג באחריות. אם יעשו זאת, הם מסתכנים שייפגע בתאונה או יפגע באחרים. אם ימנעו ממנו בכל מחיר לנהוג, הם מנציחים מצב של תלות, שיוצרת מרירות אינסופית, שמנציחה Backwardness. באופן די דומה לפלסטינים, ילד כזה יאשים אח"כ את ההורים שלו בכל תחלואיו העתידיים..................... במה בוחרים רוב ההורים?......... (ולרובם זה משתלם בסופו של דבר).

respecta1

New member
מה קשור הסכם?

בשום הסכם לא יהיה כתוב לא להתחמש ההפך בשם של זה הודנא מוטמן הכוונה להתחמש. הפת"ח שוב הכל יחסי וכרגע, כרגע לא הם אלו שיורים טילים על גני ילדים.

mike00

New member
למה לעשות הפסקת אש זמנית??

מה יהיה אחרי שהזמן יגמר?? האם אתה מוכן לקבל אוייב חזק יותר במחיר של רגיעה זמנית?? למה פת"ח?? מכיוון שהפת"ח טוען שהוא מוכן לקבל את קיומה של ישראל לצידה של מדינה פלסטינית... ייושם בפועל או לא רק הזמן יאמר,לפחות יש בסיס למשא ומתן והוא הכרה אחד בקיומו של השני...

למה? כדי שהיהירים ילמדו לקבל על עצמם אחריות

קולקטיבית. כל עוד אין על כתפיהם אחריות כזו, הם ימשיכו לצרוח מבלי לשקול מילים ומעשים. המצב שבו הם יכולים לירות על ישראל ו/או להוציא פיגועי טרור כל הזמן מבלי לקחת אחריות, זהו החלום הרטוב שלהם. ומי עשו את זה? פת"ח, בשיא החוצפה, כשהיו בשלטון. דווקא הם, שנראה היה שמהמרים על המערב ועל ארה"ב, התנהגו לבסוף גרוע מהחיזבאללה שזה האירגון הכי אנטי-ארה"ב שיש. דווקא חמאס, עם כל האג'נדה הפנאטית שלהם, עושים רושם שהם מכבדים הסכמים, ולא משקרים.. אולי זה באמת עדיף?

mike00

New member
אבל הם אומרים בפה מלא שכל רגיעה היא לצורך

התחמשות וחזרה לסיבוב נוסף.... למה לישראל לתת לחמאס את הפריבילגיה הזאת?

כי אחרת מתקבע קיבעון קוגניטיבי בצד השני

והתוצאה היא מעגל של Backwardness נצחי, שקשה מאד לצאת ממנו מבלי לכופף את ישראל או לפחות לערב אותה בכל דבר. מה שישראל לא תעשה, כל עוד היא מונעת בשיניים מהצד השני לנהל את ענייניו, היא תיתפס ובצדק כמי שמונעת כל התקדמות. אבל גרוע בהרבה מכך - היא תיתפס כאחראית הבלעדית לכל מה שקורה אצלנו ואצלם, ואין שום חשיבות מי באמת אחראי. ישראל תמיד תימצא אחראית, ואשמה. וצריך להבין - אין סיכוי להחזיק לאורך זמן בשום הסדר כלשהו, כל עוד הצד השני לא יסכים לו. וכדי שיסכים - הוא צריך לעבור תהליך. והתהליך הזה ארוך ומורכב, ודורש המון חשבון נפש. בצד השני צריכים להרגיש שמיצו את כל האפשרויות, ולהגיע לאיזשהו קונצנזוס. כל עוד ישראל מאפשרת להם להישאר "הילדים בגנון" שאין להם אחריות קולקטיבית על כלום (עד שזה מגיע לעונשים), כולם יסבלו מזה. זכור את תקדים החיזבאללה. האם לא היה חכם יותר לצאת מלבנון עוד קודם? שיתחמשו - דווקא לטילים הכבדים יש לנו פתרון טוב יותר. ואין, אין כמו מאזן הרתעה בין גוף אחראי אחד למשנהו. זה דווקא החלום הרטוב שלנו.

מה הטעם בהפסקת אש זמנית? לתת זמן לחמאס להתחמש

ולהתחזק? הרי זו הסיבה היחידה שהחמאס רוצה "הפסקת אש", כי הוא, הוא צריך אותה! "תנאים"?!, ממי? מהחמאס? למה מיהו בכלל?!, למה שישראל תיתן את המילה שלה לאירגון טרור עלוב שכל תחילותו היא להשמיד אותו? הפסקת האש היחידה היא הפסקה שישראל בה תפסיק את האש בעצמה וזה על ידי השמדת אירגוני הטרור בעזה ובגדה, אבל קודם בעזה.

מה שיש לישראל עם הפת"ח זה משחק פוליטי פיקטיבי

לא יותר. ישראל מדברת איתו כי הוא לכאורה מתון יותר, לחיץ יותר, הוא חלק מהמשחק הפוליטי שמעורבים בו גורמים בינלאומיים שבעצם כובלים אותו, הוא כבול למבנה המערכת, הוא כבול לדינמיקה שהוא בתוכו, הוא כבול לכללי המשחק, נכון, הוא עדיין לא פרטנר אמיתי ואין שום סיכוי להגיע איתו לשום מקום אבל הוא מתאים "להצגת השלום" שכולנו שותפים בה למרות שכולנו יודעים שזה בולשיט וזה כולל את אירופה וארה"ב.

על מה לדבר?!, סתם כדי לדבר? כדי

להוכיח פרנציפ דבילי? עם הנייה לא צריך לדבר את הנייה צריך להדביר, לחסל וכמה שיותר מוקדם, הוא וכל הממשלה שלו, המפקדים, המחבלים, האימאמים שלו..את כולם להוריד, לנקות את העולם ותרום לאיכות הסביבה.

וכל זה כי הוא מדבר באותה לשון כלפינו? ../images/Emo6.gif

וברצינות, אני לא מבין מהיכן הכעס הזה......... לי היו כעסים כאלה רק כשבכל יום התפוצצו כאן מתאבדים, וערוצי ההסתה של הפת"ח לא הזכירו את סבלם של האזרחים כאן, אותם אזרחים שהצביעו בעד רבין שהביא אותם, והתייחסו לתגובות של צה"ל כאילו הן יוזמה התקפית
וכל זה עוד בשם הדת, כשתנועת פת"ח היתה אמורה להיות חילונית. אני לא יודע עד כמה חמאס יכול להיות גרוע יותר. ולהזכירך, עם פת"ח דיברנו גם תחת אש.

מה שאני חושב על אירגוני הטרור לא משתנה לפי

מזג האוויר, הוא לא עולה ויורד והוא לא בא מתוך כעס אלא מתוך רצון למדיניות. בכל הקשור לאירגוני טרור אני מיליטנט גמור ומוחלט, גם אם לא מתפוצצים כל יום מתאבדים. ואין כאן מרכיב נקמה אלא ראיה של מדינית ומבחינתי ישראל צריכה לדפוק טיל/כדור בראש בכל מי שקשור לאירגוני הטרור, החל מהנער שמבריח נשק עבור כמה שקלים ועד ההנהגה הפוליטית והדתית וכל מה שבינהם ולא להפסיק את שהיא מורידה את כולם וזה תוך התעלמות מוחלטת מקריאות להפסיק, הפסקות אש, כניעה, תמונות קשות...מבחינתי הטרור יפסיק רק אם לא יהיה מי שיעשה טרור. זו לא החלטה מודעת של הצד השני, אני לא רוצה שהחמאס יוכל להפסיק באמצעות החלטה, אני רוצה שיפסיק כי הוא לא יהיה ואז הוא לא יהיה בעמדה להחליט אם הוא רוצה להפסיק או לא.

למעלה