יש לי שאלה

jokeron

New member
יש לי שאלה

אני מתחיל ב18 לחודש קורס ברמנים בבית ספר לברמנים אחד הגדולים בארץ (שכחתי את שמו) ואני ילמד בסניף בב"ש... קורס של ימי שישי שיבצו אותי. והם אמרו שהם חותמים עם התלמידים על חוזה עבודה ישר איך שהם מסיימים את הקורס, אז עבודה מובטחת. עד כמה זה נכון? והמחיר 2,500, זה המחירים? או שיש יותר זול? ורציתי בעקרון לדעת לפני שאני מתחיל עד כמה זה שווה? אם באמת יהיה לי ביקוש בברים ובמועדונים טובים? (כמו שהם מורחים אותי בטלפון) ואיזה משכורות בערך מקבל ברמן? תודה מראש

Ronnie O

New member
היי חבר,

אולי תסתכל פה קצת בפורום ותקבל תשובות. כל הזמן שואלים את השאלות שאתה שואל...

jokeron

New member
וגם רציתי לדעת בקשר לעבודה

אני גר במקום שאין בו תרבות לילה... אין ברים ואין מועדונים וכל מה שקשור לזה. אז בשביל לעבוד ברמן אני יהיה חייב לנסוע לעיר אחרת, וזה נראה לי לא כזה משתלם. ואין מקומות שישלמו לי נסיעות נכון? ואני יכול למצוא משרות רק לסופי שבוע?

obbb

New member
תשובות

קודם כל אני סיימתי קורס לפני 3 חודשים ואני עכשיו עובד במקום עבודה הראשון שלי. לגבי העבודה המובטחת - חצי אמת. אף אחד לא יכול להבטיח לך שיעסיקו אותך, יכולים להבטיח להפנות אותך למקומות עבודה שצריכים עובדים. קח בחשבון שהמקומות עבודה הראשונים הם לא הכי זוהרים ונוצצים ורווחיים כמו שאתה שומע על ברמנים. לגבי משכורת - מאוד משתנה. במשרה ראשונה אתה יכול ליפול על בית קפה ולקבל 20-25 לשעה, ואתה יכול איכשהו ישר ליפול על מקום שרץ חזק והיה חייב עובדים. אני מקבל בממוצע גס - 40 ש"ח לשעה. וזה הרבה יחסית למקום עבודה ראשון. אבל אצלי המינוסים שאני צריך למלצר מדי פעם, הפתיחה והסגירה של המקום כוללים נקיון בעיקר מחוץ לבר, ועוד כל מיני. בקיצור בשביל המקומות הטובים באמת צריך להיות טוב באמת, וצריך נסיון. אז מה שהם אומרים זה בהחלט נכון, אבל לא ישר על ההתחלה.

Symbolic

New member
בשביל המקומות הטובים צריך להיות טוב באמת

או להיות עם קשרים או להיות כוסית או לדעת לחרטט ולערבב את כל העולם אפילו שאתה ברמן גרוע

Symbolic

New member
ממש לא ממורמר

ברוך השם יש לי עבודה נהדרת בתחום שאני אוהב. את לא יכולה להכחיש שלפעמים ככה זה עובד ברור שיש ברמנים מעולים שגם מצליחים, מן הסתם, לא כל מי שעובד במקום טוב הוא גרוע, אבל הרבה ברמנים במקומות הטובים שעושים כסף הם באמת כלום. ראה ערך דאנסברים בת"א, שמציגים צוות של 12 דוגמניות שלא יודעות למזוג VRB, ואחמ"ש/מנהל בר אחד תותח על שמתקן הכל. וסוגיית המראה, והקומבינות. הולך חזק.

Ronnie O

New member
חחח ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אתה מתנשא. לא זכור לי שמישהו אי פעם אמר לי שהוא רוצה לשתות VRB או השתמש בקודים או ראשי תבות למשקה שלו.. (כמובן שאף אחד לא יבוא אליי ויבקש justerini and brooks, כן?)... "הרבה ברמנים במקומות הטובים שעושים כסף הם באמת כלום". באמת? איך אתה יודע? ולמה? ואיך אתה קובע "מקומות טובים"? לא תמיד מקום שעושה הרבה כסף עושה אותו בגלל איכות הברמנים שלו, לכן הוא לא צריך ברמנים מאוד איכותיים. אלא סבירים למקום העבודה. ואם כן ה"היילייט" של המקום הוא הבר- אני לא חושבת שיש ברמנים לא טובים בבר שעיקרו הוא הבר. זה נשמע לי קצת לא הגיוני. ואגב- דנסברים בת"א שמציגים צוות של 12 דוגמניות? זו בדיוק הדוגמא לבר שעיקרו הוא בפירוש לא הבר. וגם-אני בספק אם הן לא יודעות למזוג... "VRB"... (בינינו, מזיגת וודקה רדבול היא לא בדיוק הדבר הכי קשה לביצוע, כן?) קומבינות, הולכות חזק? כן. אבל זה לא דבר רע להשתמש בקשרים. ובקשר למראה- שמע, אתה עובד עם אנשים, ואמור להיות להם נעים להסתכל עליך. גם אם אתה לא יפה- לפחות תהיה מטופח. זה עוזר בכל מקום שאתה עובד בו עבודה פרונטלית בשירות לקוחות.

Symbolic

New member
את יכולה לחפור עד מחר

אבל את יודעת בדיוק על מה אני מדבר. ואם לא, פשוט אין לך מספיק ניסיון בתחום, סורי. לגבי ה-VRB, זה "קוד" (אם אפשר לקרוא לזה "קוד") לוודקה רדבול, שהאמת ראיתי בכמה וכמה מקומות שעבדתי, סתם יותר קל לכתוב את זה על הבון (במקרה שמשתמשים בוודקת הבית כמובן), ואני בטוח גם ש-90 אחוז מהפורום יודע מה זה, חבל שאת רואה את זה בתור התנשאות. ההערה "לא יודעות למזוג VRB" היא כאילו צינית.. את מכירה את זה? שמגזימים טיפה כדי להמחיש נקודה? בואי אני אתן לך עוד דוגמאות כדי שלא תתבלבלי : - "אני רעב מת" - אני לא באמת גוסס, אלא רעב מאוד. המילה "מת" באה להעצים את המשפט בצורה צינית - "לתת פס השחקן הזה לא יודע!" - כשמישהו מתעצבן עם שחקן כדורגל והוא אומר את זה, הוא לא באמת חושב שהוא לא יודע לתת פס, הרי הוא כדורגלן מקצועני וילד בן 5 יודע לתת פס. הוא פשוט מעצים את הרעיון. קומפרנדה?

Ronnie O

New member
מה?!!?! וואלה?!?!?!

יש לי אישור מהוד מלכותו לחשוב שהוא מתנשא?!?!?!?! וווואוווווו!!!!!!!! גדול!!!

Symbolic

New member
שתי כוס מים, תרגעי

חבל שאת כ"כ מתרגשת. זה פורום וירטואלי, תשמרי עצבים לחיים האמיתיים הכל בטובה כן :) לא התכוונתי לעצבן או להעיק עלייך, אם זה קרה אני חוזר בי ומתנצל

Ronnie O

New member
פחחח מה?!

אז אני לא מבינה. לקח לך שעה וחצי להירגע ואז חזרת לכאן להגיד לי לא להתעצבן? אל תדאג לי, סימלי, אני לא מתרגשת. אני בספק אם מישהי.

Symbolic

New member
חח את רצינית?

את חושבת שלא הגבתי לפני כי הייתי צריך "שעה וחצי להרגע" ? חשבת אולי שלא הגבתי לפני כי הממממממ לא הייתי ליד המחשב?

Ronnie O

New member
סי סניור. קומפרנדה.

במקרה לא שמת לב, ההתנשאות היא לא זה שרשמת VRB כקיצור לוודקה רדבול... לגבי הדיעה שלך על נסיוני בתחום- פשוט לא עבדתי במקומות עם בונים ידניים אף פעם. אני לא חושבת שזה חוסר נסיון בתחום. ואני גם לא יודעת כמה לך יש אז תסלח לי שקשה לי להעריך אותך ואת הדיעות המתנשאות שלך.... אתה מתנשא. מפני שאתה מתרברב ומרגיש את עצמך גדול ממני, חכם ממני. במילים אחרות- אתה תופס עליי תחת. זה לא אומר שאתה באמת נמצא מעליי ואוחז בישבן שלך. אלא מין ביטוי כזה שאומר שאתה רברבן ונפוח.

למעלה