יש לי שאלה.

יש לי שאלה.

היום בעבודה שמעתי משהו מוזר שעד כמה שידוע לא יים בהלכה ובטח ובטח לא בתורה אז למה לכל הרוחות זה קיים. היום בעבודה גיליתי שיש לנו במוקד קבוצת נשים חרדיות שעובדות כטלפניות אך מישום שהן נשואות ורק לבעלים שלהן מותר לקרוא להן בשמות האמיתיים אז בכדי להזדהו בפני הלקוחות אז הן משתמשות בשמות בדויים. כן כן. פשוט כך. גם אני כששמעתי את זה חשבתי שזאת בדיחה אבל זה לא. ועשכיו אני שואלת איפה לעזעל זה כתוב??1?! או שזה עוד תוספת לתורה שאין לה שחר ובסיס??!!

אין לי מושג

ותיהיה בטוחה שבהזדמנות הראשונה שאפגוש אותן אשאל אותן. מה זה השטות הזאת.

כן. גנדרן.

אותי מעניין לשמוע מה התשובה שלך. כי זה נראה לי אחד הדברים הכי מוזרים ששמעתי. ולא המצאתי אותם!!

גנדרן

New member
התשובה לכך היא

ושוב זה לא אומר שאני מזדהה עם הרעיון בכלל, ישנה הלכה בשו"ע שאני מניך שרובכן מכירות, ש"אסור לאדם לשאול בשלום אשה כלל" האם מדובר רק באשה נשואה, או בכל אשה(כנראה שכוונת הדברים לאשה נשואה) לכן אם אני למשל(גבר לעניין) מתקשר אלייך למשל (בהנחה שאת אשה ונאמר נשואה) אסור לי לקרוא לך בשמך הפרטי(דרך אגב בחברה הבריטית עד למאה האחרונה לא היה מקובל לשאול בשלום האשה באופן פרטי), ובכן את צריכה להתפרנס(מה לעשות אין לבעלך חברת מחשבים שתפרנס אתכם בכבוד....)ומצד שני אסור לגבר זר לקרוא לך בשמך, מצאו פיתרון פשוט שתקראי לעצמך בשם בדוי לדעתי האישית אין כל צורך בזה .....

גנדרן

New member
יאללה עכשיו תתנפלו עליי

וכמובן מניח ולא מניך, אין בעיה תתנפלו חבר'ה ....... לגבר מולכם יש ביצים מברזל

tuvia444

New member
../images/Emo6.gifהורגות אותי השטויות האלה

כתוב אסור לשאול בשלום אשה, כלומר לבוא לחבר שלך לשאול אותו "מה שלום אשתך? הכל בסדר איתה הבוקר? איך היא מרגישה?" שאולי יש כאלה שימצאו בזה טעם לפגם, וזה לא קשור לזה שלא מזדהים בשם בטלפון אלא בשם בדוי. ואם כבר, מאיפה יש להם היתר הלכתי לדבר עם גבר זר???

בדיוק הפוך!

לא שואלים אשה ישירות מה שלומה, אבל מותר ומקובל לשאול את הבעל מה שלומה. זה ההלכה, ואם אתה שואל אותי, יש בזה הגיון מסויים בפרט בזמנים העתיקים שהאשה נחשבה לרכושו של הבעל כמו עבד ופרה .. אבל היום שאחנו יודעים שהתורה היא הבל הבלים וההלכה מלאה בשטויות, כל אחד יפעל כהבנתו.

גנדרן

New member
תשמע ידידי

תשמע אתה חי בתקופה בה הכל פתוח.... אבל אל תשכח שגם אצל אומות העולם עד המאה העשרים לא היה מקובל לשאול אשה נשואה בשמה הפרטי.... כך באנגליה, בצרפת, בגרמינה, ובשאר המקומות פנו אליה בתור ה"גברת" , מיס מיסס וכן הלאה. כך גם במזרח, איני יודע מאיפה סבך הגיע או סבך הגדול, אבל אם תברר תשמע שגם הגויים נהגו כך...... יתרה מכך אם קראת לאשה נשוא או אף רווקה ממשפחה מכובדת בשמה זו הייתה חוצפה ממדרגה ראשונה...... אני חושב שזב דווקא נועד ליצור דיסטנס, בין הגבר הזה לאשה. אנו חיים באווירה המערבית הפתוחה..... שקיימת סה"כ מאה שנה לפני כן כולם נהגו כך

למה הרסת לו?

הגנדרן לעיל בטוח ש'הגויים' באשר הם, משמשים מופת ודוגמא לכופרים - ומספיק להזכיר משהו שגם 'הגויים' עושים או מאמינים בו, כדי שהוא יהפוך לנוהג רצוי וראוי לחיקוי.

גנדרן

New member
עוד השמצה

עוד השמצה מבית היוצר שלrachel אויש אין לך משהוא יותר מתוחכם להגיד? אבקש את המנהלת למחוק גם השמצה זו

rachel437

New member
גלה לנו מה מטרתך פה בפורום

זאת לא השמצה, זאת מחמאה, אתה לא כמו כל המחבתי"ם החשוכים, אתה מחב'ת נאור שבא לגלות לנו את האור.

גנדרן

New member
את כבר יודעת הכל לא?

את יודעת הרי הכל? מה אני לובש מה אני אוכל... באיזה פעולות מבצעיות השתתפתי, מה העיסוק המדוייק שלי, ובוודאי שאת יודעת מה מספר הנעליים שלי, ובאיזה משחת שיניים השתמשתי הבוקר אז וודאי את יודעת מה דעותיי ומה אני עושה בפורום

תכלס הוא אחד החשוכים

אבל לא בגלל הדת. אני מכירה כמה טיפוסים כמוהו שאינם דתיים בכלל, זה סוג של גסות רוח טבעית שאניה תלוית מגזר או אפילו חינוך, נראה לי. מאלה שמתהלכים בעולם וחושבים 'מה הבעיה של כל האנינים והיפי נפש האלו'.

גנדרן

New member
תשמעי

אני באמת לא רוצה לפגוע בך לימונינה או לימונדה..., אבל אם כל הכבוד לך ולבעלך מי את שתלמדי אותנו מי חשוך ומי לא... תביני כשאת ובעלך הלכתם לגנון אנחנו כבר הספקנו להשתתף באיזה מלחמה אחת לפחות,..... אני מניח שלא עשית צבא ובטח הצהרת שאת דתיה ושומרת והכל... ואיני יודע אם בעלך עשה צבא ואם כן איפה, אבל אתם חייבים להבין גם את גם חברייך, אתן יכולות לקטר עד מחר על החרדים.... המפתח לחברה הישראלית הוא הצבא, הוה אומר מבחינתי דתי חרדי או חילוני(וכנ"ל בלשון נקבה) שלא עשה צבא כראוי, אינו שונה מהחרדים בהרבה... אז לפני שאת מטיחה בי מוסר קשטי עצמך תחילה....

הצבא מלא בחשוכים ודלי מוח

בדיוק כמו כל פילוח אוכלוסיה רגיל. כך שהנפנוף בכך שלחמת במלחמה כלשהי אינו מעיד עליך מאומה, לעומת זאת סגנון הדיבור הגס והנמוך מעיד גם מעיד.

גנדרן

New member
תשמעי לימונינה

ראשית איני יודע מניין לך מה קורה בצבא? היות ולא שרתת בו אפילו יום אחד לידיעתך בצה"ל יש הכל מכל, גם אנשים נאורים שמנת משכל שלהם גבוהה מאוד, וגם שלא. המשותף לכולם שהם רוצים ומוכנים להגן על המולדת, ולא להשתמט מחובה זו ורובם אף שמחים מאוד לשרת את ארצם, היות והם מגנים עלייך בגופם, את חייבתלהבין שלדעתי אין הבדל בין חילוני חרדי ודתי, ההבדל היחיד הוא אם עשה צבא או עשתה צבא או לא, חרדי שעשה צבא בשרות משמעותי מבחינתי הוא אחלה, וחילוני שלא עשה צבא הוא פרזיט. לדעתי כל מי שלא עשה/ עשתה צבא הם פרזיטים בדיוק כמו הברסלבים שסוגי ראתה בחלון.... וכך לדעתי חושבת רוב החברה הישראלית. ההשתמטות שלך ושל חברותייך משרות, בעוד שהרבה בנות דתיות משרתות ולא קורה להם כלום..... אז את בשם הדת השתחררת מצה"ל, והיום יש לך עוד חוצפה לבקר אותו. ?(לדעתי זו צביעות גדולה) במקום לחלק ציונים לאנשים שאת לא מכירה,, ואין לך שום מושג עליהם,להשמיץ זה לא בעיה, כל אחד יכול להשמיץ. סגנון הדיבור הגס הוא מענה לגסות שלך , ושל חברותייך שמחלקות ציונים.......

למעלה