יש לי שאלה.

גנדרן

New member
בהחלט

היו לגויים הרבה מנהגים רעים, גם לשרוף ספרי תורה ויהודים, לשם ההנאה ולאנוס נשים יהודיות בכל הגילאים וגם בהריון לעיני בעליהם

nini132

New member
שטויות לגמרי

אם אסור לשאול בשלום האישה, האיסור חל על האישה ולא על שמה. לומשנה אם תקרא לשרה ב שרי/שר/שירי/יוכבד/וואטאבר. האיסור [האידיוטי] הוא לדרוש בשלומה. מהקשר לשם הפרטי?

האיסור הדפוק הזה

הוא לשאול מה שלום האשה .יעויין במסכת קידושין שאחד שאל את השני מה שלום אשתו וגער בו .אם כי יתכן מאד שמשכו את המשמעות של האיסור לשני הכיוונים .

KOBBRA

New member
לא נראה לי

גם בעבודה שלי ישנם קבוצת חרדיות נשואות ,ואין להן בעיה לחשוף את שמותן האמיתיות

rachel437

New member
אין חדש תחת השמש

כמו שחז"ל בדו דברים מליבם כך הרבנים של היום ממציאים דברים. בתורה לא כתוב שאישה צריכה ללכת למקוה (היכן טבלו נשות ישראל במשך 40 שנה בהם הלכו במדבר?), בתורה כתוב שגבר שפלט שכבת זרע צריך לטבול גופו במים,אישה נידה לא צריכה לרחוץ את גופה במים, הלכו חז"ל ופטרו את עצמם מלטבול במקוה וחייבו את האישה לטבול. הרבה דברים לא כתובים בתורה לא רק האיסור לקרוא לאישה בשמה.

דוד ננ

New member
גם אצלי בעבודה ,,,

כל הילדות שהתחתנו מבקשים שנקרא להם גב' אפל גב' אברמוביץ או כל שם משפחה העיקר שלא נקרא להם בשם שלהם ולא מבין עד היום למה

שווחחתי פעם בנושא עם אישה חילונית ששאלה

"איך זה שלנשים חרדיות אין שם פרטי?" כולן משתמשות רק בשם המשפחה..

senhadrin

New member
סילופים

נידה היא אישה שראתה דם שהגיע מהרחם. המשמעות ההלכתית העיקרית של הנידות היא שהאישה אסורה בקיום יחסי אישות עם בעלה עד שתיטהר בטבילה במקווה, איסור שהעונש עליו במזיד הוא כרת (איסור זה חל גם על יחסי מין שלא במסגרת נישואים, יחסים שחלים עליהם גם איסורים נוספים). פירושה המילולי של המילה "נידה" הוא מרוחקת. פולטת שכבת זרע- לפני תהליך הטהרה, על האישה להמתין עד אשר יעברו ימי פולטת שכבת זרע. כלומר, עליה להמתין שלושה ימים מלאים, שהם ארבעה ימים בפועל (ולחלק מהדעות חמישה ואף שישה) מאז הפעם האחרונה בה קיימה יחסי אישות, עד שתוכל להתחיל את תהליך הטהרה. (יש הסוברים כי את הימים הללו מונים משעה שנאסרה ולא משעת קיום יחסי האישות האחרונה). הפסק טהרה- השלב הראשון של תהליך הטהרה נועד לוודא שהדימום פסק לחלוטין. על האישה להחדיר בד לבן נקי לפתח הנרתיק ולוודא כי הוא נקי מדימום. שבעה נקיים- לאחר שהאישה ווידאה כי הדימום פסק, עליה להמתין שבעה ימים בהם היא מוודאת כי אין המשך לדימום והיא אכן "נקייה". בימים אלה עליה ללבוש בגדים תחתונים לבנים ולבדוק את נקיון הנרתיק שלה באמצעות בד לבן פעמיים ביום. טבילה- השלב האחרון בתהליך הטהרה הוא הטבילה. לאחר שהאישה ווידאה כי הדימום שלה פסק לחלוטין ואף ספרה שבעה ימים נקיים, עליה לטבול במקווה טהרה ובכך היא נטהרת. טבילה זו היא למעשה הטבילה היחידה כיום שחיובה הוא מהתורה ועל כן האישה מברכת על טבילה זו: "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על הטבילה".

אשתי לא טובלת כי קר לה

היא טוענת שקר לה בטוסיק .. אני עושה את עצמי כאילו אני לא יודע שהיא לא טובלת .. יש בעיה עם זה? הרי היא אנוסה בגלל הקור ואני כביכול לא יודע. אפשר להתיר את זה לכתחילה?

גנדרן

New member
יש לי הצעה בשבילך

תיקח אותה לסופש"ב במלון על חשבונך(רצוי חמשה כוכבים) על הדרך תקח אותה למקווה..... ואחרי שהיא תטבול תסע למלון במלון יש גקוזי שיפתור לה ולך את הבעיה....

senhadrin

New member
יהרג ובל יעבור

להמחשה-אומר הזוהר הקדוש שטומאת נידה היא הטומאה בדרגה הכי עליונה,עד כדי כך ,שעדיף לאכול חזיר ביום כיפור ,ועל ישכב אם אשתו בנידתה והמבין יבין

ספר הזהר זה ספר של משה דליאון

שנכתב לפני 700 שנה וכולו זיוף. ראוי לכל ירא אלוהים לעשות בדיוק הפוך ממה שכתוב בספר שקרי זה. וד"ל ואכמ"ל.

senhadrin

New member
ספר הזהר חיברו רבי שמעון וחבריו

הספר היה מצוי אך ורק אצל יחידי סגולה גם הרמב''ם שחי לפני כ900שנה כותב באיגרת ,שהצטער מאוד שלא זכה לראות את ספר הזהר בצעירותו המפיץ הראשון ברבים של הזוהר היה המקובל ר' משה די ליאון שחי בתקופת האלף השישי ועיסוקו היה בהעתקת ספרי הזהר הראב''ד נפטר בשנת 1197,הפך ממה שאתה מתימר להציג לפני 700 שנה

rachel437

New member
אפשר לדעת

היכן הרמב"ם כתב שהוא מצטער שהוא זכה לראות את הרמב"ם בצעירותו? מי סיפר לך את זה, אמנון הליצן. אשתו של משה דה ליאון הודתה שבעלה כתב את ספר הזהר, ויש מספיק ראיות שספר הזהר נכתב ע"י. משה דה ליאון כתב ספר אחד ויחיד, עוד שקר מחב"תי.

ספר הזהר הוא ההוכחה הגדולה ל"אמיתות" המסורה

כל מי שחקר את מקורו של ספר הזהר, השתכנע בוודאות שרשב"י לא כתבו. גם אשתו של משה די ליאון טענה בבירור, שבעלה חיבר את ספר הזהר אבל מי היא לעומת המסורה המסודרת או החלומות שהיו לאר"י ז"ל. ז"א, אין כל בעיה להפיץ אמונת ודמיונות בקרב ציבור, תופעה המאפיינת את הדת בכללותה. עכשיו לך תאמין למסורת של התורה.............

nini132

New member
מותר לאישה לבדוק נקיות

7‏ ימים באמצעות ויברטור? הרי יחסי אישות נאסרים עליה לאיזה שבועיים... אז חזל טרחו לקבוע לה החדרה של בד פעמיים ביום... ההתייחסות הראשונה לצעצועי מין?/tapuzforum/images/Emo3.gif

answers2

New member
פשוט סטארט אפ מדהים!

זה ענק! ויברטור מצופה בד לבן! מדהים! את\אתה גאון!

rachel437

New member
סילופים

ובמקום להראות היכן סילפתי אתה מוסר שיעור בהלכות נידה. חזל חשבו שדם הנידה שונה מדם רגיל, במקרה זה הם טעו, לא נורא טועים לפעמים.

גבעון 1

New member
תשמעי

אני לא רוצה להעליב אותך, אבל ידיעותייך בתחום הלכות הנידה, לא משהוא. ראשית טבילה לאשה נדה כן כתובה בתורה, וזה כל ניק ימצא לך מייד , לגבי דם נידה ושונותו מדם אחר אין הכוונה למרכיבים הבילוגיים שלו , אלא כנראה לתכונות אחרות שלו, ולא ניכנס כאן לפרטים..... שבעה נקיים אינם חומרא אלא הלכה, מה שחומרא זה שנשים יושבות שבעה נקיים על כל דם שרואות, כאשר מהתורה זה רק זבה גדולה ולא אישה שסתם ראתה דם שומרת יום כנגד יום וטובלת כתמים שאין בהם "הרגשה" הם גם חומרא, בייחוד עם נראו על בד ציבעוני סינטטי(עצה לכל מי שעדיין שומרת על זה....) בכלל יש הרבה מאוד חומרות בהלכות נידה, שאתכן בסימנירים לימדו כהלכה למשה מיסני, ואתן נדהמות שמקורן הוא באיזה חומרא שנאמרה איפשהוא..... אני לא מנסה ללמדם אתכם הלכות נידה, וזה בכלל לא מעניין אותי העיסוק בזה.... אבל כשכותבים משהוא צריך לוודא שהוא מדוייק

למעלה