יש לי שאלה

דנה2909

New member
יש לי שאלה

שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שאני כותבת פה. ראשית אני רוצה להחמיא על הפורום המוכשר ביותר שראיתי עד כה, אני מעריצה אתכם על היכולת הזו. אני מקווה שאני פונה אל המקום הנכון עם השאלה שלי. שאלתי היא, אחרי שסרקתי את הפורום הזה, ואת אתרי האינטרנט, אני ממש בדילמה. אני מאד מעוניינת ללמוד לעסוק באומנות כפי שהזכרתם פה (לא רק ציור אלא הדברים שמעבר) ואין לי טיפת ידע או נסיון, ומאד מעוניינת ללמוד את זה. הבעיה היא שאני גרה בתל אביב, חיפשתי חוגים או קורסים ופשוט לא מצאתי חוג בפחות מ-2,000 (כן זה אלפיים) שקל, ואין בסביבתי מתנ"סים. האם תוכלו להמליץ לי על מקום שיהיה רציני ובעל חוגים מגוונים אבל לא יקרע את הכיס?? אני מודה מראש למי שיענה.

דנה2909

New member
תודה על הכוונה, אבל

לא מופיע אף מקום בתל אביב...

מה עם רמת גן - לא מתאים לך?

וחוץ מזה - איזה קורסים ספציפיים מעניינים אותך?

av_i_va

New member
שאלות והמלצות../images/Emo140.gif

נתחיל בהמלצות: מאחר ומעולם לא עסקת באומנויות, אני ממליצה, שתתנסי בדסנאות, לפני שאת משקיעה הון קטן בקורסים. סדנא זה מפגש חד פעמי של מספר שעות, בה לומדים טכניקה מסויימת, בתחום האומנות. באזור ת"א קיימות סדנאות התנסות כאלה. לדעתי, זה יתן לך מענה לגבי הכוון בו תרצי להתמקד בעתיד הצעה שניה: תתחילי במשהו שאת יכולה לעשות בבית, לבד, תוך קבלת הנחיות כאן בפורום. אחד הדברים היותר נחמדים וממש קלים, זה הדבקת מפיות. את יכולה לקבל תוצאות מקסימות ולראות שיש לך יכולות, גם ללא לימוד מסודר. לאחר שתתנסי בכמה טכניקות ותקבלי מושג מה מתאים לך, אפנה אותך לקורסים בהם מלמדים מורים ברמה גבוהה. על מנת שאוכל לעשות זאת, יהיה עליך להיות ספציפית יותר לגבי הרצונות שלך וזה מוביל אותי לשאלות: מה רצית ללמוד? היכן ביררת וכיצד הגעת לסכום של 2.000 ש"ח? לתגובתך והתייחסותך.

דנה2909

New member
תשובות

החיפושים שלי כללו בעיקר את העיתון- עכבר העיר ואת האינטרנט. לא נתקלתי בשום מקום בתל אביב שמעביר סדנאות. (לעומת זאת נתקלתי באינטרנט במקום שנקרא "היצירה" שקלע בדיוק למה שרציתי אבל זה בירושלים, וזה אבל גדול...) ההצעות בעכבר העיר לא ממש משכו אותי. והמקום שנראה לי הכי רציני זה מוזיאון תל אביב, ושם המחירים נעים בין 1,500 לסדנא סמסטריאלית ל3,000 סדנה שנתית. התעניינתי בתור התחלה בפיסול. מעבר לפיסול גם מעניין אותי לעשות עוד המון דברים, כל מה שיפעיל לי את הידיים, ויתן לי להשתולל עם הדמיון, כמו ציור על עץ ועל כלים, עשיית נרות, הדפסות שונות, ואפילו אולי קצת עשיית תכשיטים. אז מה את אומרת? מה את מציעה לי?

av_i_va

New member
מה שאני מציעה../images/Emo140.gif

זה בדיוק מה שהצעתי קודם. תני לדמיון שלך להשתולל, תוך כדי התנסות. הוראות את יכולהלקבל כאן תחליף מעולה לפיסול, יכול להיות עבודה ברצועות נייר. יש הנחיות מפורשות במאמרים, שבלולית תענה לך בכיף על כך שאלה, כנ"ל גלי של משה לגבי עיסת נייר וכמובן שכל מי שהתנסה בפורום ויש כמה כאלה.... האינטרנט מלא רעיונות, תמונות וגלריות של עבודות.... אני מיבנה את הרצון שלך ללמוד הכל.... אבל להתחיל צריך במשה. אז הנה לך רעיון: הפעלת הדמיון והידיים, חומרים וזלים וזמינים וכמובן הסבר ועידוד בפורום. עשינו עסק?

osni

New member
אם בכל זאת את מעונינת בסדנאות....

בית החוגים והאומניות ברמת גן ברח´ ז´בוטינסקי. מעבירים שם סדנאות יומיות בכל מיני תחומים.כדאי אפילו לקפוץ לשם יש בדרך כלל תצוגה של עבודות.

mor mor

New member
כן

קיבלתי פרוספקט הביתה , עם החוגים ועם המחירים, מחירים גבוהים מאוד...............

av_i_va

New member
לו הייתה לפחות תמורה!../images/Emo140.gif

זהו אחד המקומות שאני לעולם לא אמליץ עליו מלבד שהמחירים שלהם ממש מוגזמים, גם ההדרכה לא מי יודע מה.

אתי@

New member
דרך אגב, באותו עניין...

בשבוע שעבר נכנסתי ל"מרכז החומר" בחולון ודיברתי עם מנהלת החנות הנחמדה. התרשמתי שהקורסים שהיא מעבירה הם מאוד מקצועיים, אבל... המחיר יקר מאוד
סדנא דומה מאוד לסדנא שמועברת ב"תחביב לכל עת", למעט שנים שלושה נושאים נוספים, עולה פי 4 לעומת המחיר של "תחביב לכל עת"... (800 ש"ח לעומת 200 ש"ח). וחוץ מזה - הפריע לי שאין להם ברושור מסודר של הקורסים והתכנים. אפלו אם ברושור לא סופי, לפחות שיהיה משהו כללי שאפשר לקחת הביתה ולהתלבט לגביו. מעבר לזה נראה לי שהמקום מאוד נחמד ורציני. חבל שכ"כ יקר

דנה2909

New member
סיכום מסקנות עד עכשיו

טוב, אחרי שחרשתי את הרשת והתייעצתי כאן ועם אנשים שאני מכירה. זה הסיכום: בית החוגים והאמנויות - אמורים לשלוח לי עלון (והבנתי שזה לא מומלץ). תחביב לכל עת - שלחו לי מידע, והמחירים שם באמת בסביבות ה - 200 שקל. וחנות תחביבים - בדיזינגוף סנטר (אני לא זוכרת את השם בדיוק, אבל היא נמצאת קומה אחת מתחת לקולנוע לב), והמוכרת אמרה לי שאחרי החגים הם מתכננים לפתוח סדנאות, היא אמורה לצור איתי קשר כשיהיה לה עדכונים. זה לא מעט? בשביל תל אביב? אני חייבת להגיד לכם שממש הפתיע אותי שכל כך קשה למצוא... ודרך אגב.. 800 שקל? לסדנא של 5-6 מפגשים? פתאום מוזיאון תל אביב שלוקח 1500 שקל ל-3 חודשים בערך וגם מספק את החומרים לא נראה כל כך רע.

אתי@

New member
800 ש"ח זה לסדנא יומית של

6 שעות (כמדומני). המחיר לא כולל חומרים. השויתי את זה לסדנת שיפוץ רהיטים ומרקמי עץ של ´תחביב לכל עת´ שאורכה 5 שעות.

hoggle

New member
למתלבטת

קודם כל שלום לכולם, רק שמעתי על הפורום המקסים הזה ומיד קפצתי להציץ. אז ככה, קודם כל אני בתחום של סדנאות, ואני מעבירה סדנאות יצירה בחברות היי-טק (אם כי היום אין כל כך חברות היי טק יותר...), ובמהלך הכרותי עם הענף הזה פגשתי את טלילה איבגי ממושב בצרה, שמעבירה סדנאות מקבילות לשלי, אבל היא מעבירה אותן בביתה, ויש עליה המון ביקורות טובות. היא אמנם לא בת"א, אלא במושב בצרה, אבל אם יש לך רכב, אז זה בעיה. יש לה סדנאות לעיצוב פנות בבית, צביעה דקורטיבית, וכל מיני דברים נחמדים, והסדנאות הן חד-פעמיות, כך שזה באמת יכול לתת לך כיוון לגבי התחום שבו את רוצה להתפתח.

av_i_va

New member
יופי שהצטרפת../images/Emo24.gif

גם אני חושבת כמוך בדיוק. מי שהתפתחה ומעבירה סדנאות יצירה מתוך לימוד והכרה עמוקה עם נושא ספציפי עושה זאת ודאי בצורה מקצועית ולא "רק" למען הרווח המידי. למדריכה כזו חשוב לשמור ולהעצים את שמה הטוב ותתן תמורה מלאה ללומדים אצלה. אשמח מאוד אם תמליצי בפני משתתפי הפורום על מדריכים נוספים בתחום. כמו כן אודה לך, אם תצרפי הודעה בנושא ללוח המודעות, בסעיף איפה לומדים מה. ספרי לנו בבקשה מה תחומי ההתמחות שלך. כמובן שנשמח לתגבורת בפורום ואני בטוחה שלמשתתפים יהיו לא מעט שאלות, את תסכימי להקדיש מזמנך.

hoggle

New member
תודה על הברכות ונעיל להכיר

אני מעבירה סדנאות של צביעה דקורטיבית בסיסית - וושים, סטנסילים, קרקל וכדו´, סדנת עשבי תיבול ומרפא, שלא כל כך קשורה לעניין, והאהובה עלי מכל היא סדנת עיצוב נרות, אז אם למישהו/י יש שאלות - אני אשמח לענות ולתרום מנסיוני ומהידע שלי.

למעלה