יש לי שאלה

יש לי שאלה

לפני מלחמת העולם השנייה כמה אחוזים מהאוכלוסיה בהונגריה היו יהודים???

עב

New member
תשובה מורכבת

השאלה פשוטה, אך התשובה קצת מורכבת. בהונגריה בגבולות הסכם טריאנון היו כ - 445-450 אלף יהודים. אבל בתחילת מלחמת העולם השניה, וכחלק מההסכמים בין הונגריה לגרמניה, הצליחה הונגריה לספח (יעני "לשחרר") שטחים שהיו ברשותה עד מלחמת העולם הראשונה: קרפטורוס בסלובקיה וגם צפון טרנסילבניה שברומניה. אם השאלה מתייחסת גם לשטחים האלה, אזי היו בהונגריה בשנת 1941 725,000 יהודים. אינני יודעת איזה אחוז מהאוכלוסייה הם היו. שוב, תלוי לאיזה אוכלוסייה השאלה מתייחסת. הונגריה בגבולותיה המצומצמים או עם השטחים המסופחים? בכל אופן, כל הפרטים נמצאים בספר המצוין של רנדולף ל' בראהאם ונתנאל קצבורג, תשנ"ב, תולדות השואה - הונגריה, בהוצאת יד ושם, ירושלים. הספר נמצא בכל ספריה אקדמית ועד לא מכבר קראתי אותו ורשמתי כמה דברים שעניינו אותי.

וכמה יהודים

יוצאי הונגריה חיים כיום בעולם כולו?? וכמה יהודים הונגרים חיים בישראל??

עב

New member
מה זה המחקר הזה?

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את הנתון הבא, לגבי שנת 2001: 73,200 יהודים מצ'כיה, סלובקיה והונגריה (אין פירוט לפי ארצות אלא בקבוצה אחת). מהם 45,400 ילידי ישראל ועוד 27,800 ילידי חו"ל. ראה שנתון סטטיסטי לישראל מספר 53 לוח 2.23 רוצים נתונים מדויקים אך ורק על יוצאי הונגריה? פנו ישירות ללשכה ליחידת המידע, טלפון 6592666-02 או בפקס 6521340-02 ותיענו ברצון. לפעמים דורשים תשלום תמורת השירות, תלוי במצב הרוח... לגבי העולם - לא יודעת איפה לחפש אבל ספרו לנו בבקשה אם תמצאו.

B T1

New member
../images/Emo3.gifלאומת זאת........

יש יותר מדי הונגרים לא יהודים בעולם.

עב

New member
שגיאות הכתיב, זה בכוונה?

וחוץ מזה BT1 צודק כל כך שבא לבכות.

דרדרית

New member
עץ הזיכרון נמצא....

בחצר בית הכנסת הגדול ברחוב "דוהייני". עשוי בצורת עץ "הערבה הבוכייה" כשכל עלה שבו הוא לזכר אחד הניספים מקרב היהודים במלחמת העולם השנייה. על כל עלה שכזה שעשוי מכסף, חרוט שם של אחד הנספים שבני משפחתו רצו להנציח. אגב "הפינה היהודית" שלי בטיול - לסבתא של אמא שלי יש שם עלה. ניסיתי לאתרו על פי הרישומים... ו- לא מצאתי.

אבוטבול

New member
הערבה הבוכיה

האמן שעיצב את הפסל המרשים הוא מר וורגו אימרה אשר חגג לפני כחודשיים את יום הולדתו ה80 לפני מספר שנים הציג תערוכה של פסלים בנתניה והיתה לי הזכות לשבת איתו על כוס קפה ולשוחח בן דוד שלו הוא ידיד נאמן של העם היהודי מר מצ'יקו שבשטיין מנהל המוסיאון על שם קלמן אימרה בשיופוק. אדון זה כתב לא מכבר חוברת מרשימה על יהודי שיופוק אשר רוב קהילתה הושמדה בשואה. זאב(המכונה אבוטבול)

דרדרית

New member
חשבתי ששגיאות הכתיב באותיות

ההומופוניות במיוחד הן תנאי הכרחי לקבלה לפורום זה.. בבית גדלתי על השגיאות בין ח/ה, זכר ונקבה שהתבלבלו באופן תדיר ומילים שנהגו באקצנט מאד מיוחד... והנה - אני אפילו - מורה.....
אז מה הבעיה בעצם??????

עב

New member
תנסי להגיד "הוכחה" במבטא הונגרי

הורי מרגישים שיש אותיות ומלים שנועדו להתעלל בעדה שלנו, כמו הח' כ' וכמובן כל המלים עם האותיות האלה, בראשן המלה "הוכחה". עד היום הם מתרגלים אותה, אחרי למעלה מששים שנים הארץ...

B T1

New member
תנסי להגיד--"הוכחה חותכת"...

במבטא הונגרי, עוד יותר משעשע...

B T1

New member
../images/Emo3.gifהכרתי הונגרי שנחנק.....

תוך כדי אמירת הביטוי הנ"ל.

למעלה