יש לי שאלה

suki da yo

New member
יש לי שאלה

ובאמת שאני שואלת בתמימות, אז נא לא להתנפל עלי. יש חרדים צימחונים? כאילו, זה יגרום להם לא לאכול ראש-של-דג בראש השנה, או רגל בפסח ובטח יש עוד כמה מנהגים כאלה שכרגע אני לא זוכר...

tiptip4u

New member
הממפ,

עקרונית- יש צמחוניים שלא מחשיבים דגים כבשר, אז לפעמים ראש השנה יורד מהפרק.

tamarhp

New member
אמממ

אני צמחונית.. לא אידיאולוגית - אני פשוט לא אוהבת בשר ודגים.. ראש של דג בר"ה זה רק מנהג, וזרוע בפסח - לדוגמה - אצלנו רק אבא שלי אוכל. הכל זה רק מנהגים, ואין "מצווה" לאכול ראש של דג והכל. רק מה - בע"ה כבית המקדש יהיה קיים ויהיה את כל העניין של הקורבנות - אין לי מושג מה צריך לעשות..

SupermanZW

Well-known member
יש אבל

זה לא בריא להיות צמחונים. צמחונים סובלים ממחסור ב-B!@, ברזל, סידן, וכו', יש כדורים, אבל ידוע שאיכות החומרים בכדורים נמוכה מאיכותם במזון, הצימחונות היא הליכה של האדם נגד עצמו.

suki da yo

New member
אמנם אני טורפת גאה

אבל בהחלט אפשר להיות צמחוני בלי שיהיה חסר לך כלום ובלי שתצטרך לקחת כדורים.

SupermanZW

Well-known member
תשאלי רופא

ויטמין B12 קיים רק במזון מן החי ושאר החומרים שהזכרתי קיימים בעיקר במזון מן החי, כל צימחוני צריך לקחת כדורים, אחרת הוא פוגע בבריאותו, אל תשלי את עצמך, כל רופא יאמר לך זאת. להיות צימחוני זה לא בריא.

suki da yo

New member
ראשית כל אני לא משלה את עצמי

שנית אני לא צמחונית, אז זה לא משנה. שלישית- יש לי חברה שצמחונית כבר 6 שנים. היא לא לוקחת כדורים בכלל, ועדיין בדיקות הדם שהיא עושה פעם בחצי שנה מראות שיש לה דיי B12. B12 מופיע גם באגוזים ובטנים.

SupermanZW

Well-known member
אגוזים ובוטנים?

מי אמר לך דבר כזה, את יכולה להביא מאמר המציין מחקר שהוכיח את קיומו של B12 באגוזים ובוטנים?

tiptip4u

New member
וול, לך תשאל דיאטנית

אל תריב איתנו... לסרוק לך את הרשימה מהדיאטנית שלי ושל אחותי?!

tiptip4u

New member
ככה-

האדם הוא אוכל כל- הלסת שלו אינה מותאמת לבשר בלבד- אפילו כמעט ולא. הניבים שלנו הם אינם חדים וארוכים- זאת מכייון שאין הם מותאמים לקריעת בשר. אחת הסיבות העקריות שבני אדם מסוגלים לאכול בשר זה כי הם מבשלים אותו וחותכים אותו וכל זה- אחרת אין סיכוי שהיית מצליח. כדורי וויטמינים מומלצים בלי קשר- והם מותאמים כיום לגוף האדם- יש כדורים לנשים או לגברים, ילדים וילדות- וזאת כדי להבטיח שכמה מהכדו ייספג בגוף. מכיוון שיודעים שלא כל הכדור נספג בגוף האדם- מוסיפים לכל כדור די והותר ברזל/b12 כך שתספג כמות מספקת בגוף ליום. *אני אמשיך מחר, אבא...
*

tiptip4u

New member
המשך קצר-

כמובן שאסור לשכוח שהבשר הוא לא המקור היחיד הוא המקור העיקרי של הוויטמינים הנ"ל... ולכן אפשר לחיות גם בלעדיו. במיוחד בתקופה מתקדמת כמו זו. ---- אפשר לחשוב על זה כמשהו שאני מאמינה בו- אני מאמינה שכבת אדם אין לי הזכות להתעלל בבע"ח, שהם יצורים לכל דבר, בשביל הנאה באכילת בשר שאני יכולה להתקיים בילעדיו. כשאכלתי בשר בתקופה שלפני שנהייתי צמחונית- אכלתי יצור חיי, לא מאכל, ובגלל זה הפכתי להיות צמחונית. אני חייה? כן. המודעות שלי בקשר לוויטמינים רק גברה- כי היה לי גם ככה מחסור... כל חצי שנה בבדיקת דם יכולים לגלות כלמני מחלות- ייתרון. אני מוסרית יותר. אני לא נגררת אחרי אכילת בשר רגילה, אני יודעת לעמוד בפיתוי. --- יש טבלאות ברזל- מישמש מיובש מכיל די הרבה ברזל, למשל... גרעיני חמנייה... דברים שלא ידעת! --- היום אפשר- ואני חושבת שעל כל אחד לכבד את דעות האחר... ולא להתחיל להגיד דברים חסרי בסיס- למשל- שלהיות צמחוני זה לא בריא... כי כל אחד יכול לאכול בשר- כן? אבל להפסיק? ללכת נגד הזרם? זה משהו יותר חזק מאי-אכילת בשר, חוץ מזה שזאת דעה (ממש כמו חילנוי-דתי, דעות...) זה משהו שקשה לעשות- ואני מאוד גאה בעצמי כצמחונית, הצלחתי לעבור המון פיתויים, זה מחזק אותי נפשית מאוד- ואני גם אוכלת טוב, אז מה אני מפסידה? (ופה אני חייבת להוסיף שאין לשאול כל רופא על מזון אלא דיאטנית- זה התפקיד שלהןוהן נמצאות בכל קופת חולים)

lala897

New member
את עושה כל חצי שנה בדיקות דם?

למה? מה הביא אותך? אולי גם לי חסר ויטמינים? איך יודעים יש סימנים ? אפשר לדעת גם אם לא עושים בדיקת דם?

tiptip4u

New member
בגלל הצמחונות-

את מוזמנת לעשות גםכן בדיקת דם... אם המצב היה קריטי היית עייפה המון, חלשה, ויש כמה שאומרים שהם שומעים צלצלולים (אולי גם הם הולכים עם פעמון?) ושהרגל נרדמת הרבה. במצב מאוד קריטי בסוף מתאשפזים... סביר להניח שהייתי מגיעה לבדיקת דם מחולשה כי הבשר שלי גם ככה היה מועט עד שנהייתי צמחונית לגמרי... בגלל שהמצב שלי היה גם ככה רופף אני לוקחת כדורים, ואני דווקא אוהבת אותם (לb12 יש טעם של דובדבנים, אבל טעים)

lala897

New member
אההה

הבנתי. אין לי שום דבר מהסימנים האלה. פשוט אני מקבלת מחזור מאד מאד קשה ברב הפעמים אני נהיית ממש חולה- סחרחורות, הגוף שלי רועד, כאבי בטן תופת. ואני עצבנית בטירוף אז חשבתי שאולי זה משפיע אם אין לך מספיק ויטמינים. יש לך מושג?

tiptip4u

New member
אני מציעה לך משו פשוט-

רופא
אני עוד לא קיבלתי תואר, אני עוד לא מוסמכת

lala897

New member
טוב.

כנראה שאני יצטרך לחיות עם זה. אני פשוט מנסה כל מיני כיוונים..

tiptip4u

New member
תנסי ללכת לרופא-

לא אמרולך שכל דבר קטן יכול להיות גדול ורציני? יכול להיות שאלו סתם תגובות נורמליות ויש כלמני דברים להקל על כאב בטן למשל (בקבוק מים חמדים על הבטן/מסאז'עדין לבטן התחתונה) אני יכולה להעתיק לך רשימה
היום בדיוק מצאתי את הרשימה הזאת...

lala897

New member
תעתיקי . זה מעניין.

רופא נותן כדורים. וצריך לעשות קומבינות כדי שזה יעזור ואני לוקחת כדורים מאד חזקים 2 במכה כל 4 שעות וזה מה זה לא בריא!! וזה עוזר רק אם אני לוקחת את זה בשניה שהכאב מתחיל אם לא- פספסתי. ואני תקועה עם הכאב בטן.

tiptip4u

New member
מחר בשתיים-עשרה וחצי-אחת

אני אעתיק, אני פשוט צריכה ללכת לישון יש לי בצפר... אולי אני אספיק בבוקר להעתיק אבל לא נראה לי...

suki da yo

New member
אולי זה לא תפרון בהתחשב בדת שלך

אבל לחברה טובה שלי היו כאבים נוראיים, ומחזור ממש קשה, והיא התחילה לקחת גלולות- לא בגלל שהיה לה חבר או משהו, פשוט כי גלולות הופכות את המחזור להרבה יותר קל.

למעלה