יש לי שאלה

saar7650

New member
ידעתי!

ידעתי שאסור היה לי להבריז משיעורי אנגלית... גם תימני וגם מבריז מאנגלית, איך אתה מצפה שאני אדע אנגלית?! סופרמן יקירי, לצערי אין לי כ"כ מושג (בעצם שום מושג) באנגלית! יש לך קישורים לאתרים בעברית?... ואגב, שוב- אין כאן שום סתירה לדברי התורה- לפי הרב אלבו ועוד דעות אחרות ביהדות שלא מסכימות עם העניין שעד אחרי דור המבול לא אכלו האנשים בשר.

SupermanZW

Well-known member
לא מכיר אתרים בעברית בתחום

חוץ מזה כמעט כל המחקרים שהעשו בנושא התפרסמו באנגלית, איני יודע היכן ניתן למצוא תרגומים שלהם לעברית.

saar7650

New member
תודה בכל אפן...

ואשמח לראות קישור בעברית לכשתמצא (אם תמצא).

פלסטיק

New member
הרב שאר ישוב כהן

הוא הרב הראשי האשכנזי של חיפה הרב קוק גם היה צמחוני אז כנראה שאפשרי לשמור מצוות ולהיות צמחוני

sarav55

New member
אני לא צמחונית

לא מדבר אלי בשר לא אוהבת לא עוף ולא בשר ודגים אם לא היה שבת גם את זה לא הייתי אוכלת

lala897

New member
הרב קוק היה צמחוני?

אתה מתכוון הרבה קוק שהיה רב ראשי ראשון של ישראל? מאיפה זה ידוע לך? מעניין אותי כי יש לנו ספר שלם עליו בבית ולא נתקלתי שם בפרט הזה.. והייתי מצפה שזה יהיה כתוב שם.

saar7650

New member
הרב קוק היה צמחוני ולא רק הוא...!

קראי כאן על הצמחונות ביהדות. (מנהג כפרות ועוד...) *בקישור למטה יש עוד קישורים למאמרים על צמחונות ביהדות.

lala897

New member
אבל..

נכון שרק אחרי המבול התיר ה' אכילת בשר. אולי אכן מהסיבה שכתובה שם אבל אם זה אכן מהסיבה הזאת אז למה הוא ציוה גם דברים כמו שראוי לאכול בשר ודגים בשבת או אכילת קרבנות (או שאולי דווקא זה ענין אחר כי זה קרבן)?

פלסטיק

New member
הרב קוק היה אפילו טבעוני

הרב שאר ישוב כהן ניסה לתרץ לי את זה כששאלתי אותו לטעם של הכשרות. הוא אמר שלדעתו כנראה הכוונה היתה שבני האדם יהיו צמחונים רק זו גזירה שהציבור לא היה יכול לעמוד בה. לכן כדי לא להתיר לחלוטין את הרסן הוטלה המגבלה של כשרות. אני שואל את זה אחרת: אם ה' התכוון שלא ניזון מחיות מדוע עשה אותן מבשר?

saar7650

New member
"אם ה' התכוון שלא ניזון מחיות מדוע

עשה אותן מבשר?" ה' גם התכווין שלא נאכל אנשים... (כמו קניבלים) מדוע הוא עשה גם אותנו מבשר??...

tamarhp

New member
אתה לא מבין כלום.!!!

העולם נברא בשביל הקניבלים!! אנחנו צוונו לא לאכול בשר, כדי שלא נגמור להם את האוכל! אנחנו נעשינו מבשר, כדי שיהיה להם מה לאכול, כמנה עיקרית (חיות זה קינוח)! בור ועם ארץ!

lala897

New member
קו תחתון- נראה לי שהרב קוק טעה.

או אולי הוא עשה את זה מתוך פרישות. ההסברים האחרים קצת מוזרים בעיני.

tiptip4u

New member
../images/Emo4.gif

ועוד נקודה שאכשהיו לא הזכרתי- פעם צדו- הבשר היה באמת יותר הכרחי... אבל נראה לך שפעם לקחו את העגל ולא נתנו לו לזוז כדי שיהיה טעים יותר? צריך לכבד את הבע"ח, יש להן נשמות ורגשות בדיוק כמו לך- כמו שאתה לא הולך לאכול את עצמך כי אתה עשוי מבשר, לא את המשפחה שלך, ולא אנשים תמימים כמוני (אני מקווה)- אתה לא חייב לאכול בע"ח... במיוחד אחרי ההתעללות שהם עוברים כדי שיהיה לך טעים יותר... שזאת בכלל חוצפה!

פלסטיק

New member
הוא מאוד הכיר את סבי עליו השלום

ומכיר מעט את אבי אני נתקלתי בו פעמים ספורות בלבד

למעלה