יש לי שאלה

nitsansh

New member
אניה ב-50 חופשי: מקצה 6 מתוך 9

שביל 6. מדורגת 28, זמן כניסה 26.41. הזמן של מקום 16 - 25.14. אין מצב לחצי גמר...

קזנובה3

New member
השיא של ורד הוא

אמנם 02:17.31 מלפני שלוש שנים ( אליפות העולם פוקאוקה יפן) אבל ההרשמה היא על סמך התוצאה הטובה ביותר שהשגת מאז ינואר 2003 ועד לפני שבועיים. לפני שועיים ורד שחתה באליפות ישראל 02:19.00 אך פסלה בזינוק. לפני שנה היא עשתה 02:20 ולכן זמן ההרשמה שלה הוא כזה. אנ יודע שבמחנה האימונים בכריתים!! היא שחתה מעולה ואני מאמין שהיא מסוגלת לשחות טוב יותר אך בכל מקרה זה לא יספיק לה לחצי גמר. שחיינים שנרשמים בזמן חלש אין דבר כזה בתחרות בין לאומיות כי אתה חייב להוכיח זמן הרשמה.

nitsansh

New member
אז מה לדעתך המיקום הריאלי שלה?

יכול להיות שטעיתי בענין הרשמה עם זמן חלש... אבל יש לא מעט מקרים ששחיינים טובים שוחים במקצים החלשים... אני זוכר למשל את מישל סמית באטלנטה שוחה במקצה הראשון, כי היה לה זמן כניסה מאד חלש, והיא לא רק עלתה לגמר אלא זכתה ב-3 או 4 מדליות!

קזנובה3

New member
למישל סמית לא היה זמן ההרשמה בגלל

שהיא לא השתתפה באף תחרות רשמית של פינ"א שנה וחצי לפני אטלנטה. היום אנחנו יודעים שזה היה בגלל הסמים. כן היא הייתה מסוממת, ולשם הידיעה היא הגיסה של אינגה דב ברוין מהולנד, שגם אליה יש שמועות לאחר שלא השתתפה שנה שעברה בברצלונה. זאת הסיבה היחידה שבהם שחיינים טובים יכולים לשחות במקצים חלשים. המיקום הריאלי של ורד ב- 200 מ.א. הוא בין 20 -25, אבל ורד יכולה להתעלות על עצמה, כך שאי אפשר לדעת בוודאות. ב- 100 פרפר היא צריכה התעלות על עצמה ושיא ישראלי של 58.9 - יתן לה כניסה לחצי הגמר ותו לא. כן השנה החצי גמר ייסגר מתחת ל- 59 שניות. הרמה הרקיעה שחקים בעולם בכל המקצועות פרט לשניים.... 200 גב נשים שהמרחק בין העולם לבין שיאה העולמי של אגרסגי עומד על 4 שניות שזה המון, ו- 800 חופשי נשים בה אף אחת לא מתקרבת בטווח ראיה משיאה העולמי של ג'נט אוונס האמריקראית.

nitsansh

New member
איך זה שהיא השתתפה בלי זמן כניסה??

היא היתה צריכה להשיג את זמן הקריטריון לפחות במשחה אחד... או שאז היה אפשר להרשם בלי זמן כניסה?

nitsansh

New member
אפרופו... זה מזכיר לי את הסיפור...

על התחרות הפיקטיבית שעשו ההונגרים כדי שלשחיינים שלהם יהיו זמני כניסה באחת האולימפיאדות האחרונות... כדי שהתחרות תראה אמיתית הם אפילו פסלו כמה שחיינים... נדמה לי שכיום התקנות לא מאפשרות פוילה-שטיק מהסוג הזה... צריך לקבוע זמני קריטריון בתחרויות בי"ל שמוכרות ע"י FINA...

קזנובה3

New member
יש WILD CARD

לכל מדינה יש זכות לרשום שחין אחד ללא זמן הרשמה. ולמעשה לכל ענף ספורט ולא רק לשחייה. כי זוהי הרוח האולימפית של דה קרובייטן, אשר אמר שהאולימפידה היא ההשתתפות של כל העמים, וההשתתפות היא העיקר. ולכן היא יכלה להשתתף ללא זמן הרשמה רשמי.

nitsansh

New member
רק באתלטיקה ושחיה יש מצב כזה...

אלה 2 הענפים היחידים שאין מכסה של ספורטאים. אני הבנתי שהזכות לרשום ספורטאים שלא עמדו בקריטריונים (מותר גבר אחד ואשה אחת, במקצוע אחד בלבד) היא רק למדינות שאין להן אף ספורטאי מאותו מין שעמד בקריטריון של אותו ענף... גם אם היה מצב שמישל היתה השחינית היחידה שאירלנד שלחה לברצלונה, היא יכלה להשתתף רק במשחה אחד אם היא נכנסה בלי קריטריון... לעומת זאת, אם היה לה זמן כניסה שעמד בקריטריון במשחה אחד, מותר לה להשתתף בעוד משחים ללא הגבלה... זה המצב כיום למיטב ידיעתי, אבל יכול להיות שלפני 8 שנים היה מצב קצת שונה... בכל מקרה זה כבר הסטוריה... אפרופו... אולי ידוע לך למה אניה ויתרה על המשחים 200 גב ו-200 חתירה שהיתה רשומה אליהם?

קזנובה3

New member
לגבי אניה

היא ותרה כי היא לא מוכנה למשחי ה- 200. לפני שבועיים הייתי איתה בשתי אימונים והיא באמת לא נראתה טוב במים, אך מאז היא התאוששה והיא תשחה לא רע באולימפידה אם היא תעשה שיאים ישראליפ זה יהיה בהחלט מצויין מבחינתה.

למעלה