יש לי שאלה

blue skies

New member
יש לי שאלה

אולי היא תשמע קצת טיפשי אבל זה הפורום היחיד שיכולתי לשאול אם נניח מישהו שיש לו אמצעים וכסף לא מחייב עשיר מחליט בעקבות דברים שהוא עבר בצעירותו או בגלל שפשוט כואב לו לראות מה שקורה ולשמוע על המצב של בני הנוער שמסתובבים ברחוב רוצה לפתוח איזושהו בית מחסה או מקום מפלט לבני נוער וילדים או להיות משפחה אומנה לילדים מה הוא צריך לעשות לפי החוק כדי להגשים את זה אשמח לקבל את תשובתכם

מאוד יפה../images/Emo140.gif

כיף לשמוע שיש אנשים שרוצים לעזור לאחרים. עם זאת חשוב להבין שלהיות משפחה אומנת לילד/נער היא משימה לא קלה כלל שדורשת ומחייבת , וחשוב להיוועץ עם אנשי מקצוע טרם התהליך. לגבי אומנה - אפשר להתקשר לשירות למען הילד הם עוסקים באימוץ בעיקר, נראה לי שגם באומנה לפרקי זמן קצרים. הם יושבים בשד' ירושלים, יפו. עוד דרך היא לברר דרך המחלקה לשירותים חברתיים בעירך, מי אחראי של שירותי האומנה. בת"א אני יודעת שהשירות הופרט. בכל אופן ברווחה בטוח יודעים. המפעל להכשרת ילדי ישראל מפעיל ומפקח על משפחתונים בארץ (זוג הורים שמשמש כהורים אומנים לקבוצת ילדים). ישנה את עמותת "אור שלום" אשר מפעילה משפחתונים בארץ על אותו עיקרון של זוג הורים אומנים לקבוצת ילדים. לגבי הקמת בית מחסה באופן פרטי ויזום- אין לי שמץ של מושג, אולי בעל"ם או באל"י יודעים. שיהיה הרבה הצלחה במשימה וכל הכבוד על הרצון לתת ולהעניק!

ג שם

New member
קודם לחשוב טוב,

ובעיקר על נושא המחוייבות, ומחוייבות לאורך זמן. ואז הייתי מתחילה בקטן: אולי חונכות לילד בפנימיה? להיות אח בוגר? ומשם להתקדןם ללהיות משפחה מארחת בשבתות ובחופשות. ומשם, אם רואים שזה מתאים למרות כל הקשיים (היי, עם הנערים האלה לא תמיד מלקקים דבש) הייתי פונה לעמותות האומנה. כיום כל האומנה הופרטה, יש שלוש עמותות: אורשלום, לנ"י ומט"ב (אחראים על דרום- מרכז וצפון לפי הסדר), בקעקרון עוברים קורס הכנה ויכולים להיות משפחה אומנת. לפתוח בית מחסה זה אופרה אחרת עם פרוצדורה מורכבת יותר.

ג שם

New member
יו, בטח. סליחה

וגם לנ"י נסגרת וענייניה יועברו לאורשלום.

ג שם

New member
גיאוגרפית

משרדיהם ממוקמים בירושלים עיה"ק, ומשם הם חולשים על משפחות האומנה בהתאם לחלוקה של מחוזות- הם על מחוז ירושלים והדרום. אגב: יש להם אתר שווה ביותר, ובו שפע מאמרים בנושאים בהם הם מתעסקים: בני נוער, שיקום וכו'. בין האתרים היותר שווים שאני מכירה.

ג שם

New member
../images/Emo32.gifקשר אסוציאטיבי

אם כבר אני חולקת איתכם סודות, אז גם באתר הזה יש יופי של מאמרים. גם מה שפתוח לקהל הרחב שווה עיון.

אני מבטל את כל הקישורים

אתם בכלל לא מסתכלים וכל עבודתי מושלכת לפח
אתר פסיכולוגיה עברית נמצא בקישורים מיום לידת הפורום (בערך)... את סאמיט אני מוסיף לאלתר!!!

ג שם

New member
../images/Emo88.gif../images/Emo46.gif מודה באשמה ומתביישת

אבל אני חדשה פה.. יש חנינה?

אם את חדשה כאן ולא התעניינת

בנבכי הפורום, מה הסיכוי שתעשי את זה כשאת ותיקה? אין חנינה. טוב, אין גם עונש אז זה לא חשוב בכלל שאין חנינה.

ואם הוא מצפה להציל בני נוער

מגורלם הרע, באמת כדאי שיחשוב טוב שוב. המציאות לא דומה לציפיות האלה.

עוסג

New member
מה זה השליליות הזו?

אני חושבת שזה רעיון נפלא והיו אחרים שכבר ביצעו ויש מקום לעוד. יש היום מחסור חמור בפנימיות לבני נוער - מה שאומר, נוער בסיכון ללא פתרון. בהחלט אפשר לפנות למשרד החינוך ולהתעניין. שמים כחולים, אל תקשיב לעדת הרשעים הזו (
) לך עם החלום שלך. יחד עם זאת, הצצתי לך בכרטיס וראיתי שאתה עוד מאוד צעיר, ואני מנחשת שגם חסר ניסיון בתחום. לכן הייתי מציעה לך להתחיל לעבוד כמדריך בפנימייה, להכיר את הנושא מקרוב ואז תוכל להחליט על בסיס הידע והניסיון.

למה שליליות?

גם את מציעה לו ללמוד את הנושא לפני שהוא מתחיל. זו היתה גם כוונתי, אם כי אולי לא היתה ברורה מספיק עקב אי שמוש באייקונים מתאימים.

ג שם

New member
יש עודף מקומות בפנימיות

גם בפנימיות של משרד הרווחה (אליהם מופנים בני נוער בהחלטת שירותי הרווחה) וגם בפנימיות של משרד החינוך ("כפרי נוער"). הפנימיות ריקות למחצה, צוותים צומצמו, "בתים" נסגרו. וכל זאת מכיוון שמשרד הרווחה מעדיף בשנים האחרונות (ובצדק) טיפול בקהילה.

עוסג

New member
טיפול בקהילה

את אומרת שיש עודף מקום בפנימיות - אולי אני לא מעודכנת. כמובן שטיפול בקהילה עדיף - כל עוד הבית לא מסכן את הילד. יחד עם זאת, לפי מה שאני רואה, תקציבים צומצמו גם בקהילה. אני לא רואה שיש ממש מענה לכל צרכי הנוער שבסיכון בקהילה.

למעלה