יש לי שאלה :)

freearth10

New member
וואו ../images/Emo24.gif

היי noati , יש לך ילד מקסים שיודע בדיוק איך להרפות (=לרפאות) את עצמו ומהו הצד החזק שלו ואיך להשתמש בו כדי להתמודד עם עולם בו לא נותנים מספיק דגש לצד הדמיון הספונטני שלנו. אנחנו לומדים כאשר הידע מתורגם לחוויה וכזאת לא ניתנת כאופציה אפשרית - הוא מוצא לו אופציות שכאלה וכך מחזק את מה שלמד. סקרנות זו תכונה שלצערי הולכת גם היא ונעלמת ולבן שלך יש אותה. בעצם יש לו את 2 הכלים החשובים ביותר ללמידה. את הרצון ללמוד ואת היכולת ליישם את מה שלמד. מה שחסר אולי באמצע זה זו התמקדות בחלקים הקטנים שבונים את השלם ודרך הגיונית לבנות אותו, או במילים אחרות איחוד בין מוח ימין למוח שמאל. הבעיה שלו לדעתי קשורה דווקא לכאבי הבטן שלו ולאזניים. הוא מכניס הרבה מאוד פנימה ולא יודע איך לשחרר זאת ואז יש את ההתפרצות שמשחררת את הכל בבת אחת וגורמת כך לחוסר איזון(=בעיות אוזניים). ואני לא לגמרי בטוחה שמה שאת צריכה ללמוד זה להיות הורה יותר ברור ובעל גבולות. יכול להיות שמה שאת אמורה ללמוד זה לסמוך עליו ועל הדרך שלו להתנהל בעולם.
מאיה
 

noati

New member
../images/Emo13.gifתודה לך וגם לenatti

גם אני כמוהו עדיין לומדת את השיעור שלי :) וכן הוא ילד שמצד אחד די מודע לעצמו אבל לא פעם מעדיף להתעלם... אחת הקשיים שיש לי איתו הוא דווקא נושא הטיפול הוא לא מוכן ללכת למישהו או משהו שאינו חוג שמעשיר אותו ואת אהבותיו. ובטח שבטח אם אלו הם מפגשים שימשכו לאורך תקופה. הוא זקוק לסוג טיפול קצר מועד וכמובן לא מכביד כי סבלונותו קצרצרה. אהבתי את ההסבר שלך,מאיה, לכאבי האוזניים והבטן וההסתכלות בכלל. ענתי...אסטרטגיות למידה וטכניקות זה מה שמלמדים בהוראה מתקנת לא? אנחנו נמשיך לנסות וללמוד תודה :)
 

freearth10

New member
והוא צודק!

ילדים היפראקטיבים הם ילדים מותשים. הם מוציאים כל כך הרבה אנרגיה שהם זקוקים להפסקות האלה. אני בטוחה שאת מעדיפה את ההתנתקות הזמנית הזאת שמרגיעה אותו ונותנת לו כוח להמשיך על למשל התעלפות שזה גם סוג של התנתקות. לכי איתו עם האהבות שלו. זה המקום שלו. שם הוא יוכל ללמוד המון ולשאוב כוח כדי להתמודד עם הלמידה בבית הספר ובחיים. ילדים יודעים מה הם צריכים ואני פגשתי ילדים שבחרו בתחביב שלו הם היו זקוקים ביותר. ילדים שלא מביעים את עצמם כמעט ורבלית מעדיפים דווקא חוג הבעה כלשהו:קרמיקה,ציור, ריקוד... ילדים שיש להם חוסר איזון מעדיפים את אומנויות הלחימה שבה עובדים הרבה על איזון. ילדים מאוד כבדים ושמנים מכניסים לחייהם תנועה דרך חוגי ספורט למיניהם וכמובן יש גם כאלה שמעדיפים להעצים את המקום החזק שלהם. לגדול באהבה ובהמון תמיכה - זה כל מה שהילדים צריכים. עם המטען הזה הם ימצאו את הדרך שלהם להגיע. הבן שלי הוא ... (בעיניי גאון במחשבים
) בונה אתרים ופותר הרבה בעיות מבלי לראות כלל את המחשב והוא יודע מעט מאוד אנגלית ועוד פחות מתמטיקה וכדי ללמוד מה שהוא יודע זקוקים לרמה גבוהה גם בזה וגם בזה. אני הייתי מכניסה לחייו משחקי מוח. זה גוזל בדיוק 5 דקות כל יום ומאזן מאוד. יחד עם זה משלבת טיפול בהומיאופתיה או בתמציות באך או קריסטלים, שגם זה לא גוזל מזמנו היקר ומהאפשרות שלו להמשיך לעשות את כל מה שהוא אוהב . את העבודה לעומק יותר הייתי משאירה לחופשות שבהן יש לו יותר זמן. ואם הוא יתנגד - סימן שיש לו עוד מה ללמוד מהמצב הזה ואנחנו לא נוכל להאיץ את הקצב שלו גם אם מאוד נרצה.
מאיה
 

noati

New member
אם את מדברת על

משחקי חשיבה למינהם... הוא משוגע עליהם... וכבר נשלח מבית סיפרו הקודם לתחרות ארצית :) ההומאופטיה זה בדמי ונשמתי ולכן התקופה הזו היא רק מנוחה בשבילו ממנה ואיתה אין ספק שנמשיך כל רמדי פותחת עוד אפשרויות ועד שלא נגיע לאחת המיוחדת שלו נמשיך :) ולך מאיה המון תודה אין לך מושג כמה את גורמת לי להבין שבעצם מה שאני עושה איתו נכון הוא :) תודה וחג נפלא לך ולכל הפורום המקסים הזה
 

freearth10

New member
לא משחקי מוח הם משחקים פיזיים

אני קוראת לזה משחקי מוח - אלה הם בעצם 4 פעולות פשוטות שמאוד מאזנות וגם עובדות על איחוד מוח ימין ושמאל. אחד התרגילים הוא דמיון מודרך שהוא בטח מאוד יאהב. נו הרי כבר אמרנו שילדים יודעים מה הם צריכים... אל תדאגי, הומיאופתיה הוא כלי נפלא ואהבה והקשבה פותרת כל בעיה.
מאיה
 
מנסיוני נעה, מספיקה לעיתים פגישה

אחת טובה ומעשירה, כחפצו. לא צריך ללכת ולבוא. זה גם היופי שבהומיאופתיה. המפגש עצמו בעל השפעה עצומה בגלל סוג האנפורמציה העולה. את יודעת, שאלות שאיש לא ישאל מעולם. המטופל יוצא פעמים רבות נרגש משהו קרה, זז. פעמים רבות המטופל גם אינו רוצה ללכת, או שמתמהמה ביציאתו, יש סקרנות ועיניין. ואז ההומיאופת אומר לו לשוב בעוד חודש חודשיים, המטופל מתבלבל הרי התרגל להגיע כל יום או כל שבוע, לקחת תרופות כל יום, כמה פעמים ביום. שיגרה משמימה וחסרת תכלית. ופתאום ראיה אחרת רעננה, עם הגיון, וסיבה. על פי המאמר תפיסתנו דומה, ההבדל הוא הכלים שיש בידיים.
 

noati

New member
דרך אגב...

כשדיברתי על פגישות וטיפולים קיצרי מועד לא דיברתי על ההומאופטיה,כי אני יודעת שזו דרכה, לנסות קצר וקולע :) דיברתי על כל שיטות הטיפול האחרות...כל התראפיות למינהם ולימוד הילד להשתמש בצדדים החזקים שלו כדי לתגבר את החלשים. בשיטות אלו לסוגיהן ומניהן,שחלקם אני מכירה היטב ומעריכה מאוד, אלו הם בד"כ מפגשים של בין 45 ד"ק לשעה ונמשכים על גבי מספר חודשים. לילד שלי קשה מאוד עם סוג זה של טיפול. שבת פורחת לכולם :)
 
למעלה