יש לי שאלה

מיליתו

New member
יש לי שאלה

יש לכם לפעמים תחושה שהסרטן הוא המרכז בחיים שלכם? (לא כאן בפורום, כמובן, אלא בכלל)? אני כבר לא יודעת. כמה שאני מנסה לעזוב את זה ולהתמקד בדרים אחרים זה כל הזמן איתי. אולי אפילו לא בגללי - אולי בגלל אנשים סביבי, שנראה להם שאם יש או היה לי סרטן זה הדבר העיקרי שצריך להטריד אותי וכל היתר פחות חשוב. למה חושבים שאם אני מבריאה מסרטן, אז עכשיו אני צריכה להיות שמחה ולהודות על זה שהבראתי, ושאר הדברים זניחים. למה לא מבינים (חברים / משפחה / אנשי מקצוע / סגל רפואי) שהבעיות שלי עם הכבד ועם הפוריות חשובים לי באותה מידה בדיוק (אבל - בדיוק) כמו הסרטן. לא מבינים שהמתח שלי כל חודש אם אקבל מחזור או לא (הנה, הייתי אמורה לקבל אתמול וזה לא קרה) מטריד אותי ממש כמו המתנה לתוצאות של בדיקת PET או ביופסיה של מח העצם. נראה שזניח לטפל בכבד שלי כי יותר חשוב לא להסתבך עם ההיבטים ההמוטו-אונקולוגים שיש לי. למה לא מבינים שאין אצלי סדר חשיבויות בנושאים האלה - שהכל חשוב לי באותה מידה. אני רוצה להיות בריאה ופוריה, ולחיות וללדת ילדים. כל עניין הלימודים המתקדמים עם ההצטיינות וכל יתר השטויות זה בעיקר דרך להעביר את הזמן עד שאוכל ללדת - ממש לא מנחם אותי שאני יכולה להתעסק בכל מיני שטויות קטנות בחיים כמו תארים. אולי אני לא בסדר - אולי אני צריכה רק להודות על כל יום שעובר ועל הדברים שאני יכולה לעשות בו כי תמיד יכול להיות יותר גרוע. אני באמת מודה על כל יום שעובר והכל בסדר פחות או יותר, אבל ממש לא מסתפקת בזה. אני מרגישה מאוד בודדה - וטוב שיש לי את הפורום הזה כי רק כאן אפשר אולי קצת להבין אותי. פניתי לאורית שפירא כי רציתי להצטרף לקבוצה של יוצאים לחיים, אבל היא ממש סירבה לאפשר לי לנסות אפילו בטענה שאני ממש ממש לא מתאימה לקבוצה כי אני נשואה ומדברים שם על דברים של רווקים (אפשר לחשוב שאין לי חברות רווקות שמתארות לי כל שבוע את הסטוצים מסוף השבוע האחרון). היא אמרה שאולי אם תהיה היענות היא תפתח קבוצה של נשים צעירות שלדעתה אני אתאים לשם - אבל לדעתי, אני לאתאים לשם כי לרובן יש ילדים, וזה, בינינו, הנקודה שהכי כואבת אצלי - אין לי ילדים!!! אני לא מתעסקת בביביסיטר ובמה ואיך לספר לילדים. אני מתעסקת בלימודים, מבחנים, טיולים לחו"ל (שמתבטלים בגלל מצב רפואי ושלא רוצים לעשות לי ביטוח). אולי יש עוד כמה כמוני?

ihovav

New member
מיליתו יקרה,

לא נראה לי שאי פעם אמרתי לך עד כמה ההודעות שלך נוגעות לי ללב... מכאן אני כותבת בצורה שאולי תהיה קצת בוטה, לשיקולך המשך הקריאה... לדעתי ההסבר לתחושות שלך הוא פשוט מאוד. כל בעייה אחרת שאת מתמודדת איתה והזכרת כאן, לא מעלה אסוציאציות איומות כמו המילה: סרטן. האסוציאציה של המילה הזאת היא סופניות... ומה יתחרה בזה? (נא לקרוא בציניות:) חוסר פוריות? הרי למה אישה חולת סרטן (שכמובן לא תחיה עוד הרבה זמן) צריכה ילדים? לא חבל עליהם, שיגדלו בלי אמא? את הכוחות היא צריכה לשמור כדי להיאבק ולהישאר בחיים ושתגיד תודה על כל יום שהיא קמה ועדיין נושמת... במצב כזה מה שמטריד אותה הוא ילדים??? בעיות בכבד??? בושה להשוות את זה בכלל לסרטן (וממש לא חשוב אם זה יותר או פחות קשה...) (אגב, לא יודעת מה יש לך בכבד אבל, גם לאבא שלי התגלה בנוסף לסרטן הפטיטיס בי, אבל זה הולך ומשתפר.) בקיצור, תגידי תודה שאת חיה ותשתקי... לצערי הטבע האנושי הוא שבני האדם לא מספיק רגישים למה שהאחר מרגיש. הם גם משליכים את המצב עליהם ולכל אדם לא חולה סרטן ושלא נתקל בזה נראה שזה הדבר הקשה ביותר שיכול להיות. ורופאים - כבר נתקלנו בחוסר רגישות שלהם בכל כך הרבה מקרים, כך שאין טעם לנתח את זה... הלוואי והיתה דרך לשנות את זה. הלוואי והרבה אנשים שלא חולי סרטן היו נכנסים לפורום הזה ומקבלים קצת יותר מידע וקצת יותר פרופורציות לגבי המחלה... לעניין השני, כל כך צר לי שבנוסף לכל הצרות את עוד נאלצת להרגיש בדידות. (אגב, לדעתי הצרה הגדולה ביותר שלך היא המבחנים והעבודות שאת נאלצת לעשות במסגרת הלימודים! בעעעעע!) אני לא ממש מכירה את הארגון של יוצאים לחיים אבל בהחלט נשמע שאת מתאימה לסוג האוכלוסייה שם. (ההיפך, מעניין לשמוע קצת על הסטוצים של אחרים... אם לנו אסור לעשות, לפחות להרגיש עדיין חלק מזה...
) וכאן אני פונה לכל חברי הפורום הרווקים שמורשים ומתכוונים להשתתף בקבוצה הנ"ל לפעול. לדעתי כדאי ורצוי שאתם תהיו אלה שתגרמו לשינוי שיאפשר למיליתו ולשכמותה להשתתף איתכם. לדעתי הרווח מלהכיר בחורה כמוה יהיה בעיקר שלכם... (אשמח גם ליצור איתם קשר במייל בנדון. מיהם ואיך מגיעים אליהם? ולא יודעת עד כמה הכל שלי, בחורה גם בריאה וגם נשואה [כמה חסרונות, ואו...], יחשב בעיניהם...) ואם לא יעזור נקים שנינו ארגון לכל הנשואות שלא רצויות בין רווקים (בלי קשר למחלה, יצא לי להתקל בזה לא אחת...) אסיים באיחולים שהכל יסתיים ובמהירה, גם בכבד, גם בפוריות, גם בסרטן וגם עם התארים האלה... ובכל מה שרק תרצי!

enwhysea

New member
אני כל כך מסקים

"כל בעייה אחרת שאת מתמודדת איתה והזכרת כאן, לא מעלה אסוציאציות איומות כמו המילה: סרטן." זה עצוב כמה שזה נכון. כל כך הרבה דברים מפריעים לי (רפואים וגם אישים אבל קשורים ל-PAUSE הזה בחיים פתאום) אבל אנשים לא מבינים למה אני מתעסק בהם שאני "חולה" יש אנשים שקשה להם להגיד "סרטן" ומעדיפים "המחלה" כי שאומרים "סרטן" האוויר עומד ומים נהיהים קרח... וזה עוד לפני שכתבו את הרי פוטר נראה לי ככה התיחסו למילה "סרטן"

yiska11

New member
הערה שולית....

אני גם לא משתמשת במילה סרטן ולא אוהבת אותה. אבל לא מהסיבות שלהם... לדעתי איך שאומרים סרטן - אנשים ישר מקטלגים אותך בסטיגמות שיש להם על המחלה...גם אם הם רעות וגם אם הם טובות (=כן , יש גם סטיגמות טובות , של "שיואו, עברת סרטן!!"). אני תמיד מעדיפה לאמר היה לי גידול בכליה. זה הופך את זה ממילה כוללת - סרטן למשהו יותר ספציפי-לפגם בכליה ,למישהו אחר יכול להיות גידול בריאה , שד ,כבד וכו'. כל אחד הוא מיוחד וכל אחד חולה בצורה שונה ומתמודד בצורה שונה. מיליתו יקרה , אני ממש מבינה אותך. גיסתי לפני שנה וחצי הפילה תאומים ומאז היא לא עצמה והיא מתמודדת וקשה לה. אני מתארת לעצמי איך זה להתמודד עם זה פלוס עם להחלים - זה וודאי פי כמה יותר קשה. אני פשוט מעריצה אותך !!!
במעבר חד, הספר החדש של הארי פוטר עד כה - אחל'ה !!!

ihovav

New member
נראה לי

ש NYC לא התכוון למצבים כמו שתיארת כשהוא דיבר על אנשים שלא אומרים: סרטן, אלא: המחלה. סה"כ כאן למשל, בפורום, שכולנו קשורים לזה בדרך זאת או אחרת, אין בעייה עם המילה הזאת, כי אנו יודעים מהי אומרת מעבר למחשבה הראשונית של סופניות. אנשים שלא חוו את זה ונוהגים שלא לנקוב בשם המחלה בעיקר בגלל האסוציאציה והצורך להתמודד עם זה. מעין הכחשה שכזאת... במעבר חד - בעע על הארי פוטר. ג'יפה של ספרים! כבר עדיף לחזור ולקרוא השביעייה הסודית או משו כזה... (אם תרצו המלצות על ספרים טובים, יש באמתחתי המון...)

המון בורות

וזה כנראה נובע בעיקר מפחד. ומזה שאנשים לא תמיד באמת רוצים לדעת (וזה שוב חוזר לעניין הפחד). אנשים חושבים שאם היה סרטן וזה טופל ועכשיו אין סרטן אז הכל בסדר, וקצת קשה להם להבין למה זו כזו טראומה ולמה ההתעסקות בזה לא באמת נגמרת. כאילו, אם היה לי סרטן לפני כמה שנים, אז למה עדיין אני סוחבת איתי תופעות לוואי וכשהם מקבלים הסבר קטן, הם מבינים ומשתתקים כי פשוט אין מה להגיד. איך אפשר להסביר לאנשים שגם אם הסרטן היה לפני עשר שנים, העננה הזו הקטנה של החששות תמיד תהיה שם, תופעות הלוואי הבלתי הפיכות גם כן תהיינה שם וגם דבר שולי כל כך כמו מחזור, שרוב הנשים מקטרות שהוא מגיע, אצלנו הוא סימן לבריאות ולהמשכיות ומאד מאד לא טרוויאלי. אז נכון שרוב האנשים ששואלים מה נשמע, לא באמת רוצים לדעת מה נשמע. אבל אלו שכן רוצים, יקבלו תשובה אמיתית. מבחינתי, אני שגרירה של כל מה שקשור למחלה הזו. יש לי את כל הסבלנות להסביר, לספר ולהקטין את החשש אצל הסביבה על ידי סיפוק מידע שהוא בדרך כלל מאד פשוט (אבל שוב, לא תמיד באמת רוצים לדעת). לגבי יוצאים לחיים, הקבוצה היא של חבר'ה צעירים ורווקים בין 20-30. הסיבה שהיא מיועדת לפלח אוכלוסיה זה ומקבלת אליה רק את אלו היא שאנשים נשואים לא מתמודדים עם אותם נושאים ואותן בעיות של רווקים. ההתמודדות היא שונה לגמרי (אגב, זו לא קבוצת פנויים פנויות שהמטרה שלה לשדך ולשבח את הגזע..). אדם נשוי שחלה לא צריך להתמודד כל פעם מחדש עם השאלה איך הוא "מבשר את הבשורה" לדייט החדש שלו. ומנסיוני אני יכולה להגיד לך שבכל פעם מחדש אני שואלת את עצמי איך לעשות את זה, למרות שכבר עשיתי את זה לא מעט פעמים. איך אני יכולה לבוא לבן זוג חדש, שמכיר אותי בגרסא הבריאה שלי ולעמת אותו עם המחלה שעברתי, עם הפחדים שלי, עם הביקורות, עם הידיעה שהוא נכנס למערכת יחסים עם בחורה שאולי לא תוכל ללדת. ועד היום, עם כל פעם שאני מספרת, תמיד נשארים סימני שאלה באויר. אם יכולתי לספר את זה אחרת, אם זה מרתיע אותו, אם הוא באמת רוצה לדעת, אם הוא באמת מסוגל להתמודד עם זה, ואם לא - כמה זמן יקח לו להעלם. ויוצאים לחיים, כמו הפורום הזה, לא היו בחיים שלי עד לפני שלוש שנים, מה שאומר שאת השנים לפני זה, שמונה במספר, הייתי בבדידות גמורה מבחינת הסרטן. לא היו שם מי שהבינו באמת מה שעבר עליי מתוך נסיונם, לא היו משתרמו מנסיונם. אז אולי הפורום הוא בדיוק המקום ליצור קבוצה שלא מבחינה בין לבין ומספקת את התמיכה ואת הביחד לבדידות שמייצר הסרטן. :)

ihovav

New member
קצת לא נעים לי להתערב,

כי אני לא חולה ואולי זה לא מקומי, אבל מה לעשות, לפעמים קשה להשתיק אותי... תראי, לא רק חולי סרטן או חולים לשעבר אמורים להתמודד עם קושי ב: איך ומה להגיד לבנזוג. מה לגבי חולות סכרת (גם פה יש בעיות בפיריון), ילדים להורים עם בעיות נפשיות (גנטיקה...) וכו'... גם אם לא בנושאי פיריון, לכל אחד יש את התיק שלו... אז נכון שהקושי הזה קיים אצל רווקים, אבל אני מאמינה שגם לנשואים יש קשיים. חלקם משותפים לקשיי רווקים וחלקם לא. אני מאמינה שגם לא לכל הרווקים יש את אותם הקשיים. כל אדם והייחודיות שלו... כמו בכל דבר, אני חושבת שצריך לבחון את המצב באופן כללי. לא צריכים לשים "נתוני קבלה" קבועים מראש. אפשר להתגמש לפי הסיטואציה. לי נשמע שמיליתו מאוד יכולה להתאים לקבוצה כזאת, גם אם הם רווקים אז למה להידבק לנתונים היבשים? (בקביעתי זו אני מתייחסת למה שמיליתו כתבה על עצמה ועל רצונה להשתתף בקבוצה כזאת). תראי את ההודעות כאן של מיליתו היקרה. היא גורמת לרטט בלב של כל אחד מאיתנו בכל הודעה והודעה שלה. בין אם אנחנו נשואים ובין אם רווקים. יש פה רווק שמרגיש שלא יוכל למצוא איתה שפה משותפת?... אז אם השתתפות בקבוצה כזאת תקל ולו במעט את תחושת הבדידות שלה, זה לא שווה את זה? יש לה מספיק התמודדויות אחרות. בשביל דברים כאלה בדיוק פותחים קבוצות כאלה... (מיליתו, אבקש את סליחתך שאני כך "מנתחת" אותך ואת מצבך, הכל נעשה על מנת להעביר את המסר...) הפורום הזה מדהים (מצחיק איך אני מרגישה שייכת דווקא לפורום שאני לא לגמרי חלק ממנו...) אבל הוא וירטואלי ולמיטב הבנתי "יוצאים לחיים" הוא ממש חלק מהחיים...

24 ברבלה

New member
אני מסכימה עם כולכם....

וחושבת שזאת סוגייה בעיתית אבל לשלול ממנה את הזכות הזאת ובצורה די בוטה אם יורשה לי לציין, נראה לי חוסר רגישות משווע... מה היא צריכה להיות בעונש בגלל שהיא נשואה? לא יודעת.. זה כואב לי ומפריע לי ואני בהחלט ישמח ברשותה של מיליתו כמובן לנסות לדבר עם אורית כי אני מצטרפת לקבוצה הקרובה שנפתחת באוגוסט... אבל שוב... לא יודעת עד כמה זה יעזור?! כנראה שזאת מין חוקיות כזאת... בכול אופו.. מיליתו, אני כל כך מבינה אותך, הנושא של הפוריות בוער בי ואני לעולם לא אשכח שאת הראשונה שענית לי פה בפעם הראשונה שנכנסתי וכתבתי על זה (יותר מאשר על הסרטן) ואת כול כך היית שם ותמכת והזדהית ועודדת ו... פשוט עזרת! הגיע הזמן שנעזור גם לך ואני בהחלט יעשה זאת מכול הלב אם רק תרצי! שלך ברבלה

הקושי שקיים

קיים אצל כולם, ומי שאני שאשפוט בין קושי לקושי. וכמובן שכל אחד מתמודד עם קשיים אחרים ושונים וכל אחד מתמודד עם זה אחרת, וגם אנשים שלא שפר עליהם מזלם כמו ששפר עלינו ולא חלו בכל מיני כאלה, גם להם יש את התיקים שלהם. הקושי שהעליתי הוא הקושי שלי במסגרת היותי חולת סרטן בעבר ורווקה בהווה. אני מסכימה איתך שלכולם יכולה להמצא שפה משותפת אבל דווקא בגלל זה יש את הצורך לשים איזשהו סייג. להגיד מפה עד פה - כן והשאר לא. כי בסופו של דבר, אם תבדקי את זה, לכולם יש לפחות קבוצה אחת שהוא יכול להשתייך אליה, והסיבה שיוצאים לחיים שמה את הסייגים האלה, היא לא מתוך החלטה כדי למנוע מאנשים להצטרף, אלא מתוך בדיקה של הקבוצות בשטח וראיה שקבוצה שמטפלת בצעירים בטווח הזה ואינם בעלי משפחה משלהם, הם קבוצה קצת "מוזנחת" שלא מקבלת מספיק התייחסות לבעיות שלה. אז יוצאים לחיים זו קבוצה אחת למשל, וח.ס.ן זו קבוצה נוספת, ואחת מתשע זו עוד קבוצה, ויש את הקבוצה של תל השומר והקבוצה של איכילוב (שהיתה פעם), ושל מאובחני סרטן מעי הגס ובעלי סטומה ו.. ו... השאלה הזו של "איפה חותכים" עולה כל הזמן במסגרת הקבוצה ונכון לעכשיו זה חזר כל הזמן לאותה נקודה, שאלו התנאים האופטימליים לטובת הקבוצה. יכול להיות שבעוד שנה שנתיים, השאלה תעלה שוב ואז יראו שאולי כן כדאי לחתוך אחרת. אבל, כרגע אלו הם "תנאיי הקבלה". וזה ככה, על קצה המזלג על "יוצאים לחיים" :)

ihovav

New member
מסכימה איתך

שצריך לשים גבולות כי אחרת אין לדבר סוף, אבל הגבולות לא צריכים להיות יבשים. לא רק בזה, בכל דבר בחיים אני מאמינה שצריך לשפוט כל מקרה לגופו ולא לפי קווים כלליים. אין בעייה בהצבת קווים כלליים, אבל צריכה להיות האופציה של גמישות... אם הולכים לפי הקווים הכלליים, מיליתו אכן לא מתאימה, אבל למה לא להסתכל על כל מקרה בנפרד ולראות לאן לשייך אותו? איזה קבוצה יכולה להתאים לאחת כמוה? קב' של נשואים? יהיה לה קשה כפי שהיא טוענת, כי יהיו שם אנשים עם ילדים ועם זה קשה לה להתמודד. מה שבעצם מתאים לה הוא קב' של נשואים בלי ילדים, עם בעיות בכבד ועם סרטן שלומדים לתואר?... קצת קשה למצוא קב' כזו... צריך לדעת מתי להגמיש את הגבולות וזו נראית לי ההזדמנות הנכונה... בגדול, אני שמחה לשמוע שיש כל כך הרבה גורמים וארגונים שבאים לתמוך!

השאלה שנשאלה

על ידי מיליתו היתה למה היא לא יכולה להצטרף לקבוצה. התשובה שיש בידיי היא שאלו הם תנאיי הקבלה. אם אפשר להיות גמישים יותר? אני מניחה שכן, וכן בהחלט כל מקרה לגופו. אני לא נמצאת בעמדה שאני יכולה להגיד "פאק דה רולז, בואי לקבוצה". אבל אני בהחלט מעבירה את המידע הזה "למעלה"

ihovav

New member
אם יש לך קשרים, אני סומכת עליך...

(הבנתי למה היא לא יכולה להצטרף לקבוצה, פשוט חלקתי על זה...)

enwhysea

New member
אני לא מבין את זה...

כמו רוב האנשים בגילינו יש לי חברים נשואים וכאלה שעוד לא, כאלה שבדרך וכאלה שבכלל לא.... מה זה "דברים של רווקים" ? הגרעין החברתי שלי, האנשים שגדלתי איתם, הם אלה שהכי לידי עכשיו שאני חולה, ורוב הזמן איתם זה זוג נשאוי ועוד זוג שגרים ביחד. הם החברים שיש לידי רוב הזמן, שבאים שוב ושוב לבקשר בבית חולים ושמתקשרים לראות מה נשמע ולדבר על דברים לא קשורים. הם היחידים ששואלים שאלות "סרטן" אז זה קטע של התענינות בין כל הדברים.. ולא טלפון של איזה משהו שלא דיברתי איתו שנה וחצי ופתאום "רוצה לדעת מה קורה" אין לי מושג מה זה "דברים של רווקים" וחבל שקבוצה שהרעיון שלה (להבנתי) היית להיות שם בשביל אנשים שהם "תקועים באמצע" יודעת גם לתקוע אנשים באמצע. הקיצר, אני לא כל כך מתעסק בלימודים (חושב על זה קצת) אבל טיולים לחו"ל סבבה, ובכלל על החיים...

enwhysea

New member
אני מתנצל על העברית

אני צריך לעבור על מה שאני כותב. טוב.. אפשר לקרוא לא?

הודגיק

New member
יש לי תשובה .

לא תשובה טובה , אבל בכל אופן תשובה . אני אישית לא הייתי בקבוצה של אורית ש. אבל הייתי בקבוצה אחרת , בקבוצה של דבורה (הדסה עין-כרם) . ויש לי כמה תגובות קטנות מניסיוני האישי : 1. הקבוצה של דבורה היתה ב"הרצה" פעמיים : בפעם הראשונה , היינו שם מכל מיני גילאים נשואים ונשואות רווקים ורווקות , ביצים וביציות . אני אישית רווק , הייתי אז בן 23 , ותמיד הרגשתי סוג של נחיתות יחסית לנשואים (זה משהו שקשה להסביר , אפילו אם הם היו בגיל שלי ) . ב"הרצה" השניה היינו רק רווקים ורווקות בני 20-30 , ומשום מה שם הרגשתי שקל לי יותר לדבר על בעיות הזהות הכפולה שלי ( אדם בריא ביום , סרטנוביץ' לשעבר בלילה) , נעשה לי קל יותר לדבר על הדימוי העצמי שלי עם אנשים שידעתי שחווים את אותם בעיות כמוני , ולא עברו את זה . . . 2. אורית ש. לצערי המאד רב , הבנתי שאורית ש. היא לא מי יודע מה בדיבור ו/או פניה אל הרגש . אל תקחי אותה כל כך קשה .... הייתי רושם את כל מה שאני חושב עליה , אבל זה לא המקום ובטח זה לא פייר מבחינתה , כי זו דעתי וכל אחד יכול ליצור את דעתו עליה מכוונים אחרים . 3. אני ביוצאים לחיים מ2003 , מאז שהונחתתי לשם (לא עברתי את הקבוצה של אורית כמו שרשמתי קודם) . אני מכיר הרבה חבר'ה משם , עברתי הרבה עם האנשים היקרים האלה . ואני מאד אוהב להיות שם . ישנה תופעה , שהיא חיובית לדעתי זה הסאב-טקסט של יוצאים לחיים , כל חבר בקבוצה שהתחתן או חברה שהתחתנה הפסיקו להגיע למפגשים של יוצאים לחיים . אף אחד לא אמר להם לעזוב , אבל כנראה הם מבינים שהם כבר לא באמת שייכים, הם מבינים שהם "יצאו לחיים" וכל הסרטניאדה הזו מאחוריהם, עדיין שומרים על קשר . זהו , זה הסמי-תשובה שלי . עכשיו תורי לשאול , למה לך להיות חברה ביוצאים לחיים בכלל ? אם היית יודעת על קבוצה בעל מאפיין דומה , אבל רק לנשואים , היית הולכת? האם זה רק בשביל השיחות על הסרטן ???? הודג'יק

מיליתו

New member
הי

אני לא מרגישה "מקופחת" כי לא קיבלו אותי לקבוצה או כועסת או משהו כזה. אני מרגישה בעיקר מתוסכלת כי אין לאן לפנות. הלכתי לקבוצה מקסימה של חסן כמה פעמים והיה נחמד מאוד. הסיבה שהפסקתי היתה שבאמת רוב האנשים היו בני 50 +... דרך אגב, אני הייתי חולת סרטן עוד לפני שהתחתנתי. להזכירכם - חליתי לראשונה בגיל 14, והסרטן חזר בגיל 24. בין לבין חייתי גם עם הפטיטיס סי. היה לי מאוד קשה למצוא בן זוג, ועברתי התבגרות לא קלה בכלל עם בני זוג ש"נעלמו" כששמעו שמדריכת המחול האירובי שאיתם היתה חולה בסרטן ונשאית הפטיטיס סי. ההורים של בעלי לשעבר עשו לנו את המוות כדי שלא נתחתן, וניסו בהמון דרכים נוראיות להפריד בינינו. כולל הפחדות היסטריות של בעלי (שאז היה החבר שלי). למזלי, יש לי בן זוג מדהים שאוהב אותי כל כך עד שכל היתר מאחוריו, ואפילו אילץ את הוריו לקבל את זה. אני כן חושבת שקבוצות צריכות להיות בעלות בסיס משותף, אני אפילו חושבת שצריך לעשות לפעמים ראיונות התאמה. אני לא בהכרח מחפשת להצטרף ל"יוצאים לחיים", כזכור, אני בכלל מחיפה ולא ממש קל לנסוע למרכז כל הזמן. אבל אני בהחלט מרגישה שאני זקוקה להמון תמיכה, ואין לי ממי לקבל אותה. כילדה הייתי פעילה בפעילויות של הרבה אירגונים. למשל, זכרון מנחם. הפעילויות היו ממש קבוצת תמיכה לילדים. המקום היחיד שאפשר לדבר על הכתה והכימוטרפיה בנשימה אחת. אנשים לא "יוצאים לחיים" והסרטניאדה לא נשארת אחריהם ונעלמת עם החתונה או עם הגיע גיל 30. זה נשאר. נכון שקשה להגדיר גבולות וכללים לקבוצה, אבל צריך להתחשב בראש הכללי של האנשים, ולא בנתנוני תעודת הזהות שלהם.

ihovav

New member
כמה דברים קצרים,

למרות שמיליתו כבר אמרה את שלי (אפשר להטות את המושג הזה ככה?...) 1. אין לי ספק שצריכים לעשות איזשהי הפרדה בין קבוצות ולא סתם מישמש, אבל שוב אני חוזרת - כל בנאדם צריך להיבחן בפגישה אישית וכך להתאים אותו לקבוצה. לא לפי קריטריונים יבשים. אני מאמינה שיש לך גם חוויות משותפות עם אנשים נשואים חולי סרטן שקבוצה היתה יכולה לתרום ולהעצים את החוויות (ואולי לפעמים יותר מאשר עם חלק מהרווקים). לעומת זאת אני מניחה שלא תמצא שפה משותפת עם כל רווק שעבר חוויות דומות לשלך... אני לא חולקת על כך שצריך לדאוג להתאמה, אלא על הדרך. ועצוב לי מה שקורה בגלל זה, אנשים ש"נופלים בין הכסאות" ולא מוצאים את עצמם שייכים לשום מקום... 2. לא מכירה, לא מגיבה... 3. כידוע, לא הייתי במפגשים של יוצאים לחיים ודומיהם. אבל אני יודעת שיש לי את אותה כמות חברים נשואים ורווקים (ואני מדברת על חברים אמיתיים, לא על חבר'ה לבילויים), אולי אפילו מעט יותר רווקים. אבל בכלל אני לא שמה לב וזה לא משנה לי. כל עוד בגדול יש לי שפה משותפת איתם, טוב לנו וכיף לנו יחד, ממש לא מזיז לי מי ישן לידם בלילה... לסיום, כל הנושא של יוצאים לחיים בא בעצם כדוגמא לתחושת הבדידות. לא נראה לי שצריך להיתפס דווקא לאירגון ולקבוצה הזאת... שיהיה טוב לכולנו, לסרטנוביצ'ים שביננו ולאחרים! שנהיה מאוחדים ונלמד לזהות קשיים של אחרים מבלי הצורך להשליך אותו קודם עלינו...

למעלה