יש לי שאלה...

t i p o

New member
פורעי חוק לא ינצחו!

ואם לא תהיה ברירה (כלומר תהיה התנגדות לפינוי ותהיה אלימות מהמתנחלים), אז צה"ל והמשטרה יבצעו מעצרים וישתמשו באלימות, אומנם כמוצא אחרון.

Rotema3

New member
ממש מוצא אחרון.

צה"ל והשוטרים משתמשים באלימות גם ביום יום, בלי שום סיבה ברורה לעין, ובלי שום עבירה על החוק. לפי מה שאני יודעת, במדינה דמוקרטית הפגנות אינן עברה על החוק, ולהכות משתתפים בה,חורג מהדמוקרטיה, וזה בטח לא נעשה כמוצא אחרון. מה הצפייה שלכם? שישבו בשקט? שלא יהיו פעולות כנגד?

t i p o

New member
קשקושים!

אני לא שוטר אבל אני כן חייל ומפקד על חיילים, וראיתי בעייני איך חיילים ניסו להתעפק עם אלימות עד שלא הייתה עוד אפשרות.

t i p o

New member
אבל אני לא שוטר ולא יס"מניק

אני קצין, שחייליו הותקפו על ידי מתנחלים.

t i p o

New member
אני אתן לך דוגמא

לפני כשבוע וחצי שני נערים מתנחלים טיפסו על טנק. אחד החיילים שלי וחייל נוסף מגדוד אחר הגיעו להרחיק אותם מהטנק, אחד הנערים בעט בפניו של החייל שלי בזמן שניסו להוריד אותם מהטנק. איפה פה ההצדקה?

silverhawk

New member
ישנם עשבים שוטים בין החיילים בדיוק

כמו שישנם עשבים שוטים בין הקיצוניים. בתור חייל אני יכול להבטיח לך שרובם המוחלט של המפנים מעוניינים להמנע מאלימות, ויותר מכך, אחת הנקודות העיקריות בתדריכים המוקדמים היא הבנת הלך הרוח ומצבם הקשה של המפונים וכיצד להתמודד עם כך בשלום.

t i p o

New member
../images/Emo45.gif

עם זאת תדעי, שכל חייל שיפנה קיבל אישור להשתמש באלימות במקרה הצורך. לא תהיה אמפתיה כלפי המשתמשים באלימות, למרות כל עזרה שניתן למפונים.

silverhawk

New member
*תדע

השימוש באלימות הוא במקרים קיצוניים בלבד של ברירה אחרונה - שלא יהיו אי הבנות.

t i p o

New member
התכוונתי לאותה אחת שהגבת לה

וכן, כמו שכבר אמרתי, אלימות מצד צה"ל תביע רק במקרים שאין עוד ברירה.

Nielle

New member
גם חסימת כבישים והימצאות באזור זה

אינה חוקית ידידי

E טי

New member
באמריקה לפני חמישים שנה

לא היה חוקי לכושי לשבת באוטובוס. גם בגרמניה לפני חמישים שנה לא היה חוקי ליהודי לשבת באוטובוס. גם בישראל היום לא חוקי ליהודי לשבת באוטובוס.

silverhawk

New member
ממש אין כאן תקיפה

לכל אחד יש כאן זכות להביע את דעתו, וכל דעה היא לגיטימית.

למעלה