יש לי שאלה.....

blue storm

New member
יש לי שאלה.....

היום ראיתי 5 גורים מקסימים ומתוקים של סאן ברנד ואני מת מת מת מת מת לקנות אחד מהם הייתי רוצה לדעת כמה הוא עולה שלא ירמו אותי בנושא הזה הוא גזעי תודה מראש טל

הם לא גזעיים

כלב גזעיי, משמעו כלב מתועד כלומר עבר המלטה אצל מרכז גזע... זה המונח של הגזעיות... יכול להיות שהם מהממים אבל למשל להורים שלהם היו בעיות גנטיות שבגינן לא נתנו להם להמליט / להרבות... מבין? אם ככה, הם כלבים מעורבים לכל דבר, שלא יעבדו עליך וחבל... אתה יכול להכנס לעמותה ולאמץ כלב... אין צורך לשלם הרבה, בכל מקרה תזהר שלא יעבדו עליך! אתה לא תקבל תעודות... בעמותה אתה מאמץ תמורת 450 שח ומקבל חיסונים, בדיקת וט' ועיקור/סירוס...

blue storm

New member
אז ככה......

זה משפחה זה אבא ואמא מאותו גזע ששניהם גזעיים שיש תעודות והכל פשוט את הגורים האלה הם המליטו ולא ממשיכים מפה והם רוצים למכור את ה4 הגורים מתוך ה5 המחיר שהם רוצים זה 700 שח וזה החלום שלי הכלב הזה מה אתה אומר?

חלום, בסדר, אבל

אתה יודע איך לטפל בכלב הזה? זה כלב ענקי, יש לך מספיק מקום בשבילו? חצר? אתה יודע איזה תנאים הוא צריך? איזה טיפול? (פרווה, בעיות רפואיות, וכו'). אתה בטוח שהגורים בריאים? ההורים בסדר? נראה כמו הרבה שאלות אבל לך תדע, יש המון אנשים שמחפשים לעשות כסף על חשבון הכלבים שלהם וצריך לבדוק לפני שקונים.. למרות שעדיף תמיד לאמץ.

blue storm

New member
תשובות

לא אני לא הכי יודע לגדל כלב אבל אני מוכן להשקיע בו את כל כולי אני לא ילד (אני בן 24 ) והכלב הזה זה החלום שלי מקום: אני גר במושב ויש לי בית קרקע עם חצר ענקית אני חושב שזה מספיק והוא יכול להסתובב במושב אני יודע שהוא ענקי ונגיד אחד הגורים חולה אני שולח אותו לוטרינר ושיטפל בו כמו שצריך תנאים כן אני יודע שזה כלב שסובל מחום והוא צריך להיות בסביבה קרה ונעימה( כמוני) :) וההורים עושים רושם שהם בראים( רק מהסתכלות לא מבדיקת וטרינר)

blue storm

New member
ד"א מי שהוא יודע אם יש כלב מגזע

סאן ברנד צעיר לאימוץ אני אשמח לדעת

אוקיי :) כבר התחלה..

רק בקשר לאמא של הגורים, זו פעם ראשונה שהיא ממליטה? או שזה מן 'מסורת' להרביע אותה ולעשות כסף על חשבונה??

AllRed

New member
אני היחידי ששם לב למשפט הזה:

"והוא יכול להסתובב במושב". אם הבנתי נכון, אתה מתכוון שהוא יהיה משוחרר במושב, ללא השגחה??

fliperit

New member
בדיוק רציתי להעיר... ../images/Emo45.gif

אבל אז ראיתי שכבר הערת לblue storm: לא משחררים כלב מחוץ לחצר לעולם! אתה יודע כמה סכנות מחכות לכלבים ברחובות? הנה כמה מהן: הרעלה, דריסה, לקיחה ע"י פקח, לקיחה ככלב קרבות/ ככלב אימונים לכלבי קרבות. בקיצור..אתה רוצה כלב? יופי...אבל קודם תברר קצת על טיפול בכלב, ורק אז תיקח כלב.

blue storm

New member
קבלתי את הטענה שלם

צודקים ב100 אחוז הוא יהיה רק בחצר ומחוץ לחצר הוא יהיה בהשגחה

רֵעוּת

New member
למשפט הזה שמת שמת לב?

אני שמתי לב למשפט "ונגיד אחד הגורים חולה אני שולח אותו לוטרינר ושיטפל בו" או בקיצור, כותב כאן מרביע פיראטי שמנסה לעשות כמה ג'ובות על הגב של הכלבה שלו ועל הגב שלכם. ולשאלתך 700 שקלים זה יקר מדי, בעמותות אפשר למצא כלבים יותר יפים ויותר מצלחים ומשלמים עלייהם רק 300-500 שקלים שהתשלום מכסה כבר את החיסונים הראשונים והעיקור/סרוס שבמילא צריך לעשות. במקום זה גורים "גזעיים בלי תעודות" הם גורים שרוב הסיכויים שיפרנסו יפה את הוטרינר. אין דבר כזה "לא התחשק להם לעשות תעודות" ההודעות עצמן לא עולות סכום משמעותי תמיד יש סיבה להעדר תעודות. ואצל מרביעים פיראטיים הסיבה בד"כ היא שההורים פסולים לגידול כי הם עלולים בסבירות גבוהה להוריש לגורים מחלות גנטיות קשות שיתגלו עם הגיל. מי שקונה ממרביע פיראטי גור "גזעי בלי תעדות" ב700 שקל שיכין חסכון של 14000 (לפחות) להוצאות וטרינריות עתידיות. אז כמה לגבות? אתה יכול להתחיל לחסן את הגורים במועד ולגבות עליהם את עלות החיסונים (בכל מקרה אל תמסור לפני גיל 7-8 שבועות). אתה יכול גם להגיע להסדר עם וטרינר או עמותה ולגבות מראש את התשלום לכל החיסונים (ואם אכפת לך מהגורים אז גם את עלות העיקור/סרוס תכניס בחישוב) שהמאמצים יגיעו אל הוטרינר ויבואו אליו לטפל.

newf

New member
אני מזכירת

המועדון לגזע הסן-ברנרד וניופאונדלנד ואני יכולה להגיד לך שאין כרגע בארץ אף המלטה של סן-ברנרד גזעי מאושר/רשום/עם תעודות. כל מה שבלי תעודות ,תביני שזה לא נקרא גזעי.

blue storm

New member
הם בני כמה חודשים

ולא אמרתי שיש להם תעודות .להורים שלהם יש

newf

New member
אם להורים יש

תעודות אז מה הסיבה שהם לא עשו המלטה מסודרת שיכלו להוצאי תעודות גם לגורים ? זה חשוד . תבין את תקנון הגידול שיש לו תנאים למצב בריאות של ההורים : חובת צילום אגן . באיזה מקום הם? האם ראית את התעודות של ההורים?

למעלה