יש לי שאלה.....

blue storm

New member
הם במושב ליד רחובות

ותבינו זה לא העניין גזעים או לא הם מקסימים וראיתי את ההורים שהם מאותו גזע ולא ראיתי את התעודה של ההורים כי לא בקשתי את זה לא חשבתי רק רציתי לדעת עם המחיר שהם רוצים סביר 700 שח? ואם ידוע לך על כלב לאימוץ מהגזע הזה אני אשמח לדעת או בשתלום סביר

newf

New member
אם לא גזעי

אי אפשר להגיד מחיר סביר או לא כי אין לזה קריטריונים. אבל כן אגיד לך שסן ברנרד גזעי מאושר/רשום/עם תעודות עלה הרבה !!! יותר מ700שח !!! היה רצוי שתברר אצל הבעלים למה הם לא עשו המלטה מסודרת.אם תתן לי את מספר הסגיר של ההורים אולי אוכל לבדוק זאת.

רק הבהרה עבור בלו סטורם

כדי שתבין למה "קופצים" עלייך עם שאלות - לכל גזע יש בעיות בריאותיות שאופייניות לגזע, ומכיוון שכך כל הרבעה מאושרת של כלבים בעלי תעודות צריכה להיבדק ע"י רכז גזע - כדי לוודא שההורים אינם עם הבעיות, וכדי לצמצם את הסכנה שהגורים יגדלו עם בעיות והבעלים יפרנס את הוטרינר שלו. ברוב המקרים שיש הורים עם תעודות אבל ההמלטה לא מאושרת ובלי תעודות, זה בדרך כלל כי ההמלטה לא אושרה ע"י רכז הגזע - משמע, הזיווג כנראה לא מוצלח, והגורים עשויים מאוד לסבול מבעיות רפואיות אופייניות. לא בטוח שזה המצב כאן, אבל יש סיכוי לא קטן שכן. אם יש הורים עם תעודות זה לא אמור להיות סיפור גדול להביא גורים עם תעודות כשההמלטה מאושרת. אם היא לא מאושרת - זה צריך להעלות חשד גדול לגבי הסיבה, והאם ביחד עם גור מקסים וחבר לחיים אתה גם מקבל תיק רפואי של טיפולים והרבה צער (לא כיף לראות כלב שלך חולה וסובל). אל תקנה כלב בשק... נסה לבדוק בעמותות שונות אם יש כלב שדומה למה שאתה רוצה מבחינת מראה. הרבה פעמים גם תוכל לקבל מידע לגבי האופי שלו ואיך הוא מתנהג. אם לא חשוב לך התעודות אלא המראה (וכמובן האופי) - עדיף אולי למצוא אחד כזה בעמותות, שהוא אולי אפילו קצת מעורב ולכן צפוי שיהיה בריא יותר.

blue storm

New member
הבנתי ואתה צודק בהחלט

אז אני שוב פונה אם ידוע לכם על כלס מגזע סאן ברנד שהוא לאימוץ ונבדק והוא בריא שמחפש בית חם ואיפלו במחיר סביר אני אשמח לדעת בתודה טל

big lul

New member
תיצור קשר עם newf

כפי שהיא כתבה, היא מזכירת החוג ויודעת היטב מה קורה.

newf

New member
מכלבי המועדון

הגזעים אין כמעט אף פעם לאימוץ זה מאוד נדיר. לפעמים פונים אלינו אנשים להודיע שמצאו כלב כזה או ראו באיזה אמותה ושנעזור למצאו לו בית אבל אז אנחנו כמובן גם לא יודעים על הכלב הזה כלום לא על עברו, על בריאותו לא על אופיו. לקנות גור גזעי מאוד קשה כי אין כמעט כלבים כאלה כאן כך שאין כמעט המלטות . יש רשימת המתנה לגורים וזה גם מאוד יקר... אז אם לא חשוב לבחור שיהיה גזעי ,יותר ריאלי בשבילו לקנות גור לא גזעי ב700שח. שזה ממש לא מחיר גבוה אולי מכסה הוצאות של אוכל/חיסונים ראשוניים/תילוע.

blue storm

New member
newf הייתי מעוניין לתקשר איתך

לגבי נושא זה וסתם שאלה אם זה כזה נדיר או משהו בסגנון הייתם רוצים לקבל את ה3 האחרים? יש 5 גורים אחד אני רוצה ואחד נישאר שם ....

year of the cat

New member
נראה לי שלא הבנת, אם הם לא יודעים

על ההמלטה-> אין לה אישור -> הגורים לא גזעיים -> הם לא רוצים את הגורים

blue storm

New member
newf איך אפשר ליצור איתך קשר

בנוגע לאימוץ או רכישה של סאנד ברנד

newf

New member
אתר החוג

יש באתר גם אינפורמציה על הפעילים , גם מאמרים, גם לוח מודעות ,ועוד.יש הרבה חומר שם.(אבל כלבים לצערי לא כל כך הרבה

blue storm

New member
אולי את יכולה למצוא להם בית חם?

ל3 הנוספים? אני חושב שאם יש רשימת המתנה כל כך גדולה אפשר למכור אותם להם

אנשים, אתם נסחפים עם התגובות..

כמו איך שהוא נשמע הוא רוצה לגדל אותו בבית ולא לשלוח אותו לתחרויות.. יכול מאוד להיות שהכלבים כן גזעיים רק בלי תעודות.. (זה מה שעושה אותם זולים..) אני מציעה שתבדוק באתר "הב-הב" כי נדמה לי שראיתי היום גור בן 4 חודשיים.. בהצלחה!!

ההורים שלהם גזעיים?

אז מה מונע ממנו לא להיות גזעי? רק התעודה.. בסדר.. זה עדין לא עושה אותם מעורבים...

year of the cat

New member
אף אחד מלבד הכלבה לא בטוח שאכן

מדובר בהורים הגזעיים, יכול להיות זיווג עם כלב לא גזעי והגורים ייראו כמו גזעיים יש לי כלבה שנראית כמו רועה גרמנית גזעית אבל מישהי אמרה לי שהאגן שלה גבוה מדיי לכלב גזעי, לכן היא מעורבת מי שלא מומחה, לא יודע לאבחן דבר כזה

AllRed

New member
תקראי את התגובה של אלפקה פקה

ותביני את ההסתייגויות מכלב "גיזעי ללא תעודות". זה משפט שהישראלי המצוי המציא כדי לעבוד על אנשים שחסרי ידע בנושא. אין כזה דבר גיזעי ללא תעודות, כלב כזה יקרא "נראה גיזעי". עניין התעודות מאוד מאוד חשוב למי שחשוב לו שכלבו יהיה גיזעי ולא רק "נראה גיזעי" ולא בשל תערוכות...רק עניין בריאותי ושלא עבדו על אף אחד בעיניים. שאם הגור באמת לא בריא ויש איתו בעיות שלא ימשיכו להרביע אותו ואת הוריו. למה לייצר עוד גורים "פגומים" גנטית? - מה הטעם בזה?? לעשות הפוך על הפוך.

איל35

New member
התעודה מאוד חשובה!!!

התעודה היא כתעודת אחריות שההרבעה נעשתה כשורה ובפיקוח. הרבעה שנעשתה בין הורים בריאים ללא מחלות תורשיות כגון היפדיספלסיה, חרשות, עיוורון ועוד... הרבעות מבוקרות אינן נעשות כלאחר יד וללא ביקוש מקדים. כל שצריך זה כלבה בריאה העומדת בתקן ובתקן הבריאותי בפרט, השתתפות בתערוכה שחשיבותה היא שיכירו את הכלבה וכן לשם הידיעה והלמידה שהכלבה יכולה לתרום לשיפור הגזע. בהרבעה נכונה הדגש על בריאות, טיפוסיות ואופי הם משמעותיים. כשזה נעשה כך נקבל באחוז רב יותר כלבים בריאים ובעלי אופי יציב. היתה תקופה בגזע הסן ברנרד שנעשו הרבעות כלאחר יד וביחוד בין כלבים תוקפניים, מה שגרם לנזקים לגזע ולתדמיתו. רובם של הכלבים עם תעודות אינם משתתפים בתערוכות כלל. יותר "המשוגעים" לדבר ומי שמתכוון להרביע במסגרת החוג משתתף בתערוכות. לסיכום, התעודות הן חשובות וחבל שהושרש בארץ שתעודות חשובות לשם תערוכות חוג. תעודות חשובות כדי שתדע שקבלת כלב בריא ככל האפשר ולא חתול בשק.

למעלה