יש לי שאלה ??????

masorti

New member
נדמה לי שגם בצפון קוריאה הדת לא שולטת...

ואין שום ספק שמדובר על מדינת חוק מתוקנת ונאורה. נכון? תגיד, הדת שלטה באנשים כמו סטלין או פול פוט או מאו? אם התשובה שלילית, אז מדוע הם הידרדרו לתהומות של בהמיות וגרמו לרציחת מיליוני בני אדם? ו--- שלא תחשוב שאני פרו דתי. אני פשוט מנתח את ההיסטוריה.

arriy80

New member
נכון, אבל הנקודה היא אחרת

ייתכן והחברה יכולה לחוקק חוקים חברתיים מתוקנים. זו באמת אחת משבעת המצוות שבורא העולם ציווה את אומות העולם. לחוקק חוקים. בודאי שחוקים שיוצר העולם בעצמו קבע - עדיפים לאין שיעור על חוקים שבני האדם מחוקקים. אחת הסיבות, מפני שבני האדם מוגבלים בראייתם, ואינם יכולים לדעת כיצד תתפתח החברה בעתיד, וכיצד יתפתח כל העולם. אך העם היהודי שונה במהותו משאר העמים. העם היהודי קיבל את דרכו מאת יוצר העולם - בהתאם לתפקידו בעולם. היות ותפקידו מורכב ומטרתו גבוהה - גם הדרך בה הוא צריך ללכת - מורכבת ומיוחדת. ונראה ממהלך ההסטוריה, שעם ישראל לא נשאר באמצע. או שהוא עמל להחזיק בדרך שאלוקים התווה לו - ובכך מתעלה וגם מתכבד בעיני שאר העמים, או שהוא מרפה מן הדרך ויורד עד לעפר - לתחתית המדרגה. כך אמרו חז"ל [מגילה טז א] "אומה זו משולה לעפר ומשולה לכוכבים כשהן יורדין יורדין עד עפר וכשהן עולין עולין עד לכוכבים"

EmiA

New member
כן. תפנה קצת למרכז אירופה . . .

גם גרמניה של אחרי מלחמת העולם הראשונה היתה אחת המדינות הנאורות בעולם ! ! אצלהם התדמית הזואת נפלה מאד מהר -כידוע .

אתה לא יודע חשבונות האלוהים

אני ואתה לא יודעים למה הוא לקח 6 מליון מבני עמו,לא יודעים למה בבת-אחת הוא שטף 300 אלף והשאיר מליוני חסרי בית בצואנמי,לא יודעים כלום! מי יודע,אולי הוא פחד שתהיה התפוצצות אוכלוסין. אני לא יודע למה אלוהים לקח את בת-דודה שלי בפיגוע לפני 5 שנים,האדם שהיה הכי טוב עלי אדמות. אני חושב שיש שאלות שאין עליהן תשובות.

arriy80

New member
אף אחד לא יודע.

בשביל זה יש את ספר ההוראות על החיים בעולם, שניתן לנו ע"י האלוקים בעצמו. חשבונות פרטיים - כמעט אף אחד לא יכול לדעת. אבל חשבונות כלליים שנוגעים לכל העם בכללותו - התורה בעצמה כותבת. עיין בפרשת "האזינו", פרשת התוכחה. (המאורעות היו כתובים שם! ברמזים שהוסברו ע"י מפרשי המקרא האמיתיים לפני עשרות ומאות שנים! ואם תהיה מעונין לשמוע על כך, אשלח לך קישור) יוצר העולם נתן לנו תפקיד בעולם - להתעלות על עצמינו, ולהשיג את השלמות. מי שמסיים את התפקיד, לא צריך לחכות עוד עשרות שנים עם כל המכשולים שקיימים פה. אם הוא השיג את השלמות - הוא יכול כבר להגיע לטרקלין! אין לו סיבה לחכות פה! זה כואב שהוא עוזב אותנו? נכון. זה גם חלק מהחשבון! אבל לא הוא המסכן - אלא אנחנו. אם אתה מבין שאלוקים גדול מאתנו לאין שיעור - המסקנה שלך נכונה. אי אפשר לשאול שאלות על משהו שאין לנו בכלל השגה בו. אבל אנחנו יכולים להבין את דרכיו, מספר ההוראות שנתן לנו.

למעלה