יש לי שאלה

• פותח הנושא 7575
  • פורסם בתאריך

7575

New member
יש לי שאלה

בתור שמאלני שלא מאמין בישות אלוהית אוכל חזיר 3 פעמים ביום לא מאמין בתנך ובכתוב בו איזה זכות יש לי על הארץ הזאת האם בגלל שאני תפסתי אותה ראשון כמו בגן במשחק הכיסאות האם לא מן הראוי שאני אפנה את ביתי למשפחה פלשתינאית ממחנה פליטים בלבנון

גם אם היית מאמין אין לך זכות

ומי שאמר לך שיש משקר יהודי הוא בן העולם ולכן היהודים מסתובבים כל הזמן בהסטוריה שלהם ממקום למקום או כי הם בורחים או כי מגרשים אותם

meetAmeet

New member
למי יש זכות על משהו?

הרי כל העולם מלא באנשים... אין מדינות ספייר לשימוש, ואם לאום מסויים שואף להגדרה עצמית חייבת להיות דחיקת רגליים מסויימת. האם אתה מכחיש את זכותו של לאום להגדרה עצמית במסגרת מדינה ריבונית? (לא אופתע אם כן) וגם הערבים לא היו במדינת ישראל משחר ההיסטוריה, הם הגיעו לכאן מאיפשהו... אז בגלל שאנחנו בתקופה יותר נאורה, אנחנו נאמר "let bygones be bygones", נגעתי בצבע לבן, מעכשיו כל אחד נשאר במקום? המוזיקה של הכסאות מוזיקליים נפסקה ורק העם היהודי נשאר עומד בחוץ. היהודים שבאו לארץ סייעו לפיתוחה הכלכלי, ה"נישול" כביכול, היה קניית אדמות שהשלטון העות'מאני גרם לפלאחים לאבד מלכתחילה... מה שנקרא הגונב מגנב פטור.

ItsikH

Member
בלבול מוחלט 1. יש לא מעט ימנים ואפילו קיצוניים שאוכלים חזיר ושאר שרצים ולא ביקרו מעולם בבית הכנסת. שאלה טובה באמת, מה גורם להם להאמין שמותר להם לגרש ערבים מכל מקום שבא להם (התשובה היא בד"כ "כי אנחנו יכולים"). אני שמאלני, אוכל כשר וצם ביום כיפור - אויויוי, זה ממש נורא הפריצות הזו, סדר שיהיה פה! אני גם צמחוני אבל אוכל דגים - האם יש לי "הכשר" (במלעיל) למעמד מיוחד או שאני נאלץ לוותר על "הגדרתי" כחבר בקהילת הצמחונים? ולאיזה רב אני אמור לפנות בסוגיה קשה זו? 2. "מאמין בישות אלוהית" - כולם מאמינים בצורה כזאת או אחרת, רק ש-מה לעשות, לא מקבלים את התפיסה שלך את הישות הזו. 3. "לא מאמין בתנך ובכתוב בו" - יש כאן הנחה סמויה שמי שלא מקבל את כל מה שכתוב כאמת מוחלטת בהכרח שולל את מה שכתוב ולא היא - אין שחור ולבן, המייחד את החשיבה החילונית בהשוואה לדתית הוא לא שלילת הכתוב אלא קריאה ביקורתית שלו. משחק הכיסאות (המוזיקליים, נדייק) הוא לא פעם מעובדות החיים ביחסים בין לאומים. חבל שכך, רק מראה כמה המין האנושי הוא אינפנטילי הרבה יותר ממה שנדמה לנו, היה עדיף אילו יכול כולם לחיות ללא גבולות, ללא מדינות וללא חלוקה לאומית, אבל ככה זה. ולשאלתך עצמה: גם מי שלא מניח הבטחה לאברהם אבינו חווה את הזיקה ההיסטורית של העם היהודי לארץ ישראל, שנובעת מהיותנו בני הארץ הזו. מי שמתכחש לכך קרוב לודאי גם מתכחש להגדרתו כיהודי ולכן אינו רלוונטי כאן (במשמעות הפיזית ממש).

7575

New member
אף אחד עדין לא ענה לשאלה שלי

אף אחד גם לא מסוגל אתם נותנים תשובות של פוליטקאים הולכים סחור סחור באיזה זכות אתה השמאלני לקחתה את ביתו בחיפה של ההוא. ltsikh אתה רוצה לרקוד בכול החתונות זה לא הולך זה אי אפשר

ItsikH

Member
על אילו חתונות אתה מדבר? אני מחרים את הארועים הדביקים האלו - ביום שיערכו חתונות ושאר ארועים חשובים ויפים בלי לזלול ולסבוא כמו עדת חזרזירים אשנה את עמדתי זו. ביטוי רגשות באמצעות מיצי קיבה מקובל משום מה בתרבותו של עם הספר יתר על המידה (כן, יש אפשרות אחרת, אמא לא חייבת לפטם את ילדיה בכדי לבטא את אהבתה אליהם). אה כן ואני לא רוקד, לא בחתונות ולא בשום מקום אחר. הפער בינינו הוא בהנחות היסוד, עד כדי מושגים ממש - שנינו דוברים עברית לכאורה אבל אלו שתי שפות זרות. אני מניח שאתה מעדיף שאשלול את התנך מכל וכל, ואתכחש לקיומו של אלוהים, כיוון שאז קל יהיה לך לומר "אפיקורוס" או "תינוק שנשבה" או כל מנטרה אחרת שמסדרת לך את המחשבות בקלות, שחור ולבן כמו שאתה אוהב, טובים ורעים. לא רוצה לעשות לך חיים קלים. תעבוד קצת. תחשוב. מחשבה פירושה ספקנות.

7575

New member
על אילו חתונות אתה מדבר

אתה יכול לבחור באיזה צבע שאתה רוצה אפילו באלוטרה סגול או באינפרא רד אם הפליט בלבנון שבביתו אתה יושב יבין אותך איו לין שום בעיה את האמת אתה יודע אתה שודד אבל לא שודד ברמה הירואית בעל הידיאלים אשר אינו פוגע באיש ראה שודד הברינקס. אלה חוטף ארנקים מקשישות ברחוב אשר פועל מתוך אינסטנקטים חייתים בלתי מוסברים לך אין את הזכות על הארץ להוא ולהוא אולי יש אני לא מדבר רק על הפליט מלבנון

ItsikH

Member
כלומר, לשודד בחסות ציווי אלוהי כביכול יש יותר זכות ממי שחי על האדמה ומעבד אותה, ולזה יש יותר זכות משודד בזכות "זיקה היסטורית", ולזה יש יותר זכות מאשר סתם שודד בכוח הזרוע. הבנתי אותך נכון? זה הדרוג שלך? או אולי דרוג אחר? כי בעיניי אין שום משמעות לזכות על קרקע בכלל - הקרקע היתה פה לפני היות האדם ותהיה גם אחרי שאחרון האנשים ישמידו זה את זה. כל עניין הזכות על הקרקע הוא "סוג של" שוד - אדם אחד מנשל אדם אחר מפני שיש לו איזה נימוק - מצדי יכול להיות דתי, היסטורי או כל נימוק אחר - אבל בעצם בעיקר "מפני שהוא יכול".

ItsikH

Member
ואשאלך שוב באיזו זכות לקח הימני החילוני אוכל השרצים את אותו בית? ובאיזו זכות בכלל לאומים לוקחים זה את ביתו של זה? איזו זכות יש לאמריקנים (שהם פחות "ישות לאומית" מכל אוסף אנשים אחר שאני מכיר) על האדמות שגזלו מהאינדיאנים - או בעצם מהספרדים והצרפתים והאנגלים שבתורם גזלו אותם מאחרים? או לרוסים על האדמות שגזלו מהפולנים? כל החלוקה המדינית-לאומית אינה אלא כסאות מוזיקליים בגן, אנשים מגרשים ואף הורגים אחד את השני כי אין להם מספיק עניין בחיים, כי "מצ'עמם להם".

7575

New member
צודק 100 אחוז

אז תחליט מה אתה גוזל אדמות או שמואלני יפה נפש תראה אותי אני פניתי את עצמי חזרתי למקורתי באירופה אבל השמאלנים בארץ רוצים להנות מהכול . תענה אם אתה יכול

ItsikH

Member
ולך יש זכות על האדמה שאתה חי עליה? על סמך מה בדיוק? אתה לא שייך לשם, ברגע האמת תמצא את דרכך החוצה במקרה הטוב.

7575

New member
יכולה להיות לך את הזכות לחיות על האדמה הזאת

אבל אין לכם את השכל להשתמש בזה אני כרגע צועני יהודי מלוכלך במוקדם ובמאוחר גם אתם תהיו את זה למדתי בגולה 10 שנות מאסר למוכר חמץ בפסח 5 שנות מאסר לאוכל חמץ בפסח מאסר עולם למוכר חזיר ותאמין לי אני חילוני בדיוק כמוך רק כך אוייבך יבינו נגדם אין לנו סיכוי זה הסיכוי היחיד שלך אחרת אתה כבר יכול לקנות את העגלה

7575

New member
יש לי שאלה

מצטער עדיין לא עניתה לי באיזה זכות לקחתה את ביתו של ההוא בחיפה. ולמה שלא תחזיר לו

meetAmeet

New member
זכות היסטורית, זכות לאומית, זכות משפטית...

והזכות החשובה מכולם, זכות קיומית. כדאי שתקרא את מגילת העצמאות מתישהו. יהודי (כלאום) מוגדר ע"פ חוק כמי שנולד לאם יהודייה ואינו בן דת אחרת. אתה יכול לאכול חזיר כמה שאתה רוצה. זה לא יעזור לך. ולמה הבית שלך הוא יותר של משפחת פליטים בלבנון מאשר שלך?

7575

New member
חדל קשקשת

זמנכם קצר ולאחר קריאת התגובות קצר יותר משחשבתי הכרותכם את אויביכם מסתכמת באכילת חומוס או במקרה היותר מסובך החלפת קרבורטור בכפר הקרוב הידע שלכם על תרבותו שפתו דרך חשיבתו של העם השכן הוא אפס את מגילת העצמאות שלך אתה יכול כבר לגלגל בכדי שתוכל למכור אותה בין מסעותיך באיזה שוק פשפשים עלוב בקשר לשאלת הבית הרי זהו רכושם האם רק ליהודים מותר להזדעק על גזל רכוש עיי הנאצים קודם תחשוב אחר כך תדבר

meetAmeet

New member
עושה רושם שגם אותי אתה לא בדיוק מכיר...

להטיף אתה יכול לבד, אתה לא צריך אותי.

7575

New member
אדוני

אל תברח מהמציאות מה ההבדל בין יהודי גזול רכוש באירופה לבין פליט גזול רכוש בלבנון מה ההבדל אתה מסוגל לענות

7575

New member
את השאלה הזאת

שואלים אותי יום יום שכניי הערבים במדינה הארופאית בה אני חי והתשובה היחידה שיש לי לתת להם אלוהים נתן לנו את הארץ הזאת וזה תמיד עובד

meetAmeet

New member
אתה תאלץ להיות יותר ספציפי...

איזה רכוש מדובר? הנישול הקולוניאלי כביכול שלפני הקמת המדינה? הנטישה ההמונית בתקופת מלחמת יום העצמאות?

למעלה