יש לי שאלות

SoulDancer

New member
יש לי שאלות

חניכים, למה אתם בתנועה? בגלל הכיף? בגלל הערכים? שניהם? מה גורם לכם להשאר בתנועה? חמשושים, זוהי שנת הניסיון שלכם, והיא עוד מעט נגמרת. איך התרשמתם מהתנועה כבוגרים? התאכזבתם? התפלאתם? הרווחתם? הפסדתם? בוגרים וחניכים כאחד, אתם מרגישים שאתם יכולים להעזר בתנועה לשנות? אתם מרגישים שבאמת צריך את מכבי צעיר על המפה, או שאפשר להתספק בכל תנועת נוער שהיא? [שאלות שדיי דורשות חשיבה, אבל מעניין אותי לדעת...] לילה טוב אנשים, יסמין.

מה זה??

כתבתי תגובה שלמה תחת כותרת "חניכים", ואין לי מושג קלוש מה קרה כאן. בכל אופן: קודם כל ודבר ראשון, בשביל החברים. מכבי זה השעה וחצי שלך עם כל החבר'ה מעבר לבית ספר ופגישות מזדמנות וכו'. אח"כ אפשר להגיד שמכבי זה די... 'אוטומטי' לרוב החברים. מכבי היא תנועת הנוער היחידה. רוב האנשים ביישוב התחנכו והדריכו בה או מתחנכים ומדריכים בה, וזה מסוג החוגים שכל שנה נרשמים אליהם בקביעות. אחרון חביב זה המחנות
. ערכים? לא הרבה חניכים מגיעים בשביל הערכים. אבל לאט לאט.

Rioter

New member
הבאג של "ללא נושא"..

הוא קורה בד"כ כשמגיבים בעזרת תגובה מהירה, באג של תפוז, עובדים על לסדר אותו. בינתיים, כדי למנוע דברים כאלה, אפשר פשוט להגיב דרך התגובה הרגילה

Rioter

New member
בתור חניכה

האמת היא שהצטרפתי לתנועה כי חברים שלי הלכו, לא כי ציפיתי לרכוש ערכים כלשהם O:

cenas girl

New member
עונה../images/Emo13.gif

חמשושים, זוהי שנת הניסיון שלכם, והיא עוד מעט נגמרת. איך התרשמתם מהתנועה כבוגרים? התאכזבתם? התפלאתם? הרווחתם? הפסדתם? התנועה לפי דעתי היא תנועה מדהימה, ואני לא סתם אומרת. תנועה ציונית, דמוקרטית, בעלת ערכים, אין לה שום עמדה פוליטית, לא משכנעת להצטרף לצידה-מציגה עובדות כמו שהן ונותנת לחניכיה ובוגריה לבחור את עמדתם בחופשיות, כל אחד לעצמו. ניתן להעביר לחניכים ערכים דרך מתודות ומשחקים, שזוהי לדעתי דרך החינוך הטובה ביותר-כי הם בחרו את זה, והם נהנים תוך כדי למידה. נהכון, קשה להתמסר, וקשה להגיע לכל הימי פעילות, וישיבות, וימי עבודה- אך לכולנו יש מטרה משותפת, ובגלל זה אנחנו ביחד, אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד-להגשים אותה ביחד.

.....

אז ככה, אני שישיסטית מראשון מערב... אני באתי לתנועה בתוך חניכה בגלל החברים ובגלל שחשבתי (וצדקתי) שיהיה לי כייף. אבל נישארתי פה לא רק בגלל שכייף לי פה, אלא גם בגלל הערכים שאני מאמינה בהם ואני רוצה לייצג ולהעביר הלאה. וכן, אני חושבת שאנחנו יכולים לשנות דברים בעזרת התנועה, כי אם יש משהו שמציק לנו אנחנו יכולים לאגן דברים ולשנות, כוחה של קבוצה. אני לא חושבת באפשר למחוק את מכבי מהמפה ולהסתפק בתנועות נוער אחרות, כי לא כל התנועות מאמינות בדיוק באותו הדבר, לכל תנועה יש את הייחוד שלה, וככה גם למכבי! נ.ב יסמין הייתי שמחה מאוד עם גם את תעני על השאלות... =]] =]]

SoulDancer

New member
טוב אז אני אענה

אבל רק בגלל שביקשת יפה=) כשהייתי חניכה חיכיתי לרגע שיעלו לי את העניבה שאני אוכל לבוא ולשנות. מה לעשות, זה בטבע שלי. רציתי להשפיע להוסיף פה להוריד שם שיהיה ככה, בקיצור- מכבי היה מרכז העולם בשבילי. גם בתור חמשושית, הייתי בסניף כל יום-גם אם לא הייתה סיבה. איכשהו התחלתי לראות את התנועה אחרת בשלב מסויים, אבל כשקיבלתי על עצמי את התפקיד של הדרכת ח', הבנתי שהמוטיבציה שלי צריכה לחזור ולהיות כמו פעם כי פה השינוי שלי- בהדרכה. ומכאן אני חשבתי שכל תנועת נוער היא טובה ולא חובה מכבי [מה שגם איפה שהוא נכון] אבל איך שנפתחו צופים בנס ציונה, נשארתי בסניף. ופה העיקר של כל החירטוש הזה מכבי צעיר היא תנועה עם הרבה יותר משפחתיות, הצופים מפרסמים את עצמם בטלוויזיה וכסף שזה לא מתאים לי בנוע"ל זה עם דעה פוליטית בבני עקיבא זה גם די קיבעון מסויים, ורק במכבי מצאתי מקום שיתאים לכמעט כל מי שיבוא. עוד משהו שהבנתי מהועידה הארצית ד"א. בקיצור אחרי כל החירטוש הזה, מכבי זה מקום מדהים, שלפעמים מוריד את המוטיבציה-אבל תמיד דואג גם להחזיר אותו. אני לא רוצה לחשוב על הרגע שאני אעזוב
[נו תזילו דמעה זה מרגש! חחח]

אני גם יענה

טוב אז גמאני באתי לתנועה בתור חניכת ח'... ובאתי בעצם בגלל הגיוס המדהיייים שעשו לנו... לא הכרתי אף אחד כי הייתי חדשה בבית ספר מכבי ממש שינה אותי... ואני נשארת בגלל הקטע של הערכים וגם בגלל שכבר התמכרתי... כמו שהכינוי של לילך הוא "מכבי זה סם החיים" אז כן...בשבילי מכבי זה סוג של סם... יחסית למה שהסניף שלנו עבר...זה ממש נדיר שעוד נשארו בו אנשים מההתחלה...(לילך אני ועוד 2...שהיינו בכלל בהתחלה 23.) אני לא רואה את החיים שלי בלי מכבי... אני בתוכה שבמשך השנים הסניף שלנו התפתח ויגדל ויהיה אימפריה!וכך גם כל הסניפים שעדיין לא נהיו ... אז לכל ראשון מערב ובכלל לכל הארצי.. חולה עליכם... ואסיים בברכת המכבי הצעיר חזק ואמץ!

bergmanit

New member
ולי יש תשובות

טוב בתור חמשושית, אני יכול להגיד שהתנועה בכלל לא איכזבה אותי. למרות שלא הייתי חניכה הרבה זמן, ושזאת רק השנה הראשונה שאני בוגרת אני מרגישה כבר הרבה זמן שהתנועה הזאת היא חלק ממני. קשה להאמין שחניכים מגיעים לתנועה בגלל הערכים. הם באים בגלל הכיף ונשארים בגלל הערכים. אני כן מרגישה שבאמת צריך את מכבי צעיר על המפה כי בגלל העובדה שהיא תנועה קטנה, היא יותר משפחתית ותומכת, פחות לוחצת והמונית. נעמה P:

assafein

New member
../images/Emo43.gifונה

התכוונתי להגיד: "וואו, נעלה שולטים פה
"

bergmanit

New member
?

חח אבל רק אתה פה מנעלה P: חוץ מיזה, שנה שעברה מיכל ואווה ריכזו את נעלה, לא? נעמה

anat135

New member
אוו נעמה בכבודה ובעצמה!

הייי נעמה זאת ענת מזכרון מה קוררה???? חחח אוהבת אותך המוןןן ענת

bergmanit

New member
אוו ענת בכבודה ובעצמה!

אכן, אכן. לא כל יום אתם זוכים בזה שנעמה מנתניה נכנסת לפורום P:. לא סתם.. אני אהבתי ת'רעיון של הפורום. אני הולכת לבקר פה יותר בקביעות. אז איך בסניף זיכרון ענת? יש לי תאוריה כשכל בוגר אחד עוזב את סניף נתניה מצטרפים עוד 3 חניכים לסניף זיכרון. אוהבת המון:)

anat135

New member
נעממה0

חחח אהבתי את התאוריה.. אפילו מאוד.. חחחחחחחח סניף זכרון נפלא.. חחחח אוווהבתת המון

למעלה