יש לכם דפיברילטור במשרד?

debby12

New member
מנהל
יש לכם דפיברילטור במשרד?

אצלנו יש, ונזכרתי בזה בגלל הכתבה הזו:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7...tm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic

בעבר היה לי קולגה עם היסטוריה של בעיה בלב, ותמיד חייתי בחרדה שאאלץ לגהור מעליו, לקרוע לו את החולצה ולהרביץ בו מכות חשמל עם הדפיברילטור כדי להחיות אותו.... אבל הוא עזב, בלי שום מקרים רפואיים

placid1

New member
גם לי יש ואני חושבת לקנות אחד לבית גם. אם עברת קורס

החייאה בסיסי (משהו שכל אחד צריך לעשות פעם בכמה זמן) את יודעת שדפיברילטור זה לא החלק המפחיד כשמישהו מאבד הכרה לידך. כל ארוע של איבוד הכרה, התעלפות או התמוטטות מלחיץ מאד, ודפיברילטור יכול להיות ההבדל בין חיים ומוות והוא מתוכנת כך שהוא מוביל אותך צעד צעד ולא צריך לדעת לעשות כלום לבד.

debby12

New member
מנהל
ואללה? לא ידעתי שיש ערכה ביתית

זה משהו די גדול שחשבתי שצריך לחבר לקיר. ואין לי כל כך מקום ייעודי לתקוע אותו בבית - אפשר סתם בתוך תיק? מעולם לא עברתי קורס החייאה (חוץ מאולי איזו הדרכה של שעה בטירונות בג'וליס). אולי הגיע הזמן באמת. מי מעביר כאלה בארה"ב? זה ללא ספק מדהים אם אפשר להציל חיים.... (פשוט נראה לי שהייתי קופאת בבהלה. אבל כנראה שהייתי עושה מה שצריך עם המכשיר הזה)

placid1

New member
את יכולה לקנות בקוסטקו וזה ממש לא גדול ולא חייבים לחבר

לשום קיר. זה לא זול, אבל הרבה יותר זול משהיה לפני כמה שנים.

קורס החייאה (את צריכה את הרמה הבסיסית BLS) אפשר לעשות דרך כל מיני ארגוני עזרה ראשונה כמו ה Red Cross, American Heart Association וגם ארגונים מקומיים.

Ani15

New member
נדמה לי שצריך לחבר לשקע בקיר בשביל להטעין את הבטריה

עשיתי קורס כזה באוניברסיטה בארה"ב כשהם התקינו את היחידות בבנין שלנו והציעו למי שרצה ללמוד איך להשתמש בזה.

placid1

New member
לא צריך, יש למכשיר סוללה שמחזיקה שנתיים-חמש שנים

debby12

New member
מנהל
כן - בפאניקה שייגמרו הקונדומים בבית ואז, רחמנא ליצלן,

ייוולד לנו בטעות בן כמוך.

בן זוגי לא יעמוד בזה ויחטוף אירוע לב
בטרם נספיק למסור את התינוק לאימוץ (החרדה שרשויות האימוץ ידחו את התינוק תגמור אותו) - וטרם הצטיידתי בדפיליברטור!! אלליי!

vinney

Well-known member
רגע, זה לא ״ירידה מהפסים״ בעינייך? לדבי מותר שפת ביבים?

JimmyGee

New member
תראה ויני, מה שכתבתה למטה היה מוגזם לגמרי

לא נראה לי שבאמת זה מה שניסיתה להגיד, אבל ממה שכתבתה נשמע כאילו אתה מאחל לדנה למות (חס וחלילה). נראה לי שלא ממש שמתה לב למה שכתבתה, כי אני לא מאמין שבאמת התכוונתה לזה.
גם לי יש בעיה אם תומכי Trump ויש לי חברים מאוד טובים כאלה. אבל אני כמובן שמאחל להם רק בריאות (לא רק לחברים הטובים).

"מצביעי ימין הם כאלה. אין מה לעשות עם זה, רק לחכות שימותו. ועם המדיניות שהם רוצים תתממש - לא נצטרך לחכות הרבה, לפחות זאת נחמה. דנה תמות או כי לא צריך לדאוג לבריאות שלה (כי אם היא חולה - מי צריך אותה, היא לא מייצרת ערך), או כי החברים שלה פשוט יתלו אותה (כי אחרי הכל, היא מהגרת יהודייה מזרח תיכונית, ברגע שהשלטון הדיקטטורי יתבסס לא יהיה בה צורך)."

vinney

Well-known member
חס וחלילה לא איחלתי, להיפך!

אבל עובדתית מצביעי ימין מצביעים נגד בריאותם, ודנה אכן מקדמת פרופגנדה של הימין לפיה לאנשים כמוה לא מגיע ביטוח בריאות או השכלה וכשהם לא נותנים תפוקה יותר לעובדים אז הם צריכים למות כי ״למה שנשלם על מחלות שלהם״, מבחינת האידאולוגיה הזאת.
&nbsp
אז פועל יוצא היא שאנשי הימין ״מן השורה״, אלה המנוצלים, לא המנצלים, כמו דנה - דינם להכחד בעקבות האידאולוגיה שלהם עצמם.
&nbsp
ואם הבריאות לא תחסל אותם - אז הימין הקיצוני ידאג לזה. אלה, ״האנשים הטובים״ שמתסובבים ברחובות עם לפידים וטוענים ש״יהודים לא יחליפו אותם״, שדנה קרואת להם ״אמריקאים אסלים״.
&nbsp
ואם למישהו לא היה ברור למה התכוונתי או מה ניסיתי להגיד - הם יכלו לשאול ולבקש הבהרות. זאת כנראה ציפיה מוגזמת.

JimmyGee

New member
גם אני לא חשבתי שזה מה שאיחלתה לדנה

אבל מה לעשות, כשקוראים את מה שכתבתה (literally) ככה זה נשמע (עדיף פעם הבאה קרוא שוב and rephrase):

"מצביעי ימין הם כאלה. אין מה לעשות עם זה, רק לחכות שימותו. ועם המדיניות שהם רוצים תתממש - לא נצטרך לחכות הרבה, לפחות זאת נחמה. דנה תמות"

vinney

Well-known member
הפירוש שלך לדבריי הוא פירוש, והוא שלך.

אני לא אחרי לפירוש שאתה מייחס לדבריי, חולני ככל שיהיה, אם לא טרחת לשאול אם אכן הבנת נכון.
&nbsp
אתה יכול להדגיש דברים כמה שאתה רוצה, אבל אני לא איחלתי לדנה שום דבר שהיא לא מאחלת לעצמה.

JimmyGee

New member
לגבי הביטוח בריאות, אני מסכים איתך שתומכי Trump מפגרים

אבל אנחנו לפחות (בניגוד לתומכי המפגרים של Trump) בעלי אזרחות כפולה. במקרה אכי גרוע, שאיבדתי עבודה וביטוח, אני חוזר לישראל. אם לא היתה לי גם אזרחות ישראלית, היתי מנסה בכול הכח להוציא עוד אזרחות.

vinney

Well-known member
איזו ישראל?

טראמפ כבר מכר את סוריה לרוסים ואיראנים, הוא נשען על אוונגליסטים שמחכים למלחמת גוג ומגוג, והbase שלו טוען שיהודים שולטים בכל העולם. על איזו ישראל אתה מדבר שתהיה שם כשshit hits the fan? אתה הוזה.

JimmyGee

New member
בחרתי להצטרף למקהלה

לא מתאים לי לאחל לאנשים למות (אפילו לא לתומכי Trump), וגם לא מתאים לי לחשוב שישראל הולכת ליהות מושמדת במלחמת גוג במגוג. יש לי עדין קרובים שם.

למעלה