יש לכפיר חום
שוב

יש לכפיר חום ../images/Emo41.gif שוב ../images/Emo41.gif ../images/Emo46.gif

הלכנו לפיזיותרפה שלו אתמול בכפר סבא. נכנסתי והוא פתאום נהיה נורא חם ונורא עצבני. הפיזיותרפיסטית ניסתה לגרות אותו למשחק, אבל הוא נגע בצעצוע ואז יבב וגנח כאילו "תניחו לי"
החלטתי לא להציק לו, ובמקום זה עליתי איתו לאחות ומדדתי לו חום. היה לו כבר 38.3,
אז לקחתי אותו מיד לרופאה שלו. הריאות נקיות, האוזניים מלאות שעווה אבל לא מודלקות, וחוץ מהצינון שלו היא לא מוצאת כלום. היא אמרה שזה בטח משהו ויראלי, ושאני אדאג להוריד לו את החום, ואם אין שיפור עד וים שישי - לחזור.
בלילה הוא פשוט התחיל לרתוח. ניסיתי למדוד לו חום, המדחום הגיע רק עד 39 וכפיר לא נתן לי להמשיך בבדיקה (אנחנו מודדים בישבן, לא באוזן). שלושת רבעי שעה אחרי שנתתי לו אקמול וראיתי שהוא עוד חם, עשיתי לו אמבטיה (בשתיים בלילה. מקווה שלא הצקנו לשכנים) ואז הוא ירד ל38.6 ("בלבד") ונרדם לי בידיים. בארבע הוא שוב התעורר עם אף סתום ועצבנות, ושמתי לו טיפות אף והוא חזר לישון. בבוקר הוא התעורר קצת
עצבני, אח"כ הוא שיחק יפה, לא רצה לאכול
או לשתות
, וחזר לא מזמן לישון. הוא מסמורטט ומסכן
אני שונאת את המחלות הויראליות האלו!!!!!!!!!!!!!!

קודם כל החלמה מהירה ../images/Emo39.gif

שנית תעשי לו הרבה אמבטית פושרות להורדת החום או שאפשר גם לעשות מסז´ עם קצת ערק זה מאד עוזר ו מוציא את החום החוצה. ושוב כמובן החלמה מהירה.
= זה אמור להיות חמסה שאני שולחת לך.

בבקשה לא ערק!

הילד יישן טוב, כי הוא יתמסטל מהערק.... הרבה אמבטיות פושרות, מותר אקמולי כל 3 שעות אם החום גבוה (במקום 4) - את זה אמרו לי בבי"ח, כשתומר היה עם 40 חום בגיל 4 חודשים (צחקו עלי שבאתי...) והרבה חיבוקים, אהבה ותשומת לב. וכמובן תרגישו טוב ושיעבור מהר!

odeia

New member
לנילי וכל האמהות, הגעתי למסקנה

לאחרונה, לאור ריבוי החום, שהחום מגיע כאשר מעברי הנשימה סתומים. אין איוורור ולכן החום עולה. (תחשבו על רדיאטור באוטו, כשהוא סתום האוטו מתחמם). לפני שרצים לתת אקמול, וכבר ראיתי הורים שנותנים אקמול גם ב-7.5 מעלות, להוריד גרביים ונעליים, גם בחורף, להפחית לבוש וחימום, אפשר אף להרטיב את הראש קצת. החום יוצא מהרגליים ומהראש. בזמנו, צירפתי מאמר על חום ועל תפקידו, אולי רותי יכולה להוסיף אותו למאמרים, כדי שכולנו נוכל ללמוד ממנו. אפשר לקחת מים פושרים עם חומץ ורק לילדים שמעל שנה (בפחות מזה אני עשיתי אבל לא רוצה לקחת אחריות), בערך חצי כוס מים וחצי כוס חומץ, מרטיבים גרביים ושמים על הידיים ועל הרגליים ומכסים את הילד שיזיע, אומרים שזה מוריד חום טוב. אני רק משתמש במים האלו בכלל להרטיב את כל הילדה. מה שכן, אם נותנים אקמול, רצוי לא ישר לעשות עוד פעולה להוריד חום, כי אז החום עלול לרדת מהר מידי והילד עלול להגיע לפירכוסים. צריך לחכות לפחות שעה וחצי (בעיקר אחרי אקמול), לפני שמנסים עוד שיטת הורדת חום. שנהיה בריאים

odeia

New member
נילי, מה ששכחתי לכתוב גם זה שלא

לשכוח לשים טיפות אף (אלו של המי מלח) ואפשר להוסיף את טיפות האוזניים אוטלין שמוציאות נוזלים מהאוזניים, כי צריך לפתוח את המעברים הסתומים כדי לאוורר את מערכת הנשימה העליונה ואז החום יתחיל לרדת. ישנם עיסויים שעוזרים בהורדת חום ובפתיחת מעברים וייבוש נוזלים, שווה ללכת פעם אחת למעסה או משהו דומה כדי ללמוד איך לעזור לילד.

odeia

New member
השאלה היא מה מידת החום ומה מהירות

ירידתו. יש מידות חום מסויימות שעוזרות לגוף להילחם במחלה ואם מורידים את החום הגוף לא נלחם וממשיך להיות חולה ויותר נחלש. אנסה לצרף שוב את הכתבה על החום שצירפתי בזמנו.

odeia

New member
מצרפת עוד כתבה שנושאה הטיפול

בילד החולה לפי הרפואה הסינית.

../images/Emo41.gif עידכון ../images/Emo41.gif

אחרי 36 שעות של חום גבוה (בעיקר 39) יצאה לכפיר פריחה על כל הגוף, והחום ירד. האבחנה: אדמדמת. מחרתיים הוא כבר יהיה כשיר לחזור לגן. לא ישנתי כבר יומיים. אני אשמח אם הלילה יהיה נורמלי יותר... אוף עם הוירוסים האלו...

שמחים לשמוע

שירד החום, ואגב, הפריחה יכולה להיות קשורה לחום ולא בהכרח אדמדמת, אבל קטונתי מליעץ בנושא. בכל אופן שירגיש טוב, ומהר.

היי נילי

אם שוב יעלה לכפיר החום למעל 39 מעלות, כדאי מאוד לשים לו נר בטוסיק ולא להסתפק בזה אלא במקביל לעשות לו אמבטיה פושרת כדי הוריד לו את החום מיידית. מקווה שהחום בסימן ירידה ושכפיר ירגיש במהרה טוב יותר

odeia

New member
אירית, מסוכן להוריד חום מיידית, זו

אחת הסיבות לפירכוסים וזה גם מסוכן כי זה מעבר טמפרטורות חד מידי לגוף וקשה לו להתמודד עם זה. גם כשעושים אמבטיות צריך עם מים חמימים ולא קרים.

למעלה