יש לכפיר חום
שוב

אורית ג.

New member
אודיה לצערי אני חולקת על כל עצותייך

שיטותייך וגם התאוריה שלך בנושא חום. מקווה שלא תעלבי - זו אינה התקפה אישית , אלא שלדעתי חלק מהעצות עלולות להזיק וסותרות הוראות רפואיות. רק אציין שגם לי, כמותך (אם אני מבינה נכון) אין כל קשר למקצוע הרפואה ואני מדברת מנסיוני או ממה שקראתי באנציקלופדיות רפואיות או בעיתונים. ועכשיו לנקודות המחלוקת : * פרכוסים אינם נובעים מהורדה מהירה של חום, מרבית המקרים של פרכוסים כפי שקראתי עליהם בהזדמנויות שונות , הם כשיש חום גבוה, עוד לפני שמישהו ניסה להוריד אותו. הדבר קשור לנטיה של הילד עצמו , לתגובת גופו במקרים של חום (לא תמיד זה אפילו חום גבוה) * אין כל סכנה (לא של פרכוסים ולא אחרת) במתן אקמול להורדת החום. בכל מקרה החום לא יורד "בבת אחת" (לוקח כחצי שעה) וגם אם כן אין זה מסוכן * השיטה הפרטים שלך להורדת חום היינו לכסות את הילד היטב עד שיזיע היתה מאד מקובלת לפני כ-30 שנה כהמלצה להורה המטפל בילד חולה. ההנחה שבבסיסה היתה שאם נחםם את הילד יותר ויותר הוא יזיע ואז החום ירד. דווקא שיטה זו נקבעה כמסוכנת |סגדש|שכן חום הגוף הגבוה ממילא בשל המחלה עלול לעלות יותר ויותר אם מכסים בשמיכה ומלבישים גרביים וכפפות ומכיו שאין בקרה על עליית חום זו היא בהחלט מסוכנת. מנגנון ההזעה שחשבו שיועיל כאןלא במקרים רבים אינו פועל ואינו יעיל ובכלל מעמיס על הגוף ומכריח אותו להתמדד עם חום עוד יותר גבוה. *להרטבת הידיים והרגליים במטליות עם חומץ אין כל בסיס מדעי או רפואי, ככל הידוע לי. * כמו כן אציין כאן את ההמלצות הרפואיות כפי שידוע לי לטיפול בחום אצל ילד, והן: - לא להוריד חום שמתחת ל-38 מעלות - אם רוצים להוריד אפשר לטבול באמבטיה פושרת (לא קרה) - להלביש את הילד בבגדים קלים ולכסות בשמיכה קלה - חום גבוה יותר אפשר להוריד באקמול, יש להקפד על המינון כי הרעלת פאראצטמול (החומר הפעיל באקמול) אינה נדירה ועלולה לגרום נזק לכבד. - יש להקפיד על שתיה אבל אין כל הכרח שהילד יאכל זהו. שלא נצטרך

odeia

New member
אורית, קודם כל אין לי שום בעיה

שתראי את הדברין אחרת. לא אמרתי לכסות כדי להזיע, להיפך, להוריד גרביים, הפחתה בבגדים ובחימום בבית. לכסות רק אם עושים את העבודה עם גרביים טבולות בחומץ. לגבי רפואה - ידוע שאסור לעשות שינוי חום מהיר מידי, השינוי המיידי זה מה שגורם לפירכוס, מדברת מנסיון כי עברנו כמה כאלו. אם נותנים אקמול לא לעשות במקביל אמבטיה, צריך לחכות שעה וחצי כדי לראות לאן החום הולך לאחר אקמול. גם כשעושים אמבטיה להורדת חום אסור לעשות קרה, אלא פושרת שהילד ישב בה ויתקרר יחד עם המים. אני מנסיוני, למרות שהילדה שלי היתה מפרכסת ומתכווצת, לא מורידה חום שמתחת ל-38.5 וגם זה קודם עם אמבטיות, חומץ ועיסויים. בלילה אני כן נותנת אקמול בחום כזה. בהחלט להקפיד על המינון של האקמול ולא לתת פחות מ-4 שעות, אלא רק במקרים קיצוניים שבהם החום 40 מעלות ולא יורד והילד סמרטוט (לא רצפה
) נכון שאין מחקר רפואי על חומץ אבל חומץ בעיקרון מייבש. מי שהחום שלו בא מליחה בגוף, זהו עזר יעיל, מנסיון, להוריד חום כי הוא מיבש את הליחה. חייבים כמובן לשתות המון גם בחום בכלל ובטיפול בחומץ בפרט. אורית, לי יש נסיון עשיר של חום ומחלות ופירכוסים ועוד, לצערי, אבל זו עובדה, ויש דברים שעשיתי בהם את הדוקטורת של החיים. מקווה שעניתי לך על כל מחלוקותיך, אם יש לך עוד אשמח לדון על זה איתך.

דיאנה1

New member
לילדים שיש להם נטיה לפרכס אסור

גם להוריד את החום במהירות, למשל על ידי שילוב של אמבטיה וגם אקמול. אבל זה נכון רק אם יודעים מראש שלילד יש נטיה לפרכס, ואז הטיפול בו ממילא שונה לגמרי והכלל של לא מורידים את החום מתחת ל 38 או 38.5 מעלות לא תופס, משתדלים לא לתת בכלל לחום לעלות. שלא נדע ורק בריאות...

odeia

New member
דיאנה, מה שאני יודעת, זה שבכל מקרה

לא מומלץ לשנות טמפרטורות מהר מידי לכל גוף, חולה או בריא. לא יודעים אם יש נטיה לפירכוס או לא עד שהוא קורה ולכן צריך להקפיד תמיד לאזו טמפרטורות ולאט. ברור שאם יש 40 מעלות הפעולות יהיו אחרות מאשר אם יש 39 מעלות.

דיאנה1

New member
מסכימה איתך מאד (ובעצם מה שבאתי

להגיד זה שגם את וגם אורית צודקות עד כמה שאני יודעת, תלוי במקרה ובילד) ובאמת את ה"נשק" של שילוב של אמבטיה וגם אקמול אני מפעילה רק כשהטמפרטורה עולה על 40 מעלות.

למעלה