יש למישהו הסבר?

יש למישהו הסבר?

משהו מוזר קורה לי. אין לי תאווה לעבור עבירות. אבל כשאני פוגש חבר, או אפילו כשיוצא לי לדבר עם מישהו על איזה מכר, שיצא בשאלה או שהוא חילוני אני מרגיש פתאום..לא יודע איך לקרוא לזה..אולי געגוע, להיות כמוהו. אני מרגיש כאילו כולם הלכו והשאירו אותי לבד...אני יודע שזה נשמע מגוחך, אבל זו בערך הרגשתי..

מתבי6

New member
אני חייב להזדהות

אני מרגיש כמעט אותו דבר, גם בלי הסבר והגיון.

אין פה שום דבר מוזר

הדת מבוססת על דיכוי החשיבה ,אנשים חיים כמו שחינכו אותם ולא חושבים לרגע למה .גם הרצונות הטבעיים שאסורים לפי הדת נכנסים להקפאה .לכן כשאתם חושבים על מישהו ששבר את המחסום ,רק טבעי שתחשבו על עצמכם עושים כמוהו.

זה לא מוזר

אני לפעמים מרגישה כמו ב 1984 (למי שקרא), צריכה להשתתף בטקסי 'שנאה' שאינני מאמינה בהם (למשל חגיגת השנאה כלפי הבחורות של 'סוררת'), להתלהב מדברים שקריים ולהסתיר את מחשבותי מהאנשים הקרובים אלי. לפעמים אפילו עווית שאינה במקומה לשמע דבר תורה מפולפל או חומרת צניעות חדשה עלולה להסגיר את האמת ולהפליל אותי. ולפגוש אנשים שחופשיים להביע את דעותיהם ומחשבותיהם האמיתיות, לנהוג, להתלבש, לאכול ולדבר כפי שהם מאמינים ורוצים - זה מעורר רצון לטפס מעל הגדר הבלתי נראית ולפרוץ החוצה. ואז נזכרים במחיר, ומבינים שזה כנראה לעולם לא יהיה אפשרי.

אני תמכתי בבנות של סוררות גם בפומבי

למרות הסיכון. פשוט לא יכולתי להשתלט על עצמי!!! זו אגב אחת הבעיות החריפות שלי. אולי בגלל שאני קצת אימופלסיבי, אני לא יכול להתאפק ומשמיע רמזים על דעותיי. זו בעיה בגלל שכפי שכבר הסברתי כנראה לא אעזוב לעולם את העולם החרדי (בגלל ישקולים כבדים והעדפתי טובת אחרים על פני טובתי האישית), אבל אני עלול לסבול חרפה ובדידות עמוקים מאוד, אם לא אצליח לשמור דעותי בסוד. ואני לא בדיוק מצליח... קיבינימט, מתי תהיה קצת סבלנות בחברה שלנו לשמוע דברים שונים ולקבל אותם בצורה טריוואלית???

אף פעם לא תהיה

ואופיתך. למה מעדיף טובת אחרים על פני עצמך...? אם חוץ מזה אין לך שום מחסום. זה נורא. אבל גם זה מחסום שניתן להסיר. ועוד דבר, מנין לך מהי טובת אחרים?

נכון...

לא הצלחתי להבין את המילה "ואופיתך". לעצם העניין, יש לי עוד מחסומים - הרגילים של הרגל, של רגשות וכו' - אבל בבסיס החסם העיקרי שלי הוא המשפחה. והוא חסם בלתי עביר, כך זה נראה לי כרגע. בנוגע לטובת אחרים, אני יודע במאת אחוזים שטובתם של הוריי היא שאשאר דתי (שאשאר? שאעלה ואגדל ואצמח!), ומכיוון שהם אינם יודעים מה קורה בנפשי, החיצוניות זה מה שנשאר... לגבי אשתי זה כבר יותר מסובך... אדרבה, אשמח לשמוע דעתך. מה היא טובתה?

לאשתך כמובן טוב לחיות בבועה שלה

אתה מכיר אותה ורק אתה תדע. מה היא כן יודעת עליך? זה מזעזע אותה? אם כן, עד כמה? אם לא, עד כמה תזדעזע לשמוע על כך? אולי זה לא יפתיע אותה? ההורים. אתה לא אמור להקריב את חייך על מזבח ה'נחת'. בנקודה זו אני מבינה אותך לחלוטין. מהרגע שתשתף אותם חייהם יתחלקו לשניים: החלק של 'לפני שרוצה לעזוב עזב' והחלק של אחרי. (גם אם רק תשתף אותם זה יהפוך אותם) הזכרת לי כמה תופעות רווחות בצבור החרדי, שאולי יעזרו לך להבין מהי דעתי: בוודאי נתקלת בתופעה ההזויה, שיש בה אולי מן ההגיון, אבל עם זה אינה נתפסת, זוגות חרדים שאחד מבני הזוג עובד בחו"ל, מטעמי שלום בית. לעיתים אחרי שהם מחתנים את כל הצאצאים הם אומרים שלום יפה, ולעיתים ממשיכים כזוג קתולי. אין גירושין. הם עושים שיקולי דעת, הם בטוחים שזו טובת הילדים, אגב, הם גם מאמינים בלב שלם, בזווג מן השמים, אך עדיין חוששים לפגם בהצעות שיזרמו אליהם מפנקסי שדכני העיירה. אלו שלא עושים כל צעד, מן הסתם מקריבים את חיי הזוגיות הנורמלים שלהם לטובת שידוך הגון לנכדיהם וכן הלאה וכן הלאה.... במקרה שזוג בוחר לחיות כך כמובן הרווח העיקרי הוא של הילדים שבבית, לפחות הם אינם רואים דוגמא אישית שלילית, ולא חיים בתוך הביצה של אבאמא-רבים-מכות-כל-היום-וכל-הלילה. <עכשיו אני חושבת שאם נוציא חוליה אחת בשרשרת המוטרפת הזו הכול יכול לבוא על מקומו, שיפסיקו להשתדך לעזעזליייים!> עוד תופעה, (קיימת גם במגזר הכללי, אבל ברור שהרבה פחות) שוב זוגות שסוחבים זוגיות גרועה לאורך שנים, שוב משיקולי 'מה יגידו' תדמית המשפחה, אולי גם כאב לב של ההורים והנקודה העיקרית מבחינתם, שידוכים של הילדים. אבל הם חיים בבית, והבית אינו בית. עכשיו עצור וחשוב. לילדים שגדלים בכזה בית, נגרם נזק רגשי עצום. נגרם נזק לא רק יומיומי, אלא גם נזק בטווח רחוק, וסביר להניח שכשיגיעו לשלב הפריחה מהקן יקימו לעצמם קיני-בוץ. (כשם שילד להורה מוכה סיכוי גבוה שיכה, וילד שחווה פגיעה מינית גם כן סיכוייו לפגוע גדלים. סלח לי על ההקבלה) נאבדתי קצת. מה שרציתי לומר זה, כמה דברים. לפעמים מה שנראה לך כ'טובה' לאחר זה ממש לא טובה. לפעמים גם את הטובה הזו, אינך חייב ואינך נדרש לשלם. תגיד, אתה מוכן למה שאתה הולך להכניס את עצמך לתוכו? איני יודעת באיזה שלב בחיים אתה ומשפחתך, אבל אתה רואה את עצמך מכניס את ילדיך לחופה לקול מנגינה מסורתית (הייתי חייבת את הלינק). כשנשאלתי לא מזמן איך אני רואה את בני בעוד עשר שנים, לא הצלחתי בשום אופן לדמיין אותי ואותו נגשים לחנות לגברים בלבד (ירשו לי בכלל להיכנס לשם?) רוכשים ערכה לילד המתבגר בטרם עת, הכוללת מדים עתיקי יומין ממש כמו של אברהם אבינו. מתלבטים סביב דוגמא של 'פירחוני', לא שלא הצלחתי לדמיין, פשוט לא היתה תמונה במאגר. אולי אם אדע קצת יותר אוכל גם להביע דעה יותר ספציפית. . . באופן כללי אני חושבת ששיקוף מלא של המצב בין בני הזוג, הוא הכרחי, לא רק בגללך אלא בגללה, היא אשתך, מגיע לה לדעת בדיוק מהם המחוזות אליהם אתה נכסף. וצריך לחשוב איך עושים את זה ואיך מונעים נזקים שניתן. וכו'...

קודם כל

תודה רבה! ואילו לא קם הפורום אלא בשביל התגובה הזו - דיינו! אכן, לא אמרתי שזו תגובה מעודדת! אבל בסופו של דבר, אין דבר מעודד יותר מאשר הישר מבט לאמת ולמציאות כפי שהיא, בלי שקר עצמי! ובכן, האמת אגיד, אם אספר לאשתי - היא תזדעזע. ועוד איך. אין ברירה אלא להמתין ולראות מה יילד יום. מי יודע? אולי פתאום אחזור להיות "חרדי" מן המניין? אולי פתאום ייעלמו כל הלבטים והשאלות ואאמין באלוהים כמו שהיה כשהייתי ילד? סתתתאאםם... כן, לגוף רשימתך, המושג נישואין בעולם החרדי שונה מאוד מהמושג נישואין בעולם החילוני. בעולם החרדי (באופן מוזר), יחסי בני זוג מושתת על רציונאליות, בעוד שבעולם החילוני על אמוציונאליות. זו הסיבה שבעולם החילוני נישואין היום הוא אקט קצר מועד, משום שכשיצר ולהט האמוציות שוקטים, הגברים מחפשים כוסית אחרת, והנשים ריגושים אחרים. אצל החרדים זה מחזיק יותר זמן, אבל כמו שהיטבת לתאר, אלו הם במקרים רבים יחסים קורקטיים, כמעט הייתי אומר מלאכותיים. ובכל צד יש מעלות. וכמובן כמובן, כמו כל הכללה - ההגדרה דלעיל מלאה באי דיוקים ובחטא לאמת. ובנוגע לילדים. אמונה עזה לוהטת בליבי, שאחרי ככלות הכל, אם יתקיימו יחסים תקינים בן בני זוג ויחסי הורות בריאים ואוהבים, הילדים אינם אמורים להיפגע. אני אעשה כל מאמץ שהיחסים הללו יתקיימו, גם אם המחיר יהיה חיים כ"אנוס". זו גם הסיבה שאיני ממהר לספר לאשתי על התמורות שחלו בנפשי. לא רק שאני מפחד באופן כללי מתגובתה, אני גם חושש שהידע הזה יפתח את הדלת בפני משבר אמון וחוסר יכולת לקיים יחסי תקשורת תקינים בינינו, מה שיוביל בסוף (לא לגירושין, כי זה לא מקובל ופוגע בשידוכים [חוץ מזה שכמובן איני רוצה להתגרש. הדגשתי כמה פעמים שאני אוהב את אשתי ומעריך אותה מאוד, ולו רק מבחינה פרגמטית גרידא - איני מאמין שאוכל למצוא טובה הימנה..].!!! , אלא ) לגרימת נזק לילדים. אשמור בסוד, היא רק תדע שיראת השמיים שלי לא משהו, וזהו זה. בנוגע למה אני מוכן ומה לא - אני לא מוכן לכלום. מצידי להישאר דתי, מרוב הבחינות שום דבר לא מפריע לי שם ולא ובער לי לצאת החוצה. אממה, i don't blive that gd give the tora. פשוט מאוד...! [כנסי לבלוג שלי, אני מדבר על זה באריכות]. יותר מזה, מפעם בי רגש חם להמון דברים ביהדות, כך שאין לי שום בעיה להכניס ילדי לחופה תחת הניגון המסורתי. לפחות בשלב זה (ואני עודני צעיר לימים...). ועל המשפט האחרון של תגובתך אין לי הרבה מה לומר. אבל גם לי יש זכויות. אם הייתי יודע שהיא תכבד את זכותי לחשוב איך שבא לי, בלי להתחיל למרר לי את החיים בייסורי מצפון [הבכי שלה וכו'], הייתי שומר על זכותה לדעת כל שעובר בליבי. ואגב, שאלה מוסרית (שקשורה לפסקה דלעיל) שעולה בי עכשיו: אם נניח אני מפנטז על איזה מישהי. אני נשוי, אוהב את אשתי והכל באמת, אבל אני בן אדם, וראיתי מישהי שנראית טוב, ובלי רצוני עולה בי פנטזיה אליה - אני צריך לספר על כך לאשתי? ובכלל, יש בזה משום בגידה?

ככה

חיבת להעיר לגבי נישואין במגזר הכללי (מה שנקרא חילוני) נכון שנישואין קצרי טווח שכיחים שם יותר, ולו רק מהסיבה הפשוטה שקשה לתחזק מסגרת נישואין לטווח רחוק, ולא בגלל הכוסיות שקורצות על חוף הים, ממש לא. גם חילונים סוחבים מערכות יחסים כושלות, בגלל שמרנות, עצלות, רשעות ועוד. (אם אפשר לבגוד פה ושם אז למה לפרק את הבית... שלא לדבר על אופציה של קיום זוגיות פתוחה שנותנת סיפוק לרצון הזה) כמדומני שזה אידיבדואלי מידי, בלי קשר, (בעצם, עם קשר כלשהו) אני ממליצה לך לראות את הסרט הנפלא שראיתי אתמול, מארלי ואני. בקשר לאשתך ולפנטזיות, אין שום סיבה. כמו שלא תראה צורך לספר לה שראית סוודר יפה בחלון הראווה ורצית לקנות אפילו שאין לכם תקציב. לעומת זה אם תקנה את הסוודר, מוטב שתאמר לה. . . מקווה שההשוואה ברורה. איך לספר לאשה, זו צריכה להיות השאלה שלך, ולא האם לספר. תן לה את הזכות להחליט ולבחור. אם בענייני בגידה עסקינן, אם גבר בגד באשתו פעם אחת, הוא יכול להעלים את המידע מאשתו בתואנה של, מה עלי לספר לאשתי, והרי זה משהו חד פעמי, ואין לי שום רצון לפרק את המשפחה, וכו' והוא יכול לספר ולתת את הבחירה בידי אשתו. האם היא רוצה להמשיך לחיות כך או לא. ונראה לי שהצד השני נבון, אחראי ובוגר יותר. אל תמהר לשתף אותה, אם אתה אומר שקשה לך לפעמים להסתיר את דעותיך, היא מן הסתם יודעת את אשר על ליבך, וסמוך עלי, נשים יודעות הכול............ אם האהבה שלכם והרצון להמשיך את הקשר הדדי, יתכן שתופתע. אגב, מה הסיכוי שאשתך גולשת בפורום דומה ומבקשת עצה איך לעדכן אותך? סתם..

תודה

התגובות שלך הן לא סתם. הן מעוררות אותי למחשבה מעמיקה, ויהיו להן השלכות אופרטיביות. אני אסיר תודה...!

שיהיה ברור - אין אחריות.

בדרך כלל אני חוששת מלאמר דברים שכאלה כי אם לא מכירים אי אפשר לדעת איך זה ישפיע על כל הגורמים. מה שכן, נראה שעם האימפולסיביות שהתברכת בה, אתה שוקל ומודד את צעדיך במשורה. אז אני לא דואגת. . . בהצלחה.

נכון מאד

אם מתגרשים בציבור הכללי זה לא בגלל הכוסיות בחוף ,הרי לפני שהוא התחתן הוא ראה הכל ובכל זאת החליט להתחתן .(עם דגש על החליט הרי לא שידכו אותו ) הסיבה היא שמתחתנים מאהבה ,ואם אין אהבה אין טעם להמשיך .אצל החרדים מתחתנים פשוט כי צריך להתחתן ,ואם אין אהבה אז אין . אם מתעקשים על האמת אז גם על פנטזיות צריך לספר ,הרי אהבה היא בלב, ואם הלב נמצא במקום אחר זאת בגידה לכל דבר . האמת היא שגם כשהיה מעשה בגידה לא קרה שום דבר בלתי הפיך ,ולכן אין שום סיבה לספר ,הרי אם הוא בגד ועכשיו הוא מתחרט ואוהב אותה ,והיא בכל זאת תחליט לעזוב אותו בגלל זה ,הרי מדובר בצעד טיפשי ,לכן עדיף לשתוק . בעיניי בגידה זה אם אחד מבני הזוג לא אוהב את השני ,וחי אתו בשביל אינטרסים צדדיים של עצמו.

איזה שטויות

ממש לא צריך לספר על פנטזיות. אני לא יודעת בן כמה אתה ואם היית בזוגיות, אבל באיזשהו שלב לכולם יש פנטזיות, ואין שום סיבה לספר לבן הזוג עליהן כי זה לא מוסיף כלום. אני מפרגנת לבן זוגי מכל הלב פנטזיות נהדרות, ובאופן טבעי לא ארצה לשמוע עליהן, וכנ"ל ההיפך. זה החיים.

גם שטויות

חילונים מתחתנים מאהבה. מכירה מספיק בשביל לדעת שזה שקר גס... הם אנשים ככולנו, והם גם נופלים למלכודת השיגרה וההרגל. חלקם מוצאים את עצמם מתחתנים, מביאים ילדים, וחושבים אחר כך, למה לעזאזל עשיתי את זה, הרי רבנו בלי סוף גם לפני הטבעת... לאחרונה פגשתי אחד כזה, כואב הלב.

גבעון 1

New member
תשמע ידידי

תשמע ידידי לגבי השאלה המוסרית שלך, התשובה לדעתי היא כזאת, אם אתה מסתכל על נשים אחרות חוץ מאשתך, יש בעיה... אני לא מדבר פה ושם שזה קורה.... אלא באופן קבוע אתה חושב על מישהיא אחרת יש בעיה בזוגיות שלכם. אבל אין צורך לספר, שהרי לא עשית כלום, לפי דברייך... וגם אם עשית לא תמיד זה חכם ישר לרוץ לספר לה... לך לאט לאט.... אם רק חשבת על מישהיא אחרת שנגיד יותר כוסית מאשתך, לא נורא, בהנחה שאשתך כבר לא בגזרה שהייתה בחתונה.אם זה קורה לך באופן קבוע יש לך לבדוק למה.....

לחוד

New member
חובה לספר?

אם אספר את מחשבותיי ודעותיי חיי הנישואין שלי מתפרקים במקום. איך אפשר לעשות כזה דבר?

למעלה